YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Drchem

Kısıtlanmış Üyelik
https://www.ntv.com.tr/egitim/ogren...inde-soz-sahibi-olacak,Yb2mXKDWf0q2WOWuFMHN2Q
Bu haber çalışmaların devam ettiğinin hatta son derece ağır devam ettiğinin bir göstergesi bence.

Bu haberde, Milli Bilim sistemimiz kimlerine eline kalmış açıkça görüyoruz. Eyvallah lisans öğrencileri ile ilgili anket yapılabilir ama şuanda öncelikli ve acil halledilmesi gereken mesele akademik kadroların bir an önce yayınlanması. Bu durum şunu gösteriyor ki, YÖK denilen sorumsuz kurum "ben ne istersem o olur, ben ne zaman istersem o zaman olur" mentalitesinden hala vazgeçmemiş. En çok canımı sıkan da bu kurumun kulağını çeken birilerinin olmaması.

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Konuya dönersek yine, danışmanımla görüştüm. Üniversitelere de bilgi vermiyorlarmış. İlk başta başka bir üniversiteden de aynısını duymuştum ki; öğretim üyeleri için alım sorunu yok; diğerleri için ne zaman ne yapacakları konusunda halen bir bilgi vermiyorlarmış. Tek söyledikleri biz açın diyene kadar bekleyin. Yani bize de beklemek düşüyor. Umarım süre bitiminde yönetmelik çıkar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

tumua

Araştırma Görevlisi
Bu haberde, Milli Bilim sistemimiz kimlerine eline kalmış açıkça görüyoruz. Eyvallah lisans öğrencileri ile ilgili anket yapılabilir ama şuanda öncelikli ve acil halledilmesi gereken mesele akademik kadroların bir an önce yayınlanması. Bu durum şunu gösteriyor ki, YÖK denilen sorumsuz kurum "ben ne istersem o olur, ben ne zaman istersem o zaman olur" mentalitesinden hala vazgeçmemiş. En çok canımı sıkan da bu kurumun kulağını çeken birilerinin olmaması.

bu tarz calismalar zaten YOK tarafindan surekli yapiliyordu kontenjanlar belirlenirken bu sekilde talep de goz onune aliniyordu. Ayrica bilimin Mili’si olmaz. Bilim evrenseldir.

Merve

Baş Editör
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi akşamlar. Kendimi tanıtayım. Ege Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesiyim, yaşım 47, 22 yıldır akademinin içerisindeyim. Misafir olarak yazmıştım lakin yöneticiler mesajımı yayınlamamış. Oğulhan hocaya yapılanları gördüğümde şok geçirdim, neden pisa skorlarında sonlardayız anladım. O konuyu tekrar açmanın bir alemi yok sadece sitemimi dile getirmek istedim. Yaşar hocayı severek takip ediyorum. Çok deneyimli bir hocamız hayatta başarılar diliyorum. Gençler, biliyorum isteklisiniz, sabırsızsınız, bu da o kadar normal ki. Ama, lütfen şunu unutmayın, kararname çok açık, 60, altmış, gün süresi var YÖK'ün ve henüz 45. gün yeni bitti. Burda yazan kişilerin sözlerine ne ümitlenin, ne de üzülün. Ben 22 yıl da öylesine değişiklikler gördüm ki, hiçbir rektörün hayal dahi edemeyeceği öylesine yönetmelikler, izinler, görevlendirmeler, iptal edilen düzenlemeler gördüm ki sizlere anlatamam. Belki, yönetmelik çıkacak, sonra o da yürürlükten kaldırılacak. Bu süreç daha çok uzar ve gel gitler yaşanır diye düşünüyorum. Olumlu mu olur, olumsuz mu bilemem! Kimse bilemez! Sizlere bir abiniz olarak nacizane tavsiyem, dil öğrenin ve geliştirin, makale yazın, yayınlatın, kitap okuyun, okutun, yurtdışı deneyimleyin. Eğer siz donanımlı olursanız, muhakkak iş bulursunuz. İlla akademiyi istemeyin, beklemeyin. Keşfedilecek çok fazla şey var. O kadar çok eksiğimiz var ki. Bazıları yazmış bu süreçten dolayı üretemiyoruz, yazamıyoruz diye, garip, çok garip, Atatürkün gençliği bir yönetmeliğe teslim mi olacak? Yoksa imkansızlardan bir ülke mi yaratacak?

Oğulhan bey rica ederim uğramayın artık şuraya. İp adresinizden anlaşılıyorsunuz ne yazık ki. Bunu da yazdım diğerleri görsün diye, hakkınızda bana özelden ulaşanlar kesinlikle haklıymış.

Merve

Baş Editör
İfadelerinize dikkat edin lütfen, bu son uyarım. Bundan sonra direkt engelleyeceğim, karşılıklı tartışmalarınızı özelden yapın. Bu nedir böyle, hepimiz yetişkin insanlarız. Sürekli bu konuyu takip edecek vaktim yok, mesajlarınızı silmeyle/düzeltmeyle de uğraşmayacağım artık.

EYMENS

Öğrenci
Oğulhan bey rica ederim uğramayın artık şuraya. İp adresinizden anlaşılıyorsunuz ne yazık ki. Bunu da yazdım diğerleri görsün diye, hakkınızda bana özelden ulaşanlar kesinlikle haklıymış.

O zaman sadece şu yorumu yapayım madem sildiniz yazdığımı :) Merak etmeyin hocam uzamaz konu onda o yüzkalmadı insan içine çıkcak artık anca böyle şeyler yapar onu da siz görüyormuşsunuz zaten herneyse, ben şunu belirtmek istedim BEN DEMİŞTİM hocam ve size özelden bu şahıs için yazanlardan birisi de benim bunu da bilsin :) hadi hayırlı akşamlar

ersinkaratas

Öğrenci
valla bıktık artık sizin kişisel tartışmalarınızdan yahu buraya bir haber alabilecek miyiz onun için geliyoruz ama herkes kendisindeki egonun büyüklüğünü gösterme çabasında ya tamam hepiniz en kral dr yl öğrencisisiniz hepinizin tanıdığı en fazla ama yeter artık ya bir şey biliyorsanız paylaşın bilmiyorsanız da susun be kardeşim ya!

mr.galata

Öğrenci
valla bıktık artık sizin kişisel tartışmalarınızdan yahu buraya bir haber alabilecek miyiz onun için geliyoruz ama herkes kendisindeki egonun büyüklüğünü gösterme çabasında ya tamam hepiniz en kral dr yl öğrencisisiniz hepinizin tanıdığı en fazla ama yeter artık ya bir şey biliyorsanız paylaşın bilmiyorsanız da susun be kardeşim ya!

Hocam şu forumda okuduğum en iyi yorumdu👍

erdal34

Araştırma Görevlisi
Bu konuyla ilgili şunu-bunu tahmin ediyorum diyelim.
Hatta yok onu da demeyelim.
Çünkü tahminlerimiz de tükendi.
Beklemeye devam, mecburuz.

Bu arada DrMatrix , forumda istenmeyen arkadaş mı ? Başka isim ile kaydolup yukarıdaki mevzuyu mu yazmış?
Doğru mu anladım?

tumua

Araştırma Görevlisi
Resmi gazete'yi bekleyen varsa Resmi Gazete resmi tatillerde yayınlanmamaktadır. 29 Ekim Pazartesi tarihli Resmi Gazete yayınlanmayacaktır bilgilerinize.
Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

htaysi

Öğrenci
Resmi gazete'yi bekleyen varsa Resmi Gazete resmi tatillerde yayınlanmamaktadır. 29 Ekim Pazartesi tarihli Resmi Gazete yayınlanmayacaktır bilgilerinize.
Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Konuları takip edemedim de, bu 60 gün denilen süreye bayramlar vs. de dahil mi? Yoksa 13 kasım esas tarihimiz mi?

tumua

Araştırma Görevlisi
Konuları takip edemedim de, bu 60 gün denilen süreye bayramlar vs. de dahil mi? Yoksa 13 kasım esas tarihimiz mi?

Hocam konunun o detayını hiç bilmiyorum. Eğer resmi bayramlar dahil değilse o halde hafta sonları da dahil değildir. Bu da tarihi 12 Kasım'dan daha ileriye atar. Buna dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde 60 iş günü denilmişse resmi tatiller ve hafta sonları dahil değildir ancak direkt 60 gün denilmişse resmi tatiller ve haftasonları da dahildir.

Ş

şeydaf

Guest
13 eylül resmi gazetesinde 60 gün yazıyor. bu işin 13 kasım sonrasına sarkması gibi bir ihtimal olmayacak rahat olu arkadaşlar. sorduğumda ise, yönetmeliği bekliyoruz kasım ayında ilana çıkılabilecek demişti çünkü rektör danışmanı hocam. arkadaşlar birde ilgili maddeyi yeniden okuduğumda atama yetkisinin tamamen üniversitelere bırakılacağını anladım. zaten bi yetki devrinden söz ediliyordu. yönetmelik 11. maddeye göre hazırlanacak falan yazıyor. kısaca yönetmeliğn içeriği hakkında az da olsa bir bilgi var gibi doğru anladysam.

DOKTORALI

Öğrenci
İfadelerinize dikkat edin lütfen, bu son uyarım. Bundan sonra direkt engelleyeceğim, karşılıklı tartışmalarınızı özelden yapın. Bu nedir böyle, hepimiz yetişkin insanlarız. Sürekli bu konuyu takip edecek vaktim yok, mesajlarınızı silmeyle/düzeltmeyle de uğraşmayacağım artık.

hocam valla inşallah bu söylediginizi yaparsınız. bende çok fake hesap oldugunu düşünüyorum. bunu [MENTION=34044]Ar-Gör[/MENTION] arkadaşlada paylaştım bunu nasıl engellersiniz bilmiyorum ama forum iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. bende dahil olmak üzere olmayan şeyleri sürekli yorumlayıp duruyoruz. tabi duyumu olan biri varsa yorumlayalım ama şu olmalı bu olmalı konusuna gürdügümüz zaman bitmiyor ve bilgi almak isteyen kişilerinde takip hakkını elinden alıyoruz. herkesi burada anlayışlı olmaya davet ediyorum.

mollose0

Öğrenci
Biraz toparlayacak olursak... Mesele hakkında bilgi sahibi hocalarımız yönetmeliğin MEB’dekine benzeyemeyeceğini defalarca dile getirdi. Ayrıca yine aynı hocalar ve başkaları da bu yönetmeliğin alım kriterleri üzerinde bir etkisi olmasını beklemediğini, nitekim liyakatin de bu şekilde mutlak olarak sağlanamayacağını dile getirdiler (sağlanacak olsa dahi bir kriterin etkisini yükseltmek yahut azaltmak herhâlde 60 gün almaz!). Hâl böyle iken yeni bir sınav ve benzerini beklemek de pek olası değil gibi.

Tüm bunların ardından geriye ne kalıyor bilmiyorum. Yönetmeliği sırf ne olduğunu görebilmek için dahi heyecanla bekliyorum!

Ve son olarak... Bilgimiz olduğunda doğal olarak paylaşıyoruz arkadaşlar ama bilgimiz yokken spekülasyon yaptığımız, bazen üzülüp bazen sinirlendiğimiz için birbirimizi lütfen eleştirmeyelim. Forum’un mantığı budur zira, en nihayetinde sohbet ediyoruz; konu o kadar uzadı ki bu garipsenmemeli.

Bu hafta %99 diyorum ben:) :) zira biliyorsunuz 13 Eylül’den beri her hafta en az %75’ten açılıyor!

Düzeltme ve not: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Son düzenleme:

Umut Can

Öğrenci
Arkadaşlar yönetmeliği bu hafta yayınlanacağına dair çok sağlam duyumumuz var ama üniversiteler hemen ilana çıkarmı 2-3 hafta bekler mi? Orasını tam bilemiyorum tamamen rektörlere kalmış bir durum.

Bekleyiş

Öğrenci
Herkese merhaba hocalarım, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bir kaç gündür bakamıyorum, inşallah güzel haberler almak dileğiyle... son düzlüğe girdik hadi bakalım neler olacak...