Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

gunev

Öğrenci
Başvuru sistemi saat kaça kadar açık? 17.00'ye mi yoksa gece 00.00'a mı? Ona göre içimi rahatlatacağım yetişmez diye.

aDNA

Profesör
Arkadaşlar Önemli Bilgi:
IELTS ...ÖNEMLİ !!!
ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE IELTS'E GİRMİŞ OLUP EŞDEĞERLİK BAŞVURUSU YAPANLARIN NOTLARI ESKİ TABLOYA GÖRE VERİLİYOR; ANCAK DAHA ÖNCE SINAVA GİRİP BUGUN EŞDEĞERLİK DİLEKÇESİ VERİRSENİZ YENİ TABLO DİKKATE ALINIYOR...KISACA ÖSYM SINAVA GİRİŞ TARİHİNİ DEĞİL EŞDEĞERLİK İÇİN BAŞVURU TARİHİNİZİ DİKKATE ALIYOR...GECEN HAFTA DİLEKÇE VEREN BİR ÖĞRENCİMİZ BUGUN ESKİ TABLOYA GÖRE EŞDEĞERLİK ALDI.

aglot

Öğrenci
Arkadaşlar Önemli Bilgi:
IELTS ...ÖNEMLİ !!!
ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE IELTS'E GİRMİŞ OLUP EŞDEĞERLİK BAŞVURUSU YAPANLARIN NOTLARI ESKİ TABLOYA GÖRE VERİLİYOR; ANCAK DAHA ÖNCE SINAVA GİRİP BUGUN EŞDEĞERLİK DİLEKÇESİ VERİRSENİZ YENİ TABLO DİKKATE ALINIYOR...KISACA ÖSYM SINAVA GİRİŞ TARİHİNİ DEĞİL EŞDEĞERLİK İÇİN BAŞVURU TARİHİNİZİ DİKKATE ALIYOR...GECEN HAFTA DİLEKÇE VEREN BİR ÖĞRENCİMİZ BUGUN ESKİ TABLOYA GÖRE EŞDEĞERLİK ALDI.

Ne yapacaz nasıl yapacaz gerçekten anlamıyorum. ÖYP başvurularında bildiğim kadarıyla eşdeğerlik belgesi gerekmiyordu ÖSYM den alınan. Şimdi onu mu almamız lazım, ne iştir ya

aglot

Öğrenci
"IELTS sonucunuz gelir gelmez hemen dilekçenizi verin" uyarılarımızın sebebi buydu..

Demek ki kısmet böyleymiş ya, ben geçen hafta sormuştum forumda dilekçe vermemiz gerekiyor mu eşdeğerlik için diye. Aldığım cevap "hayır sonuç belgeniz yeterli"ydi, demek ki benim için hayırlısı değilmiş bu ÖYP. Silelim tercihleri o vakit

aDNA

Profesör
Tercihlerde belirtmiş olmamız dilekçe yerine geçecek mi şimdi?

Hayır yeterli idi ancak eş değerlilik kapsamında sayılması için kazanılmış hak olarak dilekçe ile almanız gerekmekteydi. Sağ gösterip sol vurdular ama bence bu durumu kurtarmanın bir yolu olabilir. Tercih yaptığınız gün bu güncelleme tarihinden önce ise YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile geçerli sayılabilir. Bunun üzerine gidebilir Yürütme Kurulu Üyesi Hocalarımızla görüşebiliriz.

vetankara

Öğrenci
Demek ki kısmet böyleymiş ya, ben geçen hafta sormuştum forumda dilekçe vermemiz gerekiyor mu eşdeğerlik için diye. Aldığım cevap "hayır sonuç belgeniz yeterli"ydi, demek ki benim için hayırlısı değilmiş bu ÖYP. Silelim tercihleri o vakit

valla aynen bende ilk defa bugun görüyorum bu uyarıyı... sonuç belgesi eş değerlilik tablosuyla beyan etmek yeterli diyolardı kime neye dilekçe verileceğini bile bilmiyorum

Tarko

Doçent

bence tercihlerinizi silmeyin arkadaşlar, bu durum şu an oldukça muallak ve itirazlara açık, eski eşdeğerliklerle yapılan öyp tercihleri geçerli olacaktır diye düşünüyorum, aksi yönde bir açıklama da henüz yok.

gunev

Öğrenci
Arkadaşlar Önemli Bilgi:
IELTS ...ÖNEMLİ !!!

Hocam nasıl yani benim eşdeğerlik dilekçem falan yok? Bugün de alma şansım yok, dilekçesiz olmuyor mu? Bizim puanımız kesilecek mi?

aDNA

Profesör
Tercihleri silmeyin çünkü sizin girdiğiniz tarih dün ise zaten hak arayabilirsiniz. En azından bu defaya mahsus Yürütme Kurulu Kararı çıkar. Hocalar da insan ve hakları gasp etmek istemezler. Durum netleşsin bir ekip olarak gideriz. Rica ederiz.

aglot

Öğrenci
Hayır yeterli idi ancak eş değerlilik kapsamında sayılması için kazanılmış hak olarak dilekçe ile almanız gerekmekteydi. Sağ gösterip sol vurdular ama bence bu durumu kurtarmanın bir yolu olabilir. Tercih yaptığınız gün bu güncelleme tarihinden önce ise YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile geçerli sayılabilir. Bunun üzerine gidebilir Yürütme Kurulu Üyesi Hocalarımızla görüşebiliriz.

Böyle olursa daha acı; çünkü ben tercihimi daha önce yapmıştım. Fakat bügün YÖK çağrı merkezinden IELTS puanınızı güncellemeniz gerekiyor dedikleri için tercihleri silip güncellemeyi deneyip tekrar yaptım tercihleri. Umarım YÖK'ten tercihlerin bitimine kadar bir açıklama gelir de biz de ona göre tercihlerimize karar veririz, gerekirse sileriz

asaasa

Öğrenci
bugün açıklanmamış olsaydı 5,5 alanların puanları için 72,5 yazmalarında sorun olmazdı diye düşünüyorum. ama bugün açıklandığı için "hatalı" bilgiyi değiştirme zamanınız var demeleri muhtemel

zööre

Öğrenci
Arkadaşlar Önemli Bilgi:
IELTS ...ÖNEMLİ !!!
ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE IELTS'E GİRMİŞ OLUP EŞDEĞERLİK BAŞVURUSU YAPANLARIN NOTLARI ESKİ TABLOYA GÖRE VERİLİYOR; ANCAK DAHA ÖNCE SINAVA GİRİP BUGUN EŞDEĞERLİK DİLEKÇESİ VERİRSENİZ YENİ TABLO DİKKATE ALINIYOR...KISACA ÖSYM SINAVA GİRİŞ TARİHİNİ DEĞİL EŞDEĞERLİK İÇİN BAŞVURU TARİHİNİZİ DİKKATE ALIYOR...GECEN HAFTA DİLEKÇE VEREN BİR ÖĞRENCİMİZ/ BUGUN ESKİ TABLOYA GÖRE EŞDEĞERLİK ALDI.
peki biz eylül de yüksek lisans ya da doktora için tercih yaparken nasıl olacak ? benim elimde 6=78 olan eşdeğerlilik belgem var. yeni sisteme göre ama tercih yaparken bu puan düşecek ama okulda kayıt için gittiğimde elimde farklı bir sonuç belgesi olacak bunu nasıl ayarlayacaklar ?