Sizce 2011 Ek Yerleştirme Puanları Ne Olur?

kaze

Doçent
o kadar çok değişken varki TOEIC kaldırıldı eğer daha önce puan sahibi olanların mağduriyeti düzenlenmezse puanlara etkisi olacaktır ALES sınavının standart sapması çok önemli ÖYP'nin haziran ayındaki atamalarında ki popülerliği yine çok önemli ki herkes duyduysa haziran ayında puanlar hiç mi hiç artmaz ama herkesin duyma ihtimali mümkün görünmüyor maalesef :( yine mezun olunan alandaki mezun sayısı ve kadro sayısı çok örneğin cekodan haziranda %1 kadro vardı umarım şimdide %1 fln olur zira 800 kişilik bir atamada %1 çeko bizim için bulunmaz tamda olması gerekendir umarım YÖK içinde...

aDNA

Profesör
çok anlamadım muhabbetleri ama keyif alındığı kesin :) teşekkürler aDNA hocam..bir de sonbahar ales i beklerler mi acaba ek alım için ?

Sonbahar Ales ve kesın rakamlar ıcın bekledı bu kadar. Normalde Kasım ayında bu iş bıtecektı. Uzatıldı. 2 hafta kaldı ekranımızda görmeye kontenjanları...

efee

Öğrenci
Ben de sözel bölümleri için puanların artacağı kanaatindeyim.. Sayısalcıların zaten ales puanları hep yüksek olduğu için Öyp punları da yüksek oluyo, sayısalcılar için alımlar genelde 88 in üzerinde oluyo, daha ne kadar artabilir ki :) Eşit ağırlık için puanlar artmaz, düşebilir de gibime geliyor.. Ben dilciyim, her alımda puanlar git gide artmakta, sözel puanlar ek alımda artcak gibi görünüyor.. herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah, başarılar :)

manitu2357

Öğrenci
yuzde 3 luk ındırım ı de goz onunde bulundurursanız bence puanlar 87 ve uzerı kapatan bolumler ıcın ne sayısalcılar ne de sozelcıler de artacak, ztn mezun olunan kısı sayısında artıs olmadı...yıne aynı rakıplerlesınız...ea cılar ıcınse 80 puan ve uzerınde kapatan yerler ıcın dusme de olmaz yukselme de olmaz kanaatındeyım...tabı ales sınavı beklendıgı ıcın soz konusu bu ıkı eşikte (87 ve 80) dıploma notu yuksek olan gırecek...dıploma magdurları da haklı olarak bu saçmasapan cevırme tablosu olayına lanet okumaya devam edecekler....

CemSoganci

Profesör
bence genel olarak puanlarda %3 den dolayı dusme olacaktır hocalar
atıyorum bır bolum 83 le kapadıysa bence 81.5 uzerı sanslı
tabı bunda o bolumden ılana cıkan kadro sayısı ve basvuranlarda onemlı.yazın cok alım oldugu ıcın ınsanlar cok bılıncsız tercıh yaptı ve yerlestıler.artık bazı yaptırımlardan dolayı ınsanların gozerı korktu ve durduk yere puanlarını dusurmek ıstemeyeceklerınden dolayı luzumsuz basvuru olmayacaktır.bir de 1 yıl basvuramamanında en gec yaz donemı ıcın uygulanacagını dusunucak olursak puanlar dusucektır bence

lost_one

Öğrenci
şahsi görüşüm doğudaki kadroların puanları düşecek batı ve talep gören yerler ve bölümler ise artacak tusta puan kesintisinden sora acil ve aile hekimliği puanları düşmesi gibi aleste de puan kesintisi böyle yorumlanabilir.

lost_one

Öğrenci
tıp doktoru olunca mecbur arada bir göz atıyorum :)
tusun ezberinden nefret ettiğim için ve temel bilim kadrosu artık açmama derecesine geldikleri için artık öyp düşünüyorum.
sanırım sizde doktorsunuz?

biyofizik

Profesör
tıp doktoru olunca mecbur arada bir göz atıyorum :)
tusun ezberinden nefret ettiğim için ve temel bilim kadrosu artık açmama derecesine geldikleri için artık öyp düşünüyorum.
sanırım sizde doktorsunuz?

he kardeş hoşgeldin aramıza desene :)
ne ettin ales falan nasıldı? hangi bölüm var senin aklında?ben nickten de belli biyofizik yolundayım.

lost_one

Öğrenci
hoşbuldum. ales+diploma+üds hepsinin tahmini puanım 77-82 arası bişe olur. aklımda sdü tıbbi genetik açmıştı geçen defa bu seferde nere açarsa orası var tıbbi genetik. farmakoloji olabilir.
histoloji olabilir. biyofizik düşünmüyorum. umarım hayırlısıyla kazanırız sende bende :)

manitu2357

Öğrenci
bence genel olarak puanlarda %3 den dolayı dusme olacaktır hocalar
atıyorum bır bolum 83 le kapadıysa bence 81.5 uzerı sanslı
tabı bunda o bolumden ılana cıkan kadro sayısı ve basvuranlarda onemlı.yazın cok alım oldugu ıcın ınsanlar cok bılıncsız tercıh yaptı ve yerlestıler.artık bazı yaptırımlardan dolayı ınsanların gozerı korktu ve durduk yere puanlarını dusurmek ıstemeyeceklerınden dolayı luzumsuz basvuru olmayacaktır.bir de 1 yıl basvuramamanında en gec yaz donemı ıcın uygulanacagını dusunucak olursak puanlar dusucektır bence

hocam sizin dediğiniz eğer ales sınavından once alım yapılsaydı gercek olurdu ama sımdı oyle degıl atanamayan herkes tekrar alese de kpds ye de gırıp kısmen de olsa puanını yukseltme ımkanına sahıp oldu...ancak puanlar genel olarak duser mı yukselır mı demek yanlıs olur...cunku bu tamamen o bolumun taban puanına ve alım sayısına baglı...yıne de buna ek olarak soyle dıyebılırız...sözelcıler ıcın 88 ve uzerı ( aleste en avantajlı alan oldugu ıcın ) sayısalcılarda da 87 ve uzerı ea da ıse 80 uzerı kapatmıs herhangı bır bolumun bu alımlarda puanının yukselecegıne ben sahsen ınanmıyorum...ancak tabanın 80ın altında belırlendıgı bolumlerde 1 ya da 2 puanlık bır artıs olabılır..hazıran alımındakı taban puan 70 e ne kadar yakınsa bu alımda o bolumun yenı tabanında artan oranda artıs yasanacaktır..

historia

Öğrenci
ben tarihçiyim arkadaşlar.son iki alımda da 0.5 gibi bir puanla yerleşemedm.bu alımda tarihin puanları kaç olur sizce. üds 62.5, ortalama 91.36, ales 78 ama bu sınavda 80 üstü alacağımı tahmin ediyorum.yani öyp puanım 82 falan olur herhalde

N

nilsuli

Guest
ben tarihçiyim arkadaşlar.son iki alımda da 0.5 gibi bir puanla yerleşemedm.bu alımda tarihin puanları kaç olur sizce. üds 62.5, ortalama 91.36, ales 78 ama bu sınavda 80 üstü alacağımı tahmin ediyorum.yani öyp puanım 82 falan olur herhalde
Ne güzel ya diğerlerini yükseltme şansın var enazından. En önemli şey lisans ortalaması galiba. 62 olunca diğerleri ne kadar yükselse de yetmiyor:(

manitu2357

Öğrenci
Ne güzel ya diğerlerini yükseltme şansın var enazından. En önemli şey lisans ortalaması galiba. 62 olunca diğerleri ne kadar yükselse de yetmiyor:(

ve işin garip yanı tüm bu haksızlıklar bilindiği halde ek alımlar için yetkılılerın hala ales sınavını bekleyecez die açıklamada bulunması...işte o zmn ek yerleştirme dedikleri diploma magdurları için ek darbeye dönüşüyor...
bu yök yetkilileri bu mesajları okuyorsa eğer sunulan alternatiflere de kulak versinler...yapın bilim sınavı da görelim bakalım şu 95 ortalama yapanlarla aramızdaki 25 puanlık uçurumu....

aDNA

Profesör
ve işin garip yanı tüm bu haksızlıklar bilindiği halde ek alımlar için yetkılılerın hala ales sınavını bekleyecez die açıklamada bulunması...işte o zmn ek yerleştirme dedikleri diploma magdurları için ek darbeye dönüşüyor...
bu yök yetkilileri bu mesajları okuyorsa eğer sunulan alternatiflere de kulak versinler...yapın bilim sınavı da görelim bakalım şu 95 ortalama yapanlarla aramızdaki 25 puanlık uçurumu....

Merkezi bilim sınavı olsa Cari alım diye bir sorun kalmazdı ÖYP başlamazdı.Ama ÖYP de kullanılabilirliği olsa da ALES yeteli görülüyor olsa gerek. Bilimsel sınav için gerekli olan şartlar biraz zor yerine getirilir maalesef:(

manitu2357

Öğrenci
Merkezi bilim sınavı olsa Cari alım diye bir sorun kalmazdı ÖYP başlamazdı.Ama ÖYP de kullanılabilirliği olsa da ALES yeteli görülüyor olsa gerek. Bilimsel sınav için gerekli olan şartlar biraz zor yerine getirilir maalesef:(

ee tmm o halde madem kı bunu yapacak kudretın yok o guce ımkanlara sahıp deılsın o zmn hangı mantıkla her unıversıteyı bır tutarcasına sacmasapan bır cevırme tablosu sartı koyuyorsun...bız dıploma notu etkısız kalsın demıyoruz ıster 35 etkılesın ısterse 50 etkılesın ama herkes kendı okulunun cevırme tablosunu kullansın bızım anlam veremedıgımız nokta bu...nıcın tek bır tablo nedır bunun mantıgı...hocam allah askına cok sık yoke gıdıyorsunuz bır de su ıslemın mantıgını sorun da bılınclenelım bakalım neymıs gozden kacırdıgımız nokta....