Özel Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisine Yapılan Muameleler

rembradt25

Öğrenci
forumda ve başka sitelerde avrasya üniversitesi ve kadrolarıyla ilgili sorun yaşayan üyeler olduğunu gördüm. Oradan İstifa etmiş bir Öğretim Görevlisi olarak sizlere şartlarını ve yaptıkları muameleri anlayayım:

1-Sözleşmelerde TARİH kısımlarını boş bırakıyorlar, çünkü siz yarın öbürgün işten ayrılıp kıdem tazminatı ya da kullanamadığınız yıllık ücretinizi talep ettiğinizde SGK ya savunma yapacakları zaman boş kısımlara kendileri istediği gibi tarih atıyorlar. ve sözleşmenizin bir kopyasını size kesinlikle vermiyorlar.

2-Sandığınız gibi 3500tl maaş verilmiyor. Öğr.Gör:1500tl / Arş.Gör:1000tl alır. sözleşmemizde yıllık %10 zam yapılır yazdığı halde zamsız aynı maaşı içeren sözleşmeler uzatıldı
alınan Öğr.Gör.leri kayıt yaptıran öğrenci sayısına göre işe başlatılır. yani 60 kontenjanı olan bir programa 10 öğrenci geldiyse 1 Öğr.Gör. işe başlatılır diğer 2 Öğr.Gör.nin isimleri okulun akademik kadrosunda prosedür gereği durur (yöke göstermek için) diğer iki kişiye ne maaş verilir ne de işe başlatılır.

3-25 saat der yüküm vardı, size haftada 40 saat (gündüz/gece/cumartesi dahil) ders yükleyebilirler ve hiç bir ders ücreti alma hakkınız yoktur. çünkü ders ücreti diye bir kavram yok bu üniversitede.

4-Size sözleşmenizde olmayan her türlü işi yaptırıyorlar. örneğin: Öğrenci İşleri, Personel İşleri, Sekreterya İşleri, ve bunlar için size ekstra hiçbir ücret verilmez.

5-Üniversitenin dershanelere, ilçelere, illere okullara yapılan tanıtımları için Öğr.Gör. ve Arş.Gör. olanları kullanılar ve herşeyi kendi cebinizden karşılarsınız. bunun içinde size bir ödeme yapmazlar. Örneğin: beni kendi memleketime gönderdiler, kışın ayazın kıyametin ortasında 1 hafta yük.lis progm. tanıtımı yaptım 500tl masrafım oldu. okula döndüğümde kimse bana: sen ne masraf yaptın, hatta yol paran ne tuttu? diye bile sormadılar.

6-Alanınızla ilgili sizi köle gibi kullanırlar.. 25 ders saatimin yanında bitmek bilmeyen Tasarım işlerini bana yaptırır ve kafalarına göre 10 kez değiştirirlerdi. 50 sayfa Üniv.tanıtım kitabı yap (yarın bitir gel bastıracağız), Üniv. sitesini tekrar tasarla 3 güne yayına sokacağız siteyi) bitmek bilmeyen afiş, broşür, bilboard, giydirmeler, tanıtım kitapçıkları, site tasarımları, sunum tasarımları, her fakülte ve her bölüm için ayrı ayrı afiş ve borşür yap, sitelere reklam bannerları tasarla, her hafta 5 yerel gazete için ayrı ayrı reklam tasarla. 5 ayda 180 kalem tasarım yaptım ve her biri en az 10 kez değiştirildi. bu arada: bu işler içinde hiç bir ücret vermiyorlar..

7-Bölüm başkanlığı veriyorlar. fakat rektör hariç herkese bu işi vekaleten veriyorlar. dolayısıyla bir maddi getirisi yok. beleş bölüm başkanlığı.

8-Yrd.Doç, Doç, Prof, gibi apoletiniz yoksa hiç bir değeriniz yok.. her işi size yaptırdıkları gibi, bütün sınavlarda da gözetmenlik külfetleri cabası

9-Özel Hayatınız diye bir kavram YOK. mesai sonrası hafta sonları keyfe değer istedikleri saatte size bir bahaneyle iş yükleyebilirler.

10-Öğr.Gör. veya Arş.Gör. olanları ırgat gibi çalıştırdıklarından dolayı, alanınızla ilgili bilimsel bir araştırma, doktora, yüksek lisans, sergi, makale, yabacı dil çalışma gibi fırsatınız kalmıyor.

11-Zaten sadaka verdikleri maaşın yanında Trabzon'un pahalılığı var, 2minibüs gidişe 2 minibüs dönüşe para veriyorsunuz günlük hayatta kalma masrafınızda var, sabah poaça, öğlen yemek, akşam yemek, derken maaşın yarısı gidiyor.

12-önceki 11. maddeden ötürü Öğr.Gör. veya Arş.Gör.leri trabzonda bir ev tutma şansına sahip değil. iki seçeneğiniz var, ya ailenizle trabzonda yaşıyor olmak ya da kız-erkek apart/öğrenci yurdunda kalmak.. (öğrenci hayatına devam)

B

bishop

Guest
geçenlerde sıralamaya girmiştim iyikide sınava gitmemişim o zamn ... bu ne yahu böyle okurken ben sinir oldum... o kadar okuduğumuz çalıştığımız şeylerin hiç bir kıymeti yok...

Haku

Öğrenci
Ben bunların aynısını arkadaştan duydum ayrıca sabah 8:30 da rektör dahil herkes imza atıyor 17:00 de çıkış imzası atıyor demişti. Üniversite değil Nazi kampı desek yeridir. İşte üniversite okumamış insanların sahibi olduğu üniversiteden birşeyde beklemek saçma...

lasteresitas

Öğrenci
Bir devlet üniversitesinde çalışıyorum, Trabzon'la da hiç alakam yok fakat, okurken gerçekten çok sinirlendim, acaba bunları YÖK'e şikayet edemez miyiz? Böyle şey mi olur, arayıp patlamak istiyorum adamlara!

Bu konularda daha deneyimli olan arkadaşlar, acaba bu konuyla alakalı ne yapabiliriz?

rembradt25

Öğrenci
Sevgili arkadaşlar.. YÖK'e istediğiniz kadar şikayet yazın.... hiç bir önemi yok... ne den mi??
27 program var... her programın açık olabilmesi için minimal şart: o bölümde 3 Öğrt.Gör. olması gerektiğidir... yani toplamda
MYO'da tamı tamına 81 Öğt.Gör olması lazım.. ama olan şey şu: bazı programları birleştirip aynı dersleri veriyorlar 3in1 şeklinde. ve her programda 3 hoca olması gerekirken sadece 1 hoca var. toplamda 27 Öğrt.Gör olması lazım değilmi? amaöyle değil. bazı programları birleştirdikleri için 15 Öğt.Gör. var.. yani yökte kayıtlı 81 hocadan 66sı göreve başlatılmamış bile.. bunuda geçiyorum bazıları kadroda olduğundan haberi bile yok. adam yapılan sınavda yedeğe bile kalmamış.. ama ismi kadroda görünüyor. kendisininde haberi yok... siz bu insanların bu durumu YÖK'e şikayet etmediğini mi düşünüyorsunuz..... komik.... trajıkomik

yucel04

Öğrenci
forumda ve başka sitelerde avrasya üniversitesi ve kadrolarıyla ilgili sorun yaşayan üyeler olduğunu gördüm. Oradan İstifa etmiş bir Öğretim Görevlisi olarak sizlere şartlarını ve yaptıkları muameleri anlayayım:

1-Sözleşmelerde TARİH kısımlarını boş bırakıyorlar, çünkü siz yarın öbürgün işten ayrılıp kıdem tazminatı ya da kullanamadığınız yıllık ücretinizi talep ettiğinizde SGK ya savunma yapacakları zaman boş kısımlara kendileri istediği gibi tarih atıyorlar. ve sözleşmenizin bir kopyasını size kesinlikle vermiyorlar.

2-Sandığınız gibi 3500tl maaş verilmiyor. Öğr.Gör:1500tl / Arş.Gör:1000tl alır. sözleşmemizde yıllık %10 zam yapılır yazdığı halde zamsız aynı maaşı içeren sözleşmeler uzatıldı
alınan Öğr.Gör.leri kayıt yaptıran öğrenci sayısına göre işe başlatılır. yani 60 kontenjanı olan bir programa 10 öğrenci geldiyse 1 Öğr.Gör. işe başlatılır diğer 2 Öğr.Gör.nin isimleri okulun akademik kadrosunda prosedür gereği durur (yöke göstermek için) diğer iki kişiye ne maaş verilir ne de işe başlatılır.

3-25 saat der yüküm vardı, size haftada 40 saat (gündüz/gece/cumartesi dahil) ders yükleyebilirler ve hiç bir ders ücreti alma hakkınız yoktur. çünkü ders ücreti diye bir kavram yok bu üniversitede.

4-Size sözleşmenizde olmayan her türlü işi yaptırıyorlar. örneğin: Öğrenci İşleri, Personel İşleri, Sekreterya İşleri, ve bunlar için size ekstra hiçbir ücret verilmez.

5-Üniversitenin dershanelere, ilçelere, illere okullara yapılan tanıtımları için Öğr.Gör. ve Arş.Gör. olanları kullanılar ve herşeyi kendi cebinizden karşılarsınız. bunun içinde size bir ödeme yapmazlar. Örneğin: beni kendi memleketime gönderdiler, kışın ayazın kıyametin ortasında 1 hafta yük.lis progm. tanıtımı yaptım 500tl masrafım oldu. okula döndüğümde kimse bana: sen ne masraf yaptın, hatta yol paran ne tuttu? diye bile sormadılar.

6-Alanınızla ilgili sizi köle gibi kullanırlar.. 25 ders saatimin yanında bitmek bilmeyen Tasarım işlerini bana yaptırır ve kafalarına göre 10 kez değiştirirlerdi. 50 sayfa Üniv.tanıtım kitabı yap (yarın bitir gel bastıracağız), Üniv. sitesini tekrar tasarla 3 güne yayına sokacağız siteyi) bitmek bilmeyen afiş, broşür, bilboard, giydirmeler, tanıtım kitapçıkları, site tasarımları, sunum tasarımları, her fakülte ve her bölüm için ayrı ayrı afiş ve borşür yap, sitelere reklam bannerları tasarla, her hafta 5 yerel gazete için ayrı ayrı reklam tasarla. 5 ayda 180 kalem tasarım yaptım ve her biri en az 10 kez değiştirildi. bu arada: bu işler içinde hiç bir ücret vermiyorlar..

7-Bölüm başkanlığı veriyorlar. fakat rektör hariç herkese bu işi vekaleten veriyorlar. dolayısıyla bir maddi getirisi yok. beleş bölüm başkanlığı.

8-Yrd.Doç, Doç, Prof, gibi apoletiniz yoksa hiç bir değeriniz yok.. her işi size yaptırdıkları gibi, bütün sınavlarda da gözetmenlik külfetleri cabası

9-Özel Hayatınız diye bir kavram YOK. mesai sonrası hafta sonları keyfe değer istedikleri saatte size bir bahaneyle iş yükleyebilirler.

10-Öğr.Gör. veya Arş.Gör. olanları ırgat gibi çalıştırdıklarından dolayı, alanınızla ilgili bilimsel bir araştırma, doktora, yüksek lisans, sergi, makale, yabacı dil çalışma gibi fırsatınız kalmıyor.

11-Zaten sadaka verdikleri maaşın yanında Trabzon'un pahalılığı var, 2minibüs gidişe 2 minibüs dönüşe para veriyorsunuz günlük hayatta kalma masrafınızda var, sabah poaça, öğlen yemek, akşam yemek, derken maaşın yarısı gidiyor.

12-önceki 11. maddeden ötürü Öğr.Gör. veya Arş.Gör.leri trabzonda bir ev tutma şansına sahip değil. iki seçeneğiniz var, ya ailenizle trabzonda yaşıyor olmak ya da kız-erkek apart/öğrenci yurdunda kalmak.. (öğrenci hayatına devam)

Bu ülkede insanların emeğinin köpeğin ağzındaki kemik kadar değeri yok ..emin olabilirsiniz..

cerhan

Öğrenci

İşe başladığınız anda sigortanız yapılıyor ise birinci madde için tarih atıp atmamalarının bir hükmü yok. Onlar tarih atmasada sizin sigorta dökümünüzde başladığınız ve ayrıldığınız tarih görünüyor. Yani kendilerini savunamazlar. Dördüncü ve sekizinci madde devlet üniversitelerinde de geçerli. Dokuzuncu madde gerçekten işkence.

spectrum

Öğrenci
Bütün özel üniversiteler bunlar kadar rezil durumdaysa, bu ülkede özel üniversite açılmasın. Kendim bizzat burada neler döndüğünü bilen birisi olarak söylüyorum, sakın ne öğrenci olarak nede akademisyen olarak buranın kapısının önünden geçmeyin. Zaten oradaki akademisyenlik yapanlarında %90 nından bir hayır gelmez. Kimsenin gücüne gitmesin ama hiçbir yere giremedim ucuza çalışırım beni alın diyenlerin girdiği bir yerdir orası.

ibrahimbicak

Öğrenci
Şu üniversiteyle alakali duyduğumuz bu kadar saçma sapan muamele yapılırken yök ne iş yapıyor acaba?

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bütün özel üniversiteler bunlar kadar rezil durumdaysa, bu ülkede özel üniversite açılmasın. Kendim bizzat burada neler döndüğünü bilen birisi olarak söylüyorum, sakın ne öğrenci olarak nede akademisyen olarak buranın kapısının önünden geçmeyin. Zaten oradaki akademisyenlik yapanlarında %90 nından bir hayır gelmez. Kimsenin gücüne gitmesin ama hiçbir yere giremedim ucuza çalışırım beni alın diyenlerin girdiği bir yerdir orası.
Avrasya Üniversitesi henüz 3 yaşında bir vakıf üniversitesi olması nedeniyle tabi ki bazı eksiklikleri olacak. Ülkemizdeki ve dünyadaki köklü üniversiteler dahil hiç bir üniversite ilk kurulduğu yıllarda mükemmel değillerdi. Bu zamanla aşılacak bir sorundur. Ayrıca öğretim elemanı alma şartları ve usulleri YÖK tarafından kontrol edilen bir süreçtir. Her üniversitede olduğu gibi ihtiyaçlar doğrultusunda öğretim görevlisi ilanı verilir. Başvurular alınır. Şartları sağlayanlar arasında sınava girmeye hak kazananlar yazılı ve sözlü sınava alınır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kazananların YÖK tarafından ataması yapılır. Ve yine ihtiyaçlar doğrultusunda işe başlatılır. Bütün süreç tamamen usulüne uygun şekilde yürütülmektedir. Buradaki işleyişin "hiçbir yere giremedim ucuza çalışırım beni alın" mantığıyla hiçbir ilgisi yoktur!!!

simbella

Öğrenci

Bu başlık altında Avrasya Üniversitesini karalamaya çalışan yazışmalara cevaben şunları söylemek istiyorum: Avrasya Üniversitesi 3 yıllık bir üniversite olmasına rağmen 2013-Kasım ayında yapılan YÖK denetlemesinden sorunsuz bir şekilde, alnının akıyla çıkmıştır. Kanıt olarak bu denetlemenin raporları YÖK'ün internet sitesinde mevcuttur. Aynı sitede uzun yıllardır eğitime katkı sağlayan vakıf veya devlet üniversitelerine ait eksikler olduğu yönünde raporlar da mevcuttur. Bir kurum hakkında yorum yaparken öncelikle YÖK kaynaklı araştırmalar yapmamız gerekmektedir ki bu kurumun öğrenciler veya öğretim elemanları açısından verimli olup olmayacağını söyleyebilelim.

spectrum

Öğrenci
Bu başlık altında Avrasya Üniversitesini karalamaya çalışan yazışmalara cevaben şunları söylemek istiyorum: Avrasya Üniversitesi 3 yıllık bir üniversite olmasına rağmen 2013-Kasım ayında yapılan YÖK denetlemesinden sorunsuz bir şekilde, alnının akıyla çıkmıştır. Kanıt olarak bu denetlemenin raporları YÖK'ün internet sitesinde mevcuttur. Aynı sitede uzun yıllardır eğitime katkı sağlayan vakıf veya devlet üniversitelerine ait eksikler olduğu yönünde raporlar da mevcuttur. Bir kurum hakkında yorum yaparken öncelikle YÖK kaynaklı araştırmalar yapmamız gerekmektedir ki bu kurumun öğrenciler veya öğretim elemanları açısından verimli olup olmayacağını söyleyebilelim.

Akademisyen olan kişi biraz dürüst olacak, yandaş olmayacak, korkmayacak, bildiğini söyleme cesareti olacak. Herkes kendini bir tartsın. Yök'ün ne durumda olduğunu bu işin içindeki herkes biliyor, Yök'ün denetlemesinden geçmiş, güldürmeyin beni doğru dürüst bir kurum Yök'ü denetlese Yök kendisi geçemez.
Yandaşlık bir akademisyene yakışmaz, aslında onurlu hiç bir kimseye yakışmaz. Ben yazdıklarımın arkasındayım, gerekirse isim ve tarihte veriririm.

simbella

Öğrenci
Ayrıca vakıf üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanlarının %90 ından hayır gelmeyeceğini söylemişsiniz. Takdir edersiniz ki devlet üniversiteleri de vakıf üniversiteleri veya diğer eğitim kurumları gibi birer eğitim yuvası olması dışında öğretim elemanları için de ekmek kapısıdır. Vakıf üniversitelerindeki biz öğretim elemanları aynı devlet üniversitelerindeki gibi birer akademisyeniz. Akademisyenlik üniversite türüne göre belirlenemez.

Son düzenleme:

spectrum

Öğrenci
Avrasya Üniversitesi henüz 3 yaşında bir vakıf üniversitesi olması nedeniyle tabi ki bazı eksiklikleri olacak. Ülkemizdeki ve dünyadaki köklü üniversiteler dahil hiç bir üniversite ilk kurulduğu yıllarda mükemmel değillerdi. Bu zamanla aşılacak bir sorundur. Ayrıca öğretim elemanı alma şartları ve usulleri YÖK tarafından kontrol edilen bir süreçtir. Her üniversitede olduğu gibi ihtiyaçlar doğrultusunda öğretim görevlisi ilanı verilir. Başvurular alınır. Şartları sağlayanlar arasında sınava girmeye hak kazananlar yazılı ve sözlü sınava alınır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kazananların YÖK tarafından ataması yapılır. Ve yine ihtiyaçlar doğrultusunda işe başlatılır. Bütün süreç tamamen usulüne uygun şekilde yürütülmektedir. Buradaki işleyişin "hiçbir yere giremedim ucuza çalışırım beni alın" mantığıyla hiçbir ilgisi yoktur!!!

Yandaşlık yapmak için haksızlıkları görmezden gelmek, hatta haksızlık yapılmadı demek onursuzca bir davranıştır. Kaç kişiyi madur etti bu sözde üniversite, ben Yökte ilan edilen kadrolara başvurup kazanıp işe başlatılmayan ve ayrıca hiç bir ilan şartını taşımadağı halde ucuza çalışma vadiyle kendini işe aldıran kişileri bizzat tanıyorum isimleri ve cisimleri ile. Sizin gibi insanların akademik forum çatısı altında bulunması sözde akademisyenlik yapmaları beni gerçekten çok rahatsız ediyor.

sinemaa

Öğrenci
böyle bir üniversite niye var ben onu anlamıyorum diye kendi kendime sorarken istanbul'da "esenyurt üniversitesi" diye bir üniversite açıldığını duydum. artık iyice zıvanadan çıktı bu üniversite balonu.

bu tarz z sınıfı dersaneden bozma kar amaçlı (vakıfmış siz onu külahıma anlatın) üniversite açmak yasaklanmalı. her yer üniversite mezunundan geçilmediği için, hem üniversite mezunlarının kalitesi yerlerde sürünüyor hem de bu üniversitelerde okuyan gençlerin hayatlarından umutları ve yılları çalınıyor. velilerin yaptığı masraflar da cabası.

ama bizdeki kafaya bak. çok üniversite açmakla övünüyor. ne üniversitesi? bir sürü bina yığını bunlar. kafaya bakarsak, esnaf kazanıyor, işsizlik erteleniyor, gençlere uğraş bulunuyor vs.

bu gençler de salak değil ya. bir gün elbet isyan edecek. o zaman ne diyeceğiz acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam, şimdi bu avrasya üniversitesi öğretim görevlisi alıyor gene. Yeminle başvurmaya korktum şunları okuyunca. Sanki sınava gidince cebimdeki parayı bile çalacaklarmış gibi hissediyorum:) yandaş bir üniversite tabi, her şey beklenir bu hırsızlardan.

H

huj

Guest
hocam bende basvurcam ama öğretim görevlisi ücretli yazıyı ne demek ki o ve maasları nasıl

A

Akademik Forum

Guest
hocam bende basvurcam ama öğretim görevlisi ücretli yazıyı ne demek ki o ve maasları nasıl

Evet bu okulda Öğretim Görevlisine maaş olarak ne veriyorlar arkadaşlar? Bilen, duyan, gören? Geçen sene bir arkadaş 1.500 yazmış. O kadar düşük olamaz değil mi?

rembradt25

Öğrenci
ben yokken epey yorum yazılmış... birazdaha netleştirelim şunu:
bakın beyler bayanlar: 1500tl maaş.... ders ücreti yok... haftada 40 saat ders verme yetkileri var.
defalarca söyledim: başvuru için vereceğiniz kargo parasında yazık. bunlar umut tacirinden baika birşey değil. girin bakın yök'e yine 30öğt.gör ilanı verilmiş. 3tanesi bile başlatılmayack göreve.
öğrenci gelsin, sizi çağıracağız diyecekler.
fakat onlar, trabzonlu olan trabzonda yaşayan ders başına ucuz ücretle ders verecek olan daha kötüdü akademik kimliği olmayan kişilere hocalık yaptıracaklar...
işte size iyi haber: ha olur ya hani kazanırsınız ve sizi göreve başlatırlar (...!) işte ozaman ananız ağladı demektir... bakın beyler bayanlar yanlış anlamayın orada 60 hocadan yılda ortalama 25-30u istifa ediyor.. sonrada hersene yine 25-30 akademik kadro ilanına çıkılıyor. okutmanından prof.una millet bırakıp kaçıyor kurtarıyor kendini. yanlış anlamayın ilkokul mezunu yöneticisi olan, akademisyenlikle uzaktan yakından alakası olmayan kişi ve kişilerce belediye mantığıyla yönetilen, hocasına insan gibi davranmayan bir kurumdan bahsediyoruz... ve bir arkadaşın dediği gibi hiç bir karaşama yapmıyorum: olan neyse onu yazıyorum. ne iftira ne başka birşey... Allah yukarıda günahı vebalide boynuma...

tam aksine, bunları yazmaya mecbur hissediyorum kendimi... ki ben ve arkadaşlarım gibi başkalarınında hayatı umutları kararmasın.
halen daha karalamak gibi bir niyetim olduğunu düşünen varsa paşa gönlü bilir... gidin başvurun.. yol parası verin sınava gidin. sonra inşallah kadroyu kazanın... ardından sizi aylarca oyalasından he bugün he yarın göreve başlatıcaz dur öğrenci gelsin yalanlarını duyun; bu süre içerisinde de artık facebook profilinize : Avrasya Üniversitesinde Öğretim Görevlisi diye yazın öyle avutun kendinizi. kusura bakmayın sırf yeni üniversite diye ömrümü ve gençliğimi orada onların egosnu tatmin edip kasalarını doldurmak uğruna sürünerek harcayamam ben. insanların idealleri umutları kurmak istedikleri yuvaları ve aileleri var.. emekliyseniz eğer gidin.. allah ne verse kârdır.
benden bu kadar.... gerisi allahla sizin aranızda beyler bayanlar. adios

alpozkaya

Öğrenci
Bu yazılanları okurken çok üzüldüm. Sadece bu üniversite değil; başka vakıf üniversiteleri ile ilgili de çok olumsuz şeyler duymuştum. Bir akademisyen adayı olarak bütün vakıf üniversitelerine önyargıyla bakıyorum artık. Allah sonumuzu hayretsin

GT-I9100G cihazımdan gönderildi