YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

DOKTORALI

Öğrenci
[MENTION=65979]spain[/MENTION] hocama şu konuda katılıyorum. artık bencede ne zaman cıkacagının bir önemi kalmadı. en başından beri içerik daha önemliydi. ama içerikle ilgili kimse haliyle bir bilgi alamadı. bu konuda da çok tartışmalar oldu. kriter var mı yokmu. norm şudur gibi tanımlamalar yapan oldu sanki burada normun ne oludgunu bilmiyor kimse:) neyse sonuç olarak benim asıl mereka ettiğim beklenen yönetmelik çıktıgında yök mevzuatında ne gibi değişikliklere gidecek. kriter falan demiyorum farkındaysanız hemen norm kadronun tanımı yapılıyor çünkü. :)))

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
[MENTION=65979]spain[/MENTION] hemen norm kadronun tanımı yapılıyor çünkü. :)))

Hocam bu taş bana ise ben elimden geldiğince net anlaşılamayan şeylere açıklık getirmeye çalışıyorum en baştan beri. Burada yapılan tartışmaya binaen çok bilenlerin değil de bilmeyenlerin kafası karışmasın diye.

Diğer mesele ile ilgili olarakta [MENTION=98156]tumua[/MENTION] hocamın dediklerine katılıyorum bende [MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] ile üslubu nedeniyle tartıştım ama saygı çerçevesinde özrünü ifade etti yakışır biçimde mesele o gün kapandı. Bir yerlerden duyum alabilir ya da paylaşılanları ortada gezen bilgileri bir araya getirip somut yorum haline getirebilir ya da tamamen sallayadabilir burada herkes canının istediğine inanır. En başlarda konunun sıcaklığı nedeniyle bende kaynak sorguladım ama bu vakitten sonra çokta önemi yok çünkü artık net son tarihe sadece 20 gün kaldı. Ben artık bilgi alabildiğim insanlara sormuyorum bile. [MENTION=65979]spain[/MENTION] hocamda bir yönden haklı artık süreç o kadar uzadı ki olumlu duyumlar gerçekleşmeyince herkeste bir moral bozukluğu oluyor.

Burada ben de birşeyler sorulduğunda biliyorsam bilgim dahilinde bilmiyorsam araştırıp öğrendiklerimle birşeyler katmaya çalışıyorum. Bizim şuan yapabileceğimiz tek şey kimseyi kırmadan incitmeden paylaşımda bulunmak..

DOKTORALI

Öğrenci
Hocam bu taş bana ise ben elimden geldiğince net anlaşılamayan şeylere açıklık getirmeye çalışıyorum en baştan beri. Burada yapılan tartışmaya binaen çok bilenlerin değil de bilmeyenlerin kafası karışmasın diye.

Diğer mesele ile ilgili olarakta [MENTION=98156]tumua[/MENTION] hocamın dediklerine katılıyorum bende [MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] ile üslubu nedeniyle tartıştım ama saygı çerçevesinde özrünü ifade etti yakışır biçimde mesele o gün kapandı. Bir yerlerden duyum alabilir ya da paylaşılanları ortada gezen bilgileri bir araya getirip somut yorum haline getirebilir ya da tamamen sallayadabilir burada herkes canının istediğine inanır. En başlarda konunun sıcaklığı nedeniyle bende kaynak sorguladım ama bu vakitten sonra çokta önemi yok çünkü artık net son tarihe sadece 20 gün kaldı. Ben artık bilgi alabildiğim insanlara sormuyorum bile. [MENTION=65979]spain[/MENTION] hocamda bir yönden haklı artık süreç o kadar uzadı ki olumlu duyumlar gerçekleşmeyince herkeste bir moral bozukluğu oluyor.

Burada ben de birşeyler sorulduğunda biliyorsam bilgim dahilinde bilmiyorsam araştırıp öğrendiklerimle birşeyler katmaya çalışıyorum. Bizim şuan yapabileceğimiz tek şey kimseyi kırmadan incitmeden paylaşımda bulunmak..

yok hocam sizde ne kadar alıngan oldunuz...

Hocam bu sizin bildiğiniz ve emin olduğunuz bir konu mu? Soruyorum çünkü benim yüksek lisansım yok. Tecrübem var. Eğer Tömer uygulamalı birim değilse ben açılacak muhtemel ilanlara başvuramam diye düşünüyorum. ( uygulamalı birim değilse hiç bir ilan yüksek lisanssız, tecrübe şartlı çıkamaz (?) Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum. Bir yandan da uzman, çevirici, okutman, öğretim görevlisi ayrımı kalmadı hepsi bir çatıda toplandı, üniversiteler istediği gibi mi çıkar ilana onu da bilmiyorum. Böyle karışık durum :) boşa kürek çekiyorsak hiç çekmeyelim bırakalım gayesi ile soruyorum.
Bizim üniversitenin TÖMERinde okutmanlar çalışıyordu. Buradan bir çıkarım yapabilirsiniz. Kaldı ki bir ilan verildiğinde uygulamalı ya da ders verecek öğretim görevlisi olup olmadığı belirtiliyor.

Son düzenleme:

eraybay

Öğrenci
Herkese öncelikle iyi günler dilerim

Konun özetine gelirsek kasım ayında öğretim üyeleri kadro alım durumu netleştirilecek olup sonrasında üniversitelere sen şu kadar araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alabilir sin mi denilecek ?

Hatam var ise affola .

- - - Güncellendi - - -

Yoksa sistem üzerinden başvuru açılıp , belli bir sayıya kadar talep üniversitesinin değerlendirilmesine mi yönlendirilecek ? Biraz karmaşa oluştu !!!

XOXOX

Öğrenci
merhaba. sanırım facebookta, bu hafta rektörler toplantısı olacağını okudum. bunun norm kadro yönetmeliğinin yayınlanmasına bir etkisi olabilir mi? toplantının hangi gün yapılacağını bilen var mı?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
merhaba. sanırım facebookta, bu hafta rektörler toplantısı olacağını okudum. bunun norm kadro yönetmeliğinin yayınlanmasına bir etkisi olabilir mi? toplantının hangi gün yapılacağını bilen var mı?

Vahdet hoca öyle söylüyor. Şuan YÖK ve üniversitelerin en önemli gündem maddesi norm kadro yönetmeliği, eğer kalkıpta saçmasapan şeyler konuşurlarsa, ki hiç şaşırmam, elden ne gelir ki.

kadirk

Öğrenci
Bugün ve perşembe toplantı olacaksa inş bugun karara bağlanmış olurda gece resmi gazetede görürüz madem en aciliyeti olan konu o. Perşembe de başka konular konusulsun :)

Hocalarım benimde sormak istediğim kararname cıktıgı zaman gönderildiği söylenen ilanlar vardı o ilanlar red mi oldu yoksa yönetmelik cıkınca direk işleme alınırmı

EYMENS

Öğrenci
Hocam bu sizin bildiğiniz ve emin olduğunuz bir konu mu? Soruyorum çünkü benim yüksek lisansım yok. Tecrübem var. Eğer Tömer uygulamalı birim değilse ben açılacak muhtemel ilanlara başvuramam diye düşünüyorum. ( uygulamalı birim değilse hiç bir ilan yüksek lisanssız, tecrübe şartlı çıkamaz (?) Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum. Bir yandan da uzman, çevirici, okutman, öğretim görevlisi ayrımı kalmadı hepsi bir çatıda toplandı, üniversiteler istediği gibi mi çıkar ilana onu da bilmiyorum. Böyle karışık durum :) boşa kürek çekiyorsak hiç çekmeyelim bırakalım gayesi ile soruyorum.

:) :) :) aynen

Moderatör tarafında düzenlendi:

qrace07

Öğrenci
Arkadaşlar benimde yükseklisansım yok, iş tecrübesi var. MYO'ların verdiği ilanlarda Yükseklisans veya Alanında ... Yıl İş Tecrübesi ibaresi var onları takip ediyorum. Uygulamalı Birimlerin ilanlarına ise hiç bakmadım yükseklisansım yok diye. [emoji4]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ülkemizin bürokratik ve siyasi hantallığını ve istikrarsızlığını RESMİ GAZETE'ye bakarak görebilirsiniz. Bir gün saat 00.00 da yayınlanan gazete, diğer bir gün sabah 6'yı bulabiliyor. Neymiş efendim fazla döküman yüklendiğinde gazete geç çıkabiliyormuş, yahu elinizde dünyanın en iyi bilgisayarları var, 20 gb lık bir dosya bile 2 dk da yüklenebiliyor artık. Hantalız, işimizi sevmiyoruz, herkesin tek derdi para, kimse işini ciddiye almıyor, idealist değiliz, karnımız doysun yeter, denetim ve oto kontrol mekanizması sıfır.

İnşallah Başkanlık Sistemi yerine tam olarak oturduğunda bu sorunlar ortadan kalkar. Bizler, aylarca yönetmelik bekleyen son nesil oluruz. Yazık ülkeme, yazık.

Son düzenleme:

moğol

Öğrenci
Bugün dekanlar toplantısı var yarın ki rektörler topltantısına hazırlık yapılıyor sanırım, umarım bu seferde norm kadro yönetmeliği pas geçilmez