Özel Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisine Yapılan Muameleler

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım merhaba. Benim de bir soruyla ilgili acil bir cevaba ihtiyacım var ve forumdaki güncel konulardan bu soruma cevap alabilmeye en yakın gördüğüm konu başlığı bu olduğundan buraya yazıyorum.

1. Bir kadro ilanında "Lisans transkripti örneği.", "Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi örneği." gibi ifadeler var. "Örneği" kelimesi "fotokopisi" anlamına mı gelir? Fotokopilerini göndermem yeterli olacak mıdır?

2. "
Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge" isteniyor. Bu belgenin e-devlet çıktısı kabul olur mu? Yoksa askerlik şubesinden alınmış olanı mı isterler? Eğer öyle ise askerlik şubesinden alınmış olanın fotokopisi yeterli olur mu?

3. "
Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.)" isteniyor. Ben hayatımda sadece çokca bulunan market zincirlerin birinde 2 gün çalıştım. Bu kayıt e devlette mevcut. Bunu göndermeme gerek var mı? Ayrıca başvuru formundaki bölüme bu tecrübeyi yazmam gerekir mi?

4. "Özgeçmiş" isteniyor. Başka bir detay verilmemiş. YÖK formatında olması zorunlu mudur? Yoksa kendimize göre hazırladığımız özgeçmiş de kabul olur mu?

Aynı soruları okulun personel işleri daire başkanlığı mail adreslerine de göndereceğim ama cevap konusunda umutsuzum. Sorularımın hepsine cevap alabilirsem yahut cevap alabileceğim yerlere yönlendirirseniz çok mutlu olurum. Saygılar...

Yardımları bekliyorum.

cerhan

Öğrenci
Yardımları bekliyorum.

1. Transkript, diploma gibi belgelerin fotokopilerini üniversitenizde "Aslı Gibidir" yaptırmanız durumunda sorunsuz kullanabilirsiniz.
2. E-Devletten alınan askerlik belgesi geçerlidir.
3. Hizmet belgesi kamuda (devlet dairelerinde) çalışanlar içindir. Sizin 2 günlük çalışmanızın gösterildiği belge SGK hizmet dökümüdür. 2 günlük tecrübeyi yazmasanız bence daha iyi olur.
4. İstediğiniz formatta özgeçmiş yollayabilirsiniz. Ama akademik kariyer için YÖK formatında olması sizin hakkınızda fikir edinmelerini kolaylaştıracaktır.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
1. Transkript, diploma gibi belgelerin fotokopilerini üniversitenizde "Aslı Gibidir" yaptırmanız durumunda sorunsuz kullanabilirsiniz.
2. E-Devletten alınan askerlik belgesi geçerlidir.
3. Hizmet belgesi kamuda (devlet dairelerinde) çalışanlar içindir. Sizin 2 günlük çalışmanızın gösterildiği belge SGK hizmet dökümüdür. 2 günlük tecrübeyi yazmasanız bence daha iyi olur.
4. İstediğiniz formatta özgeçmiş yollayabilirsiniz. Ama akademik kariyer için YÖK formatında olması sizin hakkınızda fikir edinmelerini kolaylaştıracaktır.

Hocam, öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. İlk sorumla ilgili detay soracak olursam, bazı ilanlarda "örneği", bazı ilanlarda "fotokopisi", bazı ilanlarda "noter onaylı fotokopisi" yazıyor. Sadece örneği ya da fotokopisi yazan ilanlarda aslı gibidir yaptırmazsam bir sorun olur mu? Aslı gibidir yaptırmak şart mıdır?

3. Nüfus cüzdanı örneği

4. Lisans/Yüksek lisans Transkript ve Diploma örnekleri (Aslı Onaylı)

İlanda tam da bu şekilde yazıyor. Lütfen yardımcı olun. Nüfus cüzdanı örneği bir belge mi? Herhangi bir muhtarlık vs nereden alınır ? *aslı onaylı ne demek ? Aslı gibidir kaşeli diploma fotokopisi kabul olur mu ? Transkriptin orjinalini göndersek ne olur ? Personel daire başkanlığını aradım ama bu sorulara net cevaplar alamadım.

cerhan

Öğrenci
3. Nüfus cüzdanı örneği

4. Lisans/Yüksek lisans Transkript ve Diploma örnekleri (Aslı Onaylı)

İlanda tam da bu şekilde yazıyor. Lütfen yardımcı olun. Nüfus cüzdanı örneği bir belge mi? Herhangi bir muhtarlık vs nereden alınır ? *aslı onaylı ne demek ? Aslı gibidir kaşeli diploma fotokopisi kabul olur mu ? Transkriptin orjinalini göndersek ne olur ? Personel daire başkanlığını aradım ama bu sorulara net cevaplar alamadım.

Nüfus cüzdan örneğini bağlı olduğunuz muhtarlıktan alacaksınız.
"Aslı onaylı" yada "onaylı" demek "aslı gibidir" onayı demektir.
"Noter onaylı" olması gerektiği ilanda belirtilmediği sürece "Aslı gibidir" onaylı belgelerinizi tüm akademik başvurularda kullanabilirsiniz.
Transkriptin orijinalini göndermenizde bir sakınca yok eğer sizde bolca varsa yada tekrar orijinalini almanızda bir sıkıntı yoksa.

cerhan

Öğrenci
Hocam, öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. İlk sorumla ilgili detay soracak olursam, bazı ilanlarda "örneği", bazı ilanlarda "fotokopisi", bazı ilanlarda "noter onaylı fotokopisi" yazıyor. Sadece örneği ya da fotokopisi yazan ilanlarda aslı gibidir yaptırmazsam bir sorun olur mu? Aslı gibidir yaptırmak şart mıdır?

"Nüfus cüzdanı örneği" yazıyorsa muhtarlıktan alacaksınız. "Nüfus cüzdanı fotokopisi" yazıyorsa fotokopi çektirip gönderin sorun çıkmaz.
Askerlik belgesi, adli sicil kaydı, sgk dökümlerini e-devletten alabilirsiniz, belge doğrulama olduğu için kabul ediliyor.
İlanda transkript, diploma gibi belgelerin "fotokopisi" yazıyorsa, fotokopi gönderirsiniz başvurunuz kabul edilebilir yada almak istenen kişiye yer açmak için sizin belgeleriniz onaysız olduğu için elenebilirsiniz. Açıklama olarak da ilanda hata olmuş yada onaylı demeyi unuttuk, siz zaten bilmiyor musunuz onaylı göndermeniz gerektiğini derler.
Siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. Lisans/yüksek lisans diploma ve transkriptlerinizin orijinallerinden 10-15 tane fotokopi çektirin ve ilgili fakülte/enstitünüze "aslı gibidir" kaşesi vurdurun. Bu belgeleri "noter onaylı" diye ilanda belirtilmediği sürece her akademik başvuruda kullanabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
"Nüfus cüzdanı örneği" yazıyorsa muhtarlıktan alacaksınız. "Nüfus cüzdanı fotokopisi" yazıyorsa fotokopi çektirip gönderin sorun çıkmaz.
Askerlik belgesi, adli sicil kaydı, sgk dökümlerini e-devletten alabilirsiniz, belge doğrulama olduğu için kabul ediliyor.
İlanda transkript, diploma gibi belgelerin "fotokopisi" yazıyorsa, fotokopi gönderirsiniz başvurunuz kabul edilebilir yada almak istenen kişiye yer açmak için sizin belgeleriniz onaysız olduğu için elenebilirsiniz. Açıklama olarak da ilanda hata olmuş yada onaylı demeyi unuttuk, siz zaten bilmiyor musunuz onaylı göndermeniz gerektiğini derler.
Siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. Lisans/yüksek lisans diploma ve transkriptlerinizin orijinallerinden 10-15 tane fotokopi çektirin ve ilgili fakülte/enstitünüze "aslı gibidir" kaşesi vurdurun. Bu belgeleri "noter onaylı" diye ilanda belirtilmediği sürece her akademik başvuruda kullanabilirsiniz.

Hocam çok teşekkürler. Fakültemden 8 adet transkript alabildim ancak artık diplomalara aslı gibidir yapamadıkları söylendi. Ayrıca bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ilanında "[FONT=&quot]Başvuru belgelerinin onaysız fotokopileri de kabul edilmektedir." ibaresi gördüm. Sanırım artık üniversiteler bu konuda bir değişikliğe gidecek. Gitmese de başvuracağım ilan konusunda çok emin olmadan notere tasdik ettiremem, bunlar az paralar değil. Ben izninizle birkaç soru daha soracağım.

[/FONT]
1. Öğrenci belgemin e-devlet çıktısı yeterli olacak mıdır? Yoksa enstitüden aldığımı göndermem mi gerekir?
2. Askerlik durum belgemde yüksek lisansa bu yıl kayıt olmuş bir öğrenci olmama rağmen, öğrenci değil de sevk tehirli yazıyor. Belgeyi bu şekilde göndermem bir sorun teşkil eder mi?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Hocam çok teşekkürler. Fakültemden 8 adet transkript alabildim ancak artık diplomalara aslı gibidir yapamadıkları söylendi. Ayrıca bugün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ilanında "[FONT="]Başvuru belgelerinin onaysız fotokopileri de kabul edilmektedir." ibaresi gördüm. Sanırım artık üniversiteler bu konuda bir değişikliğe gidecek. Gitmese de başvuracağım ilan konusunda çok emin olmadan notere tasdik ettiremem, bunlar az paralar değil. Ben izninizle birkaç soru daha soracağım.

[/FONT]
1. Öğrenci belgemin e-devlet çıktısı yeterli olacak mıdır? Yoksa enstitüden aldığımı göndermem mi gerekir?
2. Askerlik durum belgemde yüksek lisansa bu yıl kayıt olmuş bir öğrenci olmama rağmen, öğrenci değil de sevk tehirli yazıyor. Belgeyi bu şekilde göndermem bir sorun teşkil eder mi?

1) Geçen yıl birçok devlet okuluna e-devlet üzerinden aldığım öğrenci belgesiyle başvurdum sorun olmadı.
2) Okulunuz tecil işlemini yapmıştır diye düşünüyorum, askerlik şubesine uğrayıp yeni bir belge alabilirsiniz.

Ancak her durumda, evrakları gönderdikten sonra okulu arayıp eksik belge olup olmadığının kontrollerini sağlamakta fayda var.

gameforchild

Öğrenci
Bütün özel üniversiteler bunlar kadar rezil durumdaysa, bu ülkede özel üniversite açılmasın. Kendim bizzat burada neler döndüğünü bilen birisi olarak söylüyorum, sakın ne öğrenci olarak nede akademisyen olarak buranın kapısının önünden geçmeyin. Zaten oradaki akademisyenlik yapanlarında %90 nından bir hayır gelmez. Kimsenin gücüne gitmesin ama hiçbir yere giremedim ucuza çalışırım beni alın diyenlerin girdiği bir yerdir orası.

A

Akademik Forum

Guest
1) Geçen yıl birçok devlet okuluna e-devlet üzerinden aldığım öğrenci belgesiyle başvurdum sorun olmadı.
2) Okulunuz tecil işlemini yapmıştır diye düşünüyorum, askerlik şubesine uğrayıp yeni bir belge alabilirsiniz.

Ancak her durumda, evrakları gönderdikten sonra okulu arayıp eksik belge olup olmadığının kontrollerini sağlamakta fayda var.

Hocam yanıtlar için sağ olun. Askerlik şubesi çok uzak, belgem bu şekildeyken başvursam sorun olur mu, 09.06.2018'e kadar tecilli görünüyorum.

A

Akademik Forum

Guest
ben de başımdan geçeni paylaşmak isterim. sonuçta herkes bir umutla oranın kapısına gidiyor. kesinlikle içtenlikle söylüyorum. Şuan umarım durumlarını düzeltmişlerdir. Yüksek okulun bir bölümünü kazanmıştım. Yıl 2012-2013. Sınava girdik ve 1. sıradan çalışmaya hak kazandım. İşe alındığım ama bölümün henüz açılmadığını açılınca çağrılacağımı söylediler. Her seferinde bir ay sonra iki ay sonra gibi oyalayıp durdular. Bu arada sigortanı başlatıp çok az bir kısmını ödeyip belli bir kısmı ödemiyorlar. Sonra başına kalabiliyor onlar borç olarak vs. Benim kazandığımdan itibaren 7-8 ay beklettiler. Ama bu arada devlette çalışmak için başka bir şans yakaladım. Kendim istifamı verdim. Bu sebeple ayrıldım ama o kadar süreden sonra zaten artık oraya gitmek içimden gelmiyordu. Ama şu da var ki az paraya razı olmak şu şartlarda niteliksiz olunduğu anlamına gelmeyebilir. Sonuç itibariyle herkes ekmeğinin peşinde. Umarım herkes çalıştığı yerde mutlu olur. Bu şekilde sorunlarla karşılaşmaz. neden yazıyorum derseniz. ben de oraya başvurmadan önce burada böyle uyarılar görmüştüm ama herkese böyle birşey olacak diye bir kaide olmayabilir dedim. Ve başvurdum. Başıma gelen bunlar. Naçizene sadece genel olarak bir değerlendirmenizi tavsiye ederim. İyi çalışmalar.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Hocam yanıtlar için sağ olun. Askerlik şubesi çok uzak, belgem bu şekildeyken başvursam sorun olur mu, 09.06.2018'e kadar tecilli görünüyorum.

Hocam ben bahsettiğim şekilde başvurdum hep. e-devlet üzerinden olduğu için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ancak evrakları gönderdikten sonra teyidini almakta fayda var.

A

Akademik Forum

Guest
Yardımmmmm

Merhabalar, hocalarım 2014ten2016ya kadar tüm yorumları okudum ve ben sınava katılmaya hak kazandım iki gün sonra sınav var ders çalışmaya başlayacağım sınav için ilaveten bu yorumları okuyunca ne yapsam yine herşey aynı mıdır araştırma görevlileri için maaşlar ne kadar iibf de de aynı sıkıntı olur mu gibi sorular belirdi aklımda lütfen bu sorularıma endişeme cevap verebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim...

A

Akademik Forum

Guest
Yardım

Merhaba, şuan durum hala böyle mi? Maaşlar olsun, çalışma koşulları olsun...

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, hocalarım 2014ten2016ya kadar tüm yorumları okudum ve ben sınava katılmaya hak kazandım iki gün sonra sınav var ders çalışmaya başlayacağım sınav için ilaveten bu yorumları okuyunca ne yapsam yine herşey aynı mıdır araştırma görevlileri için maaşlar ne kadar iibf de de aynı sıkıntı olur mu gibi sorular belirdi aklımda lütfen bu sorularıma endişeme cevap verebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim...

hangi bölüm ve sınavı kaçıncı olarak kazandınız?

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarim, ben sosyal hizmet bolumu bilim sınavına girmeye hak kazandim. Ama tam emin olmamakla birlikte sanırım bu bölüme başvuran tek kişi benim. Çünkü listede sadece benim ismim var. Bu durumda bilim sınavı formalite mi olur? Ayrıca okuduklarimdan sonra bu sınava dahi gitmek gelmedi icimden, bu bilim sınavına girmezsem ve tek aday bensem yine de araştırma görevlisi olmaya hak kazanır miyim. Ve en önemlisi maaşlar su zamanlarda ne durumdadır. Cunku Trabzonda ev kiralarinin çok yüksek olduğunu öğrendim ve 1500 seviyelerinde maaş veriyorlarsa ve bu şartlar hala aynı devam ediyorsa oraya kadar gitmeye değmez gibi geliyor bana. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
kardeşim çok zorluk çekersin. konuyu açan ve yazan benim... sakın yapma bu hatayı... ve tek aday sensin. iyi düşün

A

Akademik Forum

Guest
İşletme bölümü ve sınava henüz girmedim şuan bu bölümdeki böyle sıkıntılar varsa girmicem sınava ve maaş ne kadar dır acaba araştırma görevlileri içim

Korayko

Öğrenci
Valla yardımlarınız için çok teşekkür ederim sayenizde bir yanlıştan döndüğümü düşünüyorum. Şuan kafamda olan tek soru şu: Tek aday benim ve sınava dahi girmedim yine de beni kabul etme gibi bir durumları var mıdır? Yök bunu kabul eder mi? Çünkü daha önceki yorumların birisinde bizim adımızı kullanıyorlarmış ve başka bir başvuruda bu önüzüme çıkıp sorun yaratıyormuş. Bu kadar şeyi öğrendikten sonra ismimin o üniversitede geçmesini istemiyorum.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Valla yardımlarınız için çok teşekkür ederim sayenizde bir yanlıştan döndüğümü düşünüyorum. Şuan kafamda olan tek soru şu: Tek aday benim ve sınava dahi girmedim yine de beni kabul etme gibi bir durumları var mıdır? Yök bunu kabul eder mi? Çünkü daha önceki yorumların birisinde bizim adımızı kullanıyorlarmış ve başka bir başvuruda bu önüzüme çıkıp sorun yaratıyormuş. Bu kadar şeyi öğrendikten sonra ismimin o üniversitede geçmesini istemiyorum.

Sınava girmezseniz sizi almaları gibi bir durum olmaz. Sınava girseniz dahi alacakları kesin değildir. Bilim sınavı ile birlikte toplam puanınız 65+ olmalıdır. İsim kullanmak konusu çok farklı; siz kazanırsınız, adınızı gönderirler ancak sizi başlatmazlar. Oysa sınava girmeden sizi kabul etmiş olarak gösteremezler.

Yerinizde olsam bölümden birileri ile irtibata geçer, endişelerimi aktarır bilgi almaya çalışırdım.