Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi akşamlar. Kendimi tanıtayım. Ege Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesiyim, yaşım 47, 22 yıldır akademinin içerisindeyim. Misafir olarak yazmıştım lakin yöneticiler mesajımı yayınlamamış. Oğulhan hocaya yapılanları gördüğümde şok geçirdim, neden pisa skorlarında sonlardayız anladım. O konuyu tekrar açmanın bir alemi yok sadece sitemimi dile getirmek istedim. Yaşar hocayı severek takip ediyorum. Çok deneyimli bir hocamız hayatta başarılar diliyorum. Gençler, biliyorum isteklisiniz, sabırsızsınız, bu da o kadar normal ki. Ama, lütfen şunu unutmayın, kararname çok açık, 60, altmış, gün süresi var YÖK'ün ve henüz 45. gün yeni bitti. Burda yazan kişilerin sözlerine ne ümitlenin, ne de üzülün. Ben 22 yıl da öylesine değişiklikler gördüm ki, hiçbir rektörün hayal dahi edemeyeceği öylesine yönetmelikler, izinler, görevlendirmeler, iptal edilen düzenlemeler gördüm ki sizlere anlatamam. Belki, yönetmelik çıkacak, sonra o da yürürlükten kaldırılacak. Bu süreç daha çok uzar ve gel gitler yaşanır diye düşünüyorum. Olumlu mu olur, olumsuz mu bilemem! Kimse bilemez! Sizlere bir abiniz olarak nacizane tavsiyem, dil öğrenin ve geliştirin, makale yazın, yayınlatın, kitap okuyun, okutun, yurtdışı deneyimleyin. Eğer siz donanımlı olursanız, muhakkak iş bulursunuz. İlla akademiyi istemeyin, beklemeyin. Keşfedilecek çok fazla şey var. O kadar çok eksiğimiz var ki. Bazıları yazmış bu süreçten dolayı üretemiyoruz, yazamıyoruz diye, garip, çok garip, Atatürkün gençliği bir yönetmeliğe teslim mi olacak? Yoksa imkansızlardan bir ülke mi yaratacak?