Özel üniversiteleri bilmem ama az çok tahmin edebiliyorum dershaneler kolejler hepsi aynı mantıkta ücretli köle istiyorlar sabahtan geceye kadar derse sokup 3-5 kuruş tutuştururlar ellerine Allah kimseyi onlara muhtaç etmesin üstüne bir de laf ederler ezerler o rezilliği çekmektense simit satmak daha iyidir.
şimdi şöyle bir durum var: devlet dershanesi yada devlet koleji gibi bir kurum yok.... o yüzden bunlar zaten özel sektörler.... fakat devlet üniversitesi-özel üniversitesi diye bir ikilik var ortada. dahası bu çok tehlikeli bir ikilik.
hangi özel üniv.e bakarsanız bakın fakülte hocalarının %85i emekli akademisyen, yada emekliliğine yakın insanlar. yine bu özel üniv.lerin MYO kadrosuna bakın, gencecik ve pırıl pırıl insanlar....
emekli olup özel ünive giden bir akademisyenin (yrd.doç- doç- prof) zaten hayattan ne beklentisi olur, göreceğini görmüş, yaşamış kendini gerçekleştirmiş, emekli maaşı zaten var özeldeki maaşıda devlet üniv.indeki bir akademisyen maaşı.
MYO daki genç öğretim görevlisi, fakultedeki genç okutman araş.görevlileri, daha hayata yeni başlama aşamasında, geleceğe dair planları umutları beklentileri olan, yuva kurmak isteyen belki birikim yapmak isteyen dinamik ve parlak insanlar.... ve aldıkları maaşı Avmlerde tezgahtarlar alıyorlar hatta kotalarını tuttururlarsa dahada fazla alıyorlar.......
düşünün: 25 saat dersim vardı, okulun bütün reklam tasarımlarını yaptırıyorlardı (konunun ilk mesajında açıkladım), öğrenci işleri, personel işleri, sekreterya danışmanlık, böl.başkanlığı herşey içinde
1500TL
devlet üniv.de myo da 25saat derse giren bir Öğr.Gör.nin aldığı maaş 3000tl'nin üzerinde
sonrada kabadayılık yapıyorlar, yok yeni üniversiteyiz, yok eksiklerimiz illa olacak, yok yök denetimi raporumuz var kapı gibi....
bunları yer yerde yazıp savunacağım....... herkesin özellikle umutları olan genç akademisyen adaylarının hepsi okuyacak bunları......