Hocam 2. sayfadaki mesajınızda "seneti ödemem için yazı elime ulaştıktan iki gün sonra da mahkeme kararı ulaştı" demişsiniz. Paylaştığınız mahkeme sonucu belgesinde davanın özeti kısmında "... Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığının 18/06/2015 gün ve 2442 sayılı işlemi..." yazıyor. Bu ikisini göz önünde bulundurunca benim anladığım ilişik kesme ile size senet ödemenizi söyleyen yazının gelmesi arasında belirli bir süre geçmiş. Acaba ne kadar süre geçti ve siz ilişik kesme kararından kaç gün sonra dava açtınız? Bir de şu an Kafkas Üniversitesinde mi Anadolu Üniversitesinde misiniz? Yoksa yeniden tercih yapıp dil veya lisansüstü eğitimi için başka bir üniversiteye mi geçtiniz?
şöyle oldu.
ilişik kesildikten sonra dava açtım. yürütme durdurma kararı çıktı. ardından üniversite itiraz etti ve bölge idare mahkemesi yürütmenin durdurulmasını iptal etti. ardından da üniversite senet karşılığı hesaplanan miktarın ödenmesi için yazı gönderdi. yazı elime ulaştıktan bi iki gün sonra ise mahkeme kararı elime ulaştı ve üniversiteye yazdığım dilekçe ile senedin ödenmesi için başlattıkları işlemi iptal etmeleri için dilekçe verdim. dolayısıyla senet işi askıya alındı.
ilişik kesme işleminin tebliğinden itibaren 60 gün içinde dava açılması gerekiyor.
şu an 35 işlemlerim tamamlandı gibi bi şey. önümüzdeki haftadan itibaren anadolu'ya geçmiş olurum. (fakülte'nin arayıp "ilişiğini kes" demesini bekliyorum. ardından anadolu'ya geçerim.)
anadolu'ya geçiyorum çünkü oraya açtığım davayı da kazandım. kazanmamış olsaydım tercih yapmam gerekirdi (emin değilim bundan).
kafkas ilişik kesme Haziran 2015
senedin ödenme tebligatı Ocak 2016
davanın sonucunda işe başlama Şubat 2016
Not: biraz karışık yazdım ama anlaşılacağını umuyorum