Yeni karar! Acil! Bu ne demek?

Merve

Baş Editör
Arkadaşlar acilen yardıma ihtiyacım var. Ben tezli yüksek lisansı kazandım 2015 yılının sonunda.Ancak bizim okulun dil şartı yüksek olduğu için hazırlık sınıfına kaldım ve 2 yıldır hazırlık sınıfıyım.Geçen yapılan sınavda dil muhafiyetini verdim ve önümüzdeki sene ders almaya başlayacam.şimdi açıklanan şeyde bilimsel hazırlık sınıfı hariç deniyor ve ben bilimsel hazırlık sınıfına dahil mi oluyorum.Lütfen yardımcı olun.Sonuçta ders almaya başlamadım.

Yabancı dil eğitimi süresi de azami süreye dahil değil diye biliyorum. Okulunuzun lisansüstü yönetmeliğinde yazar zaten baktınız mı ya da yarın enstitüye sorabilirsiniz.

uurgms

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Bu konu hakkında kafamızı karıştıran bir durum var. Bir arkadaşım bir fakültenin bir bölümünde araştırma görevlisi.
Kadroya 2014'te atanmış. Ama yüksek lisans'a 2012 başlamış. Bu arkadaş 33a mı 50d mi bilmiyor.

Her yıl kadro süresi bir yıl uzuyormuş. Bu karar bu arkadaşımı bağlıyor mu? Yoksa kendisi 33a olduğu için bu durum dışında mıdır?

Saygılar

m.ahmet

Öğrenci
Ama ben aralık ayında kazandım güvenlik soruşturması içerisindeyim. Nolacak ki şimdi?

Hocam anladığım kadarıyla siz 2015 bahar dönemi yüksek lisansa kayıt yaptırdıınız. Eğer böyleyse azami süreniz 2018 bahar dönemi başlarken bitecek. Eğer 50d kadrosuna atandıysanız ve 1 sene içerisinde bitiremezseniz mevcut kararla ilişiğiniz kesilecek. İnşallah bu karara bir sınırlama getirirler. Çünkü adam yeni atanacak sonra 2 ay sonra ilişiği kesilecek. Bu çok saçma.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar merhaba,

Bu konu hakkında kafamızı karıştıran bir durum var. Bir arkadaşım bir fakültenin bir bölümünde araştırma görevlisi.
Kadroya 2014'te atanmış. Ama yüksek lisans'a 2012 başlamış. Bu arkadaş 33a mı 50d mi bilmiyor.

Her yıl kadro süresi bir yıl uzuyormuş. Bu karar bu arkadaşımı bağlıyor mu? Yoksa kendisi 33a olduğu için bu durum dışında mıdır?

Saygılar

Eğer kadrosu 33a ise ilişiği kesilmez.

pepsiadam

Öğrenci
2014 Eylül girişlilerin araştırma görevliliği için son başvuru tarihi ne zaman peki hocam?

Başvuracağınız kadro "yüksek lisans yapıyor olmak" şartıyla açıldıysa bu dönemin sonuna kadar başvurabilirsiniz. Fakat bu dönemin sonunda 6 yarıyıllık azami süreniz tamamlanacak. Eğitiminiz devam etse dahi, kadro başvurusunda "yüksek lisans yapıyor" şartını sağlayamayacaksınız.

- - - Güncellendi - - -

Ben 2014 şubat girişliyim beni etkiliyor mu

Hocam anladığım kadarıyla siz 2015 bahar dönemi yüksek lisansa kayıt yaptırdıınız. Eğer böyleyse azami süreniz 2018 bahar dönemi başlarken bitecek. Eğer 50d kadrosuna atandıysanız ve 1 sene içerisinde bitiremezseniz mevcut kararla ilişiğiniz kesilecek. İnşallah bu karara bir sınırlama getirirler. Çünkü adam yeni atanacak sonra 2 ay sonra ilişiği kesilecek. Bu çok saçma.

Hocam karışıklık var galiba. 2014 Şubat'ta (2013-2014 Bahar dönemi başında) yüksek lisans eğitimine başlayan adayın azami süresi 2017 Şubat'tan önce (2016-2017 Güz dönemi sonunda) tamamlanmış oluyor. Bırak 2018 Bahar'ı, 2017 Bahar dönemi bile (yani içinde bulunduğumuz dönem) adayın 7. yarıyılı olduğu için azami süreyi aşmış oluyor...

Not: Eğer aday Bilimsel Hazırlık döneminde ise, yüksek lisans azami süresi Bilimsel Hazırlık programı tamamlandıktan sonra lisansüstü derslerinin alınmaya başladığı yarıyıldan itibaren hesaplanır.

m.ahmet

Öğrenci
Başvuracağınız kadro "yüksek lisans yapıyor olmak" şartıyla açıldıysa bu dönemin sonuna kadar başvurabilirsiniz. Fakat bu dönemin sonunda 6 yarıyıllık azami süreniz tamamlanacak. Eğitiminiz devam etse dahi, kadro başvurusunda "yüksek lisans yapıyor" şartını sağlayamayacaksınız.

- - - Güncellendi - - -

Hocam karışıklık var galiba. 2014 Şubat'ta (2013-2014 Bahar dönemi başında) yüksek lisans eğitimine başlayan adayın azami süresi 2017 Şubat'tan önce (2016-2017 Güz dönemi sonunda) tamamlanmış oluyor. Bırak 2018 Bahar'ı, 2017 Bahar dönemi bile (yani içinde bulunduğumuz dönem) adayın 7. yarıyılı olduğu için azami süreyi aşmış oluyor...

Not: Eğer aday Bilimsel Hazırlık döneminde ise, yüksek lisans azami süresi Bilimsel Hazırlık programı tamamlandıktan sonra lisansüstü derslerinin alınmaya başladığı yarıyıldan itibaren hesaplanır.

Arkadaşın eski mesajlarını okuyunca gördüm 2014 bahar dönemi girişli olduğunu. Evet mevcut karara göre artık kadrolara başvuramıyor. Ama ben bu kararın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Onlarca kişinin tüm umutlarını bir kararla yok ediyorlar hemde hiç yoktan. 2016 da öğrencilik hakkını sıfırlıyorsun ama kadroya başvurmada ve kadrodan çıkarmada kayıt tarihini esas alıyorsun. Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Efsun.

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Ama ben kazandıım. Ve ben kazandığımda yoktu böyle bi karar. Boşuna mı kazandım ve 3 aydır soruşturma sonucu bekliyorum?

F

Fizikkkkkk

Guest
Ama ben kazandıım. Ve ben kazandığımda yoktu böyle bi karar. Boşuna mı kazandım ve 3 aydır soruşturma sonucu bekliyorum?

Ben de tam olarak aynı durumdayım.2014 güz yarı yılında YL'ye başladım geçen ocak ayında 50/d kadrosuna atandım. Üniversite ilanında 50/d yazmadığı için yüksek lisansımı bitirecek durumda olmama rağmen bitirmedim.2 aydır güvenlik soruşturması bekliyorum. Yani daha işe başlamadan ilişiğimiz kesildi. Nasıl olacaksa o artık.

klavyesiz123

Öğrenci
Yani İngilizce hazırlık sınıfları da mı bilimsel hazırlık diye geçiyor. Kusura bakmayın bu konuda biraz cahilim

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Yani İngilizce hazırlık sınıfları da mı bilimsel hazırlık diye geçiyor. Kusura bakmayın bu konuda biraz cahilim ?

A

Akademik Forum

Guest
Ben öyp liyim yüksek lisansım bittiğinde kadrom düşecek mi yani???
Doktoraya geçiş yapamayacak mıyım?

A

Akademik Forum

Guest
ben 31.03.2017 tarihi itibari ile 50/d kadrosuna atandım. ancak yüksek lisans başlangıcı 2013 güz dönemi. nedir yani durum şimdi? karara göre atamamın düşmesi gerekirdi. yoksa haziran ayı sonunda bu dönem bitimindemi düşüyo kadrom tezi savunmassam?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Tezli yüksek lisansa 2015 Eylül ayında başladım. 2017 Haziran'da normal sürem bitiyor. Ama tezi veremeyip +1 yıl uzatma hakkımı kullandığım takdirde bu karar beni etkiler mi ?

Cevabınız için teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Aralıkta atanıp güvenlik soruşturması diye hala yerleşemeyen bizler giremeden atılacak mıyız yani?

nymphe

Öğrenci
50 d li asistanım. Şu an yüksek lisansımın yedinci dönemindeyim yani süreyi aştım. Eylül 2016 da bir yıllığına sözleşmem yenilendi, hocam ne de olsa eylül 2017 ye kadar vaktim var diye tez savunmamı aralıkta değil mayısta yapmamı istedi. Şimdi ben bu yüzden atılacak mıyım? Bu nasıl kul hakkı yemektir?

mehmet2627

Öğrenci
2015-2016 eylül girişliyim şuan 4. yarıyılımdayım. lütfen biri bana araştırma görevlisi başvuru süremi söyleyebilir mi? yani ne zamana kadar başvurabiliyorum ? 4. yarıyılım bitince başvuru yapamıyor muyum ?