YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
Norm kadro çalışması yapan üniversite var mı acaba? Norm belirlendi ise neye göre belirlendi? Mesela bölümde doçent yok ise norm'da doçent yer alıyor mu? Yada Dr. Öğretim Üyesi yoksa 1 tanesini Dr. öğretim üyesi mi yapıyorlar? Yoksa mevcut üzerinden mi? Norm dışı hangi kadrolar bırakılıyor? Sanırım bunların hiç birinin daha cevabı yok :(

spain

Öğrenci
Hocam bir işletme mezunu olarak yazdıklarınızın altına imzamı atıyorum. Aynı durumdayız. Geçen kış 10 a yakın myo'nun sınavına girdim kadroların çoğu sahipli maalesef. Ales ve ortalamanızın yüzdesi yani başarı puanınız en az 77-78 olmalı 80 olursa garanti olur. Tabi ilan şartları da önemli 85 alesle genelde ilk üçte yer aldım ama bazı ilanlarda sıralamaya giremedim

Hocam halen atanmayi mi bekliyorsunuz acaba yoksa calismaya baslayabildiniz mi?

spain

Öğrenci
Ben de aynen bu senem son doktoradan dersleri vermekle gecsin bu sene mantigindayim. Calissak iyice zor olacak cunku doktora ders asamasi da kolay degil. Uniden uniye hatta hocadan hocaya degisir bu ders olayi ama ben zorlanmaktayim. Bir de calistigimi dusunsek o dersleri hayatta veremem. Bu halimle zor yetistiriyorum cunku. Insallah tez elden ilanlar cikar da sansimizi dener ataniriz bizlerde...

Bu maalesef norm kadro uygulamasının sonuçlarından birisi. 5 aydır söylediğim gibi norm kadronun amacı sınırlama getirmektir. Moral bozmak için söylemiyorum fakat bu daha başlangıç. Önümüzdeki süreçte yüzlerce akademisyen işsiz kalacak. Norm fazlası olan dr. öğretim üyelerinin sözleşmeleri yenilenemeyecek. Bu durumda öğretim üyeliği sayısı kısıtlı olduğu için araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alımları da kısıtlanacak. Çünkü rektörler ileride öğretim üyesi yapmak istemedikleri veya yapamayacakları kişileri kolay kolay almazlar.

Yönetmelikte norm dışı kalan öğretim üyelerinin durumunda bir değişiklik olmayacağı yazmaktadır. Ayrıca görev süresi uzatmalarında kriterleri yerine getiren bir öğretim üyesinin görevine son vermek kolay değildir. Görev süresi uzatmaları karşılıklı oturup sözleşme yenilemek şeklinde olmuyor zaten Norm kadro akademik yükselmelerde sıkıntı olacaktır ancak bu yönetmelik sürdürülebilir birşey değildir. Eskiden de norm kadro ve rotasyon vardı birer birer ortadan kalktı.

eekoparan

Öğrenci
Yönetmelikte norm dışı kalan öğretim üyelerinin durumunda bir değişiklik olmayacağı yazmaktadır. Ayrıca görev süresi uzatmalarında kriterleri yerine getiren bir öğretim üyesinin görevine son vermek kolay değildir. Görev süresi uzatmaları karşılıklı oturup sözleşme yenilemek şeklinde olmuyor zaten Norm kadro akademik yükselmelerde sıkıntı olacaktır ancak bu yönetmelik sürdürülebilir birşey değildir. Eskiden de norm kadro ve rotasyon vardı birer birer ortadan kalktı.

Hocam haklısınız. Sürecin işleyişi ile ilgili ben de sayenizde bilgi sahibi oldum ayrıca teşekkür etmek istedim. Birkaç hocamızın da belirttiği gibi daha önce iki kez denenmiş ve yürürlükten kaldırılmış bir yönetmeliğin yeniden tezahürüyle karşı karşıyayız. Umarım beklenen gibi olur ve kısa bir süre içinde yürürlükten kaldırılır...

amar

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar şimdi son durum nedir?
ilan veriliyor mu?
alım şartları nedir şu an?
kafam karıştı..biri yardım edebilir mi lütfen

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Hocam benim bölümüm ÇEKO ama nerde o 90 alesler bu sınavlarda artık çok çok zor. 80 baya iyi diye düşünüyorum yanılıyor muyum acaba ? @korolasıkadro

- - - Güncellendi - - -

Hocam 90.5 ALES 80 Dil 93.8 ortalama ile 2 yıldır araştırma görevlisi olmak için uğraşıyorum. Akademide yer edinmek için maalesef puanlar değil eş dost ön planda...

Hocam benim bölümüm ÇEKO ama nerde o 90 alesler bu sınavlarda artık çok çok zor. 80 baya iyi diye düşünüyorum yanılıyor muyum acaba ?

Genç Aday

Öğrenci
Puan sınırlamasına veya en az bu kadar puan söylemlerine katılmıyorum.atanan arkadaşlarım ve yine bazı bölümlere atanan insanların genel sonuçlarını gözlemleme Fırsatım oldu bence kimin ne zaman nereye başvuracağı önemli. Ayrıca yine son noktayı yine sözlü mülakat belirleyecektir. Dediğiniz notlardan çok daha düşük alıp dediğiniz notları alan insanlarla mülakata giren ve sözlü mülakatta onların önüne geçip atanan çok ar. Gör. Biliyorum.

Ar-Gör

Öğrenci
Duyum alan da yok.
Boş çıksa da umutlaniyorduk.
Şimdi buralarda çok sessiz.
Tükendik galiba.

arkadaşlar şimdi son durum nedir?
ilan veriliyor mu?
alım şartları nedir şu an?
kafam karıştı..biri yardım edebilir mi lütfen

Birçok kişinin hemfikir olduğu bir tarih var, o da 9 Aralık ki bu tarihe kadar Norm Kadro çalışmaları bitecek ve 14-21-28 Aralık tarihlerinden biri son gün olmak üzere 2018 ilanları ardı ardına yayımlanacak.. (Ben 17 Aralık'ta başlar diyorum)

B

Bekleyiş123

Guest
İstanbul Aydın Üniversitesi araştırma görevlisi ilanı vermiş. Vakıflar neden ilana çıkmıyor diye soruyordum birkaç defa. Demek çıkabiliyormuş. Bakalım devamı gelecek mi?

amar

Araştırma Görevlisi
Birçok kişinin hemfikir olduğu bir tarih var, o da 9 Aralık ki bu tarihe kadar Norm Kadro çalışmaları bitecek ve 14-21-28 Aralık tarihlerinden biri son gün olmak üzere 2018 ilanları ardı ardına yayımlanacak.. (Ben 17 Aralık'ta başlar diyorum)

teşekkür ederim hocam..peki yönetmelik şartlar bunlar ne durumda? eskisi gibi mi?

mollose0

Öğrenci
Puan sınırlamasına veya en az bu kadar puan söylemlerine katılmıyorum.atanan arkadaşlarım ve yine bazı bölümlere atanan insanların genel sonuçlarını gözlemleme Fırsatım oldu bence kimin ne zaman nereye başvuracağı önemli. Ayrıca yine son noktayı yine sözlü mülakat belirleyecektir. Dediğiniz notlardan çok daha düşük alıp dediğiniz notları alan insanlarla mülakata giren ve sözlü mülakatta onların önüne geçip atanan çok ar. Gör. Biliyorum.

Bu konudaki sohbete katılan ve fikir beyan edenlerden birisi ben olsam da sözlerinize katılıyorum hocam. Ben yalnızca kendi gözlemlerimi paylaşmak istemiştim ama kesinlikle bu konuda genelgeçer bir şeyi iddia etmek güç.

İstanbul Aydın Üniversitesi araştırma görevlisi ilanı vermiş. Vakıflar neden ilana çıkmıyor diye soruyordum birkaç defa. Demek çıkabiliyormuş. Bakalım devamı gelecek mi?

Vermiş vermiş de hangi bölümler için vermiş, hiçbir şey yazmıyor ilanda. Acaba ayrıntılar için her seferinde okulların web sitelerini takip etmek mi gerekecek?

Son düzenleme:

htaysi

Öğrenci
Bu konudaki sohbete katılan ve fikir beyan edenlerden birisi ben olsam da sözlerinize katılıyorum hocam. Ben yalnızca kendi gözlemlerimi paylaşmak istemiştim ama kesinlikle bu konuda genelgeçer bir kanıyı iddia etmek güç.

Vermiş vermiş de hangi bölümler için vermiş, hiçbir şey yazmıyor ilanda. Acaba ayrıntılar için her seferinde okulların web sitelerini takip etmek mi gerekecek?

Hocam telefondan baktıysanız gözükmeyebiliyor. Ben de bilgisayardan bakan birisi varsa ondan bekliyorum.