YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Düşünün arkadaşlar, yönetmelik bir çıkıyormuş sadece şu yazıyo ve sadece 1 sayfa, işte öğrenci sayısı şuysa şu kadar öğretim üyesi, öğretim üyesi sayısı şuysa da şu kadar araştırma görevlisi alınabilir teşekkürler ve biz aylarca bunu mu bekledik diye çıldırırız herhalde. :) :)

Yahu tecrübeli hocalarıma soruyorum, gerçekten soruyorum, biz neyi bekliyoruz? Bu yönetmelik ne ki böyle 60 gün süre veriliyor buna? Zaten bir norm uygulaması vardı, ekstra ne gelebilir ki? Bu ne saçmalık bu ne zırvalıktır!!! YÖK üniversitlerden hoca ve öğrenci sayılarını istemiş de bilmem neymişte şaka gibi gerçekten, e-devlette, dpb da ve yökün veri tabanında bütün sayılar mevcut zaten. Ayrıca, ortak web sitesinden bahsediliyor, bir hocam daha yazmıştı bir site bir saatte oluşturulur.

Ya gerçekten büyük bir reform ve devrim yapılıyor, ya da bürokratik hantallığın bedelini ödüyoruz.

Sabah sabah biraz dert yanayım dedim hakkınızı helal edin.

onuronur

Öğrenci
en azından bugünkü resmi gazetede işimize yarayan bir düzenleme çıktı. güvenlik soruşturmaları artık en geç 60 iş gününde sonuçlandırılacak. 9 ay, 1 sene bekleyen kişiler tanıyorum.

Bekleyiş

Öğrenci
Kasımın 13 ü bile desek bitecek mi o zaman? 😶 vallahi bezdik beklemekten hocalarım.. ne bir Bilgi var ne bir gelişme

Ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler...

A

Akademikami

Guest
Bu kadar uzun sürede ülkelerin kurulduğunu savaşların bittiğini düşünürsek ve bu kadar süredir hiçbir açıklama yapmayarak sır gibi tuttukları bir düzenleme geldiğini varsayarsak açıklandıktan sonra BİR GECEDE endüstri 4.0 gireceğimize, en az 20 üniversitemizin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına gireceği bilimsel çalışmalarda çığır açacağımızı, Nobel ödülü alacak bir sürü bilim insanı çıkaracağımızı düşünüyorum...

mollose0

Öğrenci
Geçen her gün sürecin 60 gün içerisinde tamamlanacağına dair umudumu da kaybediyorum. Eğer paylaşılan duyumlar kaynakların uydurması değilse açık açık her hafta bizden başka insanlar da “bu hafta artık kesin” diye düşünüp hüsrana uğruyorlar demek ki. Bunun adı “bürokratik hantallık” değil. Mesele akademinin hiç kimsenin umurunda olmaması.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Geçen her gün sürecin 60 gün içerisinde tamamlanacağına dair umudumu da kaybediyorum. Eğer paylaşılan duyumlar kaynakların uydurması değilse açık açık her hafta bizden başka insanlar da “bu hafta artık kesin” diye düşünüp hüsrana uğruyorlar demek ki. Bunun adı “bürokratik hantallık” değil. Mesele akademinin hiç kimsenin umurunda olmaması.

60 günü aşarsa, ki hiç ihtimal vermiyorum, PES VALLA!! Benim aldığım duyum çok sağlam bir kaynaktı hocam ve YÖK tarafından bir rektör hocamıza isterseniz kasımın başında ilana çıkabileceksiniz denilmiş. Süreci takip edip göreceğiz. Hep söylüyorum belki ama Bugün ve yarın çok önemli, ama yine ekstra gelişmeler olur mu, süreç uzar mı, yönetmelik revize edilir mi, bilmek mümkün değil. Ama ben bu haftadan çok umutluyum. Bu hafta çıkmazsa, haftaya yine umutlu olacağım, zira fakirin ekmeği umut elden ne gelir. :)

LEO

Öğrenci
Her türlü kasım ayına kaldık... Artık ne zaman açıklanacağını geçtim bari açıklandıktan hemen sonra ilanlar çıksa , birde onları beklersek tamam, neyse iyi düşünelim iyi olsun

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Her türlü kasım ayına kaldık... Artık ne zaman açıklanacağını geçtim bari açıklandıktan hemen sonra ilanlar çıksa , birde onları beklersek tamam, neyse iyi düşünelim iyi olsun

İlana çıkılmaso mesele değil hocam, zaten taleplerin toplandığını biliyoruz. Ama rektörlükler biz aralık ayının başında çıkacağız da diyebilirler. Mutlaka ilanlara çıkma konusunda her üniversite değişkenlik gösterecektir. Evvela şu yönetmelik bir çıksın, nedir, ne değildir bir görsün herkes, sonrası Allah kerim. En kötü ihtimalle son 18 GÜN

- - - Güncellendi - - -

Vahdet hoca ne diyor ya? O gün kendisi ifade etti en az 60 bin doktoralı ihtiyacı var akademi de diye. Dediği çıkarsa fena.

https://mobile.twitter.com/VahdetOzkocak/status/1055401320922996736

onuronur

Öğrenci
Vahdet hoca ne diyor ya? O gün kendisi ifade etti en az 60 bin doktoralı ihtiyacı var akademi de diye. Dediği çıkarsa fena.

https://mobile.twitter.com/VahdetOzkocak/status/1055401320922996736

Hocam norm kadronun zaten mantığı budur. norm kadroda doygunluğa ulaşınca sadece emekli olanlar ve işten ayrılanların yerine alım yapılabilir. bir bölüme 5 öğretim elemanı sınırı konulursa, o 5 kişiden birisi ölmeden, emekli olmadan veya istifa etmeden yeni alım yapılamaz. Vahdet hoca da bu konuya dikkat çekiyor.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
İnsan kaynakları ofisi ile olmasa da, başkanı ile var hocam. Başkanın kariyerini görmediniz mi?

Yükseköğretim istihdamı ile ilgili YÖK'e ve CB'lığına danışmanlık yapacağı aşikar. En azından ben öyle düşünüyorum.

Ne başkanı ile ne de Ofis ile bir bağlantımız yok bunu daha önce de anlattım. Yükseköğretim de istihdam konusunda değil yükseköğretim mezunlarının istihdamı konusunda kariyeri var daha dikkatli incelerseniz.. Zaten görev tanımı da buna uygun bir biçimde üniversite mezunları ve öğrencilerine yönelik planlanıp açıklandı.

Bu da Salim Atay'ın yönettiği CALIBRE'nin web sayfası dileyen inceleyebilir: ...Calibre...

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ne başkanı ile ne de Ofis ile bir bağlantımız yok bunu daha önce de anlattım. Yükseköğretim de istihdam konusunda değil yükseköğretim mezunlarının istihdamı konusunda kariyeri var daha dikkatli incelerseniz.. Zaten görev tanımı da buna uygun bir biçimde üniversite mezunları ve öğrencilerine yönelik planlanıp açıklandı.

Bu da Salim Atay'ın yönettiği CALIBRE'nin web sayfası dileyen inceleyebilir: ...Calibre...

Anladım hocam. Vahdet hocanın son paylaşımına yorumunuz nedir?

- - - Güncellendi - - -

Hocam norm kadronun zaten mantığı budur. norm kadroda doygunluğa ulaşınca sadece emekli olanlar ve işten ayrılanların yerine alım yapılabilir. bir bölüme 5 öğretim elemanı sınırı konulursa, o 5 kişiden birisi ölmeden, emekli olmadan veya istifa etmeden yeni alım yapılamaz. Vahdet hoca da bu konuya dikkat çekiyor.

O zaman ayvayı yedik desenize hocam. :)