Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

_Dejavu_

Öğrenci
Nazmi Hocam bana 2164 TL para ödeyeceksin dediler II.Öğretim Yükseklisansım devam ediyor ama şimdi YÖK Şubat ayının sonuna kadar parayı kaldırdı diyorlar bu ne demek sadece şubat sonuna kadar mı kalktı yani diğer dönemlerde bu uygulama devam edecek mi demek. Ama diğer tarafta Başbakan talimat verdi YÖK sorunu kısa zamanda çözecek diyorlar lütfen cevaplar mısınız? şimdi ben ne yapacağım harçlar tamamen kalkacak mı?, yoksa fiyatlar düşecek mi? bu dönem ders almayacağım tekrar süre sınırlaması gelecek ve önceki dönem sıfırlanacak mı? lütfen sizce ne olur harçların tamamen kalkması halinde ne kadar para öderim yani sadece aldığım dersin parasını mı ödemeye devam edeceğim sizden yada bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımdan cevap bekliyorum, İnşallah harçları tamamen kaldırırlar seçimde yaklaşıyor üstelik.....

T

TÜRK DİLİ

Guest
Nazmi hocam ben 2013 yk lisans kayıtlıyım fakat ders kayıtlarımı yaptırıp derslere girmedim ve devamsılıktan kaldım seneye yüksek lisansa devam etsem eski öğrenci olduğum için hakları devam eder mi yoksa atılır mıyım .

ozaycan28

Öğrenci
Merhaba Nazim hocam konu ile alakalı olmayabilir ama, ben bir üniversitede bu dönem tezin 2.dönemine başlayacağım. Üniversiteye girişimden sonra yönetmeliğin değişmesiyle mezun olmak için 120 AKTS toplaman yani uzmanlık alan dersini ve tez çalışmasını iki dönem alman gerekiyor. Neyse tam bu duruma eyvallah demişken ilk dönemki uzmanlık alan dersinin ve tez çalışmasının notlarının 'Yetersiz' olarak girilmesi nedeniyle bu dersleri alınmamış gibi kabul edilip bu nedenle tezin güz dönemine kalması gibi bir durum söz konusu. Bu durumda neler yapabilirim?

ressam

Öğrenci
Hocam, kusura bakmayın. Ben zamanında mezun olamayan yabancı uyruklu öğrencilerin katkı payının arttığı ile ilgili maddeyi karıştırmışım.

Valla hocam siz haklı çıktınız galiba zira harcı yatırırken bir de baktım ki ödemem gereken bu dönemin miktarının yanına ilaveten 2 katı bir borç ibaresi çıkmış tüm dönemleri kapsayan yarın enstitüyü arayıp soracağım yanlışlıkmı var diye çok kötü oldu bu :( Aynı durumda olan var mı aranızda okuyan varsa burayı?

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam azami süresini aşanların hani sıfırlanacaktı dönemleri bana ekstra ödeme çıkartmışlar normal harcın yanına ceza gibi..

_Dejavu_

Öğrenci
Arkadaşlar Katlamalı Harçların tamamen kalktığı sadece Katkı paylarının ödeneceği ve herkesin eğitimine devam edebileceğini söylemiş Bülent ARINÇ, az önce TRT'nin Teletexti TELEGÜN'de okudum hemen araştırdım. Şimdi ben İkinci Öğretim YÜkseklisans öğrencisiyim sadece katkı payımı mı ödeyeceğim nasıl olacak? Arkadaşlar 258 TL Katkı payı deniyor, İkinci öğretimde yok deniyor bana biraz bilgi verin ben biraz aptalım geç anlıyorum :) Şimdi bu katkı payı ödemesi sadece 1 Defa yapılıyor ve istersek 4 ders birden alabiliyor muyuz? yoksa her ders için ayrı ayrı 258 tl mi yatırılıyor???

Haber için; ARINÇ'TAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE 'KATLAMALI HARÇ' KALKTI HABERİ

Sanırım Yüksek Lisansta atılma yada süre sınırlaması olmayacak.

EserKUTAY

Öğrenci
Bülent ARINÇ müjdeyi verdi diyor herkes ama bende şuan ikinci öğretimde tezsiz yükseklisans yapıyorum, şu anda bu durumdan bende yararlanabiliyor muyum acaba, sadece 1.öğretim ve Açıköğretimi kapsamıyor bu durum sanırım, 2.Öğretim Yükseklisans'ı da kapsayacak değil mi? Hocam birde şimdi ne kadar para ödeyeceğiz benim 3.yılım şu anda Yüksek Lisans'da bu dönem ders almayacağım ama Eylül döneminden itibaren devam etmek istiyorum aldığım dersler hariç ne kadarlık katkı payı ödeyeceğim. Ayrıca yukarıda yazılmış ama yükseklisans için herhangi bir bitirme süresi var mı arkadaşlar?

ressam

Öğrenci
Bahsettiğiniz linki ben de gördüm,şubat ayı içerisinde uygulanacak demiş Arınç,yarın enstitüye gittiğimde soracağım,er ya da geç yatırdığım ekstra parayı geri ödeyecekler bir şekilde nasıl iş bu anlamadım,bugün mecbur kalmasaydım yatırmazdım ekstradan parayı bir de bununla uğraşacağım şimdi başka işim yokmuş gibi..

- - - Güncellendi - - -

Evet arkadaşlar bugün sordum ve ekstra para yatıranların parası iade edilecekmiş,yazının gelmesini bekliyolarmış,haftaya gidip alıcam,bilginize,yani katlamalı katkı yok,sadece sabit miktarı yatıracaksınız..

mususi

Öğrenci
Arkadaşlar ben Eylül 2012 de yüksek lisansa başladım.Bu sene 3. yılım ve 2 dönemdir 130 tl harç verdim.Harç ödeme şartı 4. yılda mı başlayacaktı diye bir kuşku düştü şimdi içime. Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

genç

Öğrenci
Nazmi hocam lisans için süreler sıfırlanacak anladığım kadarıyla.yani 4 senelik bir bölümse o bölümde okuyan herkese azami 7 sene 6 yıllık bölümse 9 sene süre tanınacak.peki daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmayacaksa yani sifirlanacaksa harç hesaplamalarininda buna göre yapılması gerekmezmi.mesala 4 senelik bir bölümde 5. Senemdeyim ve harc yatirmam gerekiyor.çünkü 4 seneyi astim ve okulum bitmedi.ancak bu kanuna göre daha önceki öğrenim süreleri dikkate alinmaz diyor.o zaman süre gibi harç uygulamasınında baştan baslamasi gerekmezmi.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar son durum nedir su anda okula ilisik kesilmedi ama benim 6. Sinifta surem doluyor o zaman okuldan atilcak miyim

A

Akademik Forum

Guest
10 dakikanı ayırıp yasayı okursan, kayıtlı herkesin azami süresinin sıfırlanıp baştan başladığını görürsün. Bu konuda gerekli her açıklama, defalarca yapıldı.

_Dejavu_

Öğrenci
Arkadaslar son durum nedir su anda okula ilisik kesilmedi ama benim 6. Sinifta surem doluyor o zaman okuldan atilcak miyim

Lisans için süre sınırlaması getirildi, 4 yıllık Fakülteleri 6 Yılda, 5 Yıllık Fakülteleri 7 Yılda 2 Yıllık Meslek Yüksekokullarını da en fazla 4 Yılda bitirme hakkınız var. Süreler sıfırlandı yeni kayıt olmuş bir öğrenci gibi oluyorsunuz.

Yüksek Lisans yada Doktora için herhangi bir süre sınırlaması yok.

A

Akademik Forum

Guest
Lisans için süre sınırlaması getirildi, 4 yıllık Fakülteleri 6 Yılda, 5 Yıllık Fakülteleri 7 Yılda 2 Yıllık Meslek Yüksekokullarını da en fazla 4 Yılda bitirme hakkınız var. Süreler sıfırlandı yeni kayıt olmuş bir öğrenci gibi oluyorsunuz.

Yüksek Lisans yada Doktora için herhangi bir süre sınırlaması yok.

4 yıllık fakülteler için azami süre 7 yıl.Yanlış bilgi vermeyelim.

A

Akademik Forum

Guest
Değerli arkadaşlar, azami süresini aşanlara entitüler öğrenci belgesi veriyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Kalan surenin yarisi kadar ek sure veriliyor diye bi sey duydum

- - - Güncellendi - - -

http://odb.kocaeli.edu.tr/dosyalar/6569_sayili_af_kanunun_uygulama_esaslari.pdf

Buradaki 30.maddeden kalan sürenin yarısı ekleniyor yorumu nasıl çıkarılabiliyor merak ediyorum.Israrla,kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeye devam ediyorsunuz.

filiz13

Öğrenci
merhaba, lisans üstü eğitim öğretim yönetmeliğinde azami sürelerde bir değişiklik yapılacak mı acaba? özellikle lisans sonrası doktorada, 2013 de lisans sonrası doktora azami süresi 18 yarı yıl olarak değiştirilmişti şimdi ne olacak acaba? düşürülecek diye duydum ve eğer düşürülse benim öğrenciliğim ve öyp arş. gör. lüğüm tehlikeye girecek demektir. Acil cevabınızı bekliyorum

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam cevabını bekliyorum

filiz13

Öğrenci
Hocam öyp nin yönetmeliğinde öğrenim süreleri lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğine göre belirlenir yazıyor yani lisas sonrası doktorada azami süreyi düşürürlerse öğrenciliği de araş. gör. lüğüde etkileyecek malesef