35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

lightandhappy

Öğrenci
Benim onlardan istediğim şey, ben karar vermeden başkalarının benim yerime karar verip beni kendi istedikleri işte çalıştırmayacaklarını ve anayasal hakkımın elimden alınamayacağını göstermekti. ben 33a ya geçmek için dilekçe vermedim güvenlik soruşturmamın yapılması için dilekçe vermedim. her ikisine de karşı çıktım ama adamlar 31 aralık 2017 tarihinde beni 33a ya atamışlar nisan 2018 de resmi yazı ile beni geri çağırdılar. Arkadaşlar mahkemlere falan güvenmeyin. kazanırım hakkımı yediler diye düşünmeyin. (ben 5 ocakta rektörlüğe 33a ya geçmek istemiyorum diye yazı yolladım 10 ocakta yazıya olumsuz cevap verdiler. 10 gün içinde dava açtım. şubat ayında personel daireyi aradım güvenlik soruşturması falan istemiyorum dedim ama onlar benim yerime talep etmişler nisanda süreç tamamlandı resmi geri çağırma yazısı doktora yaptığım kuruma ulaştı. )

Hocam üst mahkemeye taşıyıp ayrıca Mayıs 2018'de uygulanan yönetmeliği de gerekçe bildirseydiniz kazanırdınız bence. Çünkü bu gibi durumlarda mahkemeler önce olumsuz yanıt veriyor ama sonrasında buna benzer durum yaşayan arkadaşların söylediğine göre konu üst mahkemeye taşındığında genelde kazanılıyor. Ayrıca arkadaşın dediği gibi zorla 33aya geçirilen birkaç arkadaşında bu forumda tekrar mahkeme kararıyla 50dye geçirildiği yazıyor.

slicer

Öğrenci
Arkadaşlar ben 35.madde ile doktoraya giderken senet imzalamıştım. Ancak yaklaşık 1 yıl sonra öyp'de 50d'den tekrar 33a'ya alınmak üzere kadro iadesiyle kadromun olduğu üniversiteye döndüm. Bir kaç ay orada kaldıktan sonra yine aynı üniversiteye aynı bölüme tekrar 35 ile görevlendirme aldım. İkinci kez görevlendirmemde senet imzalamadım zaten senin senedin var demişlerdi.

Sorum şu, imzaladığım senet ilk 35.madde görevlendirmemi kapsıyor. Acaba ikinci kez 35.madde ile görevlendirmemi de kapsamakta mıdır sizce? Eğer kapsamıyorsa, bu benim için senet hesaplanması noktasında bir avantaj doğurur mu?

XOXOX

Öğrenci
Arkadaşlar ben 35.madde ile doktoraya giderken senet imzalamıştım. Ancak yaklaşık 1 yıl sonra öyp'de 50d'den tekrar 33a'ya alınmak üzere kadro iadesiyle kadromun olduğu üniversiteye döndüm. Bir kaç ay orada kaldıktan sonra yine aynı üniversiteye aynı bölüme tekrar 35 ile görevlendirme aldım. İkinci kez görevlendirmemde senet imzalamadım zaten senin senedin var demişlerdi.

Sorum şu, imzaladığım senet ilk 35.madde görevlendirmemi kapsıyor. Acaba ikinci kez 35.madde ile görevlendirmemi de kapsamakta mıdır sizce? Eğer kapsamıyorsa, bu benim için senet hesaplanması noktasında bir avantaj doğurur mu?

öypdeki her şey gibi, bu sorunun da kesin bir cevabı yok maalesef. benim kadromun bulunduğu üniversite hem 35 vermedi hem de personel db, "35 verseydik senet imzalatacaktık. iki senet birden geçerli olmayacağı için son senet geçerli olacaktı" dedi. yani 6 aylık 35 alsaymışım örneğin, önceki senetteki 4 yıllık süre geçerli olamayacakmış. keyfi uygulamaya tabi, çözülmesi gereken bir konu.

lightandhappy

Öğrenci
YÖK ısrarla bu konuya net bir açıklama getirmiyor. Lütfen CİMER aracılığıyla YÖK'e bu konu hakkındaki şikayetlerinizi iletin. Aslında eski senetlerin geçerliliğini yitirmiş olması gerekir. Sonuçta bizi kendileri bir gecede 33a'dan 50d'ye geçirdi. Eski senetlerin iptali ile ilgili kazanılmış davalar olmadıkça YÖK topu hep üniversitelere atarak yanıt vermeyecek. Aslında 33aya geçirilip tekrar 35. madde ile görevlendirilmeyenlerin zorunlu hizmetinin olmaması kararı eski senetleri geçersiz gördüklerini gösteriyor ancak üniversiteler de eleman kaybetmemek için YÖK'ten eski senetlerin geçerli olduğunu söylemelerini istiyor kanaatimce. Birde benim gibi zorla üniversitesince 33aya geçirilenler var ki onların uğradığı haksızlık da ayrı bir boyut zaten.

XOXOX

Öğrenci
YÖK ısrarla bu konuya net bir açıklama getirmiyor. Lütfen CİMER aracılığıyla YÖK'e bu konu hakkındaki şikayetlerinizi iletin. Aslında eski senetlerin geçerliliğini yitirmiş olması gerekir. Sonuçta bizi kendileri bir gecede 33a'dan 50d'ye geçirdi. Eski senetlerin iptali ile ilgili kazanılmış davalar olmadıkça YÖK topu hep üniversitelere atarak yanıt vermeyecek. Aslında 33aya geçirilip tekrar 35. madde ile görevlendirilmeyenlerin zorunlu hizmetinin olmaması kararı eski senetleri geçersiz gördüklerini gösteriyor ancak üniversiteler de eleman kaybetmemek için YÖK'ten eski senetlerin geçerli olduğunu söylemelerini istiyor kanaatimce. Birde benim gibi zorla üniversitesince 33aya geçirilenler var ki onların uğradığı haksızlık da ayrı bir boyut zaten.

hocam dava açılınca da yök'ün, üniversitelerin görüşü soruluyor. bumerang gibi. resmi bir görüş, açıklama lazım. bilgi edinme başvurularında da üstünkörü cevaplar veriliyor.

akademi20

Öğrenci
Sayın meslektaşlarım 35. madde konusunda en çok tecrübesi olanlar siz ÖYP'liler olduğunuz için size bir sorum var ve yardımınıza ihtiyacım var. Bildiğiniz gibi artık araştırma görevlisi alımları yalnızca 50d ile yapılıyor. Ancak ilginç bir şekilde henüz bir lisansüstü programı bulunmayan, hatta halihazırda kurulmamış olan fakültelere dahi alımlar yapılıyor. Örneğin Bolu, Eskişehir Osmangazi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitelerinde hukuk fakültesi kurulması kararı alındı. Bu kararlardan hemen sonra 3 fakülteye de araştırma görevlisi alımları yapıldı. Henüz fakültelerin dekanları bile belli değil. Duyduğum kadarıyla bu ar. gör'ler İstanbul ve Ankara'da bazı üniversitelere 35. madde ile görevlendirilecekmiş. Yalnız YÖK'ün son yazısı dolayısıyla senet imzalatma ve zorunlu hizmet kalktı. O zaman 50dli bu ar. gör'lerin durumu ne olacak? Doktora bittikten sonra isterlerse kadrolarının bulunduğu üniversitelere dönmemeleri mümkün müdür?
Net bilginiz olmasa bile tahminlerinizi ve yorumlarını belirtirseniz memnun olurum.

oyp_zorunlu

Öğrenci
kişisel algılamayın ama işte tam olarak bu zihniyetten dolayı öyp ve senetlerin bu kadar çıkmaza girmesi. var hocam kanunda yazmasa da oldururlar o senetleri size. bir kılıfına uydururlar. şuan bir öyp li olarak hala senet yükümlülüğümün olmasına aklım almıyor ama var işte.

görevine devam etmeyeceksen hiç başlama. insanları mağdur etme. bu sefer gerçekten sorun yaşayanların da hayatı kararıyor. uymuyorsa o okul sana, en baştan gitme.

Sayın meslektaşlarım 35. madde konusunda en çok tecrübesi olanlar siz ÖYP'liler olduğunuz için size bir sorum var ve yardımınıza ihtiyacım var. Bildiğiniz gibi artık araştırma görevlisi alımları yalnızca 50d ile yapılıyor. Ancak ilginç bir şekilde henüz bir lisansüstü programı bulunmayan, hatta halihazırda kurulmamış olan fakültelere dahi alımlar yapılıyor. Örneğin Bolu, Eskişehir Osmangazi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitelerinde hukuk fakültesi kurulması kararı alındı. Bu kararlardan hemen sonra 3 fakülteye de araştırma görevlisi alımları yapıldı. Henüz fakültelerin dekanları bile belli değil. Duyduğum kadarıyla bu ar. gör'ler İstanbul ve Ankara'da bazı üniversitelere 35. madde ile görevlendirilecekmiş. Yalnız YÖK'ün son yazısı dolayısıyla senet imzalatma ve zorunlu hizmet kalktı. O zaman 50dli bu ar. gör'lerin durumu ne olacak? Doktora bittikten sonra isterlerse kadrolarının bulunduğu üniversitelere dönmemeleri mümkün müdür?
Net bilginiz olmasa bile tahminlerinizi ve yorumlarını belirtirseniz memnun olurum.

mdphantom

Öğrenci
Hocam büyük olasılıkla 35. Madde vermezler, haftalık 2 gün izin verip git gel yaptırırlar. Bildiğim kadarıyla şu anda pek çok üniversite bu şekilde yapıyor 50d lilere

akademi20

Öğrenci
Hocam hassasiyetinizi anlıyorum, ben de aynı hassasiyeti taşıdığım için geleceğimden emin olmadan başlamak istemiyorum göreve. Tebligatı aldım ve 15 günlük bir sürem var. Personel daireyi arayıp sordum. Senet imzalatmayacaklarını söylediler. 35. madde ile görevlendireceklerini, hatta hami üniversitenin de belli olduğunu ilettiler.
Diğer meseleye gelirsek benim kazandığım şehirle ve üniversiteyle ilgili kafamda soru işareti yok. Yalnız bundan 6-7 sene sonrası için şimdiki tecrübesiz halimle kesin bir karar vermek istemiyorum. Belki evlenirim, belki başka bir iş teklifi gelir vs. Kısacası hayatın ne getireceği belli olmadığı için şimdiden böyle radikal bir karar vermek istemiyorum. Doktora bitince zaten kendim kadromun bulunduğu üniversiteye dönmek isterim belki. Onu şimdiden bilemiyorum. Ve o zamanki halimle ve kafa yapımla karar vermemin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Yoksa şehirleri duydunuz, üçü de insanların yaşamak isteyecekleri şehirler.

kişisel algılamayın ama işte tam olarak bu zihniyetten dolayı öyp ve senetlerin bu kadar çıkmaza girmesi. var hocam kanunda yazmasa da oldururlar o senetleri size. bir kılıfına uydururlar. şuan bir öyp li olarak hala senet yükümlülüğümün olmasına aklım almıyor ama var işte.

görevine devam etmeyeceksen hiç başlama. insanları mağdur etme. bu sefer gerçekten sorun yaşayanların da hayatı kararıyor. uymuyorsa o okul sana, en baştan gitme.

- - - Güncellendi - - -

Hocam büyük olasılıkla 35. Madde vermezler, haftalık 2 gün izin verip git gel yaptırırlar. Bildiğim kadarıyla şu anda pek çok üniversite bu şekilde yapıyor 50d lilere

Arayıp sorduğumda 35. madde vereceklerini söylediler. Fakülte kurulunca geri çağırırlar mı orasını bilemiyorum tabii.

Son düzenleme:

diogenes

Öğrenci

eğer 33a ya geçirildiyseniz, imzalamış olduğunuz senet geçerli olur. 50d de bırakıldıysanız senediniz geçersizdir.
yani, kapsamaktadır.

oyp_magduru

Öğrenci
benim sormak istediğim şu. Senetlerdeki tutarın bir önemi var mı? yoksa her türlü brüt maaşlar * 1.5 mu ödüyoruz. İllallah ettirdiler. gerçekten sizden yetenek anlamında çok daha düşün insanlar tarafından yönetilmek insanı inanılmaz yoruyor.

33a ya geçişe karşı çıkanlara kızıyordum keşke 50d de kalsaydım.

Son düzenleme:

Gamze

Administrator
benim sormak istediğim şu. Senetlerdeki tutarın bir önemi var mı? yoksa her türlü brüt maaşlar * 1.5 mu ödüyoruz. İllallah ettirdiler. gerçekten sizden yetenek anlamında çok daha düşün insanlar tarafından yönetilmek insanı inanılmaz yoruyor.

33a ya geçişe karşı çıkanlara kızıyordum keşke 50d de kalsaydım.

Senetteki tutar sembolik. Ödemeniz istenen miktar şu şekilde hesaplanıyor; 35. madde ile görevlendirilen süre* en son brüt maaş+ bunun %50si + yasal faizler şeklinde

oyp_magduru

Öğrenci
Zorunlu hizmet üniversite kabul etse dahi aktarılamıyor mu peki hocalarım. Bizim lehimize olan herhangi bir durum yok mu ya hiçbir şekilde. Danıştan en son geri çağrılmayı iptal etti biz zaten 1.5 senedir çağrılmış bulunduk doktora bitecek. 1.5 sene zorunlu hizmetten de düşmüyor. doktora bittikten sonra başlayacak. biz varken başkalarına kadro verilirse buna da heralde şikayette bulunamıyoruz. resmen isterlerse bizi ar gör dr olarak yıllarca bekletip mobing uygulayabilirler yani. hayat üniversitelere güzel.

edit: eş ve sağlık durumu olduğunu biliyorum benim dediğim iki üniversite anlaşsa da mı olmuyor.

Tarihi

Öğrenci
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri ile ilgili emsal karar

Hocam merhabalar,
Ben Bitlis Eren Üniversitesi'nde 35. Madde ile görevlendirilip eğitimimi ve zorunlu hizmetimi bitirmeden (2 yıl) istifa edeceğim. Gerçi rektörlük istifamı uygun görmeyip müstafi durumuna düşmemi sağlayacak. Dolayısıyla yükümlülük senedimi ödemek zorunda kalacağım. https://www.akademikpersonel.org/38...-ve-acilan-dava-ornekleri-105.html#post500495 /
Emsal karar görmek isteyen hocalarım bana mesaj atsınlar. Bende emsal karar yok. Avukat arkadaş kendisi gönderecek talep eden hocalarıma.
linkinde emsalkararlar gönderebileceğinizi ve yrdımcı olabileceğiniz söylemişsiniz. Ben sizden bunu rica edecektim. Ayrıca süreçle ilgili sizden bilgi alıp alamayacağımı soracaktım.
Mümkünse emsal kararları e-mail adresim olan : [email protected] adresine göndermenizi istiyorum.
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Tuğrul Eroğlu

XOXOX

Öğrenci
Zorunlu hizmet üniversite kabul etse dahi aktarılamıyor mu peki hocalarım. Bizim lehimize olan herhangi bir durum yok mu ya hiçbir şekilde. Danıştan en son geri çağrılmayı iptal etti biz zaten 1.5 senedir çağrılmış bulunduk doktora bitecek. 1.5 sene zorunlu hizmetten de düşmüyor. doktora bittikten sonra başlayacak. biz varken başkalarına kadro verilirse buna da heralde şikayette bulunamıyoruz. resmen isterlerse bizi ar gör dr olarak yıllarca bekletip mobing uygulayabilirler yani. hayat üniversitelere güzel.

edit: eş ve sağlık durumu olduğunu biliyorum benim dediğim iki üniversite anlaşsa da mı olmuyor.

Hocam ben de bu durumda ne olacağını merak ediyorum. Bilgisi olan paylaşabilir mi?

A

Arş.Gör.D

Guest
Hocalarım ben YL sonrası döndüm ve Mayıs 2018 düzenlemesiyle 33/aya geçtim. Dr. yapıyorum. Normalde dönüş itibariyle zorunlu hizmetin bitmesine birkaç ay kaldı. Fakat birçok forumda 2014 yılındaki YÖK kararı nedeniyle doktora sonrası başlar diyenler de var. Tamamen üniversite inisiyatifinde diyenler de var.

O kararda doktorada dönenler kastediliyor. Neden bizi de kapsıyor onu anlayamadım.
En son bana göre süresi bitince personel daireye gidip soracağım.

Bu konuda gerçekten üniversiteler arası farklı karar alınma durumları var mıdır?

M

Misafir Hoca

Guest
Zorunlu Hizmetten düşme

Hocalarım

Ben YL bitirip 50/d iken okuluma döndüm. Daha sonra Dr.ya başladım fakat görevlendirme almadım. 2018 mayıs düzenlemesi ile 33/a ya geçtim. Normalde zorunlu hizmetim birkaç ay sonra bitiyor. Fakat forumlarda bazı yorumlara göre YÖK'ün 2014teki kararı esas alındığı için Dr. sonrası hizmet süresi başlıyor. Bazı yorumlarda da tamamen üniversite inisiyatifinde deniliyor.
Bu hususu personel daireye bana göre süre bitince soracağım.
Gerçekten uygulama nasıl oluyor. 2014teki karara göre Dr. tez dönemi dönülürse anlamı çıkıyor. Ben YL bitişinde döndüm. düşmesi lazım.
Bu konuda dava açsam kazanabilir miyim?

A

Arş.Gör.D

Guest
Hocalarım

Ben YL bitirip 50/d iken okuluma döndüm. Daha sonra Dr.ya başladım fakat görevlendirme almadım. 2018 mayıs düzenlemesi ile 33/a ya geçtim. Normalde zorunlu hizmetim birkaç ay sonra bitiyor. Fakat forumlarda bazı yorumlara göre YÖK'ün 2014teki kararı esas alındığı için Dr. sonrası hizmet süresi başlıyor. Bazı yorumlarda da tamamen üniversite inisiyatifinde deniliyor.
Bu hususu personel daireye bana göre süre bitince soracağım.
Gerçekten uygulama nasıl oluyor. 2014teki karara göre Dr. tez dönemi dönülürse anlamı çıkıyor. Ben YL bitişinde döndüm. düşmesi lazım.
Bu konuda dava açsam kazanabilir miyim?