ÖYP 35. Madde ve 39. Madde Dilekçe Örnekleri

monoxin

Öğrenci
nazmi hocam enstitü kadrosuna yapılması gerekir ibaresinin geçtiği yönetmeliği yada kararı bir türlü bulamadım. tamam lisansüstü eğitimini elbette enstitü bünyesinde yapacağız ama bu kadromuzunda orda olmasını gerektirmez. halihazırdaki uygulamaların altında bu mantığın yattığını düşünüyorum. bir yerlerde aksine bir madde yada uygulama buluncaya kadar araştırmaya devam edeceğim. umarım bulurum ve yardımcı olursanız çok sevinirim

birde işin şu boyutu var. uludağ öyp koordinatörlüğündeki hanımefendi enstitü kadrosuna görevlendirme yapılmasını doktora bitince ilişiğin kesilmesini kolaylaştırdığı için tercih edildiğini söyledi. fakülte kadrosunda ilişik kesme yada kadroluluğun devamı söz konusu olacağında işlerin zorlaşacağı düşünülebilir ama zaten imzalanan senetlerde zorunlu hizmet zaten garanti ediliyor. eğer yasada yada yönetmeliklerde bu anlamda bir boşluk varsa bunu değerlendirmek isterim ki bunu kötüye kullanım olarak algılamamak gerekir. yaklaşık 150 kişi tıp fakültelerine atandı bu son alımlarda ve bundan sonrası için öyp tıp fakültesi tercihlerini daha cazip bir hale getirebilir.

monoxin

Öğrenci
Hocam aynı soruyu 3 yerde birden sormasanız. Açtığınız başlıkta size cevap veriyoruz zaten.

tatmin edici bir cevap alamadığım için tekrar sorma, gündeme getirme gereği hissettim tabi diğer açtığım başlığı kilitlemenizin de bu duruma katkısı olmadı değil.
velhasıl ben yönetmeliklerde birşey bulamadım. dediğim gibi az buz bir rakam değil yaklaşık 150- 160 kişinin sorunu. google ile bu veya diğer başlığa ulaşacak arkadaşlar forumdan faydalansın ve bu konu tartışılsın istiyorum. merak edenler için yazmış olayım enstitü kadrosuna görevlendirmeniz yapıldıktan sonra enstitü müdürü ile konuşup tıp fakültesine 13/b ile görevlendirmemiz ve bu sayede tıp fakültesi döner sermayesinden faydalanmamız mümkün olabiliyormuş. diğer başlık ki kendisi şu " http://www.akademikpersonel.org/oyp...-enstitu-fakulte-kadrosuna-gorevlendirme.html " oluyor açılırsa başvurumu ve süreci ordan yada bu başlık altından paylaşmayı düşünüyorum. sidneh ve nazmi hocalarıma selam ediyorum :)

mehmet704

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.

Şu an hali hazırda Akdeniz Üniversitesinde öyp araştırma görevlisiyim. Dil merkezi tercihlerinde de Akdeniz üniversitesini yazdım ve geldi. Şimdi benim aynı üniversite olduğum için görevlendirme almama gerek var mı?

sidneh

Profesör
tatmin edici bir cevap alamadığım için tekrar sorma, gündeme getirme gereği hissettim tabi diğer açtığım başlığı kilitlemenizin de bu duruma katkısı olmadı değil.
velhasıl ben yönetmeliklerde birşey bulamadım. dediğim gibi az buz bir rakam değil yaklaşık 150- 160 kişinin sorunu. google ile bu veya diğer başlığa ulaşacak arkadaşlar forumdan faydalansın ve bu konu tartışılsın istiyorum. merak edenler için yazmış olayım enstitü kadrosuna görevlendirmeniz yapıldıktan sonra enstitü müdürü ile konuşup tıp fakültesine 13/b ile görevlendirmemiz ve bu sayede tıp fakültesi döner sermayesinden faydalanmamız mümkün olabiliyormuş. diğer başlık ki kendisi şu " http://www.akademikpersonel.org/oyp...-enstitu-fakulte-kadrosuna-gorevlendirme.html " oluyor açılırsa başvurumu ve süreci ordan yada bu başlık altından paylaşmayı düşünüyorum. sidneh ve nazmi hocalarıma selam ediyorum :)

Biraz geç oldu ama üstteki mesajım size değil ebuyusuf hocamaydı hocam, siz yanlış anlamışsınız. Burada tartışma devam ettiğinden diğer başlığınızı ben kapattım ancak burada konu çok dallanıp budaklanırsa orayı açıp oradan da devam edebiliriz. Umarım görevlendirmenizi alabilmişsinizdir, kolay gelsin.

mmrn

Öğrenci
39. Madde dil kursu dilekçe örneğinde sol altta yazan üniversite adres tel bilgileri yeni görevlendirildiğimiz yer mi olacak?

ecut

Öğrenci
Hocam benimde sizlere bir kaç sorum olacak 1. Öyp kapsamında ingilizce öğretmeliği bölümüne atamam geçen hafta oldu ve ben hali hazırda başka bir üniversitede aynı anabilim dalinda yüksek lisansımın 6. dönemindeyim tezım bitmek üzere. benim sorum Bu yüksek lisansımı nasıl öyp kapsamına aldırtabilirim? 2. Bu dönem atandığım yerde kalıp yüksek lisansımı bitirip güz döneminde direk doktoraya başvurabilirmiyim?

sidneh

Profesör
Okulunuz yüksek lisansınızı kabul ettiyse görevlendirme alarak ylnizi ÖYP kapsamına aldırabilirsiniz. Bu dönem atandığınız yerde kalıp yüksek lisansınızı bitirip güz döneminde direkt doktoraya da başvurabilirsiniz ancak 2 dönem içinde görevlendirme alma kuralı gereği bu dönem mutlaka tezinizi bitirip güz döneminde mutlaka doktoraya girmeniz gerek. Bence siz 35. madde dilekçesini verin, 2 dönem şartından kurtulun, zaten 35 çıkana kadar sizin teziniz de biter, eylülde doktoraya girip onun için tekrar 35 işlemlerini başlatırsınız.

ecut

Öğrenci
Benim atamam daha yenı yapıldı yüksek lisans ve doktora ilanları açıldığında atamam yapılmamıştı. ben en son önümüzdeki güz döneminde mi yoksa bahar dönemindemi 2 dönem şartını doldurmuş oluyorum? Bide yükseklisansımı mustafa kemalde yapıyorum, öyp kapsamında değil diye biliyorum. 35 le göndermede sıkıntı çıkabilir mi?

- - - Güncellendi - - -

ayrıca üniversitenın yüksek lisansı kabul etmesi için ne yapmam lazım her hangi bir dilekçe vermem gerekiyor mu? Kusura bakmayım çok soru sordum ama bölüm benim konumu görüşmek üzere pazartesi toplanacak ve ben tam net birşeyle gitmek istiyorum.

sidneh

Profesör
İlanlar açıldığında atamanız yapılmadıysa önümüzdeki güz dönemi ilk, bahar dönemi ikinci hakkınız olacak sanırım evet. ÖYP kapsamında değilse YÖK'ten bireysel kontenjan talep edecekler, YÖK de sıkıntı çıkarmıyor, veriyor genelde. Okulunuza Mustafa Kemal'e 39. madde ile görevlendirme dilekçesi vereceksiniz sadece, okul görevlendirmeyi kabul ettiğinde ylnizi de kabul etmiş olacak.O zaman da 35. madde ile YL sınıza devam edersiniz. Kabul etmeseler, önümüzdeki dönemde baştan yl yapacaksın derlerdi zaten.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ecut

Öğrenci
Hocam 35. madde dilekçesıni dekanlığa vereceğim değil mi? yökten de bireysel kontenjanı dekanlık mı talep edecek çünkü üniversite süreçle ilgili bir şey bilmiyor:(

sidneh

Profesör
Evet, siz dilekçeyi dekanlığınıza vereceksiniz, onlar da dilekçenizle beraber YÖK'e yazı yazacak, personelimize şu okulda eğitim aldırmak istiyoruz, uygun mudur diye. YÖK'ten uygundur cevabı geldikten sonra da sizi oraya görevlendirecekler.

ecut

Öğrenci
hocam peki hocam 35. madde dilekçesi vermeden yüksek lisansımı çalıştığım üniversite de saydırma durumum yok mu? çünkü haziran sonu gibi savunmam var yl bitince 35. madde sıkıntı yaratır mı? Hatta görevlendirmem çıkmamış olabilir mi? bide bana 35'e gerek yok gel git yap deme hakkına sahipler mi?

sidneh

Profesör
Hocam zaten bütün bu işlemler bitene kadar sizin yükseğiniz de bitmiş olur, ben görevlendirme süresi sıkıntısı yaşamamış olmanız için diyorum. Zaten okulunuz sizden baştan yüksek yapmanızı istemezse otomatikman yükseğiniz ÖYP kapsamına alınmış olur, bitirip direkt doktoradan devam edersiniz. Okulunuz size görevlendirme vermek zorunda ancak bir döneminiz kaldığından bitir, doktoraya görevlendirelim de diyebilirler. Sizin burada dikkat etmeniz gereken tek şey görevlendirilme süresini aşmamak.

ecut

Öğrenci
Büyük bir ihtimalle ylyı kabul edecekler ama son dönemdeyim diye 35'e pek sıcak bakmıyorlar çünkü belgeleri teslim etmeye gittiğimde böyle birşeyi ima ettiler, eleman sıkıntıları varmış. Hocam çok soru sordum kusura bakmayın ama inanın ünide hiç kimse bir şey bilmiyor sonradan zor durumda kalmak istemiyorum diye bir sorum daha olacak:) peki yüksek lisansımı kabulederlerse şu anda yapmakta olduğum yüksek lisansı garantiye almak için onlardan almam gereken yazılı bir belge onay ya da benim veremem gereken dilekçe tarzı birşey var mıdır? Tüm sorularıma cevap verdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim.

sidneh

Profesör
Bildiğim kadarıyla almanız gereken bir şey yok. Şimdi görevlendirme almazsanız haziranda mezun olup eylülde doktora için başvuru yapacaksınız, başka bir şey yapmanıza gerek yok.