Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları

A

Akademik Forum

Guest
Maaşlar

İstanbul Kültür Üniversitesinde de 1800.çocuklarımız sömürüyor. Hocaların tüm islerini onlara yaptiriyorlar

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar özel üniversiteler konusunda ufak bir yanlış anlaşılma var isterseniz öncelikle onu düzeltelim. Şöyle ki bu üniversiteler sizi okula araştırma görevlisi olarak almıyorlar. En azından Koç, Sabancı, Bilkent, TOBB (bildiklerim) yüksek lisans ya da doktoraya burslu olarak alıyor. Yani siz araştırma görevlisi değil, öğrenci plus oluyorsunuz. ÖYP ile karşılaştırmışsınız aldıkları maaşları ki haklısınız. Tanıdığım birçok ÖYP'liden daha fazla çalışanlar var ama durum böyle. Buradaki öğrencilere verilen ücretler TÜBITAK BIDEB baz alınarak ayarlanıyor. Mühendislik bölümlerindeise zaten hocanın TUBİTAK projesinde çalışıyorsunuz çoğu zaman. Sosyal bilimlerde ise YL için 1500-1800 bandında bir ücret alırsınız ki TUBİTAK 1700 veriyor şu an. Bunun haricinde birçoğu sizi öğrenci olarak kabul etmek için TÜBİTAK bursunuzun olup olmadığına bakıyor. Bursunuz yoksa tam Zamanlı asistanlık yapıyorsunuz. Bursunuz varsa da sizden ekstra yurt, yemek, ulaşım vs. gibi şeyler karşılığında 10-20 saat asistanlık yapmanızı istiyorlar. Bu iki taraf için de kazançlı bir durum çünkü hem prestijli bir okulda eğitim alıyorsunuz, hem de az da olsa hayatınızı idame ettirecek kadar para kazanıyorsunuz. Velhasılı bu öğrenciler her ne kadar asistan olarak geçseler de burslu öğrenci statüsündedirler.

Not: diğer üniversiteleri bilmiyorum. Söylediklerim bu dördü için geçerlidir.

pdf file

Öğrenci
2000-2200'yi neresi için yazdınız?
anladığım kadarıyla okan 1400-1500.

maltepe'yi hala tam olarak anlayamıyorum, yukarıda 3000 diyen bir arkadaş olmuş ama neresini kastetti, bir diğer arkadaş 2000-2200 demiş o da kime cevap verdi tam anlayamıyorum. maltepe hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?

adandpr

Öğrenci
Üsküdar üniversitesinin araştırma görevlisi maaşlarını bilen var mı? şu anda hem gelişimde hem de üsküdarda bölümümün kadrosu var. gelişime başvurdum yarın sınav var. Üsküdarın şartları daha iyiyse başvuramayı düşünüyorum

garbage

Öğrenci
Üsküdar Ü.

Üsküdar üniversitesinin araştırma görevlisi maaşlarını bilen var mı? şu anda hem gelişimde hem de üsküdarda bölümümün kadrosu var. gelişime başvurdum yarın sınav var. Üsküdarın şartları daha iyiyse başvuramayı düşünüyorum

Üsküdar,

Fazlasıyla değişken. Aynı işi yapan, aynı düzeyde (yüksek lisans ve doktora) olan kişiler arasında dahi uçurum var.

A bölümü sadece öğrenci yetiştirir (örgün eğitim + staj vs), alacağı maaş: 2000-2700 arası (ki bu araştırma görevlileri en az yüksek lisans veya doktora yapıyor).

B bölümü öğrenci yetiştirir, kliniği vardır hasta bakar (okula para kazandırır, yetkisi var mı yok mu geçelim, hallediliyor), alacağı maaş 2500-4000 belki daha da fazla (burada çalışanın yüksek lisansı dahi olmasına gerek yok. Yeter ki okul para kazansın, reklamı olsun).

Kısaca reklam getirirseniz maaş bol. Örgüt içi adaletsizlik tavan yapmış durumda.

A

Akademik Forum

Guest
Ben gittim geçen ay. Mülakatta söylediler. Lisans mezunu 1300 yüksek lisans yapıyorsan 1400 doktora yapıyorsan 1500

A

Akademik Forum

Guest
İstanbul kültür üniversitesi hakkında net bir bilgisi olan yok mu? Maaş, çalışma şartları vs..

düşük
yüksek lisans öğrencisi iseniz 2300 civarı
doktora öğrencisi iseniz 2600 civarı ki bunlar iyi yine, daha önce uzman gibi alıyorlardı 1600-1900 idi (sadece 2 sene önce)

A

Akademik Forum

Guest
gelişim üni

Hocam merhabalar ben gelişimle sözleşme görüşcem geçici düşünüyorum ilk maaşı peşin mi veriyorlar yoksa bir ayı doldurunca mı?

A

Akademik Forum

Guest
Nişantaşı Üniversitesi : 1750 maaş + agi + yemek yok + yol ücreti yok + beceriksiz yöneticiler + stres + giriş cikis saatlerinizin amirlerinize gönderilmesi + yazın tanıtımlarda çalıştırılma + haftasonları sınavlarında görevlendirilme + 0 akademik calışma
Ben kurtuldum kalan arkadaslarımı da allah kurtarsın

A

Akademik Forum5

Guest
İstanbul Bilgi üniversitesi araştırma görevlisi maaşları ne kadar? bilgisi olan?

Cmp

Öğrenci
Arkadaşlar maaş konusu konuşulurken kaç gün gelmenizi istiyorlar okula? İki yarım gün okula kesin gitmem gerekiyor örneğin benim. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yorum yapabilir mi?