Öğretim Görevlisi Kadro Derecesi

imset

Öğrenci
Nazmi hocam selamlar.Bir devlet üniversitesinin myo'sunun öğretim görevliliği sınavını kazandım.Meb'de 17 yıldır öğretmenim.Meb'deki derece kademem 2/2 .Myo da ise kadro derecesi 1 yazıyor.Bu durum bir sıkıntı yaratır mı? Özlük haklarım açısından.Teşekkürler.

gıdamüh-yl

Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar,
Bir devlet üniversitesinde öğretim görevliliğini kazandım. İstenen belgeler arasında "Emekli Sandığı-SSK-Bağkur kaydı (varsa)" yazılmış. Benim herhangi bir iş deneyimim vs yok. E-devletten baktığımda 4A hizmet dökümünde de gün sayısı 0 olarak görünüyor. Ama sicil no yazıyor aynı zamanda. Bu belgeyi üniversiteye göndermem gerekir mi ve e-devletten aldığım bu belge kabul edilir mi? Çok teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar arkadaşlar,
Bir devlet üniversitesinde öğretim görevliliğini kazandım. İstenen belgeler arasında "Emekli Sandığı-SSK-Bağkur kaydı (varsa)" yazılmış. Benim herhangi bir iş deneyimim vs yok. E-devletten baltığımda 4A hizmet dökümünde de gün sayısı 0 olarak görünüyor. Ama sicil no yazıyor aynı zamanda. Bu belgeyi üniversiteye göndermem gerekir mi ve e-devletten aldığım bu belge kabul edilir mi? Çok teşekkür ederim şimdiden.
Hayır göndermeniz gerekmiyor artık emekli sandığına bağlı olacaksınız zaten, ayrıca e devletten aldığınız sigorta dökümü geçersizdir SGK dan onaylatılması lazım ama sizin ihtiyacınız yok zaten :)

B

BarisYL

Guest
Öğretim görevlisi hakkında bilgi edinmek...

hocam merhaba.
ben makine muhendisliğinden mecun oldum ve yuksek lisansım da bitti. Ales ten de 70 aldım. şimdi MYOkulunda öğretim görevlisi olarak başlayacağım. Sormak istediklerim ise;
1) doktorayıda yaparsam yukselme imkanım varmı? yar doç? doç? prof?
2) ilerleyen zaman da işten atılma olasılığım varmı? yani diyelim bölüm kapandı universitede?
3) 2015 te maaşlar değişmiş. Son guncel net maaşlar nedir öğretim görevlileri için?
4) haftada minimum kaç derse girme yukumluluğum var?

turnada

Öğrenci
Mrblar ben yuksek lisans mezuniyeti olan ve derecesi 4 olan ogretim gorevliligi ilan8na basvuracagim. Sartlarda sadece y.lisans mezuniyetini koymuslar. Bu kadro icin kamuda deneyim şartmidir?

Son düzenleme:

deesse

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar ben İstanbul'da bir devlet üniversitesinde hazırlık okutmanı olarak sözleşmeli çalışıyorum. Ancak işlerine öyle geldiği için 3 aylık çalışmamda sadece 15 gün prim yatırmışlar. Sene sonu geldiğinde yüksek öğretim kurumlarında 1 yıl tecrübeli olma şartlı ilanlara başvuramayacak mıyım bu durumda az yatırdıkları için? Yoksa etkilemez mi?

goksello

Öğrenci
Merhaba Nazmi hocam,

size bir iki konuda danışacağım. Araştırdığım bazı üniversitelerde, Öğretim görevlisi olarak göreve başlangıç derecesi belirlenirken mühendislik/teknik eğitim fakültesi/sağlık bilimleri lisans bölümleri mezunlarına 9/1 ile başlamak yerine 8/1 den başlatılması 657 kanun-36. maddesi ortak hükümlerdeki A-1 bendi gereği uygulanmaktadır.

Benim bulunduğum üniversitede ise aşağıdaki kanun ve yasa gerekçe gösterilerek kademe ilerlemesi yapılmamakta(daha önceden aynı diplomaya sahip ve öğretim gör. kadrosuna atanan birçok kişiye yapılmış olmasına rağmen)

2914 sayılı yüksek öğretim personel kanunun da ise aşağıdaki bölümündeki
"Öğretim görevlileri, okutmanlar ve öğretim yardımcılarının giriş dereceleri (657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 36 ncı maddesinin "Ortak Hükümler"i ile getirilen kademe ilerlemesi ve derece yükselmesine ilişkin hükümleri hariç[/B]) Devlet Memurları Kanunu hükümleri uyarınca öğrenim niteliğine ve süresine göre tespit edilecek kazanılmış hak aylık derece ve kademelerine iki derece eklenmek suretiyle belirlenir."

yukarıdaki parantez içindeki hariç kelimesinin geçtiği kısım gerekçe gösteriliyor ve 1 derece ilerleme yapılmıyor. bu konudaki fikrinizi öğrenmek isterim.

- - - Güncellendi - - -

Giriş derecelerine eklenen unsurlar

Diğer taraftan, giriş derece ve kademelerine bazen ekleme yapılabilmektedir. Bunun dayanağı da yine 657 sayılı kanunun 36'ncı maddedir. 36'ncı maddedeki eklemeler;

1- Mezun olunan bölüm/ fakülte,

2- Alınan sertifika ve belgeler,

3- Girilen kadro unvanı,

4- Mezuniyetin üstüne alınan öğrenimler,

5- Memuriyet öncesi hizmetler, gibi unsurlara göre değişebilmektedir.

Yukarıdaki gerekçeler tüm memurların (akademik personel dahil) giriş derece ve kademelerini belirlenmesinde kullanılır mı ?

ozaycan28

Öğrenci
Merhaba, MYO öğretim görevlisi kadrosu için kadro derecesini 5 olarak belirtmişler. Teknik eğitim lisans, mühendislik fakültesi yüksek lisans mezunuyum. Kadro şartlarını sağlamaktayım. Kadro derecesi yönünden sıkıntı oluşma durumu var mı acaba? Teşekkürler.

Zizou05

Öğrenci
Merhabalar,
Tüm MYO'larda kadro derecesi 5 mi oluyor yani, yoksa bölüme göre ve sigorta giriş yılına göre mi hesaplanıyor yardımcı olabilir misiniz?
2006 sigorta girişliyim ve bölümüm grafik.
teşekkürler şimdikten.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar,
Tüm MYO'larda kadro derecesi 5 mi oluyor yani, yoksa bölüme göre ve sigorta giriş yılına göre mi hesaplanıyor yardımcı olabilir misiniz?
2006 sigorta girişliyim ve bölümüm grafik.
teşekkürler şimdikten.

Tüm MYO'larda kadro derecesi kadroya göre değişir, üniversitenin kadro ilanına göre değişir. Sigorta girişinizin bir önemi yok Üni. belirliyor. Başlangıcınız 7/1 olur ama.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam merhaba,

Ben geçtiğimiz ocak ayında devletin vermiş olduğu ek 1 derece ilerlemesi sayesinde arş. Gör. Dr. Olarak 4/1 derecesinde çalışmaktaydım. Şubat ayında ise yardımcı doçent olarak atandım. Yardımcı doçent kadrom 5/1 çıktı buna itirazım yok. Ancak emekliliğe esas derecem ve kazanılmış hak derecem de 5/1 yazıyor. Bu derecenin 4/1 olması gerekmez mi? Çünkü şu durumda hiç memuriyeti olmayıp dışarıdan doktora yapup yrd. Doç. Olan biriymiş gibi işlem görmüş bulunmaktayım. Ocak ayında devletin sağladığı ek 1 derece kazancım nerede?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar,
5/2 kadro derecesinde doktorası bitmiş araştırma görevlisiyim. yrd. doç kadrosu olmadığından 6 dereceli kadroya öğretim görevlisi olarak geçiş yapmam teklif ediliyor. bu durumda maaşım, kadro derecem düşecek mi? bu mantıklı bir hareket olur mu sizce?
teşekkürler.

Emrah Taştan

Öğrenci
Selamlar. Gazetecilik lisans mezunuyum. ALES puanı ve mesleki tecrübe ile MYO'da alanımda öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum. Kadro derecesi 5 diyor. Net maaşı ne olur bilgilendirebilir misiniz? Bir de kadro derecesi kadrolu olmak anlamına gelir mi yoksa sözleşmeli mı olacağız.

Şimdiden teşekkürler saygılar...

A

Akademik Forum

Guest
Herkese Merhabalar, Uludağ Üniversitesinin yayınladığı şu iki ilanda https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58431 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58450 kadro derecesi 1 yazılmış. hiç kamu tecrübesi olmayan biri başvurduğu durumda değerlendirmeme ihtimalleri var mıdır? arkadaşlarımla görüşmelerimde kurumdan böyle bir bilgi edindiklerini ifade ettiler.
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam özellikle siz bilgi verebilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.