YLSY İçin MEB'i Arayanlar

everest

Öğrenci
bu sorularınız için lütfen 0312 413 1632 :) bende aynı şekilde sorular sordum ama her durumun dikkate alınıp çalışmaların ona göre yapılacağını söylerdi. Ararsanız epey yardımcı oluyor bu numaranın muhattabı olan kişi

Mezopotamya

Öğrenci
diyelim ki X bölümü için 10 kontenjan açıldı 50 kişi başvurdu bunlardan Ales'i yüksek ilk 10-20 kişi mi mülakata çağırılcak yoksa 50 kişi birden mi? mülakat torpil demek. demek ki önceki yıllarda 95 le kapatan bir bölüme 70 Ales'li (torpilli) bile girebilir mi demek oluyor ? benim kafam çok karıştı :)

Aynen öyle adamın Alesi 80'se mülakatta yapıştırırlar 90'ı, Alesi 90 olana yapıştırırlar 70'i al sana mülakat.

art'

Öğrenci
Mülakat kendi tanıdıklarını alacaklar demek. Bu kadar net. %99 bile demiyorum %100 torpil işler bu sistemde.

aynen, bu demek oluyor ki bazı topluluklar için soru çalmak bazı yerlere kendi adamlarını yerleştirmek yetmedi şimdi de yurt dışı eğitimine kendi adamlarını yollayacaklar. yakında Öyp'ye de el atarlar şüphem yok..

Mezopotamya

Öğrenci
Sonuçta Danıştay bile zamanında bu burs için mülakat olayını boşuna durdurmadı. Yani herkes biliyor bu ülkede az çok işlerin nasıl yürüdüğünü.

everest

Öğrenci
arkadaşlar siz de ararmısınız ve mülakat istemediğinizi bildirirmisiniz. burda bu konuyu kendi aramızda tartışmak bize bişey kazandırmaz.

Mezopotamya

Öğrenci
Aynen ben de Ankara'da değilim maalesef. Dilekçeyi Meb'e göndermek gerek. İmzaların gönderildiği makam "MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Eğitim Grup Başkanlığı" idi mesela.

Mezopotamya

Öğrenci
ben ankaradayım ama herkes ankarada olsa tam olarak ne yapılabilecek onu anlayabilmiş değilim...

Facebook'ta bir grup var adı "YLSY 2013 (Yurt Dışı Lisans Üstü Eğitim Bursu)" Orda da bir ara konuşuluyordu Ankara'da olanlar toplanıp bir görüşme randevusu alıp, sorunları ve istekleri yüz yüze dile getirelim diyorlardı. Bunun gibi bir şey yapılabilir.

Gokhan_61

Öğrenci
açıkçası ben şahsen çok isterim böyle birşey olmasını ama adamların çok da dikkate alacağını zannetmiyorum... bugün aradığımda hiç belli olmaz belki eski kılavuz aynı şekilde de yayınlanabilir bile dedi bana... yani muhtemelen olağan dışı bir süreç sürüyor şu anda...

Mezopotamya

Öğrenci
Benim görüşüm de eğer bir yenilik yapılacaksa buna yıl başında başlanır. Yani şu an 2013 için bu bursa başvuru yapanlara büyük bir haksızlık var ortada. Çünkü zaman çok kısıtlı ve bir anda şartlar bunlar oldu denecek. Olur mu öyle şey yahu. Eğer ciddi düzenlemeler istiyorlarsa bunu 2014 için uygulamaya koymaları gerekir ve zaman sıkışıklığı olmadan da çalışmalarına erkenden başlarlar. Biz zaten 2013 için geç kaldık derken adamlar bir de mülakat olayını çıkarıp süreci daha da uzatmaya çalışıyorlar.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada Meb iş takvimine göre 30 Eylül'e kadar süre var bu sürede alım şartları belli olur herhalde. Madem Kasım ya da Aralık'ta olacak alımlar, 30 Eylül'e kadar şartlar yetişir bence.

abahadiry

Öğrenci
Ben de bu şekilde düşünüyorum. Yetişmediyse aynı şekilde devam etsinler, bu kafar bekletip son anda koşullar değilti demek büyük haksızlık

anyelaa

Öğrenci
bizzat bakanlıkta çalışan birisi tarafından yapılan duyuruya göre alım kesin aralıkta olacak ve ort en az 2,75 ve ales en az 70 olacak dedi mülakattan filan bahsetmedi

- - - Güncellendi - - -

yalnız bu bakanlık milli eğitim değil

Mezopotamya

Öğrenci
bizzat bakanlıkta çalışan birisi tarafından yapılan duyuruya göre alım kesin aralıkta olacak ve ort en az 2,75 ve ales en az 70 olacak dedi mülakattan filan bahsetmedi

- - - Güncellendi - - -

yalnız bu bakanlık milli eğitim değil

Yani şartlar aynı mı kalacak denildi size? Bir de bu işleri bilen ve Ylsy ile ilgilenen birisi mi dedi bunu size?

art'

Öğrenci
arkadaşlar ben biraz önce aradım ama konuşurken sesim bana geri döndüğü için pek konuşamadım:) öğrendiklerimi söyleyim;
eski sistemin devam etme olasılığı da var ama bu yıl bir değişim isteniyor mülakat ise sadece üzerinde düşünülen bir ihtimal (bence kısa sürede bunu uygulamaya koyamazlar ki zaten başvuru gecikti)
bu yıl bir değişim olması muhtemel ancak kesinleşmedi dendi.
geçen yıl açılan her bölümden yine kontenjan var mı diye sordum. (sorma sebebim internette artık her bölümden kontenjan olmayacakmış diye bir yazı okumam). kontenjan tamamen Yök'e bağlıymış. üniversitelerden talepleri toplayıp Meb'e yolluyormuş. bize Yök'ten ne kadar ve hangi kontenjanlar gelir bilmiyoruz bize bağlı değil dedi ki ben bundan hala kontenjanların belli olmadığını yani Eylül 30'a kadar olmayacağını çıkardım.
Alım başlamadan klavuzun yayınlanma imkanı yokmuş. Yani Aralık'a kadar onlardan bir açıklama gelmez gibi.
sadece soru sorabildim. arama amacım mülakatla ilgili görüşler söylemekti değişimin seneye olması gerektiğini söylemekti ama sesim bana çok net geri döndüğü için zorlandım. en kısa zamanda tekrar arayacağım ki bence sürekli arayalım görüş bildirelim. belki etkili olabilir. denemekten bir şey kaybetmeyiz.

Mezopotamya

Öğrenci
Kılavuz resmi olarak yayınlanmasa bile bize şartları açıklayabilirler diye düşünüyorum. Yoksa şartlar için de Aralık'a kadar beklemek çok zor. Ya da kaldırsınlar şu bursu kökten onlar da kurtulsun biz de :)