Evet, doğru anlamışsınız.Hocam ben 5 ocakta sınava girmiştim, sonuç belgesi de herhalde 20 ocak falan gibi geçmiştir elime. Bu ÖSYM'nin son duyurusuna göre benim IELTS sonucumun geçerliliği dolana kadar nerede kullanırsam kullanayım eski eşdeğerliğe göre mi değerlendirilecek? Ben duyurudan bunu anladım.
merhaba iyi günler arkdaşlar ben 13 temmuz da girip 25 temmuzda açıklanan ielts sınavım ile x üniversitesine başvurdum denklik felan göndermedim sadece ielts sonucununun fotokopisini gönderdim başvurum kabul olur mu ? olursa yenı mı yoksa eski denkliği mi kabul ederler ?
bu konuda yardımcı olacak yokmu acaba arkdaşlar
peki denklik olarak hangi denklik hangi eşgederliliğe göre olacak yök e göre girilen arihtekı eşdeğerlilik ösym ye göre 23 temmzuda alınan belgeler ne olacak bizim halimiz( 13 temmuzda girip 25 temmzuda sınavı belli olanlar yanı )Başvurusu kabul olur.
peki denklik olarak hangi denklik hangi eşgederliliğe göre olacak yök e göre girilen arihtekı eşdeğerlilik ösym ye göre 23 temmzuda alınan belgeler ne olacak bizim halimiz( 13 temmuzda girip 25 temmzuda sınavı belli olanlar yanı )
bn 13 temmuzda gırdım ve şimdi ösym ile konuştum eşdeğerlilik ıcın basvurulan tarıh baz alınacak denıldi. bende mahkemeye basvurmya karar verdım nasıl yapacam bu konuda yardımcı olur musunuz
eşdeğerlilik için başvurulan tarıh baz alınacak dedı. bende dedim ki o zaman ne zaman girdiysek girilelim eğer 23 temmuzdan sonra başvurduysak yenı eşdeğerlilik mi geçerli evet dedı bende dedım ki bu kesın mı ona göre yargı yoluna başvuracam .dedı bu karar keısn ve son alınan karar bu doğrultuda ösym- yök ortak karar aldı dediBaşvurulan tarih mi dedi? Yoksa sonuç tarihi mi?
bende bunu söyledım ösym görevlisine ama dedı bu ösym ve yök un aldığı karar umarım yalandır o kadın yalan söylemiş olsun.....ben hangi mahkemeye başvuracm nasıl başvurabılırım forum admınlerı bu konuda yardımcı olur musunuz acaba ?"23 Temmuz 2013 tarihi ve öncesinde alınmış yabancı dil belgelerinin geçerliliğinde 24 Nisan 2013 tarihli "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" tablolarının esas alınmasına karar verilmiştir." Yani ÖSYM'ye eşdeğerlik için başvuru yaptığınız tarihini değil sınav sonuç belgenizin üzerindeki onay tarihini dikkate alırlar, atıyorum 6 temmuzda sınava girenlerin belgelerinde 18 temmuz yazıyor, o tarih dikkate alınır.