35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

cerfecer

Öğrenci
Hocam listenizdeki isimler artıyor aslında bu hepimizin listesi:) Yeter ki inanalım ve birlik olalım...Çünkü bizler çalışarak ve büyük emekler harcayarak bir yerlere geldik ortak noktamızda bu...İnşallah daha güzel haklara sahip olacağız ...
Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink

Hocalarım 27 kişi olduk tekrar tekrar çok teşekkür ederim katılımınız ve ilginiz için. Gönderilecek ücret kişi başı 100 tl dir. Hocalarımıza buradan yeniden duyurmuş olalım. Az kaldı bitecek inş.

sfagnum

Öğrenci
yeni hafta uğur getirir umarım

adaletpeşindekoşanlar olarak 50 yi bulmamız dileğiyle...

çalışmalarınızda başarılar arkadaşlar ...

- - - Güncellendi - - -

an itibariyle kaç kişi olduk hocam...

hem böylece başlık da güncel kalmış olsun :)

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocalarım sürekli merak edilen bir soru ve bu hep soruluyor senetler nasıl iptal edilecek. Arkadaşlar tek tek senetlerin iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ondan daha sağlam bir çözüm var bu da senetlerin yer aldığı yönetmeliği iptal ettirmek. Amacımız da bu bizim böylece bütün senet imzalayanların ve imzalayacak olanların da senetleri iptal olmuş olacak hükümsüz hale gelecek. Bununla birlikte Danıştay'a dava açarken yürütme durdurma istemiyle dava açacağız. Yürütme durdurma ise 3-5 ay arasında çıkar. Yürütmeyi Durdurma lehimize çıkarsa zaten senetler de hükümsüz kalır. Durum bundan ibaret.

- - - Güncellendi - - -

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk

Arkadaşlar sayımız 28 oldu devam ediyoruz. Teşekkür ederim..

Son düzenleme:

Mr December

Baş Editör
Ben parayı şimdi aktardım. İş arkadaşlarımla da tekrar paylaştım. Eski editörlerimizden ibulut da destek olacağını belirtti :)

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Ben parayı şimdi aktardım. İş arkadaşlarımla da tekrar paylaştım. Eski editörlerimizden ibulut da destek olacağını belirtti :)

Tamam hocam o hocamızı da listeye ekliyorum :)

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut

Arkadaşlar sayımız 29 oldu devam ediyoruz. Teşekkür ederim..

ezgideniz

Öğrenci
mecburi hizmet devri (sağlık ve eş durumu hariç) olmasın, hiçbir şey hiçbir yere aktarılmasın, yalnızca şu senetler iptal edilsin. n'olur, n'olur, n'olur! emek vermem gereken her işi yaptığımda, kazandığım paranın lütuf gibi verildiğini düşünerek sinirimin bozulmasını kaldıramıyorum.

sfagnum

Öğrenci
mecburi hizmet devri (sağlık ve eş durumu hariç) olmasın, hiçbir şey hiçbir yere aktarılmasın, yalnızca şu senetler iptal edilsin. n'olur, n'olur, n'olur! emek vermem gereken her işi yaptığımda, kazandığım paranın lütuf gibi verildiğini düşünerek sinirimin bozulmasını kaldıramıyorum.

burslu öğrenci muamelesi görmek hem de haketmediğimiz halde... çok onur kırıcı

ve bu durum bir yandn da manevi baskıya haliyle stres e sebep oluyor... bu da çok heves kırıcı

aidiyet duygusundan uzaklaştırıyor insanı... herkesle aynı işi yapıp farklı muameleye tabi tutulmak

taşeron anlayışının akademik versiyonu

edimvar

Öğrenci
İnanın arkadalar artık bu ÖYP den tiksindim. Kandırılmış bir çocuk gibi hissediyorum kendimi. 2011 yılında senedimi imzaladım. İmzaladığım zamanlar 3 ay yurt dışı dil eğitimi desteği var dediler, dilim yetmesine rağmen yıl 2015 hala bir yere gidemedim; üstelik yüksek lisansımı bitirdim şimdi ise doktorama başladım, doktora da bitecek... Senedi imzaladığım sene, ÖYP desteği 50.000 TL idi, şimdi bakın 30.000 TL ye düştü. Yine senedi imzaladığım sene, YÜksek lisans tez için yurtdışı araştırma desteği 3 ay, doktora tez sürecinde araştırma desteği 1 yıl idi. Şimdi ise; yüksek lisansta tez sürecinde yurtdışı araştırma desteği kaldırıldığı gibi, doktora tez sürecinde araştırma desteği 6 aya düştü. Bir de üstüne dil eğitimi için herhangi bir kıpırdamanın esamesi görünmüyor.

Yani kısacası; severek ve isteyere başladığım programa sanki karşılıksız çek verilmiş gibi bakıyorum. Resmen kandırılıyor, kandırılmaya devam ediyor ve hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Üstüne başarız olduğum zaman ise geri isteyecekleri maaşımın ve fazinin korkusu ensemde.

Mr December

Baş Editör
İnanın arkadalar artık bu ÖYP den tiksindim. Kandırılmış bir çocuk gibi hissediyorum kendimi. 2011 yılında senedimi imzaladım. İmzaladığım zamanlar 3 ay yurt dışı dil eğitimi desteği var dediler, dilim yetmesine rağmen yıl 2015 hala bir yere gidemedim; üstelik yüksek lisansımı bitirdim şimdi ise doktorama başladım, doktora da bitecek... Senedi imzaladığım sene, ÖYP desteği 50.000 TL idi, şimdi bakın 30.000 TL ye düştü. Yine senedi imzaladığım sene, YÜksek lisans tez için yurtdışı araştırma desteği 3 ay, doktora tez sürecinde araştırma desteği 1 yıl idi. Şimdi ise; yüksek lisansta tez sürecinde yurtdışı araştırma desteği kaldırıldığı gibi, doktora tez sürecinde araştırma desteği 6 aya düştü. Bir de üstüne dil eğitimi için herhangi bir kıpırdamanın esamesi görünmüyor.

Yani kısacası; severek ve isteyere başladığım programa sanki karşılıksız çek verilmiş gibi bakıyorum. Resmen kandırılıyor, kandırılmaya devam ediyor ve hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Üstüne başarız olduğum zaman ise geri isteyecekleri maaşımın ve fazinin korkusu ensemde.

Ben de aynı duyguları paylaşıyorum ve çevremdekilere bunları anlatıyorum.
Senet yaparken insan tartıp ölçüp karar veriyor ama artık düşünülecek hiçbir yeri kalmadı.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşım demişsin ki resmen kandırılıyoruz ve hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Bu konuda ses çıkarmak, itiraz etmek toplu olarak olmaz, sosyal medyada falan da olmaz. Eğer başarısızlıktan dolayı ilişkinizi keserlerse ve faiziyle senet tahsili istenirse o zaman hemen çatır çatır dava açmanız lazım. Böyle kuru kuru isyanlarla hiçbirşey değişmez. İlişkisi kesilen insanlar dava açmıyor, faşizme boyun eğiyor, hukuki yönden hakkını aramıyor ve YÖK de faşistçe davranmaya devam ediyor. Ben şahsen böyle bir durumda idare mahkemesine dava açacağım. Ödenekler verilmedi ya da az verildi, verilen vaatler tutulmadı şimdi ne hakla benim başarısızlığımdan dolayı ilişkim kesiliyor diye.. YÖK bir de kendi başarısızlığına baksın. Bütün arkadaşlara cesaretli olmalarını, yasal yollardan her türlü haklarını aramalarını tavsiye ediyorum. Avukata vereceğimiz para, mahkeme masrafı falan toplasan ödenecek senet masrafının, ilişik kesilmesi durumunda kaybedilecek maaşların milyonda biri etmez, artık korkusuzca hakkımızı arayalım.

Mr December

Baş Editör
Arkadaşım demişsin ki resmen kandırılıyoruz ve hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Bu konuda ses çıkarmak, itiraz etmek toplu olarak olmaz, sosyal medyada falan da olmaz. Eğer başarısızlıktan dolayı ilişkinizi keserlerse ve faiziyle senet tahsili istenirse o zaman hemen çatır çatır dava açmanız lazım. Böyle kuru kuru isyanlarla hiçbirşey değişmez. İlişkisi kesilen insanlar dava açmıyor, faşizme boyun eğiyor, hukuki yönden hakkını aramıyor ve YÖK de faşistçe davranmaya devam ediyor. Ben şahsen böyle bir durumda idare mahkemesine dava açacağım. Ödenekler verilmedi ya da az verildi, verilen vaatler tutulmadı şimdi ne hakla benim başarısızlığımdan dolayı ilişkim kesiliyor diye.. YÖK bir de kendi başarısızlığına baksın. Bütün arkadaşlara cesaretli olmalarını, yasal yollardan her türlü haklarını aramalarını tavsiye ediyorum. Avukata vereceğimiz para, mahkeme masrafı falan toplasan ödenecek senet masrafının, ilişik kesilmesi durumunda kaybedilecek maaşların milyonda biri etmez, artık korkusuzca hakkımızı arayalım.

Resmen kandırılıyoruz ama kandırılma ve başarı arasında bir ilişki göremiyorum ben. Neden başarısızlık konusunda ilişiğim kesildiğinde dava açmam lazım? Rahatsız olduğum kısımları belirtiyorum ve buna tepki gösteriyorum. Öyle ya da böyle zorlamayla lisansüstü eğitimi başarıyla bitirmek zorundayız.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Resmen kandırılıyoruz ama kandırılma ve başarı arasında bir ilişki göremiyorum ben. Neden başarısızlık konusunda ilişiğim kesildiğinde dava açmam lazım? Rahatsız olduğum kısımları belirtiyorum ve buna tepki gösteriyorum. Öyle ya da böyle zorlamayla lisansüstü eğitimi başarıyla bitirmek zorundayız.

Ben de size hak veriyorum hocam. Ben ilişik kesilmesine karşı değilim. Sadece ilişik kesildikten sonra senedin tahsil edilmesine karşıyım. Çünkü zaten kişi öyle ya da böyle işinden kariyerinden edilmiş bir de senedi almanın bir mantığı yok.

A

Akademik Forum

Guest
öyp araştırma görevlileri yükseköğretim kanununun 33a maddesi uyarınca atanmıyor mu? Normal 33a kadroları daimi kadro olduğu için ilişik kesme gibi bir durum yok. Öyp'de neden olsun? Eğer öyp'nin normal 33a kadrosundan bir farkı kalmadıysa, öyp'ye vaat edilen avantajlar hayata geçirilmediyse diğer 33a'lılardan ne farkı kalıyor da ilişik kesiyor YÖK? 50d ile mi atanıyor öyp'liler de ilişik kesiliyor? Atama kağıdında 33a yazıyor, sosyal güvenlik hizmet belgesinde "daimi kadro" yazıyor. Zorlamayla eğitim bitmez, kusura bakma Bay Aralık, bu zihniyetin YÖK'ün faşist zihniyetinden zerre kadar farklı değildir. Araştırma yapacak adamın psikolojisi de iyi olacak ki kendini tam olarak verecek. Senetle tehditle bu işler yürümez. Zamanında bitiremeyene başka bir çözüm yolu bulacaklar ya süre uzatılacak ya da başka bi devlet kadrosuna geçiş yaptırılacak, daimi kadro YÖK'ün bi lafıyla, kafasına göre hareketiyle düşmez. Hukuken düşemez, başarısız olan da dava açmadıkça bu sistem değişmez ancak burada tepki göstermeye devam edersiniz. Baştan açmasınlar kadroyu o zaman.. Yrd.Doç. veya doçent ya da prof. olan daimi kadrodaki bir hocanın başarısızlıktan ilişkisi kesiliyor mu, adam yıllarca yatıyor, hiçbirşey yapmıyor, ne proje, ne ders, ne yayın, hatta okula bile gelmiyor, başarısızlığın haddi hesabı yok ama daimi kadro ömür boyu devam ediyor. Adam bi defa kadroyu kazanmış sonrası kimsenin umrunda değil, kazanılmış hak ömür boyu sürüyor. Bi tek 50d kadroları sözleşmeli, ilişik kesilmesi kanunda belirtilmiş. Kanun başka şey, YÖK'ün ha bire kafasına göre değiştirdiği yönetmelik başka şey.. 33a ilişik kesiyorsa bütün 33a'larda ilişik kesilmeli, eşitsizlik aslında bırak idare mahkemesini, anayasa mahkemesine bile gidilebilir. Tabi rahatsız olduğun konuları sen de burada tartışmaya devam edersin başkaları senin yerine de yasal yollardan hak mücadelesi verirken.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
öyp araştırma görevlileri yükseköğretim kanununun 33a maddesi uyarınca atanmıyor mu? Normal 33a kadroları daimi kadro olduğu için ilişik kesme gibi bir durum yok. Öyp'de neden olsun? Eğer öyp'nin normal 33a kadrosundan bir farkı kalmadıysa, öyp'ye vaat edilen avantajlar hayata geçirilmediyse diğer 33a'lılardan ne farkı kalıyor da ilişik kesiyor YÖK? 50d ile mi atanıyor öyp'liler de ilişik kesiliyor? Atama kağıdında 33a yazıyor, sosyal güvenlik hizmet belgesinde "daimi kadro" yazıyor. Zorlamayla eğitim bitmez, kusura bakma Bay Aralık, bu zihniyetin YÖK'ün faşist zihniyetinden zerre kadar farklı değildir. Araştırma yapacak adamın psikolojisi de iyi olacak ki kendini tam olarak verecek. Senetle tehditle bu işler yürümez. Zamanında bitiremeyene başka bir çözüm yolu bulacaklar ya süre uzatılacak ya da başka bi devlet kadrosuna geçiş yaptırılacak, daimi kadro YÖK'ün bi lafıyla, kafasına göre hareketiyle düşmez. Hukuken düşemez, başarısız olan da dava açmadıkça bu sistem değişmez ancak burada tepki göstermeye devam edersiniz. Baştan açmasınlar kadroyu o zaman.. Yrd.Doç. veya doçent ya da prof. olan daimi kadrodaki bir hocanın başarısızlıktan ilişkisi kesiliyor mu, adam yıllarca yatıyor, hiçbirşey yapmıyor, ne proje, ne ders, ne yayın, hatta okula bile gelmiyor, başarısızlığın haddi hesabı yok ama daimi kadro ömür boyu devam ediyor. Adam bi defa kadroyu kazanmış sonrası kimsenin umrunda değil, kazanılmış hak ömür boyu sürüyor. Bi tek 50d kadroları sözleşmeli, ilişik kesilmesi kanunda belirtilmiş. Kanun başka şey, YÖK'ün ha bire kafasına göre değiştirdiği yönetmelik başka şey.. 33a ilişik kesiyorsa bütün 33a'larda ilişik kesilmeli, eşitsizlik aslında bırak idare mahkemesini, anayasa mahkemesine bile gidilebilir. Tabi rahatsız olduğun konuları sen de burada tartışmaya devam edersin başkaları senin yerine de yasal yollardan hak mücadelesi verirken.

Siz de haklısınız. Ekstra süre verilmesi yerinde bir karar olur.

Mr December

Baş Editör

Sen benim yazdıklarımı bir türlü anlayamıyorsun bence. Senle aynı şeyleri söylememe rağmen neden farklı anlıyorsun ben de onu anlamış değilim açıkçası :). Bu konuların hepsine ve açılan davalara tek tek senden daha çok hakimim. Kağıt üstünde senin yazdığın gibi yazmak kolay ama o şekilde eyleme geçemiyor onlar. Bir de dönüp ÖYP/35. madde araştırma görevlisi profiline bakar mısın, onların çoğu tuttuğunu koparma peşinde ve burada yazdıklarımız onların kuyrukları sıkışana kadar onların umrunda değil.

Ufacık bir not: Şu anda mahkemenin bize aldığu tavrın bir nedeni de insanların sürekli dava açmalarından olabilir, bunu da aklından çıkarma.

kiterunner90

Öğrenci
[MENTION=8148]Gamze[/MENTION], [MENTION=7087]Mr December[/MENTION] [MENTION=14243]_EMİR_[/MENTION] Hocalarım, disiplin suçu işlememiz neticesinde görevimize son verilmesinde de, bu senetler ödeniyor mu?

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
[MENTION=8148]Gamze[/MENTION], [MENTION=7087]Mr December[/MENTION] [MENTION=14243]_EMİR_[/MENTION] Hocalarım, disiplin suçu işlememiz neticesinde görevimize son verilmesinde de, bu senetler ödeniyor mu?

Evet herhangi bir şekilde ilişik kesilirse çalıştığınız süre kadar senet miktarı sizden isteniyor.

- - - Güncellendi - - -

Yök Davası Kişiler

1.Nazmi Hocam
2.hamza hoca
3.edimvar
4.chimeneyes
5.sfagnum
6.csaltundag
7.ezgideniz
8.kuazimodo
9.kupeli_
10.nihonsei
11.mehmet arslan
12.cengah
13.sgokalp81
14.ahmetaydemir
15.ByMeMo
16.pharm
17.arslanmath
18.Mr December
19.Göktürk
20.dilara
21.tikocam
22.serden
23.iskender84
24.Rıfat
25.MERCAN_BABA
26.rfedai
27.fink
28.tanerk
29.ibulut

Arkadaşlar burada ismi olan hocalarımızdan bazıları yatırmış bazıları yatırmamış. Lütfen rica ediyorum eğer ücret konusunda tereddütü olan varsa ismini eklemeyeyim. Şu anda 1800 tl olmuş. Listeye göre daha 11 kişi ücret vermemiş. Bu tablo gönüllülük esasına göre oluşturuluyor ben kimseyi zorlamıyorum ayrıca bu dava herkesin faydasına ben hala anlamış değilim neden bu kadar yavaş hareket ediyoruz.