Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar bir sorum olacak.
2013 mezunuyum tecilim devam etmekte ales sınavına girdim ve eczacıyım eczanem var doğal olarak askere gitme durumum yok.
Hangi yüksek lisansı tavsiye edersiniz?

L

LeBron

Guest
Merhaba. Makine Müh. mezunuyum. Yüksek lisansımı tezsiz olarak ve işletme bölümünde yapma şansım var mı? Ve askerliği tecil ettirmek için yeterli mi? Bir de tezsiz yüksek lisans için Ankara da hangi üniversiteleri önerirsiniz? Mülakatları sorunsuz geçer mi?

Mhd

Öğrenci
Tecil ile ders kaydı arasında hiç bir bağlantı yok, sorun olmaz.

Üstad ben Bir üniversiteye tezsiz yüksek için başvurup ücreti ödeyip kayıt olacağım. Ders kaydı vs yapmayacağım. Hatta açık söylemek gerekirse 3 yıl boyunca hiç takip bile etmeyeceğim. Bu süre zarfında 3 yıl tecil hakkım yine devam eder mi ?

T

TECHİL

Guest
askerlik tecil durumu

nazmi hocam merhabalar
Daha önceden tezsiz yüksek lisans kaydı yapmıştım tecil için bana 1 yıl vermişlerdi ve de okulumu bitirdim. tecilim bitti ve bakaya durumdayım...acaba şu anda tezli yüksek lisansa başlasam askerliğimi tecil etme durumum ne olur. cevaplarsanız sevinirim..

horozigo

Araştırma Görevlisi
nazmi hocam merhabalar
Daha önceden tezsiz yüksek lisans kaydı yapmıştım tecil için bana 1 yıl vermişlerdi ve de okulumu bitirdim. tecilim bitti ve bakaya durumdayım...acaba şu anda tezli yüksek lisansa başlasam askerliğimi tecil etme durumum ne olur. cevaplarsanız sevinirim..
Hocam bir kez yüksek lisans için tecil aldıysanız ikinci kez tecil vermiyorlar. Her tecil bir üst eğitim için verilir. Örneğin tekrar yüksek lisans için değil, zaten yüksek lisans mezunu olduğunuz için ancak doktora koşuluyla alırsınız. Tezli veya tezsiz askeriye için fark etmiyor.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dönerci

Öğrenci
Merhabalar,

Ytü'de yüksek lisans kazandım, fakat kayıt esnasında askerlik durum belgesi istemediler. Eylül-Ekim döneminde kendileri dilekçe yazacakmış askerlik şubesine, sormak istediğim şey ben askerlik şubesine gidip kendim tecil ettirebiliyor muyum askerliğimi? Kayıt olduktan sonra öğrenci belgesi de aldım okuldan, elimde askerlik durum belgesi de var 31.12.2015'e kadar.

Bir de başka bir üniversitede de yüksek lisans kazandım ona da kayıt olmak istiyorum fakat Ytü'deki görevli iki yüksek lisansı birden yapmamın yasal olmadığını söyledi, daha önceleri forumdaki arkadaşlar mümkün olduğunu söylemişlerdi ben de farkındayım mümkün ama ilerde bir sorun çıkartır mı başıma?

A

Akademik Forum

Guest
Askerlik tecil olaylarından anlayanlar bakabilirler mi?
Merhabalar,

Yüksek lisans programından 17.06.2015 tarihinde mezun oldum. 21 temmuz 2015 tarihinde gidip yüksek lisans sonrası tecilimi aldım.

Belgemde şunlar yazılı:
30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur,
Erteleme bitim tarihi: 17.06.2016
Celp dönemi: Kasım 2016

Kafamı karıştıran şu belgede son yoklama tarihi: 27.06.2012 yazıyor. Bu tarih lisans sonrası tecil için başvurduğum tarih... O tarihte muayne falan olmuştum.
Aklıma takılan son yoklama tarihinin 21.07.2015 olup olmaması gerektiği?
Yoksa son yoklama bir kez yapıldığı için o tarih değişmiyor mu?

L

lütfen cevap

Guest
hocalarım merhaba tezsiz yüksek lisansta kayıt yaptırınca para ödemiyoruz değil mi, ders seçiminde para ödüyoruz, şu an bakaya durumdayım, tezsiz bir yüksek lisansa kayıt yaptırsam ders seçmesem askerliği tecil edebilir miyim ? başvuracağım üniversitenin enstitü ilanında aynen şu yazıyor; Tezsiz II. Öğretim yüksek lisans programının öğrenci katkı payı tutarı ders başına 504 TL’dir. Toplam 10 ders alınacaktır. Dönem Projesi dahil toplam ücret 5.040 TL’dir. askerlik tecili için yapacağım tezsiz yüksek lisansa 5000 tl mi ödeyeceğim yok mu bunun bir yolu?

A

Akademik Forum

Guest
araştırırsanız daha ucuz tezsiz y.lisans programları bulabilirsiniz. anadoludaki üniversitelere bakmanızı öneririm, 1.000tlye kadar düşebiliyor dönemlik harç.

B

badboy

Guest
Arkadaşlar merhaba..
Askerliğimi tecil ettirmek için bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırıp, ders seçimi yapacağım.

Hiçbir derse girmeyip, dönemlik harçları yatırarak öğrenciliğime devam edebilir miyim? Tecil noktasında sorun oluşur mu?:chuncky:

Teşekkür ederim...

sparco

Öğrenci
tezsiz yüksek lisansta dönem harcını yatırdıktan sonra ders kaydı yaparken ayrıca ücret ödüyo muyuz kredi başı için ?

BJKLİ

Öğrenci
Evet bozulur tabiki, söylemek istediğim oydu bozulacak diğeri yeniden tecil yapacak. Başka çare yok, ayalanıyor meraklanmayın. 35 yaşına kadar 5 kere bile yapaiblirsiniz mümkündür aslında bununla ilgili en az 5 tane konu var cevapları bile aynı forumda ;)

Merhaba , benim sorum yatay geçişte de aynı durum geçerli olur mu?
Yani diyelim ki 2012 yılında yüksek lisansa başladım. 2013 yılında yatay geçişle başka üniversite ve başka bir bölüme kaydımı yaptırdım. Yatay geçiş olduğu için ilk üniversiteden de kaydımı sildirmiş oldum. Normal de 2015 yılında bitecek olan tecil hakkım ikinci üniversitede ki öğrenciliğimin 2013 yılında başlamış olması sebebiyle 2016 ya ertelenir mi?

- - - Güncellendi - - -

Merhaba , benim sorum yatay geçişte de aynı durum geçerli olur mu?
Yani diyelim ki 2012 yılında yüksek lisansa başladım. 2013 yılında yatay geçişle başka üniversite ve başka bir bölüme kaydımı yaptırdım. Yatay geçiş olduğu için ilk üniversiteden de kaydımı sildirmiş oldum. Normal de 2015 yılında bitecek olan tecil hakkım ikinci üniversitede ki öğrenciliğimin 2013 yılında başlamış olması sebebiyle 2016 ya ertelenir mi?

A

Akademik Forum

Guest
benimde şöyle bir sorum var ben dicle üniversitesinde tezli yl yapmaktayım sağlık bilimlerinde fakat tecilim 2016 kasımda bitiyor tekrardan kayıt sildirip aynı üniversitede kayıt yapsam tecilim uzarmı yoksa farklı üniversitemi gerekiyor ?

Klimatolog

Öğrenci
Lisans sonrası artı 2 yıl hakkını kullanmadıysan onu kullanabilirsin kaydını sildirmene gerek yok. O hakkını da kullandıysan kaydını sildir yeniden kaydol farklı üniversite istemiyor.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba , benim sorum yatay geçişte de aynı durum geçerli olur mu?

- - - güncellendi - - -

merhaba , benim sorum yatay geçişte de aynı durum geçerli olur mu?
sorunun cevabını bende merak ediyorum bilen var mıdır?

can2

Öğrenci
merhabalar. şu an tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim tecilim şubat 2017. başka bir üniversitede tezli yüksek lisans kazandım ve kayıt yaptıracağım. kayıttan sonra tezsiz yüksek lisansımı sildirsem tecil durumum ne olur?

mhmtnr

Öğrenci
günaydın arkadaşlar. size bir sorum olacak lütfen cevaplayabilir misiniz. askerliğimi tecil etmek istiyorum fakat tecilim 19/08/2015 tarihinde bitti ve bana gelen kağıtta şöyle yazıyor:
sevkinin tehiri ile ilgili teklif edilen, aşağıda kimliği yazılı yükümlünün sevki 19/08/2015 tarihine kadar tehir edilmiştir.sevk tehiri bitim tarihine göre yükümlü şubat 2016 da sevke tabi olacaktır.
-acaba en geç hangi tarafa yüksek lisansa kayıt olmam gerekiyor.değerli cevaplarınızı bekliyorum

- - - Güncellendi - - -

hangi tarihe kadar demek istemiştim

Muratx

Öğrenci
Nazmi hocam,
İki yüksek lisans programına kayıtlıyım. Birincisi (Yesevi uzaktan eğitim) üzerinden tecilim 2017 şubatta bitiyor. İkincisine (devlet üniv.) ağustos 2015'te kaydoldum.
1- Birinci üniversiteden kaydımı şimdi sildirmeyip 2017 şubatta (yani 2 sene sonra) sildirsem ve ikincisi üzerinden yeniden 3 yıl tecil yapabilir miyim?
2- Enstitü tarafından tecil teklifi biz 2. Sınıfta olsak ve başvuruda bulunsak yapabiliyor muyuz? İlk sene mi tecil olması gerekiyor?
3- Enstitüye eylül dışında örneğin şubatta tecil teklifi için dilekçeyle başvurulur mu?
4-Kayıt sildirmeden sadece tecil iptali diye bir şey var mı? Belki ileride tekrar okurum.

Burrock

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

2014 yılında linsanstan mezun oldum ve 2 yıl tecil işlemini gerçekleştirdim. 2015 yılında yuksek lisansa başladım ve 2018 e kadar tekrar tecil işlemim gerçekleşti. Sormak istediğim konu ise, yüksek lisans kaydolmama ragmen sehir değişikliği sebebiyle 2015 sonunda yüksek lisanstan kaydımı sildirmek durumunda kalabilirim. bu durumda lisanstan gelen 2016 ya kadar olan tecil hakkım devam eder mi? çok teşekkürler.

bendeniz46

Öğrenci
---Eylül 2013'te y.lisansa başladım. 26 aralık 2016'ya tecil, mayıs 2017 sevke tabi diye yazı gelmişti o zaman şubeden. Ben 1 senede derslerin hepsini verdim.

----Eylül 2014 - Eylül 2015 arası kayıt dondurdum (2 Dönem)

-----Eylül 2015'de yatay geçişle yeni bir üniversiteye geçtim, ilk üniversitede aldığım tüm dersleri saydılar ve teze kaydımı yaptırdım

------Öğrenci işleri eylül 2018'e kadar askerlik şubesinden tecil isterim dedi ama netice ne olur emin değilim dedi. 26 aralık 2016 olarak geri gelebilir dedi?

BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR???

Not: Bir de tecil belgesinde tecile sebep olan durum son bulursa tecil biter gibi bir ifade var o nedir?