35. maddeyle görevlendirildiğimizde kadromuzla birlikte geçiyoruz değil mi? Bu durumda maaşımızı hangi üniv veriyor?
Merhaba hocalarım benim aklımda bir soru var ben 39.madde ile 90 gün görevlendirildim resmi olarak ancak bazı yerlerde maksimumu 89 gün olacağı yazıyor.
39.madde ile görevlendirme en çok 90 gün mü 89 gün müdür?
Eğer cevap 89 ise beni 90 gün görevlendirdiler bi sorun olur mu?
Maaşınızı fiili olarak çalıştığınız yer öder. 35. madde ile geçtiğinizde görevlendirmeniz olacağından görevlendirildiğiniz üniversite öder.
merhaba ben de goreve yeni başladım. daha önceden yuksek lısans ders asamamı tamamlamıştım. su anda tezde 1. dönemdeyim. yuksek lısans okulum öyp kapsamında atandıgım unıversıte yuksek lısansımı kabul edıyor. benım gorevlendırme alamama gerek var mı yuksek lısansımı öyp kapsamına aldırmak için ne yapmalıyım nasıl bir dilekce vermelıyım. yardımcı olursanız sevınırım yökü arıyorum açan yok
Yüksek lisans yaptığınız okulun ÖYP kapsamında eğitim verip vermediği önemli bu konuda.
Eğer ÖYP kapsamında eğitim veren okullardan biriyse atandığınız okulun onayı yeterli. Bu durumda görevlendirme dilekçenizi atandığınız okula verip görevlendirme isteyeceksiniz sadece.
Ancak yüksek lisans yaptığınız okul ÖYP kapsamında eğitim vermiyorsa öncelikle bireysel kontenjan talebinde bulunmalısınız. Usul ve Esaslar'daki ''ÖYP kapsamında atanmış olup, atanma tarihinden önce YÖK Yürütme Kurulunca belirlenen lisansüstü eğitim kontenjanları dışında başka bir yükseköğretim kurumu ve/veya bölümde lisansüstü eğitime başlamış araştırma görevlilerine aynı yerde lisansüstü eğitim yaptırmak isteyen yükseköğretim kurumlarının kontenjan talepleri, YÖK Yürütme Kurulunca bireysel olarak değerlendirilir.'' maddesi gereği atandığınız okul YÖK'e kontenjan talebinde bulunacak bunun için. Kontenjan açıldığında ise görevlendirme dilekçenizi atandığınız okula vereceksiniz. Ama bu kontenjan talebini yüksek lisans yaptığınız okul da isteyebiliyor. Uygulamada iki farklı şekilde de yapılıyor.
Görevlendirme dilekçeleri de bu konunun ilk sayfasında mevcut.
galadriyel cevap verdiğin için tesekkurler öncelikle yuksek lısans yaptıgım okul öyp kapsamında marmara unv atandıgım okulda yl eğitimi yok peki ders asamasını tamamlayanlar atandıgı yerde tezini tamamlayabılır maddesı bana uygulanabılır mı bunun ıcın yıne gorevlendırme mı ıstemelıyım yoksa nasıl yapmalıyım bir fikrin var mı?
Tez danışmanınızın da onayıyla atandığınız okula dönebilirsiniz. Danışmanınızın onayını aldıktan sonra atandığınız okula bir dilekçe yazıp eğitiminizi okulunuza aktarabilirsiniz.
Hocam iyi günler.
Kastamonu üniversitesi eskiçağ tarihi alanında öyp aralık alımında atandım. Ancak atandığım üniversitede eskiçağ yüksek lisans programı olmadığı için okul Tarih ABD yüksek lisans programından yüksek lisansa başlamamı istiyor. 35. maddeye dayanarak bir sonraki merkezi yüksek lisans tercihinde bulunarak ihtisas alanımda görevlendirilmek istiyorum. Okulun beni göndermeme ihtimali var mı? Gönderirse senet imzalama şartı koyar mı?
Hocam merhaba.
Ben yarin atandigim yerde goreve başlayacağım (samsun) ve eski çalıştığım yerde (mersin) yuksek lisansim devam ediyor. Haziranın ilk haftasında tez savunmam var, 12 mayısta da alese gireceğim ve bunlar mersinde olacak. Mayısın 17sinde juri belirlenecek ve onlara da tezimi teslim etmem gerekecek. Böyle işlerle uğraşacağım için görevlendirme almak istiyorum. 39. madde ile görevlendirme alabilir miyim? Bir de yüksek lisans yaptığım üniversite öyp kapsamında eğitim vermeye başladı. Yüksek lisansımı öyp kapsamına aldırmam için yapmam gereken bir şey var mı?
Bununla birlikte başka bir bakanlıkta eğitim almak için görevlendirme alabiliyor muyuz?
Değerli Hocalarım,
35. madde ile görevlendirildim şimdi senet aşamasındayım. Senet aşamasında kamuda çalışan, emekli olmamış birilerinin kefil olması gerekiyor, eğer kefiller evli ise de eşlerinin de muhakkak noterde bulunması gerekiyormuş. Bunu bugünki acı tecrübemle öğrenmiş bulunmaktayım. Karı-koca olan ikisi de devlet memuru olan iki kişi bana kefil olabilir mi? Kefillerden birisi askeriyede asteğmen olarak çalışıyor, kendi üniversitemin gönderdiği kefalet senedinde böyle bir ibare yok ama bazı üniversitelerin kefalet senedinde yedek subayların kefil olamayacağı yazıyor. Asteğmen yedek subay mıdır? KEfil olmasında bi sakınca olurmu? Nolur acil yardım. Bu kefil bulmak ne zor işmiş arkadaş, öyle olmasın böyle olmasın derken....
hocam, ben şuan 39. madde ile dil kursu görevlendirmesindeyim. 35. madde görevlendirmesini şimdiden isteyemez miyim.ama tabiki kurs bitince baslamak kaydıyla.yani sürec uzun diye şimdiden başlatamaz mıyım.
Başlatamazsınız. Önce bir lisansüstü programa yerleşmeniz lazım.. Nereye yerleştiğiniz belli değilken nasıl görevlendirme isteyeceksiniz
benim daha önceden hali hazırda devam eden yuksek lisans kaydım var