Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
hocam merhaba , benimde iki sorum olacaktı 2012 eylül ayında yüksek lisansa kayıt oldum. 1. yıl ders aşamasını geçtim 2. yıl uzmanlık alan dersi , seminer ve tez çalışmamı tamamlayamadım. 2015 hazirana kadarda tamamlayamazsam ve temmuz öyp alımlarında başarılı olur ve bir kadroya yerleşirsem , yüksek lisansım yanıyor mu? bi de öyp ye yerleşemediğimi farzedersek harç ödeyerek bu yüksek lisansı uzatabiliyor muyum?

ressam

Öğrenci
hocam merhaba , benimde iki sorum olacaktı 2012 eylül ayında yüksek lisansa kayıt oldum. 1. yıl ders aşamasını geçtim 2. yıl uzmanlık alan dersi , seminer ve tez çalışmamı tamamlayamadım. 2015 hazirana kadarda tamamlayamazsam ve temmuz öyp alımlarında başarılı olur ve bir kadroya yerleşirsem , yüksek lisansım yanıyor mu? bi de öyp ye yerleşemediğimi farzedersek harç ödeyerek bu yüksek lisansı uzatabiliyor muyum?

Atanamadığınızı farzedelim ve yl devam ediyor,3.yıldan sonra yani azami süreyi aşınca okulun talep ettiği bir para var ama bu bölüme göre değişir sanırım ben cüzi bir rakam ödüyorum ve sabit yani süre uzadıkça da artmıyor şu an için yönetmelikle ne olur bilmiyoruz henüz bir gelişme yok bekliyoruz bu arada kütüphaneden kitap alamıyorsunuz ve öğrenci kartınız olmuyor ama kayıtlı öğrencisiniz hala aslında öğrenci haklarından faydalanamıyorsunuz özetle ,atandığınız taktirde ne olur arkadaşlar cevaplasın yl nizi kabul etmeseler ve baştan başlatsalar bile başarılı olduğunuz dersleri saydırır kaldığınız yerden tezin adını değiştirerek devam edersiniz bence genede başkaları da cevaplasın emin olun.

A

Akademik Forum

Guest
ilginiz için çok teşekkür ederim, umarım cevaplayan olur sorumu, çünkü bir karar aşamasındayım ve karar vermek gerçekten zor. eğer çok olmazsam bir soru daha sormak istiyorum, yine tezi yazamazsam hazirana kadar yani azami süremi doldurursam ve temmuz ayındaki atamalarda açılan kadrolarda yüksek lisans yapıyor olma şartı aranırsa, ben bu kadroya başvurumu yapabiliyor muyum? şimdiden teşekkürler=)

ressam

Öğrenci
ilginiz için çok teşekkür ederim, umarım cevaplayan olur sorumu, çünkü bir karar aşamasındayım ve karar vermek gerçekten zor. eğer çok olmazsam bir soru daha sormak istiyorum, yine tezi yazamazsam hazirana kadar yani azami süremi doldurursam ve temmuz ayındaki atamalarda açılan kadrolarda yüksek lisans yapıyor olma şartı aranırsa, ben bu kadroya başvurumu yapabiliyor muyum? şimdiden teşekkürler=)

Hocam yardımcı olduysam sevinirim forumda birbirimize yardımcı olmak için üyeyiz ;) eğer azami sürenizi doldurursanız ve ilan şartlarında ve yl yapıyor olmak derse benim bildiğim süreyi aştığınız için yl yaptığınız okula görevlendirmeniz çıkar baştan yaparsınız (tezin adını değiştirirsiniz yukarda anlattığım süreç dersleri saydırırsınız) bir ihtimal olduğu gibi kabul edilirse bir süre verilirmi bilmiyorum farkındaysanız saçma bir durum var öyle ya da böyle siz yl yapıyorsunuz ya zaten bu kazanılmış bir hak fikrimce , yanlışsam forumdakiler düzeltsin lütfen.ilan şartlarında veya yl yapıyor olmak derse ki bu sıkıntı çünkü lisans mezuniyeti başka olup sizin bölümde yl yapan kişide başvurur demektir bu da,bu tarz bir ara çıkıyor diye herkes farklı bölümlerin ylsine kayıt yapmaya başlamıştı bir ara .Size arkadaş tavsiyem olacak belli ki bir sorununuz var tez bitmiyor sizi anlıyorum tez aşamasındayken eğer okulunuz doktora misafir öğrencilik açıyorsa buna başvurun kabul edilirseniz tez bitene kadar doktoradan maksimum iki ders alırsınız(ufak bir harç yatıracaksınız buna) vaktinizi de değerlendirmiş olursunuz sonrasında doktorada ders yükünüz azalır saydırırsınız bu dersleri,tabi birincil olarak bir an önce tezden kurtulun ve yl yapıyor olmaklı kadrolar için uzatmayın yl bitince öğretim görevlisi olabilirsiniz bunu unutmayın belki sizde daha kolaydır bizde herşey zorlaştı da.Ben böyle yapıyorum .Başarılar dilerim

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhabalar Tezsiz Yüksek Lisans mezunu olan kişilerde 2 yıllık MYO'larda Öğretim Görevlisi olabiliyorlar değil mi? Doçent falan olmak için Doktora lazım onu biliyorum da Tezsiz YL mezunları da Önlisans eğitimi veren MYO'larda Öğretim Görevlisi olabiliyorlar diye biliyorum. Kesinlikle olmaz diye bir kural var mı? Yoksa Tezli/Tezsiz ayrımı olmadan sadece Yükseklisans yapmak yeterli midir? Ben Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Tezsiz YL yapıyorum mezun olduktan sonra Öğretim Görevlisi olarak çalışmak istiyorum Dil puanı gerekiyor mu? Yoksa Dil puanı şartı da aranmadan Öğretim Görevlisi olabilir miyim? Değerli vaktinizi ayırıp cevaplarsanız şimdiden çok teşekkür ederim.

ressam

Öğrenci
Hocam merhabalar Tezsiz Yüksek Lisans mezunu olan kişilerde 2 yıllık MYO'larda Öğretim Görevlisi olabiliyorlar değil mi? Doçent falan olmak için Doktora lazım onu biliyorum da Tezsiz YL mezunları da Önlisans eğitimi veren MYO'larda Öğretim Görevlisi olabiliyorlar diye biliyorum. Kesinlikle olmaz diye bir kural var mı? Yoksa Tezli/Tezsiz ayrımı olmadan sadece Yükseklisans yapmak yeterli midir? Ben Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Tezsiz YL yapıyorum mezun olduktan sonra Öğretim Görevlisi olarak çalışmak istiyorum Dil puanı gerekiyor mu? Yoksa Dil puanı şartı da aranmadan Öğretim Görevlisi olabilir miyim? Değerli vaktinizi ayırıp cevaplarsanız şimdiden çok teşekkür ederim.
Hocam tezsiz yüksek lisans hakkında hiç fikrim yok benim bildiğim akademisyenligin her türlüsünde tezlisi makbul kaldıki ben tezimi bitirmediğimden öğretim gör.kadrosuna başvuramıyorum,lakin konunun yukarda kalması ve bilen varsa cevaplasın diye genede yazayım dedim ,acaba bütünleşik doktoraya başlasanız bu tezsiz yl.nizi saydırabilirmisiniz biliyorsunuz bütünleşikte yl tezi yazılmıyor,bütünleşik yapanların öğretim görevlisi olma şansları varmı nasıl işliyor prosedür bunu da sorun bence ;) (tabi sizin alanda açıyorlarsa)ya da okuduğunuz tezsizi tezliye çevirtebiliyormusunuz

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest

Doktora yapmadan TezsizYL Diplomasıyla 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi olabilirsiniz, Akademik kadrolarda Yükseklisans yapmış olmak der, Tezli YL demez çoğu MYO'da hocaların çoğu Tezsiz YL yapanlardır ama Tezsiz ile Doktora yapmanız zor. Öğretim Görevlisi olabilirsiniz diye biliyorum ben bizzat YÖK'e telefonla sordum "olabilirsiniz" dediler. Hocama da sordum olumlu yanıt aldım, Ama Akademik Kariyer Doktora ile olur yani Yardoç, Doç, Prof falan olmak için Doktora yapmak şart Tezsiz/Tezli YL mezunu olunca Öğretim Görevlisi olabilirsiniz ama Öğretim Üyesi olamazsınız ben böyle biliyorum. Anadolu'daki üniversitelerde çalışabilirsiniz sorun olmaz ama İstanbul, Ankara gibi şehirlerdeki üniversitelerde Tezsiz'i kabul etmezler bence mesela tezsiz yl ile ODTÜ'de falan hoca olamazsınız kesinlikle, ama Anadolu'daki ilçe myo'larda hoca olabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, bugün İstanbul Üniversitesi'nden katkı payı ile ilgili yazı (mail üzerinden) geldi. Bu yazının 8. maddesinde "Lisansüstü 1.öğretim öğrencileri Lisansüstü Yönetmeliğinde belirtilen süreler (Y.Lisans 3 yıl, Doktora 6 Yıl) sonunda mezun olamadıklarında ilgili dönemin katkı payını (Devlet yükseköğretim
kurumlarında görevli olup, birinci öğretim lisansüstünde öğrenim gören araştırma görevlileri hariç)
öder. Süresini aşmayan öğrencilerin katkı payları devlet tarafından karşılanır." denmiş. Bu maddeyi göz önüne bulundurarak YL. ve doktora için bu dönem atılma olmadığını katkı payı ücreti arttığını söyleyebiliriz.

s_and_s_gamer

Öğrenci
atılma

merhaba internette dolaşırken sitenizi gördüm. aklımdaki soruların cevabının burada olduğunu düşünüyorum.
ben bir yüksek lisans programında tüm dersleri 1 senede alıp geçtim sonra da tez aşamasına geçtim. ancak tezi vermedim.
dersleri bitirdikten 2 sene sonra yani haziran 2014 de veya 1 ocak 2015 de sürem doldu.
sorularım şunlar : atılır mıyım? atılmaz isem kayıt yaptırdığım vakit ,ne zaman olur bilemem, aynı dersleri tekrar almam gerekir mi? gerekirse katkı payı veya harç ödeme durumu ne olur?

Son düzenleme:

ressam

Öğrenci
Arkadaşlar, bugün İstanbul Üniversitesi'nden katkı payı ile ilgili yazı (mail üzerinden) geldi. Bu yazının 8. maddesinde "Lisansüstü 1.öğretim öğrencileri Lisansüstü Yönetmeliğinde belirtilen süreler (Y.Lisans 3 yıl, Doktora 6 Yıl) sonunda mezun olamadıklarında ilgili dönemin katkı payını (Devlet yükseköğretim
kurumlarında görevli olup, birinci öğretim lisansüstünde öğrenim gören araştırma görevlileri hariç)
öder. Süresini aşmayan öğrencilerin katkı payları devlet tarafından karşılanır." denmiş. Bu maddeyi göz önüne bulundurarak YL. ve doktora için bu dönem atılma olmadığını katkı payı ücreti arttığını söyleyebiliriz.

Hocam zaten katkı payını ödüyorduk sabit değişmeyen bir rakamdı, katkı payını artırdıklarına dair bir cümle geçmesi gerekir yoksa ücretin arttığını nereden anlıyorsunuz anlayamadım ,derki ilk yıl şu kadar ikinci yıl yüzde 50 falan ,eski sistem devam o zaman benim bu yazıdan anladığım bu,bir kaç gün sonra atm başında öğreniriz artık..

A

Akademik Forum

Guest
Hocam zaten katkı payını ödüyorduk sabit değişmeyen bir rakamdı, katkı payını artırdıklarına dair bir cümle geçmesi gerekir yoksa ücretin arttığını nereden anlıyorsunuz anlayamadım ,derki ilk yıl şu kadar ikinci yıl yüzde 50 falan ,eski sistem devam o zaman benim bu yazıdan anladığım bu,bir kaç gün sonra atm başında öğreniriz artık..

Aşağıdaki linke göz atarsanız, bilgiler var:

http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2015/01/Katkı-payı-öğremin-ücretlerinin-hesaplanma-şekli-29-Ocak-2015-tarihli-Yönetim-Kurulundan-geçmiştir..docx.pdf

ressam

Öğrenci
Aşağıdaki linke göz atarsanız, bilgiler var:

http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2015/01/Katkı-payı-öğremin-ücretlerinin-hesaplanma-şekli-29-Ocak-2015-tarihli-Yönetim-Kurulundan-geçmiştir..docx.pdf

Hepsini okudum eskisi gibi,sabit katkı payı ödenecek ,zamlısı falan değil çünkü bunun açık seçik ifade edilmesi gerekirdi daha önceki mesajımda dediğim gibi ..Siz hangi maddeden zam olacağını çıkardınız rakam yazarsanız gözümdenmi kaçıyor

8- Lisansüstü 1.öğretim öğrencileri Lisansüstü Yönetmeliğinde belirtilen süreler (Y.Lisans 3 yıl,
Doktora 6 Yıl) sonunda mezun olamadıklarında ilgili dönemin katkı payını (Devlet yükseköğretim
öder. Süresini aşmayan öğrencilerin katkı payları devlet tarafından karşılanır

A

Akademik Forum

Guest
Hepsini okudum eskisi gibi,sabit katkı payı ödenecek ,zamlısı falan değil çünkü bunun açık seçik ifade edilmesi gerekirdi daha önceki mesajımda dediğim gibi ..Siz hangi maddeden zam olacağını çıkardınız rakam yazarsanız gözümdenmi kaçıyor

8- Lisansüstü 1.öğretim öğrencileri Lisansüstü Yönetmeliğinde belirtilen süreler (Y.Lisans 3 yıl,
Doktora 6 Yıl) sonunda mezun olamadıklarında ilgili dönemin katkı payını (Devlet yükseköğretim
öder. Süresini aşmayan öğrencilerin katkı payları devlet tarafından karşılanır

Hocam, kusura bakmayın. Ben zamanında mezun olamayan yabancı uyruklu öğrencilerin katkı payının arttığı ile ilgili maddeyi karıştırmışım.

burak2040

Öğrenci
Nazmi hoca merhaba, yüksek lisans kaydım 2010 askerlikle ilgili bir sıkıntım yok.İlgi dersleri hepsini verdim tezimi daha teslim etmedim. Benim sormak istediğim harç ücretini yatırıp aynı şekilde öğrenci haklarından faydalanmaksızın kaydımı ne zamana kadar devam ettirebilirim.

Not: Daha önce hatırladığım kadarıyla harç ücretini ödeyip askerlikle ilgili sıkıntı olmadığı süresince kayıt yaptıra biliyorduk. Şimdi benim durumum ne olacak ?

Bilen biri cevaplarsa çok sevinirim. İyi günler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hoca merhaba, yüksek lisans kaydım 2010 askerlikle ilgili bir sıkıntım yok.İlgi dersleri hepsini verdim tezimi daha teslim etmedim. Benim sormak istediğim harç ücretini yatırıp aynı şekilde öğrenci haklarından faydalanmaksızın kaydımı ne zamana kadar devam ettirebilirim.

Not: Daha önce hatırladığım kadarıyla harç ücretini ödeyip askerlikle ilgili sıkıntı olmadığı süresince kayıt yaptıra biliyorduk. Şimdi benim durumum ne olacak ?

Bilen biri cevaplarsa çok sevinirim. İyi günler.

Merhaba, askerlikle ilişkiniz olsun olmasın harç yatırarak devam edebiliyorsunuz sorun yok.

A

Akademik Forum

Guest
İki dönem üstüste kayıt yaptırmadım, ancak sürenler ilgili bir sıkıntı yok. Doktora yeterlilik sınavını vermistim. Tez konusu ve danışmanım düşecek biliyorum. Şu an İlisik kesme yok ancak gelirse benim durumum için bir sıkintı olur mu?