YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Drchem

Kısıtlanmış Üyelik
hocam inşallah. bende sizin gibiyim ama su var atansanızda cok fark olmuyacak yani her zaman bir hiyerarşi olacak. sizin söylediginiz konu torpil konusu ise o lanet seyden forumu takip ettiyseniz herkes dertli liyakat gelsin istiyor. yaşar hocam myo için dil şartı gelmesin dedi ama bak sizin ve benim gibi kişiler açıkta dururken lisansı bitirmiş 2 yıl çalışmış ne dili ne yayını hiçbirşeyi olmayan kişiler öğretim görevlisi oluyor. bunlara inşallah bir çare bulunur ve dayısı pardon referansı olmayan kişilerde hakettiği için bir yerlere gelir.

İnşallah tek temennimiz budur.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
hocam inşallah. bende sizin gibiyim ama su var atansanızda cok fark olmuyacak yani her zaman bir hiyerarşi olacak. sizin söylediginiz konu torpil konusu ise o lanet seyden forumu takip ettiyseniz herkes dertli liyakat gelsin istiyor. yaşar hocam myo için dil şartı gelmesin dedi ama bak sizin ve benim gibi kişiler açıkta dururken lisansı bitirmiş 2 yıl çalışmış ne dili ne yayını hiçbirşeyi olmayan kişiler öğretim görevlisi oluyor. bunlara inşallah bir çare bulunur ve dayısı pardon referansı olmayan kişilerde hakettiği için bir yerlere gelir.

Değerli hocam ben MYO'lar için dil şartı gelmesin demiyorum ama MYO'ların mantığı içerisinde bunun istenmesi gereksiz keza istense de hala Doktor Öğretim Üyesi olup ders verme dil yeterliliğine sahip olmayanlar varken MYO'lara hoca bulunmaz. Bu okullarda pek çok bölüm tecrübeye dayalı. Ayrıca ben MYO'larda öğretim üyesi bulunmasına da karşıyım. Bu okullar sadece eğitim öğretim vermek için kurulmuş okullar doktoralı insan kaynağı oralarda değil Fakültelerde değerlendirilmeli. Ben şahsen gidip MYO da çalışmam doktora sonrası orada çalışan öğretim görevlisinin eğitimi ile de ilgilenmem açıkçası. Fakültelerimizin bilim üretmesi gerekiyor MYO'lar eğitim öğretim yapsın..

[MENTION=104167]Drchem[/MENTION] ben kimseyi küçük görmek için kullanmadım o ifadeyi burada hani yönetmelik diye hesap sorulan sadece genç bir akademisyen adayı bunu vurguladım ve halâ sözümün arkasındayım hiç kimseden bilgi alamayıp gelip beğenmedikleri bu forumda kendince bir çaba içinde olan bir gence umut bağlayan insanlar bir de kalkıp hesap soruyorlar ya da yalancılıkla suçluyorlar haklılardır değillerdir ayrı mesela ama akıl var mantık var kimsenin bilmediğini bu akademisyen adayı genç nasıl kesin olarak bilsin diğer taraftan söylediklerine inanmıyorsan dikkate almazsın olur biter.

Son düzenleme:

spain

Öğrenci
iki gün uğramadım karışmış buralar... ah oğulhan hocam lütfen susunuz derken ben bunların olabileceğini görerek demek istemiştim. sivrildiniz ve göze battınız bunun da olumsuz geri dönüşü oldu ancak keşke olmasaydı...
arkadaşlar varsın olsun biraz daha bekleyelim 2019'a kalsa dahi zaman çok uzun değil. akademi sabır ve emek gerektirir. bizler bu sabrı gösermeliyiz şikayet etmek yerine çalışmalıyız.

Umut Can

Öğrenci
En son dün akşam bakmıştım sayfaya 255 de idi. Sabah baktım 260 kesin yönetmelik çıktı onu tartışıyorlardır dedim. Baktım boş muhabbetler yok o %99 demiş bu %100 demiş gerçekten çok boş insanlar var sayfada işimize gelen konuda yorum yapmayız sesimisi duyurmayız boş beleş muhabbetlerde 5 sayfa yorum yaparız. Yönetmelikle ilgili bir gecede bu kadar yorum yapılmadı sayfada değiştirin sayfanınzadını yönetmeliğin çıkış tarihini tahmin edecek kahraman kimdir yapın en azından işi olmayan insanların zamanını ve mobil internetini çalmayı... Hepinize hayırlı atışmalar bakalım tarihi tutturacak...

Hakikaten yaa bizim derdimize bak sizinkine bak. Sabah akşam bi haber var mıdır diye foruma geliyoruz milletin kaprisleriyle dolu bi dünya boş muhabbet okuyoruz. Niye öyle dedin de niye böyle böyle dedin. Sanal bi forum arkadaş burası herkes bi şeyler paylaşıp bilgilendirme pesinde. Her yazılan kelimeye senet istiyorsunuz neredeyse. Ne bekliyorsunuz direkt Cumhurbaşkanı veya Yök başkanı vs. mi girsin foruma da bilgilendirme yapsın? Ne kadar abartılı tavırlar veriyorsunuz kaprislerinizle insanların paylaşımlarına da engel oluyorsunuz. Buradaki Konuşmalardan umutlanıp kendinizi kaptıracak kadar bir farkındasızlık içerisindeyseniz sizin en baştan probleminiz farklı zaten. Bir konuşma üzerine açılmış bir fikir sitesi burası ya Yök veya Cumhurbaşkanlığı resmî sitesi değil.

Merve

Baş Editör
Konu dışı olan bütün yorumları sileceğim, herkes bu konudaki fikirlerini yeterince dile getirdi sanırım. Oğulhan hocaya yapılan müdahalenin doğruluğunu ya da yanlışlığını veya başka bir hususu tartışmaya devam etmek isteyen varsa yeni bir başlık altında uygun bir ifadeyle yapabilir elbette ama burada değil.

Son düzenleme:
Son mesajlara katılıyorum, biraz daha ciddiyet gerek bu konu başlığına. Son zamanlarda yazılanlar özel mesajlaşmalarla konuşulabilecek konular...
Başlığa katkı olarak; Bizim Rektörlük 13 kasımı bekliyor, hem ögr üyesi hem de öğr-arş gör kadroları için. Bu tarihten öncesi için herhangi bir bilgi-tahminleri yok personel başkanlığının...

mr.galata

Öğrenci
Son mesajlara katılıyorum, biraz daha ciddiyet gerek bu konu başlığına. Son zamanlarda yazılanlar özel mesajlaşmalarla konuşulabilecek konular...
Başlığa katkı olarak; Bizim Rektörlük 13 kasımı bekliyor, hem ögr üyesi hem de öğr-arş gör kadroları için. Bu tarihten öncesi için herhangi bir bilgi-tahminleri yok personel başkanlığının...

Hocam basitçe anlattiniz bence de o tarihlerde gelişme yaşanacaktır tahmini olarak, zaten ne kaldı ki şurada o kadar bekledik 2 hafta daha beklenir

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Umalım ki bitiremeyip ek süre talep etmesinler daha önce yaşanmamış bir durum değil maalesef.. Ama gerçekten bu kadar ketum bu kadar sorumsuz ve vurdumduymaz başka bir tek kurumumuz yoktur sanıyorum YÖK haricinde..

Drchem

Kısıtlanmış Üyelik
Umalım ki bitiremeyip ek süre talep etmesinler daha önce yaşanmamış bir durum değil maalesef.. Ama gerçekten bu kadar ketum bu kadar sorumsuz ve vurdumduymaz başka bir tek kurumumuz yoktur sanıyorum YÖK haricinde..

%100 katılıyorum. Aralık ayında 35 yaşımı doldurmuş olacağım. Dolayısıyla da Araştırma görevlisi kadrolarına başvuru yapamayacağım. Doktoramızı bitiriyoruz hala kadromuz yok, tüm şartları sağlıyor olmamıza rağmen kadro alamıyoruz. Bu kadar sorumsuz ve vurdumduymaz bir kurum olmaz. Yıllarca kişiye özel kadrolara izin veren ve bu süreçleri hızlandıran bu sorumsuz kurum, bizim gibi atanmayı bekleyen insanlar söz konusu olduğunda her zaman böyle uyuşuk davranıyor. Bir tane de babayiğit çıkıp da kardeşim bu ne sorumsuzluk hızlandırın şu süreci diyemiyor.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yaşı dolan,tezli yüksekten atılacak olan,askerliği gelen,ales süresi bitmeye az kalan.
Halimiz yaman.
Bari ALES süresi Kasım 2018 de değil de , Aralık 2018 de bitsin .

H

Hgysh

Guest
Merhaba hocalarım, belki konu dışı olacak ama aslında bağlantılı bir şey sormak istiyorum. Yüksek lisansımı 2 yıl da tamamlayamaz ve son hakkım olan 3. yılıma uzatırsam, 3. yılımda araştırma görevlisi kadrolarına başvurabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

maliyeci_58

Öğrenci
mesele süre meselesi degil dostlar... vizyon meselesi. yök tede bu yokmuş anladık...

alım kriterlerine gelincede akraba eş dost kıyakçılığına son verilmesi için neler yapılabilir fikri olan var mı...

Şahsi kanaatim 70 ALES barajı gibi dil ve doktora barajı konularak engellenebilir kısmende olsa. en azından 80 alesi 70 dili ve doktoraya başlamışlığı veya mezuniyeti olan biri referansa öğretim görevlisi olsa zoruma gitmez...

Lakin adam lisansı haziranda bitirip, eylülde alımda öğretim görevlisi oldu gözümüzün önünde çok koydu beee. 3 ayda sıranın diğer tarafına geçecek kadar ne cesareti, ne agırlıgı, nede tecrübesi vardı....

mfgokdag

Öğrenci
mesele süre meselesi degil dostlar... vizyon meselesi. yök tede bu yokmuş anladık...

alım kriterlerine gelincede akraba eş dost kıyakçılığına son verilmesi için neler yapılabilir fikri olan var mı...

Şahsi kanaatim 70 ALES barajı gibi dil ve doktora barajı konularak engellenebilir kısmende olsa. en azından 80 alesi 70 dili ve doktoraya başlamışlığı veya mezuniyeti olan biri referansa öğretim görevlisi olsa zoruma gitmez...

Lakin adam lisansı haziranda bitirip, eylülde alımda öğretim görevlisi oldu gözümüzün önünde çok koydu beee. 3 ayda sıranın diğer tarafına geçecek kadar ne cesareti, ne agırlıgı, nede tecrübesi vardı....

3 ayda nasıl öğretim görevlisi oldu hocam, ne tecrübe şartını sağlıyor ne de yüksek lisans?

maliyeci_58

Öğrenci
3 ayda nasıl öğretim görevlisi oldu hocam, ne tecrübe şartını sağlıyor ne de yüksek lisans?

hocam yüksek lisans şartı geleli ne kadar oldu... tecrübe de istemiyordu ilanda sanırım orasını hatırlamıyorum belki 2 yıl dışardan sigorta yaptırmıştır. sonuç olarak hala hoca ve op kadar rahatki yüksek lisans doktora düşünmüyor (kapasitesi yok aslında kazanamam demiyorda :)