Yüksek Lisans Başvuruları ve Mülakat Soruları

A

Akademik Forum

Guest
Yeditepe işletme doktora giriş sınavı

[yeditepe işletme doktora giriş sınavı][/yazılı yada sözlü sınavda ne sorarlar? Bilgisi olan var mıdır?]

A

Akademik Forum

Guest
İstanbul Üniversitesi Finans Yüksek Lisans

istanbul Üniversitesi, Finans Yüksek Lisans mülakatında neler sordular? Tezli Finans Yüksek Lisans mülakatına giren arkadaşlar yardımcı olabilir
mi?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ordu unıversıtesı yuksek lısansa basvurdum yazılı sınav varmış sonrada mulakat. Yazılı sınavda neler sorarlar deneyımı olan var mı ? Nelere calısmalıyım?

Rocky-Marciano

Öğrenci
Arkadaşlar ordu unıversıtesı yuksek lısansa basvurdum yazılı sınav varmış sonrada mulakat. Yazılı sınavda neler sorarlar deneyımı olan var mı ? Nelere calısmalıyım?

Özellikle yüksek lisans yazılı bilim sınavlarında, başvurulan bölüm ile ilgili temel başlıklardan gelir sorular. Nadir olarak eleyici spesifik sorular da sorulabilir. Alanınız neydi?

A

Akademik Forum

Guest
Özellikle yüksek lisans yazılı bilim sınavlarında, başvurulan bölüm ile ilgili temel başlıklardan gelir sorular. Nadir olarak eleyici spesifik sorular da sorulabilir. Alanınız neydi?
Matematik bölümüne başvurdum. o kadar konu varki neye bakcagımı sasırdım :)

ninja

Öğrenci
selçuk üniversitesi hemşirelikte yüksek lisansa başvurdum yazılı sınavda neler soulduğu konusunda bilgisi olanlar bilgilendirirse çok memnun olurum

ismailkocuk

Öğrenci
Başka bir üniversite mezunuysanız, size referans olacak kaliteli ve sağlam bir veya birkaç akademisyen( mezun olduğunuz üniversiteden ve hakkınızda en adil yorumu yapacak olanlar) mülakat esnasında artı puanlar demektir.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar konu dışı birşey sorcam.Şimdiye kadar İşletme Mühendisliği nden mezun olanlar veya yüksek lisans yapanlardan öyp de alım oldu mu? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

B

billurak

Guest
KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YÜKSEKLİSANS BİLİM SINAVI SORULARI

1-Egzersizde oluşan kas hasarının oluşumunu ve metabolizmaya olan etkisini açıklayınız?

2-Doping türlerini açıklayın ve doping kullanımının etkilerini örnekle açıklayınız?

3-Güdülemeli davranışı egzersiz psikolojisi açısından açıklayınız?

adamsın adamın dibisin....

interpreter89

Öğrenci
Çeviribilim programında yüksek lisans yapan arkadaşlar, acaba mülakatta ne tür sorular soruluyor? Okumamı önerebileceğiniz kitaplar nelerdir? Daha önce yüksek lisans mülakatına katılmadım, bilgi almak istiyorum. Teşekkür ederim.

Bingöl Üniversitesi Sosyoloji Y.Lisans Bilim Sınavı Soruları
1- Etnometodoloji hakkında detaylı bilgi
2- Bingöl'de uyuşturucu kullanımı ile ilgili bir alan araştırmasının başından sonuna kadar izlenen süreç, sonuç v.s birkaç yaklaşımla birlikte açıkla
3-Galbraıth John Kenneth teoremi, sosyolojiye katkısı, görüşleri v.s
Bilim sınavından bir gün önce de dil sınavı var tabi. Bu arada Ortadoğu sosyolojisi y. lisans için deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim.

eunike

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık yüksek lisansı için yaptığı branş sınavı ile ilgili bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi (bildiğim kadarıyla hem yazılı hem de sözlü yapıyor ) ve İstanbul Teknik Üniversitesinin de Mimarlık yüksek lisans mülakatı hakkında bilgisi olanlar yardımcı olurlar ise çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

havacı01

Öğrenci
Merhaba, sanırım mülakatlara girdiniz çünkü şuan ben güz dönemi için başvuru yapıcam. Hacettepe üniversitesinin mülakatı nasıldı? Bu konuda bilgi verirsen sevinirim.

yanşılık oldu pardon

- - - Güncellendi - - -

İşletmeci arkadaşlar bana sorulan sorular bunlardı:
1) İşletme Nedir? (yönetim açısından)
2) İşletme'nin kuruluş amacı nedir?
3) İşletme Çeşitleri Nelerdir?
4) Hipotez nedir? (istatistikteki)
5) Kaç çeşit tablo vardır ve ana başlıkları? (finansman)

Hocam hangi üniversite?

sciencegirl

Öğrenci
soruları olanlara mesajı geç gördüğüm için geç dönüyorum kusura bakmayın artık

- - - Güncellendi - - -

Ne tür sorular sordular peki salı günü sakarya üni fizik bölümü sınavına gircemde

- - - Güncellendi - - -

ne tür sorular gelir
???

bu mesajı yazalı epey oldu soruları şu an net hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla artık...
yazılı bilim sınavı zordu, kuyu sorusu vardı, teorik mekanikten (lagrange lı falan), termodinamikten sorular vardı bunlar hep işlemli sorulardı hiç sözel ifade edebileceğin bir soru yoktu...
mülakatta da sınavda yapamadığım soruları neden yapamadığımı sordular...
bu arada hangi alanda çalışmak istediğini belirlemediysen yuvarlak konuş eğer belirlediysen o alandaki hocaların makalelerine falan göz at ve gitmeden önce bölümün hocalarının isimlerini öğren (Şiddetle tavsiye ederim ben yaptım faydasını gördüm )

Son düzenleme:

ruslan

Öğrenci
Arkadaşlar her bölümde bilim sınavı ve sözlü mülakat oluyor mu? Şahsen ben başvuru yaparken şartlarda ve süreçte öyle bir şey yazmıyordu. Sadece açıklanma tarihi 14 ocak, kesin kayıt tarihi ise 15*19 Ocak yazıyordu

.ozge.

Öğrenci
Aynı anabilimdalında birden fazla bölüme başvurmak mülakatta negatif etki yapar mı? "Ne istediğine karar verememiş" tarzında bir düşünce oluşur mu yoksa birden çok bölüme başvurulması alışılmış bir şey mi?

Reann

Öğrenci
Merhaba arkadashlar. Ege üniversitesinde tibbi biyoloji veya histoloji programinda mülakat sorularını bilen varsa soyleye bilir mi?

Son düzenleme: