A
Akademik Forum
Guest
Merhabalar,
Ben 07.03.2017 tarihli kararın etkileyeceği iki grup olduğunu düşünüyorum. Birincisi, henüz akademik personel olmayıp lisansüstü öğrencisi olanlar, ikincisi "halen" (kararda yazıldığı üzere) personel olup, süreyi aşmış olanlar. Yök'ün kararını da böyle yorumlamak gerek diye düşünüyorum. Anladığım kadarı ile, Yök süre aşımlı öğrencileri kadroya almayacak ve "halen" kadroda olup da süreyi aşanları atacak. Bu iki durum dışında kalanları (örn. öğrenciliğinde süresi 2016 kararıyla sıfırlanan ve kasım ilanlarına atanan birini) etkilemeyecek. Kazanılmış haklara dokunan ve kararın alındığı tarihten geriye işlem yapılmasını gerektiren bir uygulama, hukuki süreçleri doğurur ki Yök'ün böyle şeyler peşinde koşacağını sanmam. Nitekim, kasım kadrolarını kazananlar teker teker atanıp, görevlerine başlıyorlar şu aralar. Böylesi bir karardan sonra, Yök sorunlu gördüğü kişiyi neden atasın? Ancak kararın aniden alınmış olması elbette bir gerginlik sebebidir. BunuN da (adaylar, halihazırdaki personel ve atanma durumundakiler ile henüz atanmış olanlar açısından) normal olduğunu görmek gerekir.
Dilerim herkes için en iyisi olur.
Saygılar,
Başvurup atama bekleyenler için kazanılmış hak, fakat usulune uygun süre uzatımı yapılıp bu esnada süreti aşmış halihazırdaki personel için kazanılmış hak değil? Allah aşkına idare hukukunu fazla değil şöyle göz ucuyla bir tarayın ve bu cümle ne kadar yanlış görün.
Baştan sona, her açıdan hukuksuz ve hakkaniyetsiz bir karar bu. Kesimlere ayırıp savunmayın lütfen.