YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

enerjim

Öğrenci
Bugün bir üniversitenin rektörlüğüyle temasa geçtik ve önemli bir bilgi aldık. Rektör hocamız, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi bir hocamızla irtibat sağlamış ve yönetmeliğin ne zaman çıkacağını sormuş, yürütme kurulu üyesi hocamız ise çalışmalarda sona gelindiğini ve kasım ayının başında ilana çıkabileceklerini ifade etmiş.

NOT: Bu yazdıklarıma dileyen inanır, dileyen inanmaz zerre umurumda değildir. Benim, bugüne kadar aldığım duyumlar ve yazdığım yazıların büyük çoğunluğu gerçeğe dönüşmüştür. Dönüşmeyenler ise beni bağlamaz, zira ben otorite veya yetkili değilim, sadece yetkililerden aldığım bilgileri paylaştım ve paylaşıyorum. Böylesine hassas bir konuda kimseye umut satmadım, satmam!

Hocam aldığınız bu bilgi doğru olabilir zaten çok bi süre kalmadı. Ama ben yinede kasımın ilk haftası yönetmelik çıkar ortası gibide ilanlar başlar diyorum. Aldığınız duyumların çıkmaması bu kadar abartılmamalı. Daha önce bende kendi duyumlarımı ve yorumlarımı söylemiştim personel d.bş. nın ekim ortası diye yök ten aldığı bilgi bile boş çıktı. Yök onları bile oyalıyor bence.

Ayrıca bu sıkıntılı süreç yönetmeliğin çıkmasılıyla bitmeyecek. Daha eksiklikleri çıkacak. Hepimiz için hayırlısı olsun

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam aldığınız bu bilgi doğru olabilir zaten çok bi süre kalmadı. Ama ben yinede kasımın ilk haftası yönetmelik çıkar ortası gibide ilanlar başlar diyorum. Aldığınız duyumların çıkmaması bu kadar abartılmamalı. Daha önce bende kendi duyumlarımı ve yorumlarımı söylemiştim personel d.bş. nın ekim ortası diye yök ten aldığı bilgi bile boş çıktı. Yök onları bile oyalıyor bence.

Ayrıca bu sıkıntılı süreç yönetmeliğin çıkmasılıyla bitmeyecek. Daha eksiklikleri çıkacak. Hepimiz için hayırlısı olsun

Keşke herkes sizin gibi anlayışlı, mantıklı ve YÖK gibi kurumlardan alınan duyumların her zaman gerçekleşemeyebileceğini bilebilecek kadar zeki olsa! Keşke herkes bu benim kişisel kanaatim demenin ne demek olduğunu anlayabilecek kadar akıllı olsa! Keşke herkes YÖK'ün a dediğinin bazen z çıkacağını bilebilecek tecrübeye sahip olsa! En kötüsü bu özelliklere haiz olmadan keşke herkes haddini bilerek yorum yapsa ama nerdeee???

Ben 13 Eylül'de çıkan CB Kararnamesi'nden 2 gün önce, yani 11 Eylül günü bu hafta %100 çıkacak kararname, çıkmazsa her sözünüze razıyım dedim ve kararname çıktı. Bu benim kahramanlığım mı şimdi? Hayır tabikide. Bu Bana bir şey mi kazandırdı? Yine hayır. Her şey arşivlerde duruyor inanmayan bakabilir.

Uzun lafın kısası, Yaşar hocam ve [MENTION=103510]wxyz_06[/MENTION] hocam çok iyi bilirler ki, BEN, en başından beri bilgi almaya, paylaşmaya ve sizlere aktarmaya çalıştım. Yanıldığım zamanlar oldu fakat bunun sebebi, bazı iftiracı ve kötü niyetlilerin dediği gibi duyum uydurduğum veya yalan söylediğim için değil, kurumların hantallığından dolayıdır. Nokta!

Son düzenleme:

Xxxabze

Öğrenci
Evet TÖMER'de bir uygulamalı birim bu nedenle ifade ettiğiniz gibi en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya alanında en az iki yıl tecrübeli olmak şartı bu birime yapılacak atamalarda da aranacaktır.
Hocam bu sizin bildiğiniz ve emin olduğunuz bir konu mu? Soruyorum çünkü benim yüksek lisansım yok. Tecrübem var. Eğer Tömer uygulamalı birim değilse ben açılacak muhtemel ilanlara başvuramam diye düşünüyorum. ( uygulamalı birim değilse hiç bir ilan yüksek lisanssız, tecrübe şartlı çıkamaz (?) Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum. Bir yandan da uzman, çevirici, okutman, öğretim görevlisi ayrımı kalmadı hepsi bir çatıda toplandı, üniversiteler istediği gibi mi çıkar ilana onu da bilmiyorum. Böyle karışık durum :) boşa kürek çekiyorsak hiç çekmeyelim bırakalım gayesi ile soruyorum.

spain

Öğrenci
Ogulhan hocam gereksiz laf salataları yapmak ve tartışmalara girmek yerine bence siz artık bir sure susunuz. İster haklı çıkın ister haksız ancak susunuz. Zira mesele sizin duyumlarinizin ne oldugu ve sonuclarinin nasil cikacagi degildir. Beklenecek sure maksimum hali ile beklensin birakin zaten ne kaldi ki? Bu hafta ciksa yönetmelik ne degisecek ki? Bekleyen beklemis bu kadar az daha bekleyiverir. Forumdakilerin cogu size ya guluyor ya da sinirleniyordur bence. Saf dusuncelerle inananlarda vardir belki ancak bilinen tek sey hicbirseyin bilinmedigidir. Bu forumda da defalarca ispatlanmistir. Kaldi ki siz de bu savi kuvvetlendirerek defalarca ispatladiniz. Lütfen bir sureligine...

D

doktorarraa

Guest
yönetmelik ha bu hafta çıkmış ha kasımın ilk haftasına artık farkeden bişey kalmadı. aylarca bekledik bir hafta mı bekleyemeyeceğiz. kesin olan şu ki yönetmelik ve ilanlar kasım da çıkacak. (hepimizin bildiği gibi.)

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam bu sizin bildiğiniz ve emin olduğunuz bir konu mu? Soruyorum çünkü benim yüksek lisansım yok. Tecrübem var. Eğer Tömer uygulamalı birim değilse ben açılacak muhtemel ilanlara başvuramam diye düşünüyorum. ( uygulamalı birim değilse hiç bir ilan yüksek lisanssız, tecrübe şartlı çıkamaz (?) Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum. Bir yandan da uzman, çevirici, okutman, öğretim görevlisi ayrımı kalmadı hepsi bir çatıda toplandı, üniversiteler istediği gibi mi çıkar ilana onu da bilmiyorum. Böyle karışık durum :) boşa kürek çekiyorsak hiç çekmeyelim bırakalım gayesi ile soruyorum.

Bilmediğim konulara genellikle bilmiyorum diye cevap veririm ama :) Şuan için zaten benim verdiğim cevabın hiç bir önemi olmayabilir süreci görüyorsunuz hiçbir şey net değil belki kriterler de değişecek (ben buna ihtimal vermesem de).

Ancak yazdığınız şu cümleyi: "Eğer Tömer uygulamalı birim değilse ben açılacak muhtemel ilanlara başvuramam diye düşünüyorum. ( uygulamalı birim değilse hiç bir ilan yüksek lisanssız, tecrübe şartlı çıkamaz (?)" çok çözememekle birlikte :) şuan için geçerli koşulları tek tek yazayım siz durumunuza uygun olana bakın :) ;

1- Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Birimler: "En az tezli yüksek lisans mezunu olmak"
2- Önlisans Düzeyinde Eğitim Veren Birimler: "En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya alanında en az iki yıl tecrübeli olmak"
3- Uygulamalı Birimler : "En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya alanında en az iki yıl tecrübeli olmak"

Tekrar sorunuz olursa özelden de yazabilirsiniz belki daha iyi olur burayı da meşgul etmemiş oluruz.. ;)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
https://www.akademikpersonel.org/47...telere-kadro-verme-yetkisi-kaldirildi-65.html

Dileyenler okuyabilir. Asla sizlere boş beleş duyumları paylaşmadım, paylaşmam.

- - - Güncellendi - - -

Ogulhan hocam gereksiz laf salataları yapmak ve tartışmalara girmek yerine bence siz artık bir sure susunuz. İster haklı çıkın ister haksız ancak susunuz. Zira mesele sizin duyumlarinizin ne oldugu ve sonuclarinin nasil cikacagi degildir. Beklenecek sure maksimum hali ile beklensin birakin zaten ne kaldi ki? Bu hafta ciksa yönetmelik ne degisecek ki? Bekleyen beklemis bu kadar az daha bekleyiverir. Forumdakilerin cogu size ya guluyor ya da sinirleniyordur bence. Saf dusuncelerle inananlarda vardir belki ancak bilinen tek sey hicbirseyin bilinmedigidir. Bu forumda da defalarca ispatlanmistir. Kaldi ki siz de bu savi kuvvetlendirerek defalarca ispatladiniz. Lütfen bir sureligine...

Ne yapacağımı size soracak değilim, sizden direktif alacak hiç değilim. Haddinizi bilin. İleriye gitmeyin ve sınırınızı aşmayın. Bana 13 eylül kararnamesinden önce yazdıklarım için gülenlerde çoktu, sonra hepsi içlerinden dediler ki vay be çocuğun dediği doğru çıktı çok ayıp ettik şimdi. O yüzden siz işinize bakın.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar ediyorum, ben çoğu kez yanılmadım! Çoğu kez haklı çıktım. Yanılmalarım ise benden kaynaklı değil, duyum aldığımız yetkililerden kaynaklıdır. Ekstra veya olağanüstü gelişmelerle süreç uzamıştır. Ciddi makamlardan almadığım hiçbir duyumu sizlerle paylaşmadım. Bana siniri bozulan varsa canları sağolsun, gülenler varsa, 13 eylül öncesi ve sonrasında geçen forum sohbetlerini okusun ve utansın.

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Anlaşılması güç (!) olan bir konu da; iyi ya da kötü ne duyduysa bunu kendine saklamayıp bizlerle paylaşan insanlara saldırılması!? Oğulhankayabas anlaşıldığı üzere genç bir arkadaşımız ve üslubu hakaret içermediği sürece bizleri ilgilendirmez. Demem o ki niye üstüne gidiyorsunuz??? Bazı yazdıkları ve kimi cümleleri eleştiri çekecek nitelikte olsa da çaycı vs örneğiyle dalga geçilmesini tasvip etmedim. Sonuçta niyet önemlidir. Bir şeyler yapmaya çalışıyor; gizli gizli takip etmiyor, ele avuca gelir ne duyduysa paylaşıyor gördüğüm kadarıyla. Kendini geliştirecektir eksik olduğu noktalarda da, hepimizin yaptığı gibi...

wxyz_06

Öğrenci
https://www.akademikpersonel.org/47...telere-kadro-verme-yetkisi-kaldirildi-65.html

Dileyenler okuyabilir. Asla sizlere boş beleş duyumları paylaşmadım, paylaşmam.

- - - Güncellendi - - -

Ne yapacağımı size soracak değilim, sizden direktif alacak hiç değilim. Haddinizi bilin. İleriye gitmeyin ve sınırınızı aşmayın. Bana 13 eylül kararnamesinden önce yazdıklarım için gülenlerde çoktu, sonra hepsi içlerinden dediler ki vay be çocuğun dediği doğru çıktı çok ayıp ettik şimdi. O yüzden siz işinize bakın.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar ediyorum, ben çoğu kez yanılmadım! Çoğu kez haklı çıktım. Yanılmalarım ise benden kaynaklı değil, duyum aldığımız yetkililerden kaynaklıdır. Ekstra veya olağanüstü gelişmelerle süreç uzamıştır. Ciddi makamlardan almadığım hiçbir duyumu sizlerle paylaşmadım. Bana siniri bozulan varsa canları sağolsun, gülenler varsa, 13 eylül öncesi ve sonrasında geçen forum sohbetlerini okusun ve utansın.

Hocam bazı kendini bilmezlere takılmayın. Burdaki çoğunluk sizi ve Yaşar hocamı gayet iyi biliyor. Bikaç kez yazmıştım, Yaşar hocam ve sizin sayenizde birçok gelişmeden haberdar oluyoruz. O bakımdan ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Anlaşılması güç (!) olan bir konu da; iyi ya da kötü ne duyduysa bunu kendine saklamayıp bizlerle paylaşan insanlara saldırılması!? Oğulhankayabas anlaşıldığı üzere genç bir arkadaşımız ve üslubu hakaret içermediği sürece bizleri ilgilendirmez. Demem o ki niye üstüne gidiyorsunuz??? Bazı yazdıkları ve kimi cümleleri eleştiri çekecek nitelikte olsa da çaycı vs örneğiyle dalga geçilmesini tasvip etmedim. Sonuçta niyet önemlidir. Bir şeyler yapmaya çalışıyor; gizli gizli takip etmiyor, ele avuca gelir ne duyduysa paylaşıyor gördüğüm kadarıyla. Kendini geliştirecektir eksik olduğu noktalarda da, hepimizin yaptığı gibi...

Hatalarımı ve yanlışlarımı her daim kabul etmeye ve özür dilemeye özen gösteririm hocam. Muhakkak herkes gibi eksiklerim vardır, doğrudur. Üslubu dairesinde her eleştiri ve tenkiti kabul ederim. Ama hakaret ve iftiraya varan haksız ithamlara sessiz kalmaz, hadlerini bildiririm. [MENTION=65979]spain[/MENTION] bu lafım size değil tabiki sizden bir hakaret ve iftira duymadım. İftira ve hakaret edenler kendilerini çok iyi biliyorlar. Bakın benim nickim dahi sahte değil, adım ve soyadımla burdayım, hani o beni facebooktan bulanlar var ya onlar iyi okusun bunu yerim yurdum, işim gücüm her şeyim bellidir. Kime neden yanlış bilgi veya uydurma duyuö yazayım yahu? Deli miyim ben? İnsanların hayatını etkileyecek en önemli mesele de neden insanları kandırayım? Bundan evvela Rabbime sığınırım.

- - - Güncellendi - - -

Hocam bazı kendini bilmezlere takılmayın. Burdaki çoğunluk sizi ve Yaşar hocamı gayet iyi biliyor. Bikaç kez yazmıştım, Yaşar hocam ve sizin sayenizde birçok gelişmeden haberdar oluyoruz. O bakımdan ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim.

O teşekkür bana ait hocam.

Bekleyiş

Öğrenci
Allah’ın izniyle... hayırlısıyla ne çıkacaksa artık çıksın... beklemek insanı yıpratıyor.. yoruyor..

ama fikir beyan etmeyip, duyumları paylaşmayıp, hocalarla olan diyolagları aktarmayacaksam —kendi adıma—, girip yorumlara bakıp,”amann yine Yok bir şey” diyeceksem neden üye oldum ki? Amaç paylaşım yapmak, yeniliklerden haberdar olmak, bir şeyler için geç kalmamak.. emek edip, vaktini ayıran, araştıran, yorum yapan.. bazen sadece umut veren hocalarıma teşekkür ederim zira umuda da ihtiyacım var bu aralar..

spain

Öğrenci
Ben onemli bulmadiginiz bir seyi paylasiyorsunuz demedim. Ancak arkasinin son zamanlarda dolu cikmadigini ve ciksa da cikmasa da mevzunun sizin hakli olup olmamanizin olmadigini soylemeye calistim. Gereksiz polemiklere kimse maruz kalmasin ve mevzu uzamasin diye bu ifadelerde bulundum. Genc ve heyecanli bir arkadasimizsiniz ogulhan hocam sizdeki niyet kotu olmasa da buradakileri kotu etkileyebilmekte. Benim laflarim agir olduysa ben ozur dilerim ama kendi dusuncelerimi ifade ettim. Fikirlerim de sabit bu konuda. Kişisel olarak sizi kirdi isem kusuruma bakmayiniz. (Bu arada mevzu daha da uzuyor ve uzayacak gibi lütfen polemige girmek ya da hakli ciktim-cikmadim davalarini birakalim ve konumuza donelim benim istegim budur)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ben onemli bulmadiginiz bir seyi paylasiyorsunuz demedim. Ancak arkasinin son zamanlarda dolu cikmadigini ve ciksa da cikmasa da mevzunun sizin hakli olup olmamanizin olmadigini soylemeye calistim. Gereksiz polemiklere kimse maruz kalmasin ve mevzu uzamasin diye bu ifadelerde bulundum. Genc ve heyecanli bir arkadasimizsiniz ogulhan hocam sizdeki niyet kotu olmasa da buradakileri kotu etkileyebilmekte. Benim laflarim agir olduysa ben ozur dilerim ama kendi dusuncelerimi ifade ettim. Fikirlerim de sabit bu konuda. Kişisel olarak sizi kirdi isem kusuruma bakmayiniz. (Bu arada mevzu daha da uzuyor ve uzayacak gibi lütfen polemige girmek ya da hakli ciktim-cikmadim davalarini birakalim ve konumuza donelim benim istegim budur)

Öncelikle kişisel polemiklerden dolayı foruma verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum. [MENTION=65979]spain[/MENTION] hocam, ben aldığım duyum ve bilgileri, ki bunların çoğu olumlu ve güzel gelişmeler, paylaştığım için insanları nasıl kötü etkiliyorum bunu anlayamadım. Her seferinde bu kişisel kanaatimdir, yanılabilirim diye de altına ekliyorum. Benim her söylediğimi sanki Yekta bey söylüyormuş gibi gören arkadaşlar varsa ne diyim ki valla :) Tekrar herkesten ve sizden özür dilerim hocam. Önemli olan tek şey yönetmeliğin çıkışı, içeriği ve sonraki süreçte yaşanacak olan gelişmelerdir. Herkese iyi geceler diliyorum.

Son düzenleme:

ofy

Öğrenci
Belirli seviyedeki insanlara böyle üsluplar hiç yakışmıyor. Yarın iki gün sonra sizler de akademisyen olacaksınız, ilminizi geliştirdiğiniz gibi kendinizi de geliştirin.

Burada kimse, kimseyi kale almak zorunda değil. Herkes, istediği fikri istediği gibi paylaşabilir. Yanlış da hatalı da eksik de olabilir. İnanmak, söylenilenleri ölçüp tartmak ya da ciddiye almak muhataba bağlı. Ama siz fikirlere ve paylaşımlara saygı duymak zorundasınız. Yönetmelik için 60 gün süre istenildiğini herkes biliyor. Ve en kötü ihtimalle birkaç hafta kaldı. Siz kendinizi 60 güne göre ayarlayın ama burada paylaşılan bilgilere de "acaba!?" deyin, bir şey kaybetmezsiniz.

İnsanlar her gün resmî gazete, dpb, yök gibi siteler haricinde gelip bu foruma da göz atıyor. Amaç sadece bilgi almak değil, dertleşmek. Kader birliği yapan yüzlerce belki de binlerce kişi var burayı takip eden. Bölümler, ana bilim dalları vs farklı olabilir ama şu an aynı gemideyiz. Tahammül etmeyi, saygı duymayı öğrenelim.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Belirli seviyedeki insanlara böyle üsluplar hiç yakışmıyor. Yarın iki gün sonra sizler de akademisyen olacaksınız, ilminizi geliştirdiğiniz gibi kendinizi de geliştirin.

Burada kimse, kimseyi kale almak zorunda değil. Herkes, istediği fikri istediği gibi paylaşabilir. Yanlış da hatalı da eksik de olabilir. İnanmak, söylenilenleri ölçüp tartmak ya da ciddiye almak muhataba bağlı. Ama siz fikirlere ve paylaşımlara saygı duymak zorundasınız. Yönetmelik için 60 gün süre istenildiğini herkes biliyor. Ve en kötü ihtimalle birkaç hafta kaldı. Siz kendinizi 60 güne göre ayarlayın ama burada paylaşılan bilgilere de "acaba!?" deyin, bir şey kaybetmezsiniz.

İnsanlar her gün resmî gazete, dpb, yök gibi siteler haricinde gelip bu foruma da göz atıyor. Amaç sadece bilgi almak değil, dertleşmek. Kader birliği yapan yüzlerce belki de binlerce kişi var burayı takip eden. Bölümler, ana bilim dalları vs farklı olabilir ama şu an aynı gemideyiz. Tahammül etmeyi, saygı duymayı öğrenelim.

Ağzınıza sağlık sayın hocam. Ne güzel kaleme almışsınız duygu ve düşüncelerinizi, eksik olmayın.

spain

Öğrenci
Psikolojik olarak agir bir surec yasiyor buradakile ve sizin dediginiz seylerden umutlanan ve kotu etkilenen kisiler olmustur hadi bugun hadi yarin diyerekten. Zaten fazla bir sure kalmadi bugun olsa ne olur yarin olsa ne olur? Daha fazla uzamasin sanirim biz birbirimizi anladik :) Forumdan da özür dilerim bu surecte bu diyaloglardan ötürü. Bizim seviyeli bir sekilde tartismamiz ya da ozur dileyebilmemiz bile birşeydir zaten.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Psikolojik olarak agir bir surec yasiyor buradakile ve sizin dediginiz seylerden umutlanan ve kotu etkilenen kisiler olmustur hadi bugun hadi yarin diyerekten. Zaten fazla bir sure kalmadi bugun olsa ne olur yarin olsa ne olur? Daha fazla uzamasin sanirim biz birbirimizi anladik :) Forumdan da özür dilerim bu surecte bu diyaloglardan ötürü. Bizim seviyeli bir sekilde tartismamiz ya da ozur dileyebilmemiz bile birşeydir zaten.

Kesinlikle hocam. Vahdet hoca bu hafta YÖK'te ciddi ve büyük bir toplantı olacağını ve yönetmeliğin son şeklinin verileceğini ifade etti. Umarım o hafta, bu haftadır.

tumua

Araştırma Görevlisi
Resmi gazete bugün de yalan yönetmelik başlıklarından anladığm kadarıyla :/
İki çift de ben kelam edeyim madem :) Burada hepimiz az çok "kader ortaklığı" yapıyoruz. Eminim ki benim gibi diğer arkadaşlar da günde 3 4 defa bir haber duyum var mı diye bakıyor buraya. Ve duyduğumuz her şeyi yazıyoruz iyi olsun kötü olsun bir havuz oluşuyor. Yönetmelik yayınlandıktan sonra ihtimalleri karşılaştırmak için güzel de bir şey yapıyoruz aslına bakarsanız. Hatta resmi bir daireden bir şeyler duymak için duvarı tırnaklarımızla kazıyoruz çoğumuz ki ben artık utanıyorum 2 adet kanalım var onlara her hafta ne oldu demekten o derece. 13 Eylül'den önce Oğulhan hocamla bizim de tartışmamız olmuştu ancak orada tartışma konunun yeniliğinden ve olayın vahametinden dolayı Oğulhan hocamın aldığı duyumları bir kurtarıcı edasıyla ve o uslupla buraya aktarmasıydı. Ancak sanıyorum o da bunu daha sonra anladı ki duyumlarını daha sade yazmaya başladı hepimizin yaptığı şekilde ve tartışma konumuz böylelikle ortadan kalktı. Ancak burada lütfen bir avuç insanız lütfen birbirimize yazma etme diyerek ters gitmeyelim evet bazen çok saçma, ve provokatif olduğu çok belli olan şeyler yazılıyor özellikle misafirler ve 1 2 üye yapıyor bunu ben de sarkastik yaklaşıyorum çünkü nihayetinde yine kendimizi yiyeceğiz YÖK kapı duvar yine buraya var mı bir gelişme diye soracağız.
Allah hepimize selamet versin,iyi geceler

Son düzenleme: