A
Akademik Forum
Guest
Nazmi Hocam saygılar o kadar baktım baktım Yüksek Lisans ile ilgili bir süre sınırlaması göremedim anladığım kadarıyla şimdilik sadece Ön Lisans ve Lisans eğitimi için böyle bir süre sınırlandırılması getirildi. Ön Lisans ve Lisans için süre sınırlandırmasına karşı değilim ancak Yüksek Lisansın bundan Muaf tutulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü daha önce belirttiğim gibi Tez/Proje var bunun yanında dersler ağır ve geçme notu yüksek. Her dönem 4 ders 4 ders almak gibi bir lüksü yok kimsenin mesela benim okulumda (Ankara Üniversitesi) Geçme notu 70, iş gereği Tezsiz YL yapıyorum ve ders başı 222*3 kredi yani bir ders için toplam 666 TL para ödüyorum. Düşünün ben bir dönem 2 ders ancak alıyorum 4 ders almış olsam 3000 TL'ye yakın para yapacak hemde YL'de 4 dersten geçmek oldukça zor Umarım Yüksek Lisans için herhangi bir sınırlama olmaz. Hocam şimdi Tezsiz Yüksek Lisansta 3 Yıl (6 Dönem) sonunda mezun olamayanlar para yatırarak (sanırım öğrenim harcı gibi bir şeydi) öğrencilik haklarından yararlandırılma'dan sadece derslere ve sınavlara girebilirler, proje hazırlayabilirler kuralı devam edecek mi? Birde şunu çok merak ediyorum lütfen cevaplarsanız çok memnun olurum; Ben 2013 kayıtlıyım şu ana kadar 2 yıl (4 dönem) geçirdim eğer 3 yıl sınırlandırılması getirilirse benim için bu yıl bitirdin bitirdin yoksa kaydın silinecek mi olacak yoksa tekrar bir 3 yıl yani 6 dönem daha mı verilecek? yani süre sıfırlanıp tekrar 3 yıl mı verilecek bunu merak ediyorum çünkü daha çok dersim var şartlar zorlaşırsa tekrar ALES'e girip bölümüm için yeniden başvuru yapacağım. İnşallah mağdur edilmeyiz.
SAYGILAR.
SAYGILAR.