YLSY İçin MEB'i Arayanlar

devri_ahmet

Öğrenci
bu hafta içi arayanlar oldu mu arkadaşlar?

- - - Güncellendi - - -

meb iş takviminde 2013 YLSY Başvurularının alınması 01 Temmuz-30 Eylül arası gösteriliyor. iş takviminin aksaması gibi bir durum olabiliyor mu?

Mezopotamya

Öğrenci
bugün aradım düdükleri. üç şeyden bahsettiler mülakat, ort , dil. bunların üzerinde çalışılıyormuş peh peh peh

Zaten başvuran sayısı az bu programa, anlaşılan herkesi kaçıracaklar :) Kimse başvurmasın da akılları başlarına gelsin :) Bir de benim anlamadığım bunların üzerinde çalışılacak ney var, yani ya katarsın ya katmazsın, ne çalışmasıymış bu anlamak mümkün değil.

art'

Öğrenci
Zaten başvuran sayısı az bu programa, anlaşılan herkesi kaçıracaklar :) Kimse başvurmasın da akılları başlarına gelsin :) Bir de benim anlamadığım bunların üzerinde çalışılacak ney var, yani ya katarsın ya katmazsın, ne çalışmasıymış bu anlamak mümkün değil.

aynen ya bu kadar uzun mu sürer karar vermek bi toplantı yaparsın herkesin fikri alınır en fazla sürsün sürsün 10 günde karar verilir. bence oylamaktan başka bir şey değil.

Mezopotamya

Öğrenci
Ben bu işin telefonla, Tweet atmakla çözüleceğine inanmıyorum. Toplanan imzalar da bir işe yaramadı anlaşılan. 700 kişi mi ne imza vermişti halbuki şartlar aynı kalsın diye. En güzeli randevu alıp yüz yüze görüşmek gerekli mercilerle ama bu dediğim ne derece uygulanır meçhul.

Mezopotamya

Öğrenci
Yapıldı ama maalesef bence görmüyorlar bile Tweet'leri, çünkü o kadar farklı konularda o kadar başka başka da Tweet'ler gidiyor ki onlara, arada kaynıyor hepsi.

abahadiry

Öğrenci
şu durumumuz ne kadar acı. kadro, kontenjan falan istemiyoruz, hatta artık şartlar değişmesin haksızlık oluyor kısmını bile geçtim kendi adıma ama ufak bir açıklama yapmaktan bile acizler. yılın onca iş günü dururken son 2 ayda mı karar verecekler şartlara?
bunlara güvenip yurtdışına çıkmak da ne kadar akıllıca olur, yakında bunu da düşünmeye başlarım.

Gokhan_61

Öğrenci
Arkadaşlar tahmin ettiğim kadarı ile başvuruda ve yerleştirmede YDSnin bir etkisi olmayacak ama MEBi aadığımda bu yönde talepleri ihtiva eden dilekçelerin gönderildiğini söyledi yetkili... duyrulur...

everest

Öğrenci
son aramada edindiğim bilgiler;

ALES+Ortalama+Mülakat yüzdelikleri alınarak bir puan belirlenecek, ALES' in yüzdeliği en fazla olacak

Başvurular Kasım veya Aralıkta olacak

Belli dil puanına sahip olan direk yurtdışı dil kursuna katılabilecek

art'

Öğrenci
mülakat nasıl yapılacakmış peki bilginiz ya da fikriniz var mı? Türkiye'nin her bir yerinden aday var bana bu biraz zor görünüyordu açıkçası..

Gokhan_61

Öğrenci
son aramada edindiğim bilgiler;

ALES+Ortalama+Mülakat yüzdelikleri alınarak bir puan belirlenecek, ALES' in yüzdeliği en fazla olacak

Başvurular Kasım veya Aralıkta olacak

Belli dil puanına sahip olan direk yurtdışı dil kursuna katılabilecek

hocam bu bilgiler kesin bilgiler mi yoksa söylediklerinden sizin çıkarttıklarınız mı?

everest

Öğrenci
mülakat sistemi diyeceğim ama mülakat algoritması desek daha doğru olur, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterekten önce bir ön başvuru olup daha sonra en yüksek ales puanına sahip adaylardan bir kontenjan için 3 veya 4 kişi toplamda da atıyorum 1000 kontenjan için 3000-4000 kişi mülakata çağırılacakmış, büyük bi mülakat olacakmış :p mülakat sonrası da ales ortalama mülakat puanlarının yüzdelikleri alınıp nihai puan hesaplanacakmış... Zaten başvurular için geç kalındı, zaten YLSY' nin evrak süreci üç ay sürüyo, hala bu süreyi uzatmak için çabalıyorlar

Mezopotamya

Öğrenci
Ne mülakatı ya böyle saçmalık mı olur, mülakat çok subjektif bir şey, herkese kafalarına göre puan verirler. Öyle bir şey katarlarsa dava açalım derim ben. Ya da mülakat olmaması için de dilekçeler gönderebiliriz.

everest

Öğrenci
hocam bu bilgiler kesin bilgiler mi yoksa söylediklerinden sizin çıkarttıklarınız mı?

az önce konuştum, bu şartlar üzerinde bu şekilde çalışmalar yapılmış tabi henüz resmi olarak onaylanma aşamasına gelinmemiş ama muhtemelen bu şekilde olacakmış

- - - Güncellendi - - -

Ne mülakatı ya böyle saçmalık mı olur, mülakat çok subjektif bir şey, herkese kafalarına göre puan verirler. Öyle bir şey katarlarsa dava açalım derim ben.

Bende mülakat sizce iyi mi olacak dedim, iyi bir mülakat yapılırsa neden olmasın dedi. Böyle büyük yatırıma sahip önemli bir bursu kazanmanın sadece ALES puanına bağlı olarak kazanılması iyi değil denildi bana

art'

Öğrenci
diyelim ki X bölümü için 10 kontenjan açıldı 50 kişi başvurdu bunlardan Ales'i yüksek ilk 10-20 kişi mi mülakata çağırılcak yoksa 50 kişi birden mi? mülakat torpil demek. demek ki önceki yıllarda 95 le kapatan bir bölüme 70 Ales'li (torpilli) bile girebilir mi demek oluyor ? benim kafam çok karıştı :)