Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları

C

Corruptionary

Guest
Bir arkadaşım, 2015 bahar döneminde Piri Reis Üniversitesi'nde okutman olarak başladı. net 2700 maaş; haftaiçi her gün okulda, bildiğim kadarıyla yemek ve servisi de var.

Asgari ücret 1300 tl olmuşken, devlette yeni başlayan okutman ve araştırma görevlilerinin net maaşları da 3700tl'yı buldu. Bu ortamda, Türkiye'nin en köklü okullarından birinde yüksek lisans tezini vermeye hazırlanan biri olarak, 2500+ net maaş talep etmem sanırım en doğal hakkım diye düşünüyorum. İnsanların yaşanmışlıklarına saygı duymakla beraber, seviyeyi korumasını ve dik durmasını bilmemiz gerektiği kanaatindeyim.

Ali_33

Öğrenci
Hocam bazı yerlerin hala eski asgari ücreti esas alarak maaş verdiğini bilmiyorsunuz sanırım. Çok ekstrem bir durum değil.

Hocam öyle bir şey yapamazlar. Sizinde dediğiniz gibi eski asgari ücret eskide kaldı şubat 2016 itibariyle 1300 den aşağı bir maaşı hiç bir özel kurum veremez. Ama siz diyorsanız atıyorum 1500 maaş veriyor sonrada bunun 300-400 ünü çeşitli isim adı altında geri talep ediyorlar o zaman bir şey diyemem.

smyrakln

Öğrenci
Hocam öyle bir şey yapamazlar. Sizinde dediğiniz gibi eski asgari ücret eskide kaldı şubat 2016 itibariyle 1300 den aşağı bir maaşı hiç bir özel kurum veremez. Ama siz diyorsanız atıyorum 1500 maaş veriyor sonrada bunun 300-400 ünü çeşitli isim adı altında geri talep ediyorlar o zaman bir şey diyemem.
hocam Allah Peygamber aşkına kimse yüksek ihtisasın maaşlarını bilmiyor mu?

finduilas

Profesör
tüh nasıl aklıma gelmedi çok sağol valla hocam sen en birincimizsin
Ben ciddiydim, dalga gecmek icin sormadim, okuldan bilgi alamiyor musunuz anlaminda sordum. Sonucta maasi veren onlar, en kesin bilgiyi de onlar verir, oyle degil mi? Ama size tersleyecek insan lazim sanirim. Neyse, basarilar size.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Hocam,
2012-2013 dönemlerinde maltepe üniversitesinde araştırma görevlisiydim. Maaşım 1500 tl idi.

A

Akademik Forum

Guest
malesef var ben okan üniversitesine yeni başvurdum mülakatta bana maaşlardan ne kadar haberin var bilmiyorum 1300-1500 arası maaş veriliyor bu yüzden genelde erkek araştırma görevlileri kısa süre sonra bırakıyorlar dedi mülakatı yapan hoca

dytbayram

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
gelişim, bezmi alem ve biruninin maaşlarını bilen var mı?
Birde araştırma görevlisi ile uzman maaşları ne kadar değişiyor? Beni bir üniversite o şekilde almayı teklif ettide. Öğretim görevlisi kadrosu açılınca ona direk geçersin dedi.

glshslv

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, ankara yüksek ihtisas üniversitesi sağlık meslek yüksekokulda araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi maaşları ne kadar bilen varsa çok acil yardımcı olabilir mi?

glshslv

Öğrenci
arkadaşlar bir de tam burslu demesi bu özel üniversitelerde parantez içinde öğretim görevlisi ya da araştırma görevlisi için başvuranları herhangi bir şekilde etkiliyor mu?

glshslv

Öğrenci
1-Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında beş yıl tecrübeli olmak

arkadaşlar özel üniversitenin öğretim görevlisi olarak açtığı ilanda ünvan şartlarından biri bu benim alanımda 5 yıl tecrübem yok ve yüksek lisans da yapmadım bu ilana başvuramaz mıyım? özel üniversitelerin alımlarında da ünvan şartları sağlamak zorunda mıyız?

yakamoz

Öğrenci
1-Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında beş yıl tecrübeli olmak

arkadaşlar özel üniversitenin öğretim görevlisi olarak açtığı ilanda ünvan şartlarından biri bu benim alanımda 5 yıl tecrübem yok ve yüksek lisans da yapmadım bu ilana başvuramaz mıyım? özel üniversitelerin alımlarında da ünvan şartları sağlamak zorunda mıyız?
Tabii ki hocam :) Özel Üni diye sağlanmayacak değil ya :)

yakamoz

Öğrenci

Tabii ki hocam :) Özel Üni diye sağlanmayacak değil ya :)