35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

yakamoz

Öğrenci
Hocalarım, Arkadaşlarım yeniden merhaba. Dava devam ediyor. Ara kararı çok önceden alındı ve o iş bitti artık. Şu anda sadece YD kararı için bekleniyor. Dua edelim yürütme durdurma kararı çıksın. Bize ilk önce lazım olan bu.

- - - Güncellendi - - -

Daha önce bir Hocamız da ÖYP ilişik kesme durumunun ÖYP Usul ve Esaslarıyla düzenlenemeyeceğine dair bir mahkeme kararı da paylaşmış bu da gayet güzel bir gelişme. Zaten bu konuda Eğitim-Sen in açtığı dava da var oradan da bir hak elde edeceğimizi düşünüyorum. Bununla birlikte mecburi hizmetin sadece eş ve sağlık durumu nedeniyle değil diğer başka hallerde de devrinin mümkün olmasına dair gelişmelerin de yakında olacağını düşünüyorum. Burada bizler sabırlı ve azimli olarak her adımı takip etmeliyiz ve üzerine gitmeliyiz. Bu işler ağlamayınca olmuyor emek gerek Hocalarım. Saygılar Hepinize..

Hocam ara karar alındı o iş bitti derken tam olarak ne demek istediniz, ara kararda ne vardı ki

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Hocam ara karar alındı o iş bitti derken tam olarak ne demek istediniz, ara kararda ne vardı ki

Hocam ara karar şu anlamda söyledim. Hakimler yürütme durdurma vermek için gerekli belgeleri istiyorlar onun için ara karar veriyorlar. O karardan sonra da Yürütme durdurma ya da esastan karar veriyorlar.

ssçç

Öğrenci
ben senedi noterde imzalmadım. üniversite o zaman gerek duymamıştı notere. kendin imzala kefillerine imzalat getir notere gerek yok denilmişti. su durumda benim senedimin geçerliliği nedir bilgisi olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Ödenecek miktar

Merhaba benim mecburi hizmetimin bitmesine 1 yıl var. Ayrılırsam kalan 1 yıllık parayı mı öderim yoksa tümünü mü?

A

Akademik Forum

Guest
Yurtiçi görevlendirmelerde mecburi hizmet süresi

Merhaba
Yurtiçinde doktora yaptım ama yüklenme senedimde 2 misli görev yapar yazıyor. Yurtiçi doktora yapıldığında birebir değil miydi buna ilişkin sözleşmenin birebiri kapsaması için dava açabilir miyim? Bir de araştırdım bulamadım yurtiçinde doktora yapanlar kaldığı süre boyunca mecburi hizmet yapar nerede yazıyor yoksa.böyle bir şey yok mu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
1 yıl ödersin tabiki üstad.

Sayın renasedat. Bu tür sorulara yönelik basmakalıp bir cevap vermişsiniz. Ne yazık ki bu tür soruların yanıtı, senedin içeriğine göre değişiyor. Nitekim bu forumda daha önce yazan bir arkadaş da senedinde istifa etmesi durumunda tüm borçların alınacağı ibaresi nedeni ile zorunlu hizmeti az bir zaman kalmasına rağmen 300 küsür bin lira kendisinden para talep edildiğini yazmış. Yani diyeceğim, senetlerin büyük bölümünde çalışılan kısımlar borçtan düşülürken, bazı üniversitelerin imzalattığı ve büyük kısmı yaklaşık 9-10 sene öncesine ait senetlerde borcun tamamı istenebiliyor. Bunun hukuki bir dayanağı varmıdır bilemiyorum ancak ne yazık ki haklı bile olunsa bu para verilip daha sonra hak aranabiliyor. Yukarıdaki arkadaşa önerim de senedini incelemesidir.
Bu konuda hukuken yapılabilecek birşey varmı onu da bilemiyorum. Zira kişilerden alacaklara ilişkin tebliğe açık bir çelişki söz konusu. Ancak üniversitelere bu durum anlatılamıyor anladığım kadarıyla. Bilgisi olanlar yorum yaparlarsa sevinirim.

ddy

Öğrenci
ben senedi noterde imzalmadım. üniversite o zaman gerek duymamıştı notere. kendin imzala kefillerine imzalat getir notere gerek yok denilmişti. su durumda benim senedimin geçerliliği nedir bilgisi olan var mı?

Bende de aynı durum var. O imzaladğımız kağıtta da o zamnki maaşlara göre bir hesap var ve çok düşük bir miktar. İstifa etmek istersem o imzalığımız kağıt geçerli midir? Geçerliyse tazminat oradaki rakam mı olacaktır?

goggles

Araştırma Görevlisi
Bende de aynı durum var. O imzaladğımız kağıtta da o zamnki maaşlara göre bir hesap var ve çok düşük bir miktar. İstifa etmek istersem o imzalığımız kağıt geçerli midir? Geçerliyse tazminat oradaki rakam mı olacaktır?
O rakamlara bakilmaz. Aldiginiz maaslar hesaplanir. Ona gore bir tutar cikar ortaya. Onu odersiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Bu alınan maaşlara göre hesaplanması bir adaletsizlik doğurmuyor mu? Mesela benim iki yabancı dilim var ve devlet bu nedenle bana her ay 130 lira tazminat ödüyor. Bu senet ödenirken bana en 200 lira fazladan yük çıkarıyor. Yani şu durumda hiç dil bilmesem daha avantajlı olurum.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım, Arkadaşlarım yeniden merhaba. Dava devam ediyor. Ara kararı çok önceden alındı ve o iş bitti artık. Şu anda sadece YD kararı için bekleniyor. Dua edelim yürütme durdurma kararı çıksın. Bize ilk önce lazım olan bu.

- - - Güncellendi - - -

Daha önce bir Hocamız da ÖYP ilişik kesme durumunun ÖYP Usul ve Esaslarıyla düzenlenemeyeceğine dair bir mahkeme kararı da paylaşmış bu da gayet güzel bir gelişme. Zaten bu konuda Eğitim-Sen in açtığı dava da var oradan da bir hak elde edeceğimizi düşünüyorum. Bununla birlikte mecburi hizmetin sadece eş ve sağlık durumu nedeniyle değil diğer başka hallerde de devrinin mümkün olmasına dair gelişmelerin de yakında olacağını düşünüyorum. Burada bizler sabırlı ve azimli olarak her adımı takip etmeliyiz ve üzerine gitmeliyiz. Bu işler ağlamayınca olmuyor emek gerek Hocalarım. Saygılar Hepinize..

hocam "mecburi hizmetin sadece eş ve sağlık durumu nedeniyle değil diğer başka hallerde de devrinin mümkün olmasına dair gelişmelerin de yakında olacağını düşünüyorum" demişsiniz inş olur ancak bu devir hususu üniversitenin inisiyatifinde şu anda eğer bu takdirde devam ederse çok da anlamı olmayacak. bu nedenle zorunlu hale getirilmesi ve üniye seçim hakkı bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. bu konuda da bir şeyler yapılmalı.

A

Akademik Forum

Guest
O rakamlar alınmayacaksa neden o rakam senette yazıyor? Ayrıca maaşı nasıl talep ediyor dediği gibi arkadaşın yabancı dil tazminatı var en basitinden?

nt16

Öğrenci
O rakamlar alınmayacaksa neden o rakam senette yazıyor? Ayrıca maaşı nasıl talep ediyor dediği gibi arkadaşın yabancı dil tazminatı var en basitinden?

senet üzerindeki rakam bildiğim kadarıyla kefiller için. yani kefiller sadece o yazan tutar kadarından sorumlu tutulabilir anlamında.
maaş konusuna gelecek olursak daha önceki yaptığım paylaşımlarda maaşın geri alınamayacağına dair birçok mahkeme kararı bulunmakta. onlar isterler ama yüzde yüz olmamakla birlikte siz ödemek zorunda kalmazsınız.

brkynyl

Öğrenci
Merhabalar hocalarım,

Benim sorum şu:

Oyp ile 35. Madde ile gorevlendirildikten mesela 3 ay sonra istifa edersem, senedin tamamını mı yoksa 3 aylık kısmini mi öderim?

Şimdiden tesekkurler

Sent from my iPhone using Tapatalk