Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

karaaprens

Öğrenci
Doğrudur hocam anladım, bu azami süre yüzünden bir çok ÖYPlinin işine son verilecek , heleki bu sorun bu önümüzdeki dönemden itibaren çok büyük sıkıntılara sebebiyet verecektir

filiz13

Öğrenci
evet hocam inşallah öyle olmaz ne diyelim, nasıl bir yerde yaşıyoruz 2 senelik plan yapamıyoruz malesef.

Nazmi hocam fikrini almak istiyorum müsait olduğunda yazabilir misin? Yeni yönetmelikte azami sürelerde değişiklik yapılacak mı? birde yapılacaksa bu sene eylüle kadar olan tez savunma hakkımız korunur mu yoksa düşürülürse hemen atılır mıyız?

filiz13

Öğrenci
aslında benim 6 şubat 2013 tarihinde yönetmelikte yapılan değişikliğe göre 2 dönemim daha var ama lisans sonrası doktora için belirlenen 18 dönemlik azami süre düşürülecek diye birşey duydum bu yüzden endişeliyim, düşürülürse ne yapacağım, beni nasıl etkileyecek diye düşünmekten çıldırmak üzereyim

A

Akademik Forum

Guest
Lisansta tüm kayıtlı öğrencilerin azami süresi sıfırlandı. Hak kaybı olmaması için yüksek lisansta da aynı şey yapılır diye düşünüyorum. Pat diye kimseyi atacaklarını sanmıyorum.

_Dejavu_

Öğrenci
Arkadaşlar Yüksek Lisans/Doktora öğrenim süreleri için herhangi bir çalışma olduğunu sanmıyorum. Bu karar Lisans eğitimi için alındı süreler sıfırlandı ve 4 yıllık bölümler için 7 yıl (14 Dönem) süre verildi. Lisansüstü için süreler tekrardan düzenlense bile süreler sıfırlanır Tezli için 3 yıl (6 Dönem) Tezsiz içinde 4 yıl (8 Dönem) süre verilir diye düşünüyorum. Aksi bir durum olacağını sanmam çünkü bir anda okuldan atıldınız demez kimse hele de şu seçim ağzında. Lisansüstünde süre sınırlaması olacağını sanmıyorum çünkü süreyi aşanlar için katkı payını ödeyip öğrenciliğiniz devam ediyor herhangi bir sınırlama gelecek olsa Katlamalı Harçların kaldırılmasıyla birlikte süre sınırlaması getirilirdi diye düşünüyorum. Merak edenler için Katkı Payı Yıllık 258 TL olup 129 TL olarak İki Taksitte alınmaktadır. İyi Akşamlar.

afaydiner

Öğrenci
Forumdaki mesajları okuduğum kadarıyla. Yüksek lisans yapan arkadaşlar harçlarını ödedikçe herhangi bir atılma durumu ile karşı karşıya kalmayacaklar, öğrencilikleri devam edecek ve askerlik tecilleri de 35 yaşına kadar sürecektir.

Bu konu ile ilgili çıkardığım sonuç doğru mudur?

Konu ile ilgili yeni bir düzenleme veya yönetmelik değişikliği olmuş mudur?

Tüm forum çalışanlarına iyi çalışmalar.
Eğitimini sürdüren tüm arkadaşlara başarılar dilerim.

afaydiner

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

ya biri bana yardim etsin..soru sorcam ama nerde yazcagimi bilmiom...ya lisans ustu basvuru sartlarin kim bilior..

Bulunduğun üniversiteye göre extra şartlar olabilir ancak genel olarak:

-ALES 70puan üzeri olmalı. (genel puanlamaya %50 etkili)
-YDS 50puan üzeri olmalı. (genel puanlamaya %20 etkili)
-GANO 2,50 üzeri olmalı (genel puanlamaya %10 etkili)
-MULAKAT başvurduğun okulun akademik kadrosu tarafından 100 puan üzerinden belirlenir (genel puanlamaya %20 etkili)

Bu puan birikimi ile 100 üzerinden bir skora sahip olursun ve sıralamaya girersin. Açılan kontejan sayısı senin sıralamanı kapsıyorsa kayıt hakkın doğar.

3.14

Öğrenci
Benimde bir sorum var.Ben şuanda bir bölümde yüksek lisansa yapıyorum 1 dönem geçti yani daha dersleri alıyorum .Geçen hafta başka bir şehirde işe girdim ve derslere gidip gelmem imkansız. Okul benim tecilimi 2018 e kadar uzatmıştı şimdi derslere girmeyip kaydımı yenilesem sizce okul beni atma durumu olur mu? işe başladığım yerde de yüksek lisansa yapmayı düşünüyorum yani orada yükseğe başlayana kadar böyle devam edebilir miyim? atılma durumu olursa tecilim bozulur mu? Lütfen yardım edin :)

afaydiner

Öğrenci
Benimde bir sorum var.Ben şuanda bir bölümde yüksek lisansa yapıyorum 1 dönem geçti yani daha dersleri alıyorum .Geçen hafta başka bir şehirde işe girdim ve derslere gidip gelmem imkansız. Okul benim tecilimi 2018 e kadar uzatmıştı şimdi derslere girmeyip kaydımı yenilesem sizce okul beni atma durumu olur mu? işe başladığım yerde de yüksek lisansa yapmayı düşünüyorum yani orada yükseğe başlayana kadar böyle devam edebilir miyim? atılma durumu olursa tecilim bozulur mu? Lütfen yardım edin :)

Bu durum okuldan okula değişebilir. Ancak sadece sınavlara girerek öğrenciliğini sürdürüyor olabilmen lazım. Yinede şuan kayıtlı olduğun öğrenci işlerini arayarak bilgi alman en doğrusu olacaktır.

Başarılar

- - - Güncellendi - - -

Forumdaki mesajları okuduğum kadarıyla. Yüksek lisans yapan arkadaşlar harçlarını ödedikçe herhangi bir atılma durumu ile karşı karşıya kalmayacaklar, öğrencilikleri devam edecek ve askerlik tecilleri de 35 yaşına kadar sürecektir.

Eğitimini sürdüren tüm arkadaşlara başarılar dilerim

---GÜNCEL---

_Dejavu_

Öğrenci

Eğitimini sürdüren tüm arkadaşlara başarılar dilerim.

Evet durum anlattığınız gibi aldığınız YL derslerine ek olarak dönemlik 258 TL (İki Taksitte alınır ve uzattığınız her dönem için 129 TL'yi yatırdıkça) öğrenciliğiniz devam edecek. Zaten ileride YÖK Yükseklisans için 4 yıl yada 5 yıl şartı koysa bile önceki süreler sıfırlanıyor ve okula yeni başlamışsınız gibi sayılıyor. Önlisans ve Lisans için böyle yapıldı YL ve Doktora için şimdilik herhangi bir şey yok ama olsa bile süreler sıfırlanır zaten.

kyle_x7

Öğrenci
Arkadaslar merhaba,
ITU Fen Bilimleri Enstitusu ile gorustum. Su anda alinan "2 dönem üstüste ders secmeyen ögrencinin kaydi silinir" gibi bir karar ciktigini ancak resmi yazinin henuz okullara gonderilmedigini soylediler. Güz döneminde kayit yenileyecekler icin bekleniyor sanirim. Göz önünde bulundursaniz iyi olur derim.

_Dejavu_

Öğrenci
Arkadaşlar birçok Üniversitenin Lisanüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişmiş. Bir bakmanızı öneririm; Birçok Üniversite Yüksek Lisansı 3 Yılda tamamlayamayanların öğrencilikleri sona erer benzeri ibareler bulundurmuş. Mesela Selçuk Üniversitesi Yönetmeliğinde 3 Yılda mezun olamayanların öğrenciliği askıya alınır ibaresi bulunuyor, Gümüşhane Üniversitesinde mezun olamayan öğrencinin durumu senato tarafından belirlenir, Başkent Üniversitesi Lisanüstü Yönetmeliğinde ise not ortalaması 2.50'nin altında olanların ilişiği kesilir (Lisans ortalaması diye düşünüyorum) ibareleri eklenmiş. Sanırım Yüksek Lisans ve Doktora'dan atılma bu sene itibariyle işleme konuyor, bu durum üzücü ancak önceki süreler sıfırlanır ibarelerine rastlayamadım eğer önceki süreler sıfırlanmaz ve ilişiğiniz kesildi gibi bir durum söz konusu olursa bu konuyu mahkemeye taşımalıyız. Çünkü Lisans eğitimleri için 7 Yıl süre verildi ve önceki süreler sıfırlandı Lisansüstü eğitimi zor dersler çok zor, bunun yanında gündüz herkes çalışıyor her öğrenci bir dönemde 4 ders almak zorunda değil kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamaz, Tezli yada Tezsiz YL için Resmi Gazetede Üniversitelerin Yayınladıkları Lisansüstü Yönetmeliklere dikkat etmenizi öneririm.

Lütfen şunlara da bir göz atın;

http://www.selcuk.edu.tr/dosyalar/files/300/yon.pdf
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
http://www.baskent.edu.tr/mevzuat/yonetmelik-yonerge/lisansustu-2015.pdf

EserKUTAY

Öğrenci
Arkadaşlar birçok Üniversitenin Lisanüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği değişmiş. Bir bakmanızı öneririm; Birçok Üniversite Yüksek Lisansı 3 Yılda tamamlayamayanların öğrencilikleri sona erer benzeri ibareler bulundurmuş. Mesela Selçuk Üniversitesi Yönetmeliğinde 3 Yılda mezun olamayanların öğrenciliği askıya alınır ibaresi bulunuyor, Gümüşhane Üniversitesinde mezun olamayan öğrencinin durumu senato tarafından belirlenir, Başkent Üniversitesi Lisanüstü Yönetmeliğinde ise not ortalaması 2.50'nin altında olanların ilişiği kesilir (Lisans ortalaması diye düşünüyorum) ibareleri eklenmiş. Sanırım Yüksek Lisans ve Doktora'dan atılma bu sene itibariyle işleme konuyor, bu durum üzücü ancak önceki süreler sıfırlanır ibarelerine rastlayamadım eğer önceki süreler sıfırlanmaz ve ilişiğiniz kesildi gibi bir durum söz konusu olursa bu konuyu mahkemeye taşımalıyız. Çünkü Lisans eğitimleri için 7 Yıl süre verildi ve önceki süreler sıfırlandı Lisansüstü eğitimi zor dersler çok zor, bunun yanında gündüz herkes çalışıyor her öğrenci bir dönemde 4 ders almak zorunda değil kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamaz, Tezli yada Tezsiz YL için Resmi Gazetede Üniversitelerin Yayınladıkları Lisansüstü Yönetmeliklere dikkat etmenizi öneririm.

Nazmi Hocam yukarıdaki yönetmeliklerden okuduklarımızı Yükseklisans eğitiminden atılma geri gelmiş olarak yorumlamalı mıyız? yoksa korkulacak bir şey yok mu lütfen bilgi sahibi bir arkadaş bizleri aydınlatabilir mi?

EserKUTAY

Öğrenci
Nazmi Hocam yukarıdaki yönetmeliklerden okuduklarımızı Yükseklisans eğitiminden atılma geri gelmiş olarak yorumlamalı mıyız? yoksa korkulacak bir şey yok mu lütfen bilgi sahibi bir arkadaş bizleri aydınlatabilir mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
A

Akademik Forum

Guest

Hocam, siz hangi üniversitede okuyorsunuz? Yazınızı okuyunca endişelenmeye başladım. Enstitünüzle irtibata geçtiniz mi?