Özel Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisine Yapılan Muameleler

A

akadeima

Guest
nasıl çalışmaya başlatmazlar ki hak kazanan birini bugüne kadar duyduğum en saçma iş, niye kadro açıyorlar? yüksek lisansını yeni bitirmiş ales ve diploma notları 80lerde biri olarak bir başlangıç olabilir diye düşünmüştüm. ancak yorumları okuyorum kanım dondu. tamamen hukuksuz biryer sanırım burası. bir arkadaşta de yorumlarda bu üniversiteyi savunurken impatiensultani isimli yorumcu: "Yapılan değerlendirmeler sonucunda kazananların YÖK tarafından ataması yapılır. Ve yine ihtiyaçlar doğrultusunda işe başlatılır." demiş. ne demek ihtiyaçlar doğrultusu? ihtiyacınız yoksa niye kadro açıyorsunuz? ihtiyacınız yoka neden oyalıyorsunuz insanları bi deyin hele !

A

Akademik Forum

Guest
acil

Avrasya üniversitesinde rusca tercumanlik okuyan bi arkadas lazim cok ACİL !!

K

ktü farklı MI

Guest
Ktü farklı mı

ktü nün öğretim görevlilerinden bir halt olur mu. üniversitenin yarısının soyadı aynı. ktü de hala beik ulemalığı var. SİZN ÇALIŞMANIZ AKADEMİK ÇABANIZ KTÜ DEKİ YETKİLİLERİN UMRUNDA DEĞİLDİR. ONLAR OFLU MU ÇAYKARALI MI SOYADI BİZİMKİYLE AYNI MI DİYE BAKARLAR. SÖZÜM ONA TEKNİK ÜNİVERSİTE 10 YIL ÖNCE MYO KAZANAMAYACAK ÖĞRENCİLER BU ÜNİVERSİTEDE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ OKUYOR. GERÇEKTEN BAŞARILARI İLE GÜNDEME GELEN BİR İKİ PERSONEL DIŞINDA HEPSİ PARA PULUN DERDİNDEDİR. PERSONEL ALIMINDAKİ HİLEYİ HURDAYI BİR DUYSANIZ AĞZINIZ AÇIK KALIR. BİR HOCA ÇOCUĞU İÇİN AÇILAN BÖLÜMLER BİRİMLER MEVCUTTUR.

Moderatör tarafında düzenlendi:
A

Akademik Forum

Guest
trabzon işte böyle bir şehir.. adamcılık memleketçilik şehri. orada trabzonlu değilsen kim olduğunun bir önemi yok ne yazıkki

yigunes

Öğrenci
Kimseyi kategorize etmek istemem ama görüp yaşadığımı söylemek de ifade hürriyetinin gereği olsa gerek.
karadenizliler kadar hemşehricilik kayırmasını yapan başka insanlar görmedim şu ülkede. Bırakın trabzonu, kocaelide yaşıyorum, belediyenin %90 onlar.

ideolog

Öğrenci
böyle bir üniversite niye var ben onu anlamıyorum diye kendi kendime sorarken istanbul'da "esenyurt üniversitesi" diye bir üniversite açıldığını duydum. artık iyice zıvanadan çıktı bu üniversite balonu.

bu tarz z sınıfı dersaneden bozma kar amaçlı (vakıfmış siz onu külahıma anlatın) üniversite açmak yasaklanmalı. her yer üniversite mezunundan geçilmediği için, hem üniversite mezunlarının kalitesi yerlerde sürünüyor hem de bu üniversitelerde okuyan gençlerin hayatlarından umutları ve yılları çalınıyor. velilerin yaptığı masraflar da cabası.

ama bizdeki kafaya bak. çok üniversite açmakla övünüyor. ne üniversitesi? bir sürü bina yığını bunlar. kafaya bakarsak, esnaf kazanıyor, işsizlik erteleniyor, gençlere uğraş bulunuyor vs.

bu gençler de salak değil ya. bir gün elbet isyan edecek. o zaman ne diyeceğiz acaba?

bence o gençler isyan etse iyi olur belki bu vakıf üniversiteleri kapatılır o sayede.
bu nedir yahu ilkokul mezunu sırf para kazanmak için üniversite açmış. bende okurken sinirlendim konuyu açan hocamızdan da Allah razı olsun millet görsün de uzak dursun bunlardan. böyle para için kurulmuş niteliksiz kurumların varlığı çok acı orada okuyacak öğrencileri düşününce paralarıyla rezil olacaklar resmen ailelerin de bilinçsiz olması vakıf üniversitelerinde artışa sebep oluyordur paralarına güvenip çocuğunun başarısını önemsemiyorlar sonrada düşük puanlarıyla parayı basıp yolluyorlar üniversiteli olsun diye...

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bende başvurdum ve başarılı oldum tabiki başarılı olan herkesi almıyorlar beni aradılar gittim görüştüm ilk başta burası özel sektör diye kafana yerlestiriyorlar öğretim görevlisi ya da akademisyenlik bir karakteri olan emek isteyen iştir sahip olduğun bilgiyi aktarmak öğretmek ve kendini her daim geliştirmek resmen köle arıyorlar burada herkes her işi yapar gündüz gece derse gireceksin üstelik haftasonu olacak olan yüksek lisans derslerine gireceksin ve bu kaliteli eğitim anlayışı mı olacak.. Tamamen kar amaçlı çalışan bulduk elimizden geldiğince sömürelim anlayışı. Bir öğretim görevlisi henüz deneyimi yokken 6-7 çeşit derse girecek önüne gelen her işi yapacak kendi cebinden reklam tanıtımları yapacak gündüz gece haftasonu ders anlatacak bu akademisyen kendini nasıl geliştirecek doktora dil eğitimi gibi eğitim ihtiyaçlarını karşılaması bir yana kendine zaman ayirmasi mümkün değil ama adı üstünde özel sektör bilime öğrenmeye öğretmeye gerçek anlamda değer vermiş hiç kimsenin bu sömürü yerlerinde çalışmaya mecbur kalmamasını dilerim benim çok şükür mecburiyetim yoktu kendi şartlarımı sundum karşımda burası özel sektör işinize gelirse diye konuşan bir muhattap buldum ve kabul etmedim. Karşımdaki kim olursa olsun okadar emek verip okucam y.lisansimi yapicam doktora hazirlanicam ve bu muameleyi görücem kimse yanlis anlamasin ama gider hakkiyla tezgahtarlik yaparım inandığım değerlere hakaret edecek haksizlik edecek öğretim gorevliligi adı altinda bu şartlarda çalışmam çalışmak zorunda olanlara da kolaylıklar dilerim..

akademikadam

Öğrenci
akademik hayatım boyunca böyle bir yer ne gördüm ne duydum herkes çok dikkatli olmalı bu üni.de çalışanlar ayak oyunlarına dikkat etmeli herkes büyük bir tehlike

A

Akademik Forum

Guest
çalışmakta olan akademik personlle ( öğretim görevlileriyle) yeni sözleşme imzalıyorlar, önceki sözleşmede yazan %10luk zamlı maaşla. ama 3 aydırzamlı maaş yatırmamışlar. hala daha 1500tl..
arkadaşlar zaten aşikar değil mi? yok.gov.tr de akademik ilanları inceleyin %75i hep vakıf ve özel üniviversite. dahası aynı özel üniversiteler 6 ayda yada yılda 1 kere sürekli aynı bölümler için kadro ilanlarına çıkıyorlar. bunun açıklaması basit: "herkes sözleşmesinin bitmesini bekliyor ve kaçıyor bu özel üniversitelerden, onlarda durmadan kadro ilanına çıkıyor"

ayee

Öğrenci
üniversitenin adını ilk defa duyuyorum. cesaret göstererek tecrübelerinizi yazdığınız için teşekkürler rembradt25

A

Akademik Forum

Guest
ne yazık ki insanlar farkında değil. daha yüksek lisansını yeni bitiren bir çok deneyimsiz tecrübesiz çömez meslekdaşımız, illkez kadro başvurusunun heyecanıyla bu özel üniversitelerin ellerine tuzağa düşer gibi düşebiliyorlar. onları da bu konularda bilinçlendirmemiz lazım bunun başka bir yolu yok.. gel gelelim şu yandaş Cevap Yazanlara:

Avrasya Üniversitesi henüz 3 yaşında bir vakıf üniversitesi olması nedeniyle tabi ki bazı eksiklikleri olacak. Ülkemizdeki ve dünyadaki köklü üniversiteler dahil hiç bir üniversite ilk kurulduğu yıllarda mükemmel değillerdi. Bu zamanla aşılacak bir sorundur. Ayrıca öğretim elemanı alma şartları ve usulleri YÖK tarafından kontrol edilen bir süreçtir. Her üniversitede olduğu gibi ihtiyaçlar doğrultusunda öğretim görevlisi ilanı verilir. Başvurular alınır. Şartları sağlayanlar arasında sınava girmeye hak kazananlar yazılı ve sözlü sınava alınır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kazananların YÖK tarafından ataması yapılır. Ve yine ihtiyaçlar doğrultusunda işe başlatılır. Bütün süreç tamamen usulüne uygun şekilde yürütülmektedir. Buradaki işleyişin "hiçbir yere giremedim ucuza çalışırım beni alın" mantığıyla hiçbir ilgisi yoktur!!!
Ayrıca vakıf üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanlarının %90 ından hayır gelmeyeceğini söylemişsiniz. Takdir edersiniz ki devlet üniversiteleri de vakıf üniversiteleri veya diğer eğitim kurumları gibi birer eğitim yuvası olması dışında öğretim elemanları için de ekmek kapısıdır. Vakıf üniversitelerindeki biz öğretim elemanları aynı devlet üniversitelerindeki gibi birer akademisyeniz. Akademisyenlik üniversite türüne göre belirlenemez.

impatiensultani ve simbella.. sizler muhtemelen avrasya üniversitesinde arş.gör. veya öğr.gör. olarak çalışıyorsunuz... ve muhtemelen trabzonlusunuz.. ve muhtemelen bekar ve trabzonda babanızın evinde yaşıyorsunuz...... veeee muhhhtemelen oraya mütevelli heyetini tanıyan babanızın yada tanışlarınızın aracılığıyla girdiniz zaten... ve trabzonlu olduğunuzdan ötürüde, elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmuyorlar orada, her işi her şeyi dışardan gelen, trabzonda ev tutan, aldığı maaşla ayın ortasını bile getiremeyen garibim öğretim elemanları yapıyor...

bütün bunları geçiyorum: yök'ün o "Denetim yaptı, Sütten ak kaşık gibi çıktık"..yökün raporunda sitesinde zaten var dediğiniz DENETİMİ kendi gözlerimle gördüm...
denetim heyeti gelip başkan odasında çay kahve muhabbetini yapıyor, sonra beraber çıkıp bi restoran şehir turu rapor hazır... genel sekreterin kendisinin seçtiği birde öğrenci var, ezberi kuvvetli bir öğrenci, onuda denetim heyetine götürüyorlar, güya öğrenci dinleyecekler, öğrencide kendine ezberletilenleri söylüyor adamlara....
o yüzden burada kabadayalık yapmaya çalışmayın.... sizinde üniversitenizinde ne mal olduğunu kaç para ettiğini herkes biliyor, herkesten iyide ben biliyorum

ahmetist1181

Öğrenci
...

impatiensultani ve simbella.. sizler muhtemelen avrasya üniversitesinde arş.gör. veya öğr.gör. olarak çalışıyorsunuz... ve muhtemelen trabzonlusunuz.. ve muhtemelen bekar ve trabzonda babanızın evinde yaşıyorsunuz...... veeee muhhhtemelen oraya mütevelli heyetini tanıyan babanızın yada tanışlarınızın aracılığıyla girdiniz zaten... ve trabzonlu olduğunuzdan ötürüde, elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmuyorlar orada, her işi her şeyi dışardan gelen, trabzonda ev tutan, aldığı maaşla ayın ortasını bile getiremeyen garibim öğretim elemanları yapıyor...

bütün bunları geçiyorum: yök'ün o "Denetim yaptı, Sütten ak kaşık gibi çıktık"..yökün raporunda sitesinde zaten var dediğiniz DENETİMİ kendi gözlerimle gördüm...
denetim heyeti gelip başkan odasında çay kahve muhabbetini yapıyor, sonra beraber çıkıp bi restoran şehir turu rapor hazır... genel sekreterin kendisinin seçtiği birde öğrenci var, ezberi kuvvetli bir öğrenci, onuda denetim heyetine götürüyorlar, güya öğrenci dinleyecekler, öğrencide kendine ezberletilenleri söylüyor adamlara....
o yüzden burada kabadayalık yapmaya çalışmayın.... sizinde üniversitenizinde ne mal olduğunu kaç para ettiğini herkes biliyor, herkesten iyide ben biliyorum

İyi niyetli bir savunma olsa yök denetimindan falan bahseetmez, aldıkları ücretleri yaptıkları işi vb. anlatırlardı. Muhtemelen aynı torpille girip, üninin başına bir şey gelirse iş bulmayacağından korkan amcaoğullarıdır.

A

Akademik Forum

Guest
Özel üniversiteleri bilmem ama az çok tahmin edebiliyorum dershaneler kolejler hepsi aynı mantıkta ücretli köle istiyorlar sabahtan geceye kadar derse sokup 3-5 kuruş tutuştururlar ellerine Allah kimseyi onlara muhtaç etmesin üstüne bir de laf ederler ezerler o rezilliği çekmektense simit satmak daha iyidir.

rembradt25

Öğrenci
Özel üniversiteleri bilmem ama az çok tahmin edebiliyorum dershaneler kolejler hepsi aynı mantıkta ücretli köle istiyorlar sabahtan geceye kadar derse sokup 3-5 kuruş tutuştururlar ellerine Allah kimseyi onlara muhtaç etmesin üstüne bir de laf ederler ezerler o rezilliği çekmektense simit satmak daha iyidir.

şimdi şöyle bir durum var: devlet dershanesi yada devlet koleji gibi bir kurum yok.... o yüzden bunlar zaten özel sektörler.... fakat devlet üniversitesi-özel üniversitesi diye bir ikilik var ortada. dahası bu çok tehlikeli bir ikilik.
hangi özel üniv.e bakarsanız bakın fakülte hocalarının %85i emekli akademisyen, yada emekliliğine yakın insanlar. yine bu özel üniv.lerin MYO kadrosuna bakın, gencecik ve pırıl pırıl insanlar....
emekli olup özel ünive giden bir akademisyenin (yrd.doç- doç- prof) zaten hayattan ne beklentisi olur, göreceğini görmüş, yaşamış kendini gerçekleştirmiş, emekli maaşı zaten var özeldeki maaşıda devlet üniv.indeki bir akademisyen maaşı.
MYO daki genç öğretim görevlisi, fakultedeki genç okutman araş.görevlileri, daha hayata yeni başlama aşamasında, geleceğe dair planları umutları beklentileri olan, yuva kurmak isteyen belki birikim yapmak isteyen dinamik ve parlak insanlar.... ve aldıkları maaşı Avmlerde tezgahtarlar alıyorlar hatta kotalarını tuttururlarsa dahada fazla alıyorlar.......

düşünün: 25 saat dersim vardı, okulun bütün reklam tasarımlarını yaptırıyorlardı (konunun ilk mesajında açıkladım), öğrenci işleri, personel işleri, sekreterya danışmanlık, böl.başkanlığı herşey içinde 1500TL
devlet üniv.de myo da 25saat derse giren bir Öğr.Gör.nin aldığı maaş 3000tl'nin üzerinde

sonrada kabadayılık yapıyorlar, yok yeni üniversiteyiz, yok eksiklerimiz illa olacak, yok yök denetimi raporumuz var kapı gibi....
bunları yer yerde yazıp savunacağım....... herkesin özellikle umutları olan genç akademisyen adaylarının hepsi okuyacak bunları......

physio

Öğrenci
şimdi şöyle bir durum var: devlet dershanesi yada devlet koleji gibi bir kurum yok.... o yüzden bunlar zaten özel sektörler.... fakat devlet üniversitesi-özel üniversitesi diye bir ikilik var ortada. dahası bu çok tehlikeli bir ikilik.
hangi özel üniv.e bakarsanız bakın fakülte hocalarının %85i emekli akademisyen, yada emekliliğine yakın insanlar. yine bu özel üniv.lerin MYO kadrosuna bakın, gencecik ve pırıl pırıl insanlar....
emekli olup özel ünive giden bir akademisyenin (yrd.doç- doç- prof) zaten hayattan ne beklentisi olur, göreceğini görmüş, yaşamış kendini gerçekleştirmiş, emekli maaşı zaten var özeldeki maaşıda devlet üniv.indeki bir akademisyen maaşı.
MYO daki genç öğretim görevlisi, fakultedeki genç okutman araş.görevlileri, daha hayata yeni başlama aşamasında, geleceğe dair planları umutları beklentileri olan, yuva kurmak isteyen belki birikim yapmak isteyen dinamik ve parlak insanlar.... ve aldıkları maaşı Avmlerde tezgahtarlar alıyorlar hatta kotalarını tuttururlarsa dahada fazla alıyorlar.......

düşünün: 25 saat dersim vardı, okulun bütün reklam tasarımlarını yaptırıyorlardı (konunun ilk mesajında açıkladım), öğrenci işleri, personel işleri, sekreterya danışmanlık, böl.başkanlığı herşey içinde 1500TL
devlet üniv.de myo da 25saat derse giren bir Öğr.Gör.nin aldığı maaş 3000tl'nin üzerinde

sonrada kabadayılık yapıyorlar, yok yeni üniversiteyiz, yok eksiklerimiz illa olacak, yok yök denetimi raporumuz var kapı gibi....
bunları yer yerde yazıp savunacağım....... herkesin özellikle umutları olan genç akademisyen adaylarının hepsi okuyacak bunları......
Hocam yazmaya devam edin lütfen bu ve bunun gibi yerler benim durumumda olan yeni mezunlar için arş. Gör. Kadrolarına lisans mezunu şartı koyarak ilk başta umut oluyor (devlette cari alımlarda torpil vs... Öypde de senet korkusu) herkesin özel ünide çalışan tanıdığı yok keşke bu durumda olan yerlerin hepsi ifşa edilse. Teşekkür ediyorum paylaştığınız için

rembradt25

Öğrenci
bu yüreklilik meselesi değil....... bu onur meselesi,, vicdan meselesi... bu eğitim adı altında, bizim en güzel yıllarımızı okuyarak verdiğimiz emeğimizin,gençliğimizin, kanımızın, insanlığımızın sömürülmesi meselesi

Elmamoley

Öğrenci
2014 yılında, öğretim görevliliği sınavını kazandım. Haziranda sonuçlar açıklanmasına rağmen bir türlü arayıp işe başlatmadılar. Defalarca Avrasya Üniversitesini aradım. Kayıt dönemi,yok şu zaman diyerek oyalıyorlar.Bu zamana kadar bir sonuç elde edemedim. Şubat ayında ararlar mı bilmiyorum. Sevinmiştik bir şey sandık sevincimizi kursağımızda bıraktılar. Sanırım sürekli öğretim görevlisi ilanı açıp insanları madur ediyorlar. Hayır plan yapamıyorum çağırmayacağız kardeşim git deseler ona göre plan yapar yönünü çizersin. Çaresiz kaldım acaba ne yapabilirim bilmiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
2014 yılında, öğretim görevliliği sınavını kazandım. Haziranda sonuçlar açıklanmasına rağmen bir türlü arayıp işe başlatmadılar. Defalarca Avrasya Üniversitesini aradım. Kayıt dönemi,yok şu zaman diyerek oyalıyorlar.Bu zamana kadar bir sonuç elde edemedim. Şubat ayında ararlar mı bilmiyorum. Sevinmiştik bir şey sandık sevincimizi kursağımızda bıraktılar. Sanırım sürekli öğretim görevlisi ilanı açıp insanları madur ediyorlar. Hayır plan yapamıyorum çağırmayacağız kardeşim git deseler ona göre plan yapar yönünü çizersin. Çaresiz kaldım acaba ne yapabilirim bilmiyorum.

1000 tl maaş için o kadar bekleme bence git başka iş yap