Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

Tarko

Doçent
Böyle olursa daha acı; çünkü ben tercihimi daha önce yapmıştım. Fakat bügün YÖK çağrı merkezinden IELTS puanınızı güncellemeniz gerekiyor dedikleri için tercihleri silip güncellemeyi deneyip tekrar yaptım tercihleri. Umarım YÖK'ten tercihlerin bitimine kadar bir açıklama gelir de biz de ona göre tercihlerimize karar veririz, gerekirse sileriz

Arkadaşlar çağrı merkezinden aldığınız "Allah bir" bilgisi dışındaki bilgilere DOUBLECHECK yapmadan inanmayın :)

aglot

Öğrenci
bugün açıklanmamış olsaydı 5,5 alanların puanları için 72,5 yazmalarında sorun olmazdı diye düşünüyorum. ama bugün açıklandığı için "hatalı" bilgiyi değiştirme zamanınız var demeleri muhtemel

Değişmiyor ki hocam. Benim 5 mesela puanım, bugün YÖK çağrı merkeziyle görüştükten sonra tekrar girdim siteye, tercihlerimi sildim. Bilgilerimi güncelledim ama yine IELTS 5 yazdığımda tablodan eşdeğerlik olarak 70 verdi

gerard

Öğrenci
ben de eş değerlik dilekçesi vermedim. sınava nisan ayında girdim sonuç belgesi elime geçince de hiçbir şey yapmadım. tercihimi de iki gün önce yaptım. şimdi ben bu puanımla atanırsam belgeleri götürdüğümde yeni puanlamaya göre değerlendireceklr ve bu sefer de yanlış beyan durumuyla karşılaşmış olmayacak mıyım? ne yapmam gerektiğini bilemedim şimdi:((((

haruki

Öğrenci
Arkadaşlar Önemli Bilgi:
IELTS ...ÖNEMLİ !!!
ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE IELTS'E GİRMİŞ OLUP EŞDEĞERLİK BAŞVURUSU YAPANLARIN NOTLARI ESKİ TABLOYA GÖRE VERİLİYOR; ANCAK DAHA ÖNCE SINAVA GİRİP BUGUN EŞDEĞERLİK DİLEKÇESİ VERİRSENİZ YENİ TABLO DİKKATE ALINIYOR...KISACA ÖSYM SINAVA GİRİŞ TARİHİNİ DEĞİL EŞDEĞERLİK İÇİN BAŞVURU TARİHİNİZİ DİKKATE ALIYOR...GECEN HAFTA DİLEKÇE VEREN BİR ÖĞRENCİMİZ BUGUN ESKİ TABLOYA GÖRE EŞDEĞERLİK ALDI.
merhaba hocam,
IELTS için yolladığım dilekçe cevabı elime şu an ulaştı. Dilekçede 15 Temmuz yazıyor.Aldığım puan da, 5.0 eşdeğerlliği 70 olarak gözüküyor.Bugün alınan kararla bu dilekçe kararı değişmez değil mi?

aDNA

Profesör
Çözüm ortaklarımızdan olan Englisch Exam Center'dan Suat Gürcan Hoca tüm öğrencilerine puanlarını aldıkları gün dilekçe ile eş değerliliklerini almaları uyarısında bulunmasına rağmen yapmayan ve mağdur olanlar olmuş. Ama ÖYP tercihlerinde yaşanan durum bambaşka...

asaasa

Öğrenci
Değişmiyor ki hocam. Benim 5 mesela puanım, bugün YÖK çağrı merkeziyle görüştükten sonra tekrar girdim siteye, tercihlerimi sildim. Bilgilerimi güncelledim ama yine IELTS 5 yazdığımda tablodan eşdeğerlik olarak 70 verdi

sistemdeki tabloyu güncellemeyi unutmuşlardır ki, bu tam da yök'ten beklenecek amatörlük seviyesidir. bana göre güncelleme yapacaksanız 5 için 60 yazın sonra başınız ağrımasın derim. tabii bu iş mahkemeye de gidebilir ve mahkeme 5 için 70'i de kabul edebilir.

Tarko

Doçent
ben de eş değerlik dilekçesi vermedim. sınava nisan ayında girdim sonuç belgesi elime geçince de hiçbir şey yapmadım. tercihimi de iki gün önce yaptım. şimdi ben bu puanımla atanırsam belgeleri götürdüğümde yeni puanlamaya göre değerlendireceklr ve bu sefer de yanlış beyan durumuyla karşılaşmış olmayacak mıyım? ne yapmam gerektiğini bilemedim şimdi:((((

Yüksek ihtimalle yeni denklik bu karardan sonra alınacak puanlar için geçerli olacaktır. kazanılmış haklar geri alınamaz.

sidneh

Profesör
sistemdeki tabloyu güncellemeyi unutmuşlardır ki, bu tam da yök'ten beklenecek amatörlük seviyesidir. bana göre güncelleme yapacaksanız 5 için 60 yazın sonra başınız ağrımasın derim. tabii bu iş mahkemeye de gidebilir ve mahkeme 5 için 70'i de kabul edebilir.

Güncellemede 5 için 60 yazamıyoruz çünkü eşdeğer puanı elle giremiyoruz, sadece aldığımız puanı girebiliyoruz, sistem otomatik çeviriyor.

aDNA

Profesör
Yüksek ihtimalle yeni denklik bu karardan sonra alınacak puanlar için geçerli olacaktır. kazanılmış haklar geri alınamaz.

Nasıl alamazlar almazlar. Mahkemeye vermesem şu an kadro yanmıştı. Burası TR ve inanın Adalet Sistemimiz de olmasa şu an elinizdekilerin tamamını alırlar Hocam. Hukuktan korkmasalar neler yaparlar. Özellikle Akademik Camiada. ÖSYM başkanı ve YÖK başkanı sizce bu durumdan haberdar mı? Başbakana bu durum iletilse ve sadece forum sayfamızda yazılanlar okutulsa kaç daire başkanı, şb müdürü yerinden oynar? Yapılacak olan sadece bir açıklama. YÖK sayfasından duyuracak ÖSYM de ;ÖYP alımlarında ........ olacaktır diyecekler. Bazı şeyler ülkemizde çok rahat yapılabiliyor. Bu işin sorumluları da mutlaka ceza alacaktır. Ama ÖYP tercih günü bu işin olması manidar. Ya içeriden baltalanıyorlar ya da gerçekten emaneti ehline verememişler!

gerard

Öğrenci
arkadaşlar güncelleme yapılmadan tercih yaparsak sonra yanlış beyan olma durumu nedir sizce? sonuçta belgelerimizi atandığımız yer kontrol edecek ve o tarihte elimizde bu bahsedilen dilekçe yoksa yeni eş değerliğe göre kontrol yapılacak...

Tarko

Doçent
Nasıl alamazlar almazlar. Mahkemeye vermesem şu an kadro yanmıştı. Burası TR ve inanın Adalet Sistemimiz de olmasa şu an elinizdekilerin tamamını alırlar Hocam. Hukuktan korkmasalar neler yaparlar. Özellikle Akademik Camiada. ÖSYM başkanın ve YÖK başkanı sizce bu durumdan haberdar mı? Başbakana bu durum iletilse ve sadece forum sayfamızda yazılanlar okutulsa kaç daire başkanı şb müdürü yerinden oynar? Bazı şeyler ülkemizde çok rahat yapılabiliyor. Bu işin sorumluları da mutlaka ceza alacaktır. Ama ÖYP tercih günü bu işin olması manidar. Ya içeriden baltalanıyorlar ya da gerçekten emaneti ehline verememişler!

Hocam zaten kazanılmış hakkın tescil edildiği yer yargıdır, bu yüzden en kötü mahkemede kazanılır, bunu kastettim yoksa bürokrasiden bu anlayışı beklemek naiflik olur elbette :)

asaasa

Öğrenci
Güncellemede 5 için 60 yazamıyoruz çünkü eşdeğer puanı elle giremiyoruz, sadece aldığımız puanı girebiliyoruz, sistem otomatik çeviriyor.

ben yds puanını sistemden çektiğim için ielts'in manuel yapıldığını düşünüyordum. şu son yapılanlar nerden baksan tutarsız nerden baksan ahmakça

aDNA

Profesör
arkadaşlar güncelleme yapılmadan tercih yaparsak sonra yanlış beyan olma durumu nedir sizce? sonuçta belgelerimizi atandığımız yer kontrol edecek ve o tarihte elimizde bu bahsedilen dilekçe yoksa yeni eş değerliğe göre kontrol yapılacak...

YÖK Yürütme Kurulu Kararı çıkarsa yanlış beyan olmayabilir. Ancak Unıv. inisiyatif kullanmaz ve yanlış beyana girer. Ayrıca bu alımlar ÖYP tanımıyorlar bile sizi. Cari alım olsa sorun olmayabilirdi. 2 Referans ile sorun çözülürdü. Bu durumda yanlış beyana takılma durumu da var. Ancak daha kesin bilgi ulaşmadı. Öğleden sonra bir açıklama gelebilir,en azından bir duyuru. Bekleyip göreceğiz.

suat_gurcan

Öğrenci
Ielts ...önemli !!!
Arkadaşlar daha önce ielts'e girmiş olup eşdeğerlik başvurusu yapanlarin notlari eski tabloya göre veriliyor; ancak daha önce sinava girip bugun eşdeğerlik dilekçesi verirseniz yeni tablo dikkate aliniyor...kisaca ösym sinava giriş tarihini değil eşdeğerlik için başvuru tarihinizi dikkate aliyor...gecen hafta dilekçe veren bir öğrencimiz bugun eski tabloya göre eşdeğerlik aldi. Ogrencimiz 22 temmuzda basvuru dilekcesini vermis ( 6 temmuz sinavina girmişti) bugun sonucunu aldi ve eski tabloya göre aldi... Bilginize

karaaprens

Öğrenci
hocam cari usulde neden sorun olmuyor.ben şuan hali hazırda iki tane cari usul kadrosuna başvurdum ve ilk dörde giriceğimi umut ediyorum ıelts puanımla.ilk dörde girmem durumunda bana dil puanımla ilgili bişey sorarlar ise ne yapmalıyım diye kara kara düşünüyorum şimdi.ne yapmalıyım ne demeliyim hocam?

gerard

Öğrenci
YÖK Yürütme Kurulu Kararı çıkarsa yanlış beyan olmayabilir. Ancak Unıv. inisiyatif kullanmaz ve yanlış beyana girer. Ayrıca bu alımlar ÖYP tanımıyorlar bile sizi. Cari alım olsa sorun olmayabilirdi. 2 Referans ile sorun çözülürdü. Bu durumda yanlış beyana takılma durumu da var. Ancak daha kesin bilgi ulaşmadı. Öğleden sonra bir açıklama gelebilir,en azından bir duyuru. Bekleyip göreceğiz.

teşekkürler vahdet hocam. yani şu durumda açıklama gelene kadar riskli bir durum var.

yenermsu

Öğrenci
Benim tavsiyem kadroda olanların ya da moderatörlerin üniversite rektöründen yök ve ösym'yi aramasını rica edip kesin bilgi almaları yönündedir. Muhattap gördükleri kişilere doğru bilgi aktarırlar sadece...

xeriko

Öğrenci
İelts puanımızı aldıktan sonra bunu üniversitemize eşdeğerlik tablosunu ekleyerek dilekçe ile göndermiştik. Bu yetiyormu yoksa ösym ye de mi göndermemiz gerekiyordu?