Bu şekilde ayarlanmış bir sayı yok olması da mantıklı değil hocam.
Hocam hayır Ar.Gör. kadroları için "Tezli YL yahut Doktora öğrencisi olmak" şartı var. Tezli YL mezunu olma şartı Öğretim Görevlisi kadroları için.
Hocam çok teşekkürler.
Hocam hayır Ar.Gör. kadroları için "Tezli YL yahut Doktora öğrencisi olmak" şartı var. Tezli YL mezunu olma şartı Öğretim Görevlisi kadroları için.
Bol bol istekte bulunmak nedir hocam? Ayrıca neyi YÖK'e göndermişler Ar.Gör. norm kadrolarını üniversite senatoları belirleyecek.
Üniversitenin bölüm başkanı derken? Rektörü mü Norm çalışmaları için 2 Aralık'a kadar süre verildi. Bol bol kadro istenemez belli kurallar dahilinde kadro planlaması yapılacak
Hocam bende yüksek lisans öğrencisiyim. aralık ayında tezimi sunmak istiyorum. tam olarak anlamadım kusura bakmayın.bir çok şeyi sayenizde burda öğrendim. tezli yl yada doktora ÖĞRENCİSİ OLMAK dediniz. ben tezli yüksek lisansımı tamamlamış, bitirmiş ve doktaraya daha başlamamışken açılacak olan araştırma görevlisi kadrolarına başvuramaycak mıyım?
Mezun olarak başvuru yapamazsınız. Doktora öğrencisi olmalısınız. Bütün alımlar 50/d olduğu için öğrenci olma sarti var.
Bol bol istekte bulunmak nedir hocam? Ayrıca neyi YÖK'e göndermişler Ar.Gör. norm
kadrolarını üniversite senatoları belirleyecek.
Hocam onu ben de anlamadım bir de bunu söyleyen bölüm başkanı olması ayrıca ilginç. Belki talep almışlardır norm kadro çalışmasında lazım olur diye ama bildiğim hiç bir bölümden ne öğr. üyesi ne de elemanı için talep alınmadı.
Bir forumda norm kadro sayısının normal üniversitelerde bölüm başına 12 olacağı yazılıyor. Buna sanırım ar.gör. ve öğr. gör. kadroları da dahil. Sizin düşünceniz nedir? Bölüm için extra bir durum yoksa norm ne olacak?
yaşar hocam ve diğer abiler aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum.... yönetmelikte bahsi geçen norm kadro planlaması 2019 için değil mi?? yani şuan yapılan planlama 2018 içinse kalan 4000 kadrodan söz edemeyiz değil mi . mutlaka azalacaktır bu sayı... yani özet olarak bu norm planlamadı 2019 için mi 18 için mi ??
@Merve hocam gerekli izahı yapmış hocam doktoraya başlamaz iseniz Ar.Gör. kadrolarına başvuramazsınız mezun olduktan sonra.Hocam bende yüksek lisans öğrencisiyim. aralık ayında tezimi sunmak istiyorum. tam olarak anlamadım kusura bakmayın.bir çok şeyi sayenizde burda öğrendim. tezli yl yada doktora ÖĞRENCİSİ OLMAK dediniz. ben tezli yüksek lisansımı tamamlamış, bitirmiş ve doktaraya daha başlamamışken açılacak olan araştırma görevlisi kadrolarına başvuramaycak mıyım?
Hocam rektörlükten kağıt gelmiş planınızı yapım diye ve her anabilimdalı başkanı isteklerini söylemiş ve bunlar rektörlüğe gönderilmiş yazılı bir şekilde. Bu isteklerinde yöke gönderildiği söylendi bana. Bölüm başkanı kendi kafasına göre yöke göndermemiş yani ben mi anlatamıyorum bilemedim.
@yasarayanoglu hocam, emekleriniz ve en önemlisi SABRINIZ için size müteşekkirim. Genç arkadaşlat telaşlı ve tecrübesiz, onları aydınlatıyor olmanız ne güzel! Eksik olmayın.
Arkadaşlar, Araştırma Görevlisi kadroları, her yıl belirlenen merkezi bütçeden üniversitelere verilen öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadro sayısı oranında, YÖK'e sorulmaksızın, izin alınmaksızın ve norm kadro yönetmeliğine bakılmaksızın, üniversite senatoları tarafından belirlenecektir! Rektör ve senato bu kadro da çok özgür!
Fakat, öğretim görevlisi, dr. Öğr. Üyesi, doçent ve profesör kadroları için norm kadro yönetmeliğine uymak, norm dışı kadrolarda da YÖK'ten izin almak zorundadır! Bu kadar basit sevgili gençler!
Aralık ayında büyük ihtimalle aralığın sonunda ise ilanları ve norm kadro cetvellerini göreceğiz. Sakin olun, az daha sabredin ve mülakatlar için çalışın.
12 şeklinde belirlenmiş bir sayı yok her bölümün kendi durumu farklı sadece lisans eğitimi veren bölüm var lisans+YL eğitimi veren bölüm var doktorası olan bölüm var her birinin kriteri birbirinden farklı standart bir sayıdan söz edilme durumu yok. Araştırma görevlilerinin durumu zaten apayrı onların norm çalışması daha farklı yürütülüyor.
Hocam işte benim anlamadığım konu bu şimdi çalışmalar başladı. Ancak Araştırma Üniversitesi olmayan bir üniversitenin eğer sadece Bölüm yada Bölüm ve Doktora şeklinde eğitim veriyorsa sayıda neyi baz alacaklar onu anlayamıyoruz. Size bilgi gelmiştir diye tahmin ediyorum. Öğrenci sayısı vs etkileyecek diyorlar ama neye göre etkileyecek?
Merhabalar, benim de bir sorum olacaktı. Yanlış anlamadıysam öğretim görevlilerinin fakültelerde görev alamayacağı ile ilgili bir şeyler okudum geçmiş sayfalarda. Türk Dili Ve Edebiyatı, İngilizce ve Tarih gibi derslere giren eskiden okutman olarak adlandırılan şimdi öğretim görevlisi olarak adlandırılan kişilerin durumu ne olacak? Cevaplayabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Sizce bu soruya burada bir cevap verilebilir mi?? Bunu süreç ve üniversite senatoların alacağı kararlar gösterecek.. Ha siz fakültede öğretim görevlisiyseniz ve başınıza bi şey gelmesinden endişeleniyorsanız korkmayın çünkü kazanılmış hakkınız elinizden alınmaz, en çok yeriniz (şehir, okul vs.) değişir ki bu sadece benim anlık bir tahminim!!
Merhabalar, benim de bir sorum olacaktı. Yanlış anlamadıysam öğretim görevlilerinin fakültelerde görev alamayacağı ile ilgili bir şeyler okudum geçmiş sayfalarda. Türk Dili Ve Edebiyatı, İngilizce ve Tarih gibi derslere giren eskiden okutman olarak adlandırılan şimdi öğretim görevlisi olarak adlandırılan kişilerin durumu ne olacak? Cevaplayabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Bu soruya ben cevap vereyim. Eski okutmanlar fakültelerde görev yapmıyor zaten. Onlar rektörlüklere bağlı bölümlerde (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü, Türk Dili Bölümü ve Yabancı Diller bölümü ya da yüksek okulu) görev yapıyorlar. Yönetmelikte lisans düzeyinde öğretim yapan birimlerdeki öğretim görevlileri onları tanımlıyor genellikle. Dolayısıyla onlara herhangi birşey olmayacak görevlerine devam edecekler ve ihtiyaç halinde bu birimlere yeni öğretim görevlileri alınabilecek.