Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
merhaba.
e devlette mayıs 15e kadar askerlik yönünden sıkıntım yoktur yazıyor.
askerlik şubesine gittim, ağustosta askere alınacaksınız dedi.
1temmuza kadar yüksek başlatabilirsiniz dedi. sonrasında üniversiteler kabul etmiyormuş zaten. ben ağustos eylül gibi yüksek başlatacaktım. bu durumda benim ağustos değil de kasıma kalmam gerekiyor sanırım. Eğer haziran sonu 3-4 günlük rapor alırsam kasıma kalır, yüksek başlatabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Joan avenue

İyi Günler;

1988 yılı doğumluyum. 2015 yılı Mayıs ayı itibariyle lisans programından mezun oldum ve askerlik şubesine diploma tecili için başvurdum. Şahsıma verilen tecil süresi Haziran 2017 itibariyle bitmekteydi lakin Eylül 2016'da Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programlarından birine kayıt olarak bu süreyi erteledim. Şimdi;

- Yeni kanunla birlikte üç yarıyıl eğitim sürem olduğuna göre tecilim Ocak 2018'de bitiyor. Bu süre okulu bitirdiğim takdirde bir sene uzuyor değil mi?
- Peki olası bir terk yada süre içerisinde okulun bitmemesinden dolayı yapılacak bir ilişik kesme işleminde herhangi bir tecil hakkım bulunmakta mıdır? (Lisans terklere bir sene civarı verilen tecil hakkı gibi)
- Üçüncü sorum ise; Ocak 2018 tarihinden önce kaydımı sildirip başka bir yüksek lisans programına kayıt yaptırırsam tecil hakkı kazanır mıyım?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba.
e devlette mayıs 15e kadar askerlik yönünden sıkıntım yoktur yazıyor.
askerlik şubesine gittim, ağustosta askere alınacaksınız dedi.
1temmuza kadar yüksek başlatabilirsiniz dedi. sonrasında üniversiteler kabul etmiyormuş zaten. ben ağustos eylül gibi yüksek başlatacaktım. bu durumda benim ağustos değil de kasıma kalmam gerekiyor sanırım. Eğer haziran sonu 3-4 günlük rapor alırsam kasıma kalır, yüksek başlatabilir miyim?

hemen hemen aynı durumdayım. bilgisi olan var mı ? yada en net bilgiyi nerden alabiliriz. Güncel

mrtcn92

Öğrenci
Arkadaşlar şu an yüksek lisans proje aşamasındayım. Tecil süreme daha var. Okulu bitirmem halinde tecil süresi erkene çekilir mi? Ayrıca mezun olduktan sonra ne zamana kadar tekrar tecil için askerlik şubesine başvurmam gerekiyor.

OfLetter

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,

1 - Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Tezli yüksek lisans yapıyorken tecil ettirme süresi en fazla 3 yıl 4 ay, bu süre içinde tezli yüksek lisansı 2 dönem dondursak bu süre 4 yıl 4 aya çıkar mı?

2 - Tezli yüksek lisans yaparken, başka bir tezli yüksek lisansa başvursak(kayıtlıyken) eğer kabul edilirse, kayıt sildirip yenisine geçmek gibi bir durum var mı? Yoksa başvurmak için kayıdın önceden silinmiş olması mı gerekli?

3 - Tezli yüksek lisansda ders kaydı yaptırıp derslere/finallere girmesek, başarısızlıkdan dolayı kaydın silinmesi gibi bir durum mevcut mu?

Teşekkürler

Son düzenleme:

OfLetter

Öğrenci
Arkadaşlar yeni bir yasayla yüksek lisans eğitim süresi herkesin sıfırlanmış, bu sıfırlanma olayı daha önce yüksek lisansda bulunanların askerlik tecil süresinide uzattı mı, yeniden başlattı mı?

Birde Tezli yüksek lisans yaptığımız üniversitede kaydımızı sildirip, tekrar aynı üniversitede tezli yüksek lisans yapsak askerlik tecil süresini yeniden başlatır mı?

mrtcn92

Öğrenci
Arkadaşlar kafama takılan sorunum var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. Okulu bitirip 1 yıl tecil almak istiyorum. Şu an sadece projem kaldı. Proje ancak eylül ayı gibi biter görünüyor. Ancak okulla görüştüğümde o dönemki akademik takvime göre not girişi hangi tarihteyse o zaman projenin değerlendirileceği belirtiliyor. Tecilim Kasım 2017 yılında doluyor. Yaklaşık 1,5-2aylık boşluktan dolayı sıkıntı doğuyor. Geçici mezuniyet belgesi alamayacağımdan dolayı tecil de ettiremeyeceğim. Nasıl bir yol izlemem lazım.

A

Akademik Forum

Guest
yardım

2015 8. ayında tezsiz yüksek lisansa başvurmustum. 2. ve 3. donemlerde harcı yatırmadım. mart ayında askerıyeden tecilimin iptal edildiğini ağustos celbınde askere alınacagıma dair yazı geldi. e devlette 30.06.2017 tarihinde kadar askerlik işlemlerinden sakınca yoktur yazıyor. yuksek lısans kaydım hala duruyor baktım. temmuz agustos aylarında yenı bır unıversıteye kayıt yaptırablır mıyım

feuer38

Öğrenci
merhaba arkadaslar benim askerlik tecil erteleme 30 haziran 2017 sevk tarihi 30 eylül 2017 ben agustos eylül gibi yüksek lisansımı yapar tecil ederim diyordum ama üniversiteler kayıt yaparken erteleme tarihine yani 30 hazirana bakıyormus die duyum bu dogrumudur agustos eylul doneminde kayıt yapamazmıyım

A

Akademik Forum

Guest
yok hocam celp dönemine bakar.askerlik şubeenden aldığının kağıtta hangi celp dönemine tabi olduğun yazar.sen çok büyük ihtimal kasım celbine tabisin. kasım ayına kadar yaptırabilirsin. daha doğrusu şubeden aldığın kağıtta hangi tarihe kadar askerlikle ilişkin olmadığın yazar o tarihe kadar kayıt yaptırabilirsin.

S

serd

Guest
aynı soruyu bende soruyorum cevabını bilen birisi varmı? acil lazım

2016 8. ayında tezsiz yüksek lisansa başvurmustum. 2. donemde harcı yatırmadım. mart ayında askerıyeden tecilimin iptal edildiğini ağustos celbınde askere alınacagıma dair yazı geldi. e devlette 30.06.2017 tarihinde kadar askerlik işlemlerinden sakınca yoktur yazıyor. yuksek lısans kaydım hala duruyor baktım. temmuz agustos aylarında yenı bır unıversıteye kayıt yaptırablır mıyım
aynı soruyu bende soruyorum cevabını bilen birisi varmı?

Keynesyen123

Öğrenci
Arkadaşlar meraba memurum temmuz ayına kadar tecilli yim ancak ağustos ayında kurum içi ağır bir yazili sınavımız var ben sınava asker kaçağı olmadan nasıl girebilirim bu seneki ales sınavına da girmedim sağlık raporu al diyolar bir cep dönemi uzar diyorlar o celp döneminde bakaya kalmış olmuyorum demi

A

Akademik Forum

Guest
02.09.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri açısından bir sakıncası yoktur yazıyor bu tarihte bozdursam şubatta askerim .yüksek lisans Tez aşamasındayım ama bir dönem sarkıyor ben 2017-2018 güz döneminde tezi bitirsem tecili bozdurmama rağmen 1 yıl erteleme alabiliyormuyum ve bu bir yıl ertelemeyi aldığımda yerim belli olmasına rağmen bedelli askerlikten yararlanıyormuyum son soru hiçbir işlem yaptırmasam yoklama kaçağı mı bakaya mı oluyorum bu durumun memuriyete bir zararı varmıdır.

A

Akademik Forum

Guest
şimdi sorum çok kritik. Zira inanılmaz bir bilgi kirliliği var.

20 Nisan 2016'daki Yök yönetmelik değişikliği; mevcut yüksek lisans öğrencilerine daha önceki dönemleri dikkate almadan 2016-2017 güz dönemini ilk dönem kabul edip 3 yıl azami süreni tekrar başlatıyorum diyor.
Okula tecilimin buna göre uzatılması için dilekçe verdim. Onlar ise 2547 sayılı kanın 67. geçici maddesine göre (kanun tarihi 26 aralık 2014) tecil uzatılması talebinde bulunmuş. kanun tarihinden itibaren 3 yıl 4 ay yani 26 mart 2018'e kadar için yazılmış. Fakat benim hakkım azami sürem kadar değil mi? yani benim hesabıma göre 2020 falan olması gerekirken 2018 için talepte bulunulmuş. O tarih geldiğinde mezun olamazsam ne olacak? Yani azami sürem içinde tecilim biterse ne olacak? şimdiden teşekkürler.

Hocam ben de ayni durumdayim. Bir gelisme var mi sende ?

A

Akademik Forum

Guest
Aynı konudan ben de müzdaribim. 2014 Eylül'de yüksek lisansa başladım ama tecilim 2018 Ocak'ta doluyor. Okulum bana 2019 bahar döneminin mezuniyet için son tarih olduğunu ancak 2018 Ocak'tan sonra askerlik tecilinin uzatılamayacağını söyledi. Yani öğrenciyken askerliğe gitmiş olacam.

Hocam ben de ayni durumdayim. Bir gelisme oldumu sizde ?