Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

hinder

Öğrenci
bence tecil olur, esas mesele sürelerin çakışmaması biri geç yollarsa kayıt silmeyi o zaman tecil olmaz onuda senin takip etmen gerekir

Merhaba gubby,

Konuya ilişkin benim de küçük bir sorum var. Tecilim 14 ocakta bitiyor. Kayıt sildirmek için dilekçe verdim. Yalnız kayıt sildirme işlemi Ocak 20'den önce gerçekleşmeyecekmiş. 14 ocak'tan önce askerlik şubesine gidip kendi isteğimle tecil bozdursam, ardından ikinci yüksek lisansa başvursam, tecilimi yenilerler mi sizce?

Teşekkür ederim...

gubby

Öğrenci
bence hiç karışma 20 sinde kaydın silinsin aradaki süreyi raporlu geçir yeni y.l ye başvur sonra raporu götür(yada para cezası öde) yeni bi tecil belgesi al, sonra tecil eder yeni yer zaten

- - - Güncellendi - - -

şube kendi isteğinle tecili bozar ama sonra sınıflandırma meselesi işin içine giriyor ordan sonrasını bende tam bilmiyorum o yeni yere kayıt yapana kadar geçen süre tecili bozdurursan ne olur? en mantıklısı celp dönemini raporla geçir eğer celp ocaksa son 5 gün rapor yeter sonra yeni belge alırsın

mehmetgrn

Öğrenci
ben bugün askerlik şubesine gittim eskiye dair 3 bakaya kaydım vardı.2 tanesinin raporunu verdim ama bir tanesine mazeret ifadesinde bulundum.şimdi bakaya durum belgesi verdiler.31.03.2014 tarihine kadar lisans,yüksek lisans doktora kaydı yaptırabilirsiniz yazıyor.ben yüksek lisansa kayıt yaptırırsam 3 sene tecil hakkım olur mu? bakaya yazması kayıtta sorun oluşturur mu.yada tecil işleminde sıkıntıya düşer miyim?boşuna yüksek lisans kaydı yaptırmış mı olurum? yaş 31

gubby

Öğrenci
tecil belgende belirli bir tarihe kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazıyomu, eğer yazmıyosa üniversiteye bağlı bence zorluk çıkarabilirler , ama 31.03 yazıyosa hiç bişey olmaz kayıt yaptırırsın, mezuniyet durumuna göre y.lisans yada doktora ile tecil ettirirsin

mehmetgrn

Öğrenci
31.03.2014 e kadar kayıt yaptırabilirsin yazıyor.kayıttan sonra üniversite tecil yaptırır mı? 3 sene tecil hemen mi başlıyor yüksek lisans bitince mi?

- - - Güncellendi - - -

31.03.2014 e kadar kayıt yaptırabilirsin yazıyor.kayıttan sonra üniversite tecil yaptırır mı? 3 sene tecil hemen mi başlıyor yüksek lisans bitince mi?

hinder

Öğrenci
bence hiç karışma 20 sinde kaydın silinsin aradaki süreyi raporlu geçir yeni y.l ye başvur sonra raporu götür(yada para cezası öde) yeni bi tecil belgesi al, sonra tecil eder yeni yer zaten

- - - Güncellendi - - -

şube kendi isteğinle tecili bozar ama sonra sınıflandırma meselesi işin içine giriyor ordan sonrasını bende tam bilmiyorum o yeni yere kayıt yapana kadar geçen süre tecili bozdurursan ne olur? en mantıklısı celp dönemini raporla geçir eğer celp ocaksa son 5 gün rapor yeter sonra yeni belge alırsın

Yanız şöyle bir sorun var. Yüksek lisans için verilen tecil süremin hepsi 14 Ocakta bitmiş olacak. bildiğim kadarıyla tecil süremin hepsini kullanırsam ikinci yüksek lisansta tekrar tecil hakkı verilmiyor. bu nedenle 14'ünden önce bir şekilde mevcut tecili bozdurmam gerekiyor. aradaki sürede bir sorun yok. celp dönemim 31 mart. bilmek istediğim kendi isteğimle bozdurursam yine bir böyle bir hakkım olacak mı?
teşekkürler

gubby

Öğrenci
dediğin durumu hiç duymadım şubeye sor istersen bu kadar ince detayı onlar bilir anca, eğer öyleyse bozdur hemen tecili :(

iletişim

Öğrenci
Herkese merhaba. Bir sorum olacak. Ben ÖYP'li araştırma görevlisiyim. 35. madde ile Anadolu Üniversitesi'ndeyim şu anda. Sadece yüksek lisans tezi için senet imzaladım, doktora için daha sonra imza atacağım. Şimdi benim yüksek lisans tezim mayıs 15 gibi bitecek. Eylül'de de Anadolu Üni.de doktoraya başlayacağım. Yüksek Lisansa 2011 yılında başladım. Resmi sürem bitmeden yüksek lisansımı tamamlamış olacağım. Askerlikle ilgili doktoraya başlamadan önce bir sıkıntı yaşar mıyım? Tezim bitince şubeye gidip tecil ettirme hakkım var mı? Yoksa zaten doktoraya başlayana kadar bir sorun olmaz mı? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik Şubeleri tarafından mezuniyet tarihlerinden itibaren 1 yıl süreyle ertelenmektedir.
Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte Askerlik Şubelerine müracaat etmelidirler.

http://www.boun.edu.tr/tr-TR/Content/Ogrenciler/Ogrenci_Isleri/Askerlik

Bu sitede böyle bir yazıya rastladım. Yüksek lisansım bitince diplomayla en yakın askerlik şubesine gidip, işlemimi yapabilir miyim?

- - - Güncellendi - - -

Yüksek lisans seviyesinde denkliği tanınanlara talepleri halinde ise, denklik onay tarihinden itibaren ayrıca 1 yıl daha sevk tehiri hakkı verilir. Bu iki sevk tehirinin toplam süresi, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl sınırını geçemez.
d. Mezuniyet tarihlerinden itibaren lisans mezunlarına verilen 2 yıllık ve yüksek lisans mezunlarına verilen 1 yıllık sevk tehiri sürelerinin bitim tarihi, yükümlülerin 35 yaşını doldurdukları yılın 31 Aralık tarihini geçemez. Diploma denklik işlemleri için verilen 1 yıllık sevk tehirinde yaş sınırı aranmaz.

sitede buldum cevabımı. http://www.asal.msb.gov.tr/

JoKeR_Mc

Öğrenci
Arkadaşlar ben 2011 haziranda mezun olduktan sonra kendim gidip askerliğimi 2 sene tecil ettirdim ve 2011 Eylülde yüksek lisansa başladım 2 sene de okul tecil ettirdi. 2012 haziranda tecil belgesine ihtiyaç duydum ve aldığım belgede 2015 nisana kadar tecil gözüküyordu. Şimdi yüksek lisansımın 6. dönemindeyim ve tezim 7. dönemin sonuna anca yetişecek askerlik şubesine sorduğumda bana okul ne zaman öğrencimiz değildir diye yazı gönderirse yoklaman gelir dediler. bu durumda 6. dönemin sonunda 2014 haziranında okul bu yazıyı gönderir mi yoksa şu andaki tecil tarihi 2015 geçerli midir?

kenan01

Öğrenci
ASKERLİK ve YÜKSEKLİSANS

Kusura bakmayın konuyu açacak yer bulamadım acil olduğundan yazdım cevap verirseniz çok sevinirim.
Yaş:28 Tezli yükseklisans öğrencisiyim Tecil hakkım (3 yıl 4 ay) bitiyor ve dersleri bitirip tez dönemine geçemedim 31.03.2014 tecil sürem bitiyor erteleme bitim tarihine kadar enstitüden kaydımı sildirip başka bir üniversitede tezli değilde TEZSİZ bir yükseklisansa kayıt olsam yine askerliğim (3 yıl 4 ay) ertelenir mi ? cvp için şimdiden tşkler SAYGILAR...

Caglarcan

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar... ben 2011 haziranda mezun oldum ve ilk etapta iki yıl tecil ettirdim 2013 ağustosa kadar. Sonra 2011 eylülde y.lisansa başladım ve bana kendiliğinden tecil belgesi gonderdiler 2015 şubata kadar. Şimdi y.lisansın altıncı yarıyılı bu haziranda doluyor ama mezun olmazsam seneye şubatta her türlü gitmem mi gerekir? mesela kayıt dondursam bi değişiklik olur mu? kaydın aktif olduğu sürece mi 3 yıl tecil hakkı yoksa başlangıçtan itibaren dondurma vs. gözetmeksizin toplam mı 3 yıl?

newarc23

Öğrenci
Hocam şimdi ben yüksek lisansıma devam etmekteyim ama atandığım üni farklı dalda yüksek lisans yapmamı istiyor bu yüzden farklı bir Üniversitesi de yüksek lisansı kazandım oraya başvuracağım şuan yüksek lisans yaptığım yerden dolayı askerliğim tecilli yeni kazandığım üniye evraklarımı teslim edip kayıt yaptırdıktan sonra şuan yaptığım yerden kayıdımı sildirirsem yeni yüksek lisans yapacağım yer askerliğimi tecil eder mi?

salihix

Öğrenci
ASKERLİK İLE İLGİLİ YARDIM LÜTFEN !!!!!
şimdiden cevap verecek hocalarıma teşekkür ederim...

benim şöyle bir sıkıntım var askerlik ile ilgili 2014 haziran da tecilim bitiyor fakat bu bahar da alese girip tezli yüksek lisans yapmak istiyrum olurda sınav iyi geçerse ve yerleşirsem askerlik tecilim biteceği için sıkıntı yaratırlar mı acaba tecilim bitince celp döneminde rapor versem kasıma kadar ertelenmiş olur mu askerliğim

ve şöyle bir özel durumum var babam felçli bu durumu gerekçe gösterip tecil yapma olanağım var mı bilgisi olan var mı acaba bu konuda

- - - Güncellendi - - -

ASKERLİK İLE İLGİLİ YARDIM LÜTFEN !!!!!
şimdiden cevap verecek hocalarıma teşekkür ederim...

benim şöyle bir sıkıntım var askerlik ile ilgili 2014 haziran da tecilim bitiyor fakat bu bahar da alese girip tezli yüksek lisans yapmak istiyrum olurda sınav iyi geçerse ve yerleşirsem askerlik tecilim biteceği için sıkıntı yaratırlar mı acaba tecilim bitince celp döneminde rapor versem kasıma kadar ertelenmiş olur mu askerliğim

ve şöyle bir özel durumum var babam felçli bu durumu gerekçe gösterip tecil yapma olanağım var mı bilgisi olan var mı acaba bu konuda[/QUOTE]

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LÜTFEN CEVAP ADMİNLER ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN

tsubasaugur

Öğrenci
salihix, erteleme bitim tarihi(tecil tarihi) haziran olsada askerlik durum kağıdında en yukarda ... tarihine kadar askerlikle ilgili işlemlerinde sakıncası bulunmamaktadır diye bir şey yazıyor. İşte ordaki tarihe kadar (muhtemel sevk tarihine kadar) yükseklisansa başlayıp askerliğini tecil ettirebilirsin. Aklına takılan askerlikle ilgili soruları askerlik şubesini arayarak öğrenebilirsin.

salihix

Öğrenci
hocam çok teşekkür ederim cevabınız için o yazıya da baktım ve malesef tarih olarak temmuz un 31 i son günmüş ve her halde o tarihe kadar yüksek lisans alımı olmuyor yanlış mıyım

tsubasaugur

Öğrenci
salihix, benimde 31 temmuz son gündü ancak celp dönemlerinde geçen sene bir kayma meydana geldi. Benimki 31 temmuzdan 30 eylül'e kaymıştı belki aynı durum sanada olmuş olabilir. Askerlik şubesini arayarak bunu sorabilirsin. 31 temmuza kadar y.lisans sonucunu açıklayan üniversite olabilir,ilanları takip etmeni öneririm.

salihix

Öğrenci
hocam olabiliyor mu 31 temmuza kadar ilana çıkanlar alımlar genelde eylül ekimde diye dydum bu konulara yeni giriyorum malesef ne zaman alıyor üniversiteler pek bilgim olmuyor takip edecem artık çok teşekkür ederim

sulet

Öğrenci
merhaba, yüksek lisans başvurusunda askerlik durum ve müsaade belgesi isteniyor. Bu belgeyi bayanlarında alması gerekiyor mu bu konuda hiçbir fikrim yok. Çünkü erkek adaylar için ibaresi yazmıyor açıklama olarak. cevap için teşekkürler.