arkadaşlar ben biraz önce aradım ama konuşurken sesim bana geri döndüğü için pek konuşamadım
öğrendiklerimi söyleyim;
eski sistemin devam etme olasılığı da var ama bu yıl bir değişim isteniyor mülakat ise sadece üzerinde düşünülen bir ihtimal (bence kısa sürede bunu uygulamaya koyamazlar ki zaten başvuru gecikti)
bu yıl bir değişim olması muhtemel ancak kesinleşmedi dendi.
geçen yıl açılan her bölümden yine kontenjan var mı diye sordum. (sorma sebebim internette artık her bölümden kontenjan olmayacakmış diye bir yazı okumam). kontenjan tamamen Yök'e bağlıymış. üniversitelerden talepleri toplayıp Meb'e yolluyormuş. bize Yök'ten ne kadar ve hangi kontenjanlar gelir bilmiyoruz bize bağlı değil dedi ki ben bundan hala kontenjanların belli olmadığını yani Eylül 30'a kadar olmayacağını çıkardım.
Alım başlamadan klavuzun yayınlanma imkanı yokmuş. Yani Aralık'a kadar onlardan bir açıklama gelmez gibi.
sadece soru sorabildim. arama amacım mülakatla ilgili görüşler söylemekti değişimin seneye olması gerektiğini söylemekti ama sesim bana çok net geri döndüğü için zorlandım. en kısa zamanda tekrar arayacağım ki bence sürekli arayalım görüş bildirelim. belki etkili olabilir. denemekten bir şey kaybetmeyiz.