Özel Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisine Yapılan Muameleler

A

Akademik Forum

Guest
birisi bu forumda bir başlıkta başka bir özel üni. de aynı şekilde dolandırılmış.. dava açmış. ve bu davayı kazanmış. kadroyu kazanmasına rağmen göreve başlatmamışlar oda avukata vermiş.. 1 yıllık maaşı peşin ödemek zorunda kalmış üniv... bi araştır istersen özel üniv.lerle ilgili olan topicleri başlıkları...

Elmamoley

Öğrenci
Merhaba arkadaşım ben o formu bulamadım hangi özel üniversite acaba?? bu konuda cevabınızı da şimdi gördüm. Çok teşekkür ederim sağolun

A

Akademik Forum

Guest
İnanın dehşete düştüm. Bu nasıl bir üniversite nasıl bir çalışma sistemi! şu denetimden geçti diyen arkadaşa da bir sözüm var. aylar önce yazmış gerçi ama gene de söyleyeyim. o denetim bir tarağın saç taramasına benziyor. Tarak saçın kokusuna bakmaz. tarar ve çok güzel tarandı der. Oysa bir de gelin çekenlere sorun:))))))))))))))))))

A

Akademik Forum

Guest
Avrasya üniversitesi

Avrasya üniversitesi ilan açıp açıp kazanan insanları çağırmıyor çeşitli bahaneler uyduruyor...göreve zorla başlasınızda 6 sonra istifa edersiniz rezalet...kaç arkadaşım madur oldu allah bildiği gibi yapsın bunları millet o kadar masraf yapıyor bide dalga geçer gibi bilgi de vermiyorlar nalet bir yer

A

Akademik Forum

Guest
inanılmaz bir şekilde yine aynı bölümlerden her dönem öğretim görevlisi sınavı yapıyor kimseyi çağırmıyor...çağırdığını 1500 maaşla deyim yerindeyse anasını ağlatıyor herkes ya istifa eder yada hiç çağırmazlar böyle kepazelik görmedim. hayır bunları kontrol edenler de hiç sorun görmüyor ne hikmetse ...yök ün kontrollerinden sorunsuz çıkıyor kaç kişiyi trabzon a getirip masraf harcatıp kazandı gösterdikten sonra göreve başlatmamışlar yazıklar olsun bunlara!!!

türkiye'de hangi üniversitede olursa olsun çalışıp da "işlerin usulüne göre" yürüdüğüne inanmak, bunu mutlak bir doğru gibi savunmak, hele bir vakıf üniversitesi/özel üniversite için bunu yazmak, başkalarının mağduriyetini böyle karalamak. işte bunu benim aklım almıyor, midem kaldırmıyor. az ya da çok bütün üniversitelerde pis işler dönüyor, elinizi vicdanınıza koyun lütfen. özel üniversitelerin gerçeği şu: mütevelli heyeti üyelerinin çapsız akrabaları, tanıdıkları idari personeli teşkil ediyor, liyakatle işe gelen idari personel henüz ne duydum ne gördüm. rektör ve ekibinin geldiği nispeten köklü üniversitedeki akademisyen arkadaşlarının iş bulamadığı için "akademik personel" olmaya karar veren çocukları, aynı şekilde milletvekili yakınlarının çocukları ya da bürokraside üst düzey görevde bulunan kimselerin çapsız yakınları "araştırma görevlisi", "öğretim görevlisi" ve "uzman" kadrolarına dolduruluyor. rektörün siyasi hedefleri varsa, onu bu hedeflerine taşıyacak zevatın her ricası alımlarda emir telakki ediliyor. reklamlarda kullanmak için her bölüme iyi üniversitelerden transfer kıdemli hocalar alınıyor. bu kıdemli hocalar bu torpilli arkadaşlara söz geçiremeyeceği, iş yaptıramayacağı için bölümün işlerini, üniversitenin idari işlerini yapacak, sömürülecek iş gücüne ihtiyaç var. bu iş gücünü de bağlantısız ailelerin(herhangi bir siyasi oluşum, dini grup, etnik grupla çıkar ilişkisi kurmayan), tek referansı üniversitedeki bir ya da birkaç hocası olan, bir kadroya başvurmak için noter parasının yol parasının hesabını yapmak zorunda olanlar oluşturuyor. hakkımız yendiğinde arkası kalın arkadaşlar gibi cici dayılarımızı arayıp mecliste soru önergesi verdiremiyoruz, dava açmak için dahi para mevzusunu düşünüyoruz, bırakın da bari internet ortamında olsun sesimizi çıkarabilelim, korkmayın size birşey olmaz.

Son düzenleme:

47

Moderator
Bu üniversitenin vukuatları üç beş değil. Bir Prof. kadroya alıp sonra bölümü açtırdıktan sonra kapının önüne koyduklarını dahi duymuştum :) Prof'a bunu yapan araş. gör'e neler yapar hayal bile edemiyorum :D

A

Akademik Forum

Guest
Avrasya üniversitesiyle ilgili soru

bende yeni girdim sınava ve kazandım öğretim görevlisi olarak fakat burada yazılanlarla şoka girdim sizce hala aynı mıdır

birdusuneyim

Öğrenci
Bunu yazan arkadaş grafik tasarım bölümünde yüksek ihtimal. Acaba şu an ne yapıyor merak ettim. Başka bir üniye mi geçti ki. Reklam işlerinin tasarlanması konusunda ne demek istediğini çok ii anladım tasarımcı olduğum için. Bende bir belediyede çalışıyorum. Çok sıkıntı yaşıyorum çok söyleniyorum ama beterin beteri varmış derler ya o hesap. En azından dişlerimi gösterip üstümden işleri savıştırabiliyorum. Sanırım üniversitede menfi durumlardan haliyle yükselebilme, çatışırsa başka durumlarla karşılaşma korkusundan insan kendini korumaya gidemiyor olabilir bu durum beni daha da korkuttu. Meğer ben ne rahatmışım be bulunduğum yerde.

Böyle forumları okuyunca vazgeçtim özel üniversitelere başvurmaktan. Üniversitede çalışıp hem ikinciye reklam işlerini yapacaksın off 2bin alıyorsa bir kişi ikiye katlar 4 bin alması gerekir kişinin. Tasarım bedelini reklam ajansına ödemek yerine adama yüklüyorlar uyanıklar ülke olarak ne salak milletiz yahu bu tip özel işleri yapan kişilerin yemin ediyorum hayatına .... lar. sanattan sanatçıdan anlamaz dalkavuklar..

Eğer yaşanılan sıkıntılar yök e bildirilmezse hiç bir değişme olmaz lütfen görev alan arkadaşlar yapsın sizden sonra ki gelecekler sıkıntı yaşamasınlar.

A

Akademik Forum

Guest
Ben de kazandım ama ne arama var ne bir sorma var nasıl bir kurum anlam veremiyorum

kackeregeldim

Öğrenci
Kazanan arkadaslara gecmis olsun. Aramalarini beklerseniz cok beklersiniz. Sizin adinizi kullanarak bolumu aciyorlar daha sonra sizi ne arayip ne soruyorlar. Bir cok bolumde adi olup okulla alakasi olmayan hoca mevcut, sizlerde magdursunuz. Isin komik yani baska bir kurumda ise baslamak isteseniz yokten cikartmalari isin kirk takla attiriyorlar size. Hem suclu hem gucluler :(

A

Akademik Forum

Guest
Sinava girmek için Trabzon'a uçacaktim yarin ancak burda okuduklarimdan sonra vazgeçtim. Teşekkürler vakit ayirip da deneyimlerini paylaşan tüm herkese...

ufb16

Öğrenci
İyi aksamlar arkadaşlar,

23.09.2016 da sınava giricem. Fakat, anlatılanları okuyunca tekrar düşünmem gerektiğini gördüm. Son durum nedir ? Öğretim.görevlisi maaşı aralığı nedir ? Bilen var mi

A

Akademik Forum

Guest
Ya Sabır.

Arkadaş bu kadar millet bişey diyorsa doğrudur. Yüce yaradan kul hakkıyla karşıma gelmeyin başka neyle gelirseniz gelin diyor. Böyle hayat söndürenlerin yatacak yeri yok. Bu muameleyi bir insana reva göreni Yüce Rabbim Kahhar sıfatıyla kahretsin İnşallah. şuan bir trabzonlu olarak yerin dibine girdim desem yeridir. Asistanlık gerçekten zor bir meslek, devlet üniversitesinde bir araştırma görevlisi olarak bilime ne kadar değer az değer verildiğine bizlerde şahit oluyoruz. Gerçekten bu durumun düzeltilmesi ve üniversitelerin bilim yuvası haline getirilmesini sağlayacak radikal değişikliklere acilen ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz. Öyle ki ilk 500 de kaç tane üniversitemiz olduğunu düşünürsek değişim şart. Allah hepimize sabırlar versin. Özellikle de akademisyen olmayı bu kadar çok isteyipte sömürülen arkadaşlar, Allah yar ve yardımcınız olsun Allah sabrın daha çoğunu size versin.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım merhaba. Benim de bir soruyla ilgili acil bir cevaba ihtiyacım var ve forumdaki güncel konulardan bu soruma cevap alabilmeye en yakın gördüğüm konu başlığı bu olduğundan buraya yazıyorum.

1. Bir kadro ilanında "Lisans transkripti örneği.", "Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi örneği." gibi ifadeler var. "Örneği" kelimesi "fotokopisi" anlamına mı gelir? Fotokopilerini göndermem yeterli olacak mıdır?

2. "
Erkek adaylar için askerlik durumlarını gösteren belge" isteniyor. Bu belgenin e-devlet çıktısı kabul olur mu? Yoksa askerlik şubesinden alınmış olanı mı isterler? Eğer öyle ise askerlik şubesinden alınmış olanın fotokopisi yeterli olur mu?

3. "
Hizmet Belgesi (Halen bir kamu kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar getireceklerdir.)" isteniyor. Ben hayatımda sadece çokca bulunan market zincirlerin birinde 2 gün çalıştım. Bu kayıt e devlette mevcut. Bunu göndermeme gerek var mı? Ayrıca başvuru formundaki bölüme bu tecrübeyi yazmam gerekir mi?

4. "Özgeçmiş" isteniyor. Başka bir detay verilmemiş. YÖK formatında olması zorunlu mudur? Yoksa kendimize göre hazırladığımız özgeçmiş de kabul olur mu?

Aynı soruları okulun personel işleri daire başkanlığı mail adreslerine de göndereceğim ama cevap konusunda umutsuzum. Sorularımın hepsine cevap alabilirsem yahut cevap alabileceğim yerlere yönlendirirseniz çok mutlu olurum. Saygılar...