Merhaba Nazmi hocam,
size bir iki konuda danışacağım. Araştırdığım bazı üniversitelerde, Öğretim görevlisi olarak göreve başlangıç derecesi belirlenirken mühendislik/teknik eğitim fakültesi/sağlık bilimleri lisans bölümleri mezunlarına 9/1 ile başlamak yerine 8/1 den başlatılması 657 kanun-36. maddesi ortak hükümlerdeki A-1 bendi gereği uygulanmaktadır.
Benim bulunduğum üniversitede ise aşağıdaki kanun ve yasa gerekçe gösterilerek kademe ilerlemesi yapılmamakta(daha önceden aynı diplomaya sahip ve öğretim gör. kadrosuna atanan birçok kişiye yapılmış olmasına rağmen)
2914 sayılı yüksek öğretim personel kanunun da ise aşağıdaki bölümündeki
"Öğretim görevlileri, okutmanlar ve öğretim yardımcılarının giriş dereceleri (657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 36 ncı maddesinin "Ortak Hükümler"i ile getirilen kademe ilerlemesi ve derece yükselmesine ilişkin hükümleri hariç[/B]) Devlet Memurları Kanunu hükümleri uyarınca öğrenim niteliğine ve süresine göre tespit edilecek kazanılmış hak aylık derece ve kademelerine iki derece eklenmek suretiyle belirlenir."
yukarıdaki parantez içindeki hariç kelimesinin geçtiği kısım gerekçe gösteriliyor ve 1 derece ilerleme yapılmıyor. bu konudaki fikrinizi öğrenmek isterim.
- - - Güncellendi - - -
Giriş derecelerine eklenen unsurlar
Diğer taraftan, giriş derece ve kademelerine bazen ekleme yapılabilmektedir. Bunun dayanağı da yine 657 sayılı kanunun 36'ncı maddedir. 36'ncı maddedeki eklemeler;
1- Mezun olunan bölüm/ fakülte,
2- Alınan sertifika ve belgeler,
3- Girilen kadro unvanı,
4- Mezuniyetin üstüne alınan öğrenimler,
5- Memuriyet öncesi hizmetler, gibi unsurlara göre değişebilmektedir.
Yukarıdaki gerekçeler tüm memurların (akademik personel dahil) giriş derece ve kademelerini belirlenmesinde kullanılır mı ?