5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
05 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL Sınavı soruları adayların erişimine açılmış olup, sınav itirazları 06-10 Mart 2017 tarihleri arasında YÖKDİL Sınavı Kılavuzu'nda belirtilen şekilde yapılacaktır.

Ç

Çanakkale 1915

Guest
Sorular

Sadece birkaç soru açıklanmış görünüyor. Soruların tamamı açıklanmayacak galiba??

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba

Arkadaşlar yok dil soruların % 10nu açıklamış ve itiraz etmek isteyen etsin diye bir açıklama yapmış. .. ama neye itiraz edecez ki biz sadece 8 soru var...

A

Akademik Forum

Guest
80 sorunun 8 ini yayinlamislar, birde saka gibi 10 liraya itiraz edebilirsiniz yaziyor. Yayinlanmayan 72 sotuya nadil itiraz edecegiz?

A

Akademik Forum

Guest
Hepsi değil de %10'u yani 8 soru var beklendiği üzere. Keşke daha fazlasını erişime açsalardı..

Ç

Çanakkale 1915

Guest
Sorular

Soruların tamamı açıklanmayacak galiba??
Birkaç tane soru sadece görülebiliyor yokdil in sisteminde

A

Akademik Forum

Guest
Sınavı YÖK yapmış hala üniversiteler üzerinde şunda geçerli mi bunda geçerli mi diye soruyorsunuz. Sınavın adını YÖK dil diye yazarken de mi hiç idrak edemiyorsunuz. YÖK yaptı, kendi yaptığı sınava itibar etmeyecek de ÖSYM'ye mi itibar edecek. YDS nerelerde geçerliyse [üniversiteler açısından] bu iki misli geçerlidir.

bmim

Öğrenci
o GPS sorusundaydı da cevap o değildi sanırım çünkü paragrafta N star or sun ile başka bir şey arasındaki açı diyordu. ya da ben çok irdeledim. Zaten sınavda genel olarak aşırı irdeleme yaptığım için çok iyi geçmedi sınavım halbuki cevaplar çoğunlukla yüzeyselmiş

- - - Güncellendi - - -

Yökdil fen sorularıyla ilgili diğer alanlara göre pek soruları bulamıyoruz gerçekten. Ayrı bir başlıkta mı incelesek?

A

Akademik Forum

Guest
sonuç

Nasıl yani sadece %10 luk kısmı gözüküyor yine soruların??????????? 10 Tl vermezssek göremeyecekmiyiz tamamını

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaş soruyu yanlış hatırlayıp atarlanma hemen; şıklarda refuting değil refute var; corrupting değil conflict var; cevap refute: çürütmek, yalanlamak...

ben de şıklarda corrupt kelimesinin olduğundan eminim. cevabımda son anda değişiklik yaptığım için çok net hatırlıyorum.

Şimdi sisteme baktım, soru ve cevaplar açıklanmış uyarısı var, baktım ve dosyayı açtığımda 80 sorunun yaklaşık 20 tanesinin (belki daha da az) açıklandığını gördüm, bir de itiraz için alan açmışlar soruların yanına, göremediğim sorunun neyine itiraz edebilirim. Amacım itiraz değil sadece puanımı hesaplamak istedim ama... Neyse... Bari, soruların %20sini açıkladık deyin. Benim göremediğim bir yerde sorular varsa lütfen bilgilendirin. Hepimize başarılar.

- - - Güncellendi - - -

sosyal bilimlerdeki "put off" cevaplı soruyu hatırlayamadım nasıldı yazabilir misiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Şimdi sisteme baktım, soru ve cevaplar açıklanmış uyarısı var, baktım ve dosyayı açtığımda 80 sorunun yaklaşık 20 tanesinin (belki daha da az) açıklandığını gördüm, bir de itiraz için alan açmışlar soruların yanına, göremediğim sorunun neyine itiraz edebilirim. Amacım itiraz değil sadece puanımı hesaplamak istedim ama... Neyse... Bari, soruların %20sini açıkladık deyin. Benim göremediğim bir yerde sorular varsa lütfen bilgilendirin. Hepimize başarılar.

- - - Güncellendi - - -

sosyal bilimlerdeki "put off" cevaplı soruyu hatırlayamadım nasıldı yazabilir misiniz?

Yok böyle bir saçmalık... Soruların sadece 8 tanesini açıkla, sonra da itiraz etme hakkın var de... Görmediğim bir sorunun nesine itiraz edeceğim????? Abi kimden neyi saklıyorsun... Zaten o soruları bir daha soramazsın... Sorularda yanlış varsa ortaya çıkmasın diye karartma yapıyorlar...

Yok böyle bir saçmalık... Soruların sadece 8 tanesini açıkla, sonra da itiraz etme hakkın var de... Görmediğim bir sorunun nesine itiraz edeceğim????? Abi kimden neyi saklıyorsun... Zaten o soruları bir daha soramazsın... Sorularda yanlış varsa ortaya çıkmasın diye karartma yapıyorlar...

Evet Hocam. Bu sınavlara hazırlanmanın olmazsa olmaz olan ve sihirli olmayan gerçekçi yöntemi GEÇMİŞ YILLARIN SINAV SORULARINI ÇÖZMEK. Artık bunu anlasalar ne iyi olur. Çözdüğüm tam metin soruları bi daha bi daha mı çözeceğim? Bu arada, kaliteli olanları vardır ama dışarıdan deneme sınavlarına hiiiç ısınamadım. Aşırı bir kasma, sıradışı zor kelimeler vs. Bu sınavlar eleştirilebilir, eleştiririz ama sorular genelde sağlam sorular ve bize kılavuzluk edecekler ki ders çalışalım. İyi akşamlar hocalarım, içimi döktüm, şimdi işime dönebilirim, tekrar söylüyorum, hepimize, tüm emek edenlere başarılar.

- - - Güncellendi - - -

put off'lu cevabın sorusuna da bir hocam el atarsa çok memnun olurum. Neydi bu put off çıkaramadım bir türlü.