Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi Hocam saygılar o kadar baktım baktım Yüksek Lisans ile ilgili bir süre sınırlaması göremedim anladığım kadarıyla şimdilik sadece Ön Lisans ve Lisans eğitimi için böyle bir süre sınırlandırılması getirildi. Ön Lisans ve Lisans için süre sınırlandırmasına karşı değilim ancak Yüksek Lisansın bundan Muaf tutulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü daha önce belirttiğim gibi Tez/Proje var bunun yanında dersler ağır ve geçme notu yüksek. Her dönem 4 ders 4 ders almak gibi bir lüksü yok kimsenin mesela benim okulumda (Ankara Üniversitesi) Geçme notu 70, iş gereği Tezsiz YL yapıyorum ve ders başı 222*3 kredi yani bir ders için toplam 666 TL para ödüyorum. Düşünün ben bir dönem 2 ders ancak alıyorum 4 ders almış olsam 3000 TL'ye yakın para yapacak hemde YL'de 4 dersten geçmek oldukça zor Umarım Yüksek Lisans için herhangi bir sınırlama olmaz. Hocam şimdi Tezsiz Yüksek Lisansta 3 Yıl (6 Dönem) sonunda mezun olamayanlar para yatırarak (sanırım öğrenim harcı gibi bir şeydi) öğrencilik haklarından yararlandırılma'dan sadece derslere ve sınavlara girebilirler, proje hazırlayabilirler kuralı devam edecek mi? Birde şunu çok merak ediyorum lütfen cevaplarsanız çok memnun olurum; Ben 2013 kayıtlıyım şu ana kadar 2 yıl (4 dönem) geçirdim eğer 3 yıl sınırlandırılması getirilirse benim için bu yıl bitirdin bitirdin yoksa kaydın silinecek mi olacak yoksa tekrar bir 3 yıl yani 6 dönem daha mı verilecek? yani süre sıfırlanıp tekrar 3 yıl mı verilecek bunu merak ediyorum çünkü daha çok dersim var şartlar zorlaşırsa tekrar ALES'e girip bölümüm için yeniden başvuru yapacağım. İnşallah mağdur edilmeyiz.
SAYGILAR.

bermuda

Öğrenci
Yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrencilerin öğrenim süreleri ve sınav haklarının yeniden düzenlenmesindeki azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmayacak.
bu madde kanunlaştımı ve son durum ne oldu şimdi biz atılıyomuz yoksa sureyi sıfırlayıp 4 yıllılk olanlar 7 yıl yada artı 3 yıl suremı verılecek nasıl olucak kafam karıştı

- - - Güncellendi - - -

http://www.tbmm.gov.tr/tutanak/donem24/yil5/ham/b01401h.htm bu da hala azamı sureyı aşnlarla ılgılı yapılacaklar yazmyo

lagrange

Öğrenci
Atılma geldi diye gene hayatımızı karartanların insan onurunu kıran davranışlarıyla tekrar karşılaşacağız. Zaten suç bu ülkede doğmak. İster atın ister atmayın. Üniversiteye başladığım ilk halimi hatırlıyorum da... Zaten Atatürk bile bu ülkeye yaranamadı. Üniversite denilen sözde kurumu görmemek için yakınımdaki üniversiteye bile gitmiyorum. Herkes günü ve emekliliğini kurtarma derdinde. Eminim onlardan biri olsaydım hayallerimden şimdikinden çok uzak olurdum. Atılalım ya da atılmayalım sözde üniversitelerde bile insanlık onurumuzu korumaya devam.

lagrange

Öğrenci
kardeşim dalgamı geçiyosun bir soru sordum cvbı bılıyosan söyle dlaga gecer gbı cvb verme

Üniversiteye yakışacak kapasitede olduğunuzu ispatladınız. Yüksek lisans yönetmeliği daha çıkmadığı için atılmıyorsunuz. Ama lisansta iseniz Nazmi Hocanın verdiği linkten de görebileceğiniz gibi 66. madde kabul edildiği için gene atılmıyorsunuz. Türk üniversitelerine hayırlı olsun.

bermuda

Öğrenci
Üniversiteye yakışacak kapasitede olduğunuzu ispatladınız. Yüksek lisans yönetmeliği daha çıkmadığı için atılmıyorsunuz. Ama lisansta iseniz Nazmi Hocanın verdiği linkten de görebileceğiniz gibi 66. madde kabul edildiği için gene atılmıyorsunuz. Türk üniversitelerine hayırlı olsun.

kardeşim ben bir soru soruyorum cvbını tam alabılmek adına bana alay eder gbi atılrsan hocadan krtulursun dıyorsun açık olaak net bir cvb almak için çabalıyorum işi muhbabbet boyutuna taşıyorsun amacım benım aklımdakı soruya cvb bulmak 66 maddenın açıklması sure sıfırlanıyormu onu anlamak istedim

bermuda

Öğrenci
kardeşim sure sıfırlanıp ek olarak 4 yılıklra 3 yılmı verılcek azamı sureyı aşanalra nasıl olucak bunu anltrmısn ben anlamadım

- - - Güncellendi - - -

Tasarı:

MADDE 33- 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 66- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlannda kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz.

Açıklaması: Hayır ilişiğiniz kesilmeyecek ve süreniz sıfırlanacak.

hocam şimdi ben 7 yılımdayım süre sıfırlanacak dediğiniz 4 yıllık ünideyim ben azami 7 yıl deniliyor yeniden 7 yıl hakmı verılecek yoksa 4 yıllık sın sen artı 3 yıl kısmı mı verilecek bana onu anlmadım birde bu uygulama bu seneden itibaren mı başlıcak bu yıl sayılacakmı yoksa önümüzdeki yılmı gecerli olacak bu süre işinin başlması

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
kardeşim sure sıfırlanıp ek olarak 4 yılıklra 3 yılmı verılcek azamı sureyı aşanalra nasıl olucak bunu anltrmısn ben anlamadım

- - - Güncellendi - - -

hocam şimdi ben 7 yılımdayım süre sıfırlanacak dediğiniz 4 yıllık ünideyim ben azami 7 yıl deniliyor yeniden 7 yıl hakmı verılecek yoksa 4 yıllık sın sen artı 3 yıl kısmı mı verilecek bana onu anlmadım birde bu uygulama bu seneden itibaren mı başlıcak bu yıl sayılacakmı yoksa önümüzdeki yılmı gecerli olacak bu süre işinin başlması

Hocam yönetmelikle belirlenecek ama tahmin ettiğim kadarı ile süreyi aşan dönemler göz öenünde bulundurulmayacak ve makul bir süre verecekler ancak baştan başlamayacak.

bermuda

Öğrenci
Hocam yönetmelikle belirlenecek ama tahmin ettiğim kadarı ile süreyi aşan dönemler göz öenünde bulundurulmayacak ve makul bir süre verecekler ancak baştan başlamayacak.

hocam peki bu uygulam önumzdekı yılmı başlıcak bu yıl dahıl olucakmı sizce

- - - Güncellendi - - -

hocam peki bu uygulam önumzdekı yılmı başlıcak bu yıl dahıl olucakmı sizce 4 yılıklara artı 3 yıl verılyor sanırm sureyı aşanlarada bu artı 3 yıl kısmı sure olarak verılecek diye düşünüyorum

- - - Güncellendi - - -

hocam emin olmak için soruyorum kusra bakmayın rahatsız ediyorum sizide 4 yıllıklar için artı 3 yıl kısmı var toplmada 7 yıl ediyor bu artı 3 yıl kısmı mı verilecek birde bu artı kısmı verıldğinde bu sene dahilmi oluyor cunku kanun bu yıl cıktı yoksa önümüzdeki öğrenim yılından itibarenmi başlıcak

- - - Güncellendi - - -

bune arkadaş yav bir LLAH ın kuluda açık konuşmuyor bu nasıl bir site anlamadım boşuna üye olduk anlaşılan

M

misafi2014

Guest
3 kuruşa öğrencilerin hayatlarını satan hocalar oldukça atılma gelmemeliydi.

A

Akademik Forum

Guest
atılma falan geldiği yok milleti yanlış yönlendirmeyelim. Herkes müsterih olsun.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar kanun yayınlandı sizler de BURADAN kontrol edebilir misiniz atılma ile ilgili maddeleri, akşam bakabileceğim ben ancak teşekkürler.

bermuda

Öğrenci
Arkadaşlar kanun yayınlandı sizler de BURADAN kontrol edebilir misiniz atılma ile ilgili maddeleri, akşam bakabileceğim ben ancak teşekkürler.

hocam ben ineceledim MADDE 32- 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 67- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz.
GEÇİCİ MADDE 68- Yükseköğretim kurumlarından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde başvuruda bulunmaları hâlinde, geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, ilgili yükseköğretim kurumunda açılmış program ve ders var ise takip eden eğitim-öğretim yarıyılında, yoksa takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.

ben su an 4 yıllık ünide okuyorum 7 ci yılımdayım önümüzdeki sene biticek okulum yani bu 67 ci maddeye göre süreler sıfırlanıp tekrar bir 3 yıl hakmı verılıyor azami süre hesabında gecmiş yıllara bakılmıcak denılmesinden bunumu anlmalıyız yoksa azami sürenin tamamı 7 yıl zaten bu 7 yılın hepismi veriliyor ben onu anlamadım hocam bu konuda nasıl anlmalıyım iyi günler

- - - Güncellendi - - -

birde hocam bu kanun da azami süre hesabı yapılacak olması kısmı bu yılda dahilmi olur yoksa önümüzdeki yıldan itibaren mi sayılmaya başlayacak

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam ben ineceledim MADDE 32- 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 67- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz.
GEÇİCİ MADDE 68- Yükseköğretim kurumlarından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler, ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde başvuruda bulunmaları hâlinde, geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, ilgili yükseköğretim kurumunda açılmış program ve ders var ise takip eden eğitim-öğretim yarıyılında, yoksa takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.

ben su an 4 yıllık ünide okuyorum 7 ci yılımdayım önümüzdeki sene biticek okulum yani bu 67 ci maddeye göre süreler sıfırlanıp tekrar bir 3 yıl hakmı verılıyor azami süre hesabında gecmiş yıllara bakılmıcak denılmesinden bunumu anlmalıyız yoksa azami sürenin tamamı 7 yıl zaten bu 7 yılın hepismi veriliyor ben onu anlamadım hocam bu konuda nasıl anlmalıyım iyi günler

- - - Güncellendi - - -

birde hocam bu kanun da azami süre hesabı yapılacak olması kısmı bu yılda dahilmi olur yoksa önümüzdeki yıldan itibaren mi sayılmaya başlayacak
Daha önceki öğrenim süreleri dediğine göre baştan başlatacaklar demek ki süreyi.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

- - - Güncellendi - - -

Daha önceki öğrenim süreleri dediğine göre baştan başlatacaklar demek ki süreyi.

bermuda

Öğrenci

daha önceki dediği için evet en baştan her kezin üniversiteye yeni başlayan bir öğrenci ile aynı süreyi alacağı manasına geliyor bende öyle anladım çünkü

hocam bu yılki öğretim yılı dahil olurmu yoksa önümüzdeki yılmı başlar böyle kanunlarda uygulama çünkü yılın ortasına gledik