5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Evet Hocam. Bu sınavlara hazırlanmanın olmazsa olmaz olan ve sihirli olmayan gerçekçi yöntemi GEÇMİŞ YILLARIN SINAV SORULARINI ÇÖZMEK. Artık bunu anlasalar ne iyi olur. Çözdüğüm tam metin soruları bi daha bi daha mı çözeceğim? Bu arada, kaliteli olanları vardır ama dışarıdan deneme sınavlarına hiiiç ısınamadım. Aşırı bir kasma, sıradışı zor kelimeler vs. Bu sınavlar eleştirilebilir, eleştiririz ama sorular genelde sağlam sorular ve bize kılavuzluk edecekler ki ders çalışalım. İyi akşamlar hocalarım, içimi döktüm, şimdi işime dönebilirim, tekrar söylüyorum, hepimize, tüm emek edenlere başarılar.

- - - Güncellendi - - -

put off'lu cevabın sorusuna da bir hocam el atarsa çok memnun olurum. Neydi bu put off çıkaramadım bir türlü.

Net hatırlamıyorum ama 'hospitals ---- care until the last minute' tarzı birşeydi. Put off - ertelemek anlamında.

A

Akademik Forum

Guest
they PUT OFF health care until the last moment
Sağlık sorunlarının son ana kadar ertelendiği ve sonuçta tedavisinin daha pahalı olduğu gibiydi hocam.

Evet Hocam. Bu sınavlara hazırlanmanın olmazsa olmaz olan ve sihirli olmayan gerçekçi yöntemi GEÇMİŞ YILLARIN SINAV SORULARINI ÇÖZMEK. Artık bunu anlasalar ne iyi olur. Çözdüğüm tam metin soruları bi daha bi daha mı çözeceğim? Bu arada, kaliteli olanları vardır ama dışarıdan deneme sınavlarına hiiiç ısınamadım. Aşırı bir kasma, sıradışı zor kelimeler vs. Bu sınavlar eleştirilebilir, eleştiririz ama sorular genelde sağlam sorular ve bize kılavuzluk edecekler ki ders çalışalım. İyi akşamlar hocalarım, içimi döktüm, şimdi işime dönebilirim, tekrar söylüyorum, hepimize, tüm emek edenlere başarılar.

- - - Güncellendi - - -

put off'lu cevabın sorusuna da bir hocam el atarsa çok memnun olurum. Neydi bu put off çıkaramadım bir türlü.

A

Akademik Forum

Guest
Concerning- Refute

'Concerning" sorusuna çoğu kişi cevap 'thanks to' çünkü 'concerning with' şeklinde kullanılır demiş. 'Concern' orada sıfat fiil yani -ing alarak kullanılmış ve bu durumda 'with' olmaz. ' to be concerned with' olarak kullanılır ancak. Yani cevap CONCERNİNG. Diğer bir sıkıntılı soru ise 'refute' mu 'corrupt' mı? İkisi de çürütmek anlamında evet ama orada ' thesis' yani 'tez çürütmek' anlamında 'refute thesis' kullanılır. 'Corrupt' somut anlamdaki çürüme ya da bozulmayi ifade eder. Tez çürütmek anlamında kullanılmaz. Yani cevap REFUTE.

A

Akademik Forum

Guest
İnşallah akademik kadrolara girişte kabul edilmez bu çok büyük bi haksızlık!!!!!! biz kendimizi yırttık akademik çalışmalarım geri attı sırf dili halletmek için şimdi ing. seviyesi düşük çoğu kişi haksız puanla akademik kadrolara başvurucak yazıklar olsun size yök!!!! haram zıkkım olsun aldığınız 1 kuruş bile!!!!!!

A

Akademik Forum

Guest
Sonuçlardan sonra

herkes bir yorum yazıyor yok çok iyi geçmiş de yok çok kolaymış da puanlar açıklanınca da puanlarınızı yazmanızı bekliyoruz

A

Akademik Forum

Guest
Değerli dostlar, öncelikle iyi geceler. Bu yazıyı benim gibi hissedenler olduğu için yazıyorum.

Ben bu dil sınavlarına tek sefer girdim. Onlarda da 80 YDS puanım var. İngilizcem fena değildir. Bugün arkadaşlar heyecanla yanıma geldi. "Hayatının fırsatını kaçırdın, sınav inanılmaz kolaydı" dediler. Doğrudur, yanlıştır bilmem ancak insanın morali bozulmuyor değil.

Az önce örnek soruları açtım inceledim. Sınav öyle aşırı kolay falan değil. Şöyle ki, sınava girdiğim Eylül 2015 sonrasında makale vb. okuyup, İngilizce ile olan bağımı koparmamış olmama rağmen ben bu sınavdan 80 alamazdım. Şahsi kanaatim, bu sınavın öncesinde ve sonrasında yaratılan algı sonrası, tabir-i caizse "Ne oldum deliliği" durumu var. Çok kalitesiz, çok tehlikeli sorular mevcut örnek sorularda. Emin olduğunuz çoğu sorunun cevabının o olmadığı ile karşılaşabilirsiniz. Çoğunuza beklediğinden daha az puanlar geleceğini düşünmekteyim. Kendinizi buna göre hazırlamanızı tavsiye ederim.

Maksadım kendimi haklı çıkarmak vb. değil ancak tekrar söylüyorum. Bu sınav YDS'den biraz hafif olabilir, ancak aman aman bir kolaylığı yok. 45'i 50, 60'ı 65 yapmak için düzenlenmiş bir sınav. Fazlası değil. Ayrıca geçerliliği konusunda da hala muammalar mevcut. Örneğin, dil tazminatları...

C

cagdasinan

Guest
Merhaba arkadaşlar

Yökdil sınav saydanıza gidin. Altta itiraz et linkine tıklayın. Soru ve cevapların bir kısmını yüklemişler arkadaşlar. Ordan bakabilirsiniz.

ankaradil

Öğrenci
Her YDS sınavında olduğu gibi yine bir Ankara Dil Akademisi Klasiği, Her YDS sınavında olduğu gibi yine bir kaç soruyu yanlış çözüp duyuru yapmışlar, hatta her zaman olduğu gibi başkaları kendi cevaplarından farklı şıklar açıklayınca, ilk yayınladıkları cevapları değiştirmişler. Forum yöneticileri böyle bir mesaj attığım için beni BAN layabilirler ama bu kişilerin reklamını yapıcaz diye neden sürekli bu insanlara sorular çözdürülüyor? Ve her sınavda açıkladıkları cevapları birkaç saat içinde değiştiriyorlar, Sınavdan sonra kırmızı puntolarla açıkladıkları Sosyal Bilimler sorularında, beni oldukça şaşırtan WOULD HAVE REDUCED cevapları birden bire WOULD BE REDUCED' A dönüşmüş ki inanılmaz bir değişim :) Kardeşim çözemediğiniz sınavın kursunu nasıl veriyorsunuz? Ayrıca bu IN CASE hangi sorunun cevabıdır? Ben sınavda IN CASE e denk gelmedim, Siz yoksa doğru cevabı AS SOON AS olan soruyu mu kast ediyorsunuz? Geçen Eylül sınavında UNTIL RECENTLY sorusu için PRESENT PERFECT dediniz hatta hala öyledir eminim, arayın bulun bakın, Until recently, Past ifadedir. Açıkladığınız YÖKDİL ÖRNEK Soruları 2 çözüm videosunun 5. sorusunu allah aşkına açın izleyin, Tijen Hocam past context te Would + V1 i unreal den eliyor, sanki USED TO olamazmış gibi, 6. soru yanında bonus, sizlerden ricam, açıp izleyin, sonra bana cevap verin, insanları salak yerine koymayın kardeşim, Bu forumu ve burda paylaşılanları, üyelerin yorumlarını, düşüncelerini çok beğeniyorum, bu forumdan çıkmak veya Ban yemek istemiyorum, ama ben Ankara Dil Akademisinin soru paylaşmasına dayanamıyorum. Bu arada bir arkadaş daha farketmiş, WHO değil WHOSE olacak demiş, o da ayrı bir yanlışları, :)) Hepiniz kalın sağlıcakla.

Demirares hocam, bu yorumları hangi kurs adına yaptınız merak ettim. Hocam başlıkta olası cevaplar yazıyor, 3 sınava da aynı anda giremeyeceğimize göre, öğrencilerimizden gelen cevaplara göre cevap anahtarı güncelleniyor. Ayrıca biz YDS hocaları da yanlış yapabiliriz. Madem o kadar iyisiniz, biz de o kadar kötüyüz her sınav neden bizi takip ediyorsunuz. Hocam bunlar boş işler, gidin öğrencilerinize bol bol okuma çeviri yaptırın, deneme sınavı hazırlayın, ücretsiz yayınlayın, çözümünü youtube'dan yapın. Bu sayfaya harcadığınız zamana yazık. Ne kadar meraklısınız bizi takip etmeye. Hocam kendi işinize bakın hangi kurs iseniz bilmiyoruz. Forumdan çıkmak istemiyorum çok seviyorum demişsiniz, yeni üye olmuşsunuz, 1 mesajınız var. Çirkeflik yaparak bu iş olmaz. Lütfen gidip öğrencilerinize emek verin. Aldığınız para boğazınızdan rahat geçer o zaman.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
İnşallah akademik kadrolara girişte kabul edilmez bu çok büyük bi haksızlık!!!!!! biz kendimizi yırttık akademik çalışmalarım geri attı sırf dili halletmek için şimdi ing. seviyesi düşük çoğu kişi haksız puanla akademik kadrolara başvurucak yazıklar olsun size yök!!!! haram zıkkım olsun aldığınız 1 kuruş bile!!!!!!

Merak etmeyin. Yrd Doc ve Doc kadrolari icin gecerli DEGIL. Bu sinav 100/2000 projesine kendi adamlarini secmek icin yapildi.

- - - Güncellendi - - -

Merak etmeyin. Yrd Doc ve Doc kadrolari icin gecerli DEGIL. Bu sinav 100/2000 projesine kendi adamlarini secmek icin yapildi.

- - - Güncellendi - - -

Çok şükür ki kullanılıyor. Dil tazminatı dışında YDS ile eş kabul edilen bir sınav. Ve YDSden kat be kat güzel ve makul hazırlanmış bir sınav. YDS milleti zorlucam diye şıklara saçma sapan celdiriciler koyuyor. Ne yani millet yüksek ve güzel puan alıp da kadrolara yerlesse. Herkes kendi nasibini alır. Üstün zekalı isen seni tutan yok. Yüksek puan al ODTÜ Hacettepe ya da İTÜ ye falan basvur ve kadroya yerleş.

A

Akademik Forum

Guest
Demirares hocam, bu yorumları hangi kurs adına yaptınız merak ettim. Hocam başlıkta olası cevaplar yazıyor, 3 sınava da aynı anda giremeyeceğimize göre, öğrencilerimizden gelen cevaplara göre cevap anahtarı güncelleniyor. Ayrıca biz YDS hocaları da yanlış yapabiliriz. Madem o kadar iyisiniz, biz de o kadar kötüyüz her sınav neden bizi takip ediyorsunuz. Hocam bunlar boş işler, gidin öğrencilerinize bol bol okuma çeviri yaptırın, deneme sınavı hazırlayın, ücretsiz yayınlayın, çözümünü youtube'dan yapın. Bu sayfaya harcadığınız zamana yazık. Ne kadar meraklısınız bizi takip etmeye. Hocam kendi işinize bakın hangi kurs iseniz bilmiyoruz. Forumdan çıkmak istemiyorum çok seviyorum demişsiniz, yeni üye olmuşsunuz, 1 mesajınız var. Çirkeflik yaparak bu iş olmaz. Lütfen gidip öğrencilerinize emek verin. Aldığınız para boğazınızdan rahat geçer o zaman.

Sayın ankaradil. Lütfen olumsuz yorumlara takılmayınız. Burada yaptığınız hizmeti hepimiz takdir ediyoruz. Emeğiniz için teşekkürler. Demirares rumuzu serra demir+ gibi geliyor bu arada. Kolaylıklar.

A

Akademik Forum

Guest
yökdil dil tazminatı dışında tüm akademik aşamalarda geçerlidir... araştırmadan yorum yapan akademik camianın üyeleri ya da üye olmak isteyen arkadaşlar...gülüyorum...

A

Akademik Forum

Guest
Burada konuşanlar sadece gıcıklığına konuşuyor.Çokta aldırış etmeyin derim.

A

Akademik Forum

Guest
Çok fena çok! Bu kıskançlıkla kendini yersin ancak ne ayıp

Bu ne kıskançlık bı ne çekememezlik ne kadar ayıp akademisyen deyince aklınıza yıllardır yds yüzünden doçent olamayanlar ya da üniversite kriterleri yüzünden doçent olduğu halde kadrosunu alamayanlar hiç gelmiyor değil mi? KPSS ile atanmak için memur adaylarının çektiği çilenin farkında olan ve ömrünü araştırmaya adamış ancak ÖSYM'nin fetöcülere bedavadan dağıttığı soruları almadığı için yükselememiş bunun yanısıra üniversitelerin bedavadan adamlarına dağıttığı kadrolara girememiş bilim insanlarına bu tavrı layık gören size tek lafım var Allah herkese kalbinin ekmeğini yedirir unutmayın

A

Akademik Forum

Guest
Sınav kolay değil alanınız itibariyle olması gerektiği gibi aşina olduğunuz konularla doluydu

Bana yok sınav kolaydı, girmeyen çok şey kaçırdı, sınav çok kolaydı ama keşke 1-2 ay çalışsaydık istediğimizi alırdık, YDS'ye göre çooook basitti, yok akademik alımlarda olmasın gibi cümleler saçma geliyor. NEDEN?

Beyler, sınav kolay ya da zor olmaktan ziyade yeteri kadar gerekli olan alanında akademik dil ölçmek için yeterliydi, üstelik paragraf sorularının 4-5 sorulu olmaması, diyalog olmaması ve herkesin alanından Türkçe birikime sahip olduğundan tanıdığı konular gelmesi kolay imajını oluşturdu ve de çoğuna keşke çalışsaydık 70-80 alırdık hayali kurdurdu. Geçmişteki üds ne ise (diyalog hariç) zorluğu aynıydı. YDS'de sosyal bilimler alanındakilere ziraat, sağlık, kimya vs gibi hiç ilgisinin/bilgisinin olmadığı alanlardan (ya da diğer alanlar için tam tersi) sorular geldiği için aşinalık olmadığı için ona göre kolay algısı oluştu bir de bu taraftan bakın. olması gereken hatta biraz daha çeviri ağırlıklı hatta Türkçeye çevirilerde şık olmadan öğrencinin doğrudan çevireceği gibi sorular eklenebilir.
peki akademik alımlarda neden geçerli olmasın bu ülkede ÜDS/KPDS'den 40 alamayan insanlar ielts sınavı ile 70'leri görüp arş. gör/Doçent vs oldular ona itiraz etmeyip buna ne diye itiraz edersiniz?

A

Akademik Forum

Guest
Burkai V

Zora yakin gibiydi...Cok da kollay degildi agalar ucmayin

- - - Güncellendi - - -

Sadece %10 ı var aday işlemleri itiraz bölümünde

A

Akademik Forum

Guest
Ne kadar doğru ve mantıklı bir yorum! Kişisel görüşümü bu kadar iyi ben bile anlatamazdım! YÖKDİL ortaya atıldığında hemen her kafadan tek cümle çıktı YÖK tarafgirlerine kadro dağıtacak o sebeple yapıyor halbuki gerçek şu 62.5-63.75 bandına takılıp bir türlü doçentlik başvurusu yapamayan öyle temiz biliminsanları var ki bu ülkede -ki dil biliyor olmak ÖSYM'nin YDS'sini geçmek demek değildir bunu da belirtmek isterim- diyeceksiniz ki gidip TOEFL alsın çoğu biliminsanı TOEFL sınavına giriyor zaten ancak yine ÖSYM'nin denklik listesindeki puanlar uyuşmayabiliyor ayrıca yanlış anlamayın ama parayı sokaktan süpürmüyor kimseler. Gelelim sınava evet sınav YDS'ye göre insaflıydı sebebine gelince herkes alanından soru yaptı yoksa kimse aaa çok basitti hiç çalışmadım 100 geliyor yok efendim 11 de bitti sınav demesin öyle bir dünya yok. Ha İngilizce öğretmeni vs iseniz olabilir tabi. Sınav genel anlamda makuldü ancak çok kekti aman ilkokul çocuğu yapar demek ancak sınava öylesine girip kafadan sallayanların cümleleri olabilir yoksa öyle çok da kek değildi. Kafa patlatıldı epey. Dediğiniz 50-60 bandındaki adaylar 65'i yakalayabilirler ancak her giren 90 alamaz açıklandığında istatistiklerden de göreceğiz;) her yds sonrası forumlarda ahaha ben 90 alıyorum diyenleri bir sonraki sınav zamanı yine aynı cümlelerle aynı forumlarda görüyoruz istisnasız;)) inşalllah her birimiz ihtiyacımız olan puanları alır ve bir engeli daha aşarak akademik hayatımıza devam edebiliriz.