Öğretim Görevlisi Kadro Derecesi

Aynı durumdayım 4/4 oldu derecem. Bunun için okula dilekçemi yazmak gerekiyor? Bununla ilgili bir kanun falan var mı? Hayır öyle birşey yapayız derler mi?
Kanun 2914 sayılı yüksek öğretim personel kanunu ve 657 sayılı devlet memurları kanunu. Dilekçe yazın. kesin sonuç alıp almayacağınız uygun boş kadro durumuna göre değişir.

sameturks

Öğrenci
Kazanılmış hak aylığında değerlendirilmemesi

Merhabalar Bir kamu üniversitesinde öğretim görevlisi olarak başladım. Ben daha önce 4/b sözleşmeli olarak bir kamu kurumunda teknik hizmetler sınıfında mühendis olarak çalışıyordum. 2 yıl 10 ay hizmet belgem var bununla kurumuma yazı ile bildirdim. kadromun kademe ilerlemesi kısmında değerlendirilmesi için başvurumu yaptım. Ama bana bu konuyla ilgili ilerlemenin sadece emeklilikte değerlendirileceği, ve kazanılmış hak aylığı ve derece ilerlemesinde hesaplanmayacağı cevabı verildi bu işlem doğru mudur. Kademe ilerlemem yapılmadı. çok merak ediyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

s3lim

Öğrenci
Merhabalar. İstanbul Üniversitesi-Cerrrahpaşa bugün YDYO'da görev yapacak 8 adet İngilizce öğretim görevlisi ilanı açtı. Fakat ilanı üçe bölmüşler: 3 adet 7 kadro dereceli, 3 adet 6 kadro dereceli ve 2 adet 5 kadro dereceli olmak üzere ve aday sadece birine başvurabiliyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Hangi kadroya başvurmak daha uygun olur? Teşekkürler.

Not: Bütün kadrolar için YL ve 3 yıl deneyim şartı var.

agoodperson

Öğrenci
Benim de bu konuda endişelerim vardı. İlgili üniversitenin personel dair başkanlığı şeflerinden birine "1. derece bir kadroya kamu ve özel sektörde hiç çalışmamış biri atanabilir mi?" minvalinde bir soru sordum. "Akademik kadrolar hizmet şartına bağlı değildir, ilan şartlarını taşıyorsanız başvurabilirsiniz" dediler. Ben de başvurdum. Bazı ilanlarda "kadronun ilan derecesine atanma şartlarını sağlıyor olmak" şeklinde ibare olabiliyor fakat sanırım bu konuda net bir kural yok.

eagleshadow

Öğrenci
Merhabalar. İstanbul Üniversitesi-Cerrrahpaşa bugün YDYO'da görev yapacak 8 adet İngilizce öğretim görevlisi ilanı açtı. Fakat ilanı üçe bölmüşler: 3 adet 7 kadro dereceli, 3 adet 6 kadro dereceli ve 2 adet 5 kadro dereceli olmak üzere ve aday sadece birine başvurabiliyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Hangi kadroya başvurmak daha uygun olur? Teşekkürler.

Not: Bütün kadrolar için YL ve 3 yıl deneyim şartı var.

Üniversitenin elindeki kadro derece ve sayıları bu şekildedir. Herhangi birine başvurmanızda sorun yok. Hangisine başvurduğunuzda avantajlı olursunuz, o tamamen şans. Başvuruyu alan birime başvuru sayılarını sorup ona göre tercih yapabilirsiniz ama çok yüksek ihtimalle size bilgi vermezler.

- - - Güncellendi - - -

Benim de bu konuda endişelerim vardı. İlgili üniversitenin personel dair başkanlığı şeflerinden birine "1. derece bir kadroya kamu ve özel sektörde hiç çalışmamış biri atanabilir mi?" minvalinde bir soru sordum. "Akademik kadrolar hizmet şartına bağlı değildir, ilan şartlarını taşıyorsanız başvurabilirsiniz" dediler. Ben de başvurdum. Bazı ilanlarda "kadronun ilan derecesine atanma şartlarını sağlıyor olmak" şeklinde ibare olabiliyor fakat sanırım bu konuda net bir kural yok.

Her ne kadar net bir kural yok gibi görünse de, en kötü ihtimalle mahkemeye başvurduğunuzda başvurunuz geçerli kabul edilir. Size verdikleri bilgi doğru. Akademik kadrolar hizmet şartına bağlı değil. Şu an benim tahsis edilen derecem 1 iken asıl derecem 4.

Üniversitenin elindeki kadro derece ve sayıları bu şekildedir. Herhangi birine başvurmanızda sorun yok. Hangisine başvurduğunuzda avantajlı olursunuz, o tamamen şans. Başvuruyu alan birime başvuru sayılarını sorup ona göre tercih yapabilirsiniz ama çok yüksek ihtimalle size bilgi vermezler.

- - - Güncellendi - - -

Her ne kadar net bir kural yok gibi görünse de, en kötü ihtimalle mahkemeye başvurduğunuzda başvurunuz geçerli kabul edilir. Size verdikleri bilgi doğru. Akademik kadrolar hizmet şartına bağlı değil. Şu an benim tahsis edilen derecem 1 iken asıl derecem 4.
Net bir kural var tabii ki. 657 Devlet Memurları Kanunu. Hak edilen maaş derecesinin 3 üst derecesinde bulunan bir kadroya atama yapılabilir. Sizin durumunuzda da aynen öyle. Maaş aldığınız dereceniz 4, kadronuzun derecesi ise 1.