35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri

XOXOX

Öğrenci
emir hocanın önerdiği avukatla görüşüp emsal karar alan varsa burada paylaşabilirse ben de minnettar olurum.
gaysar_lee hocam hükmedilmez muhtemelen. ben yl+doktora için senette miktara 60.000 gibi bir tutar yazmıştım. rektörlük personel db ile görüşünce orada yazılan senet tutarının bile önemli olmadığı, önemli olanın sizin de bold olarak belirttiğiniz ödemeler olduğu söylendi...

gaysar_lee

Öğrenci
emir hocanın önerdiği avukatla görüşüp emsal karar alan varsa burada paylaşabilirse ben de minnettar olurum.
gaysar_lee hocam hükmedilmez muhtemelen. ben yl+doktora için senette miktara 60.000 gibi bir tutar yazmıştım. rektörlük personel db ile görüşünce orada yazılan senet tutarının bile önemli olmadığı, önemli olanın sizin de bold olarak belirttiğiniz ödemeler olduğu söylendi...

yani ben maaşları da ödemek durumunda kalırım öyle mi hocam ?

oyp_zorunlu

Öğrenci
2018 ocak 1'den sonra çıkan ek kararla kendi isteğiyle 50d'den 33a'ya geçenlere zorunlu hizmet yüklenmediğini öğrendim.

İşin bir de böyle eşitsizliği var. Aynı öyp aynı geçiş. Arada 2 ay fark var. Lütfen bunu da cimer'e iletelim.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Avukatla görüştüm. Verdiğim numarayı arayan arkadaşların hepsinin haklı olduğunu açtıkları davayı kazanacaklarını söyledi. Bundan sonrası size kalmış arkadaşlar. Kolaylıklar dilerim.

XOXOX

Öğrenci
hocam iş ciddiye binene kadar türlü türlü şeyler söylüyor personel. lafı çeviriyor, anı kurtarıyor, oyalıyor gibiler. ancak dilekçe verdiğinizde, ayrılmak istediğinizde, kısaca bilgi danışmak için değil karar beyan etmek için görüştüğünüzde zorunlu hizmetiniz olduğunu söylüyorlar.
bence esas olan iki problem var: ilki, başladığımız sistemle süregiden sistemin haklar, yönetmelikler bakımından taban tabana zıt olması. ikincisi de 50/d'den 33/a'ya geçerken çıkarılan şu meşhur "yeniden 35. madde görevlendirmesi almayanların zorunlu hizmet yükümlülükleri olmaz" maddesinin uygulanmaması.

oyp_zorunlu

Öğrenci
Hocam kanunda yazıyor. 1 Ocak 2018 sonrasında zorunlu hizmet kalkar diye. Kanunun bug'ı mı oluyor artık bilmiyorum ama mayıstaki bu geçişler 1 ocak 2018 sonrası olduğu için zorunlu hizmet yüklenemez.

Burdan bile davalık ve kazanması muhtemel bir durum.

Geçiş kararı da burada. Dikkat ederseniz zorunlu hizmetten de bahsetmiyor. Hatta ihtiyaç durumunda başka kurumlara görevlendirilebilir yazıyor. Zorunlu hizmetleri yok. Bizle aynı durumdalar oysa ki.

Son düzenleme:

lightandhappy

Öğrenci
Hocam kanunda yazıyor. 1 Ocak 2018 sonrasında zorunlu hizmet kalkar diye. Kanunun bug'ı mı oluyor artık bilmiyorum ama mayıstaki bu geçişler 1 ocak 2018 sonrası olduğu için zorunlu hizmet yüklenemez.

Burdan bile davalık ve kazanması muhtemel bir durum.

Geçiş kararı da burada. Dikkat ederseniz zorunlu hizmetten de bahsetmiyor. Hatta ihtiyaç durumunda başka kurumlara görevlendirilebilir yazıyor. Zorunlu hizmetleri yok. Bizle aynı durumdalar oysa ki.

Fakat hocam benim konuştuğum arkadaşların hepsi Mayıs 2018'de geçişleri sırasında yazdıkları dilekçede eski senetlerin geçerliliğini kabul ettiklerini ve zorunlu hizmete tabi olacaklarını belirten dilekçe verdiklerini söylüyor. Ben de sizin gibi 33a'ya Ocak 2018'de üniversitemin zoraki kararı sonucu geçirildim üstelik 33a'ya geçmek için DİLEKÇE BİLE VERMEDİM. Sürekli CİMER aracılığıyla uğradığımız haksızlığı dile getiren bir dileKçe yazıyorum YÖK'e ama YÖK "durumunuz hakkında bilgi edinildi" gibi genel cevaplar vererek uğradığımız haksızlığı görmezden geliyor.

oyp_zorunlu

Öğrenci
her kurum kendisine göre uygulama yapıyor. bu açık. ben emin olmak için yök'e aşağıdaki metni yazdım cimer'den;

YÖK'ün 15.11.2017 tarihli "2547 sayılı Kanunun Ek 38. Maddesi/Kadro Kullanım İzinleri" konulu yazısının 5. maddesine göre "...01.01.2018 tarihinden önce geçici kadro tahsisi yapılanlardan bu tarihten önce 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında yeniden ataması yapılmayanların mecburi hizmet yükümlülükleri de kaldırılmış sayılmasına" denmektedir.

Ancak 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7143 sayılı Kanun"un 15 inci maddesi ile 01.01.2018'den sonra da 50d'den 33a'ya geçişler söz konusu olmuştur.

Yukarıdaki kanuna göre 18 Mayıs 2018'den sonra 50d'den 33a'ya dilekçe ile geçiş yapanların zorunlu hizmeti bulunmakta mıdır?
"İhtiyaç halinde başka üniversitelere görevlendirilir" yazısı ne anlama gelmektedir? Yine YÖK'ün kararına göre sağlık ve eş durumu olmadan geçiş yapılamaz olması gerekmez mi?
Ayrıca doktora tez aşamasıyla kurumuma döneli 2 yıl olmasına rağmen, YÖK'ün ben öyp'e başladıktan sonra aldığı karar dolayısıyla zorunlu hizmetim azalmamakta. Doktora bitmeden zorunlu hizmet saymamakta. Üniversiteler bu yöntemle haksız yere iki kat mecburi hizmet dayatmış olmuyor mu?

bakalım ne cevap verecekler. kanun üstüne kanun çelişkisi.

Son düzenleme:

XOXOX

Öğrenci
her kurum kendisine göre uygulama yapıyor. bu açık. ben emin olmak için yök'e aşağıdaki metni yazdım cimer'den;

YÖK'ün 15.11.2017 tarihli "2547 sayılı Kanunun Ek 38. Maddesi/Kadro Kullanım İzinleri" konulu yazısının 5. maddesine göre "...01.01.2018 tarihinden önce geçici kadro tahsisi yapılanlardan bu tarihten önce 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında yeniden ataması yapılmayanların mecburi hizmet yükümlülükleri de kaldırılmış sayılmasına" denmektedir.

Ancak 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7143 sayılı Kanun"un 15 inci maddesi ile 01.01.2018'den sonra da 50d'den 33a'ya geçişler söz konusu olmuştur.

Yukarıdaki kanuna göre 18 Mayıs 2018'den sonra 50d'den 33a'ya dilekçe ile geçiş yapanların zorunlu hizmeti bulunmakta mıdır?
"İhtiyaç halinde başka üniversitelere görevlendirilir" yazısı ne anlama gelmektedir? Yine YÖK'ün kararına göre sağlık ve eş durumu olmadan geçiş yapılamaz olması gerekmez mi?
Ayrıca doktora tez aşamasıyla kurumuma döneli 2 yıl olmasına rağmen, YÖK'ün ben öyp'e başladıktan sonra aldığı karar dolayısıyla zorunlu hizmetim azalmamakta. Doktora bitmeden zorunlu hizmet saymamakta. Üniversiteler bu yöntemle haksız yere iki kat mecburi hizmet dayatmış olmuyor mu?

bakalım ne cevap verecekler. kanun üstüne kanun çelişkisi.

"iki katı zorunlu hizmet" kesinlikle çok doğru bir tespit hocam. aynı konumdayız ben de doktoradayım ve geri döneli 2 yıl oldu. altına imza attığımız yönetmelik değiştirilmeseydi, zorunlu hizmetimin yarısını iade etmiş olacaktım...
ben de cimer'e 50-d'li geçirdiğimiz sürenin zorunlu hizmetten sayılıp sayılamayacağına dair yazdım. bari bir yerden hakkımız verilse...

lightandhappy

Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar,

Kendi isteği dışında 33aya geçirilip, dava açan yada kazanan kimse yok mu hiç aramızda? YÖK sesimizi davalar açıp kazanılmadıkça duymayacak sanırım. Bir haksızlığa uğradığımız açıkça ortada. Avukat tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar yazarsa seviniriz. İyi çalışmalar hepinize.

Öypgiresun

Öğrenci
2018 ocak 1'den sonra çıkan ek kararla kendi isteğiyle 50d'den 33a'ya geçenlere zorunlu hizmet yüklenmediğini öğrendim.

İşin bir de böyle eşitsizliği var. Aynı öyp aynı geçiş. Arada 2 ay fark var. Lütfen bunu da cimer'e iletelim.

Hocam bunu nereden ogrendiniz acaba? Ben oyp 50d ye donunce bu sekilde doktorami 2017 aralik ayinda bitirdim 35im vardi bu surecte. 9 ocak 2018de 33a ya gecirildim 33a ya gectikten sonra 35 almadim Kadromun oldugu uniye dondum. Bu durumda zorunlu hizmetim yok mu? Universitem yok genel kurul Kararinin 3. Maddesini one suruyor 1 ve 2 yi kabul etmiyor.

- - - Güncellendi - - -

Emir Hocam bana da yardımcı olur musunuz?
Ben 2014 mayista 35.le gorevlendirildim. Sonra 50 d olduk biliyorsunuz. 50 dli ve 35. Madde gorevlendirmesiyle doktorami 2017 aralikta tamamladim. Ocak 2018 de dilekceyle 33a ya gore yeniden atamam yapildi. 33 aya geçince 35 almadim zaten doktoram da bitmisti. Simdi baska bir univ. De dr. Ogr. Uyeligini kazandim fakat istifa etmem durumunda zorunlu hizmet senetini devreye sokacagini soyluyor universitem. Ne yapabilirim yok genel kurul kararinin celiskili oldugunu ve kendilerinin karardaki 3. Maddeyi uygulayacaklarini soyluyorlar. Hukuki destek verebilecek birileri varsa veya ornek bir karar, lutfen bilgilendiriniz. Simdiden tesekkur ederim.

- - - Güncellendi - - -

Hocam bana da yardımcı olur musunuz?
Ben 2014 mayista 35.le gorevlendirildim. Sonra 50 d olduk biliyorsunuz. 50 dli ve 35. Madde gorevlendirmesiyle doktorami 2017 aralikta tamamladim. Ocak 2018 de dilekceyle 33a ya gore yeniden atamam yapildi. 33 aya geçince 35 almadim zaten doktoram da bitmisti. Simdi baska bir univ. De dr. Ogr. Uyeligini kazandim fakat istifa etmem durumunda zorunlu hizmet senetini devreye sokacagini soyluyor universitem. Ne yapabilirim yok genel kurul kararinin celiskili oldugunu ve kendilerinin karardaki 3. Maddeyi uygulayacaklarini soyluyorlar. Hukuki destek verebilecek birileri varsa veya ornek bir karar, lutfen bilgilendiriniz. Simdiden tesekkur ederim.

yyyssf

Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar,

Kendi isteği dışında 33aya geçirilip, dava açan yada kazanan kimse yok mu hiç aramızda? YÖK sesimizi davalar açıp kazanılmadıkça duymayacak sanırım. Bir haksızlığa uğradığımız açıkça ortada. Avukat tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar yazarsa seviniriz. İyi çalışmalar hepinize.

ben kendi isteğim dışında 33a ya geçirildim. rektörlüğe geçmek istemiyorum diye dilekçe yazdım ama olmsuz cevap verildi ben de dava açtım. bir yıl sonunda mahkeme 33a dan 50 d ye geçişin mümkün olamayacağını ve kanuna aykırılık tespit edilemediğinde davayı kaybettim. üst mahkemeye götürmek istemedim. karşı tarafın avukat parasını falan biz ödeyeceğiz zaten üniversitem hemen bana icra ve haciz işlemi uyguladı.

lightandhappy

Öğrenci
ben kendi isteğim dışında 33a ya geçirildim. rektörlüğe geçmek istemiyorum diye dilekçe yazdım ama olmsuz cevap verildi ben de dava açtım. bir yıl sonunda mahkeme 33a dan 50 d ye geçişin mümkün olamayacağını ve kanuna aykırılık tespit edilemediğinde davayı kaybettim. üst mahkemeye götürmek istemedim. karşı tarafın avukat parasını falan biz ödeyeceğiz zaten üniversitem hemen bana icra ve haciz işlemi uyguladı.

Hocam siz sonrasında da 33aya geçmek için hiç dilekçe vermediniz dimi ? keşke üst mahkemeye taşıyıp 10 Mayıs 2018'de insanların dilekçe vererek kendi isteğiyle geçirildiğini öne sürseydiniz. Biz de onlarla aynı haklara sahip olmalıydık ama bize bu hak hiç bir zaman tanınmadı.

darklion1

Öğrenci
Herkese merhabalar,
2015 yılı Ocak ayında 35 ile görevlendirildim. O zaman yüksek lisans için bir senet yaptırmışlardı.
Sonrasında Doktora için senet yaptırmadılar. İlerleyen süreçte 50d ye geçtik ve 2018 ağustos ayında da kendi isteğimle dilekçeme istinaden 33a ya geçirildim.
Bu geçiş süreçlerinde üniversite bizi hiç geri çağırmadı 2015 yılından beri üniversiteme hiç gitmedim, bölümde kapalı.
Şimdi senet konusunda benim durumum nedir 2018 ağustos sonrası için mi bir zorunlu hizmet ortaya çıkacak yoksa 2015 ten sonrasına mı?

yyyssf

Öğrenci
Hocam siz sonrasında da 33aya geçmek için hiç dilekçe vermediniz dimi ? keşke üst mahkemeye taşıyıp 10 Mayıs 2018'de insanların dilekçe vererek kendi isteğiyle geçirildiğini öne sürseydiniz. Biz de onlarla aynı haklara sahip olmalıydık ama bize bu hak hiç bir zaman tanınmadı.

Benim onlardan istediğim şey, ben karar vermeden başkalarının benim yerime karar verip beni kendi istedikleri işte çalıştırmayacaklarını ve anayasal hakkımın elimden alınamayacağını göstermekti. ben 33a ya geçmek için dilekçe vermedim güvenlik soruşturmamın yapılması için dilekçe vermedim. her ikisine de karşı çıktım ama adamlar 31 aralık 2017 tarihinde beni 33a ya atamışlar nisan 2018 de resmi yazı ile beni geri çağırdılar. Arkadaşlar mahkemlere falan güvenmeyin. kazanırım hakkımı yediler diye düşünmeyin. (ben 5 ocakta rektörlüğe 33a ya geçmek istemiyorum diye yazı yolladım 10 ocakta yazıya olumsuz cevap verdiler. 10 gün içinde dava açtım. şubat ayında personel daireyi aradım güvenlik soruşturması falan istemiyorum dedim ama onlar benim yerime talep etmişler nisanda süreç tamamlandı resmi geri çağırma yazısı doktora yaptığım kuruma ulaştı. )