5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

demirares

Öğrenci
Demirares hocam, bu yorumları hangi kurs adına yaptınız merak ettim. Hocam başlıkta olası cevaplar yazıyor, 3 sınava da aynı anda giremeyeceğimize göre, öğrencilerimizden gelen cevaplara göre cevap anahtarı güncelleniyor. Ayrıca biz YDS hocaları da yanlış yapabiliriz. Madem o kadar iyisiniz, biz de o kadar kötüyüz her sınav neden bizi takip ediyorsunuz. Hocam bunlar boş işler, gidin öğrencilerinize bol bol okuma çeviri yaptırın, deneme sınavı hazırlayın, ücretsiz yayınlayın, çözümünü youtube'dan yapın. Bu sayfaya harcadığınız zamana yazık. Ne kadar meraklısınız bizi takip etmeye. Hocam kendi işinize bakın hangi kurs iseniz bilmiyoruz. Forumdan çıkmak istemiyorum çok seviyorum demişsiniz, yeni üye olmuşsunuz, 1 mesajınız var. Çirkeflik yaparak bu iş olmaz. Lütfen gidip öğrencilerinize emek verin. Aldığınız para boğazınızdan rahat geçer o zaman.

Ankara Dil Akademisi, öncelikle bu forumu uzun zamandır takip etmiyor olmamın, üyelik sürem ve mesaj sayımla ne ilgisi var? Hadi dediğiniz gibi olsun, geçen yıllarda yaptığınız yanlışları nereden biliyorum? Ayrıca foruma üyelik süresi ve sizin çözemediğiniz sorular arasındaki ilişki, ne alaka? Ha, Pardon, pardon, soruları siz çözmüyordunuz, onları öğrencileriniz çözüp size söylüyordu di mi? Peki başlıkta neden Ankara Dil Akademisi Öğrencileri tarafından yazmıyor? 3 tane sınava girecek, öğretmeniniz mi yok? Bu bahaneniz, kabahatinizden daha gülünç. Bu arada hakkımda dediğiniz, kimin adına, hangi kurs adına yazıyorsunuz meselesi için ise, Ben düzenli olarak sınavlara giren bir ingilizce öğretmeniyim, ve bir kurs veya bir kişi adına çalışmıyorum. Foruma sırf sizin verdiğiniz cevapların yanlış olduğunu belirtmek için üye oldum, çünkü önceki sınavlarda da hep yanlış çözümler vermiştiniz, hatta yok-dil örnek sorularının, cevapları verilmiş olmasına rağmen, onları bile yanlış çözdünüz. Haklı yorumlarıma karşılık olarak verdiğiniz ÇİRKEFLİK tabiri, seviyenizin, en az ingilizceniz kadar düşük olduğunun bir göstergesidir, Demişsiniz ya "işinize bakın" bende aynen işimi yapıyorum, işim ingilizce ve ders vermek, ingilizce tarafını zannetmiyorum ama, ders aldığınızdan eminim, en azından bundan sonra çöz(e)mediğiniz soruları, çözüyormuş gibi yapmazsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Dil ve kemik!!

Burada sınavın kolaylığı hakkında yorum yapanlara ve bu sınavdan alınacak puanların adil olmadığına yönelik eleştiri yapanlara birkaç sözüm var onlar dikkatli okusunlar!! Öncelikle akademisyenliğin ingilizceyi en ince ayrıntısına kadar bilmekle kıyaslanmayacak bir meslek olduğunu belirtmek isterim! Kaldı ki ingilizce yada herhangi başka bir dili bilmek demek o dilin en hassas noktalarına varıncaya kadar herşeyini bilmek demek değildir! Hiçbir ingiliz yada amerikalı ingilizcenin herşeyine vakıf değildir! Varsayalımki ingilizceyi bu kadar gözünüzde büyüterek kendinizi gerçek akademisyen olarak değerlendiriyorsunuz o halde söyleyin bana ygs yada diğer türkçe yapılan sınavların türkçe bölümünden sorulan soruların tamamını yapan kaç kişi var! siz daha türkçenin esaslarına hakim değilsiniz türkçe olarak üç beş kelimeyle kendinizi ancak ifade edebiliyorken nasıl olurda siz ingilizce bilmeyi yada akademisyenliği ingilizcenin tamamını bilmek olarak tanımlayabiliyorsunuz! asıl adaletsiz olan birileri varsa onlarda bu tür gereksiz yorum yapanlardır! soruları yds den kolaydı haksızlık yapıldı yds ye girenlere şeklinde yorum yapanlara soruyorum 10 yıl önceki sınav sorularının zorluk derecesiyle şuan sorulan soruların zorluk dereceleri aynımı? hadi onu da geçtim siz istiyorsunuzki bencilce davranalım parası olan ingilizce kursuna giden kişiler akademik becerileri yetersiz olsa dahi akademisyen olsun diyorsunuz ama akademik alanda başarılı olanlara da gidin sürünün diyorsunuz öylemi? şuan yapılan yökdil sınavı gerçek adaletin ta kendisidir! virgüllerle,the lar ile yada ezbere kurallar ile yapılan sınavlardan aldığınız puanları kullanırken yds sınavına itiraz ediyordunuz şimdide yökdile mi itiraz ediyorsunuz! herşeye itiraz etmeyin işinizi yapın! dil bildiğinizi sanıyorsunuz ama hala türkçeden bile anlamıyorsunuz. önce türkçeyi tam olarak öğrenin anlayın idrak edin ondan sonra ingilizcenizle övünün! ne de olsa dilin kemiği yoktur! saygılar!

S

sikas

Guest
yerinde tespit

Ankara Dil Akademisi, öncelikle bu forumu uzun zamandır takip etmiyor olmamın, üyelik sürem ve mesaj sayımla ne ilgisi var? Hadi dediğiniz gibi olsun, geçen yıllarda yaptığınız yanlışları nereden biliyorum? Ayrıca foruma üyelik süresi ve sizin çözemediğiniz sorular arasındaki ilişki, ne alaka? Ha, Pardon, pardon, soruları siz çözmüyordunuz, onları öğrencileriniz çözüp size söylüyordu di mi? Peki başlıkta neden Ankara Dil Akademisi Öğrencileri tarafından yazmıyor? 3 tane sınava girecek, öğretmeniniz mi yok? Bu bahaneniz, kabahatinizden daha gülünç. Bu arada hakkımda dediğiniz, kimin adına, hangi kurs adına yazıyorsunuz meselesi için ise, Ben düzenli olarak sınavlara giren bir ingilizce öğretmeniyim, ve bir kurs veya bir kişi adına çalışmıyorum. Foruma sırf sizin verdiğiniz cevapların yanlış olduğunu belirtmek için üye oldum, çünkü önceki sınavlarda da hep yanlış çözümler vermiştiniz, hatta yok-dil örnek sorularının, cevapları verilmiş olmasına rağmen, onları bile yanlış çözdünüz. Haklı yorumlarıma karşılık olarak verdiğiniz ÇİRKEFLİK tabiri, seviyenizin, en az ingilizceniz kadar düşük olduğunun bir göstergesidir, Demişsiniz ya "işinize bakın" bende aynen işimi yapıyorum, işim ingilizce ve ders vermek, ingilizce tarafını zannetmiyorum ama, ders aldığınızdan eminim, en azından bundan sonra çöz(e)mediğiniz soruları, çözüyormuş gibi yapmazsınız.

Demirares sizi tebrik ediyorum, zeki kişiler kendini kurduğu cümleler ile her ortamda belli ediyor. Tespitleriniz de yerinde ve güzel ..

Bazinga

Öğrenci
bana göre sınav kolay nitelemesinden ziyade biraz tehlikeliydi. Doğru tabir midir bilmiyorum ama laubali mi desem gevşek mi hazırlanmış desem, garip bir sınavdı. YÖK parayla puan dağıttı şeklinde ifadeleri kısmen yerinde buluyorum. Hiç bir İngilizce hazırlığı ya da altyapısı olmayan birinin bu sınavda 50 barajını geçeceğini zannetmem. Öte yandan yüksek dil puanına sahip olmak iyi bir akademisyen olduğunuzun göstergesi değildir. Alanında kendini geliştirmek isteyen sınavlardan bağımsız olarak dilini geliştirmek isteyecektir, önemli olanda budur bence.

srkncngz2525

Öğrenci
Arkadaşlar biraz konu dışı olacak ama sosyal bilimler gramer sorularında recently olan cevabın sorusunu hatırlayan var mı? Birde cümle tamamlama sorularında provide işaretleyen var mı?

A

Akademik Forum

Guest
katılıyorum, soruları dinozorlar hazırlamış bence. çelişkili denilecek soruların yarısı rahat birden fazla doğru cevap içeriyor. ankara üniversitesi diye kaliteli olunmuyormuş meğer gözümden düştü kalite buysa artık. gidin adam gibi ankara veya istanbuldan olmayan kişilere verin bu işi ya da komisyon kurun işini daha ciddiye alan insanlara bırakın bu işi. eminim onlar da buradan yorumları takip ediyorlardır. selamlar

ingilizcebil

Öğrenci
Since olmaz arkadaşlar, cevap for; tartışmaya gerek yok; Since'den sonra 1960 gibi bir tarih gelseydi tamam, ama burada bilmem kaç yıldır anlamında bir şeyden bahsediyor; den beri anlamında bir şey yok.

Hocam türkçe anlam düşünerek işaretledim hiç for kalıbına bakmadım bile haklısınız.

Bence sınavın en bombastik sorusu
ilyada sorusuydu
More than cevaplı

Egaliterian

Öğrenci
Ben sınava fen bilimleri alanından girdim. YDS'den 88 puan almış biri olarak sınavın aşırı derecede kolay olduğu yorumlarını abartılı buluyorum. Ancak ilk 30-40 sorunun YDS'ye göre daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Yani sınav 55-65 bandını geçemeyenler için bir hazırlanmış gibi bu açıdan; ancak 75-80 ve üstü için çok puan farkı yaratacak bir sınav değildi. Çünkü paragraftan anlam çıkarmayı da içeren son 20 sorunun kolay olmadığını düşünüyorum. Çoğunda iki şık arasında kaldım. Tabi her işin içerisine mülakat gibi öznel bir unsurun sokulduğu şu şartlarda 80 ve üstü almak kimin ne işine yarar bilemiyorum.

A

Akademik0743

Guest
Sorular

Arkadaşlar, bazı sorular erişime açılmış. Başvuru sayfanızın itirazlar kısmında, soru ve cevapları görüntüle sekmesinden ulaşabilirsiniz.

M

MissAkademik

Guest
İnşallah akademik kadrolara girişte kabul edilmez bu çok büyük bi haksızlık!!!!!! biz kendimizi yırttık akademik çalışmalarım geri attı sırf dili halletmek için şimdi ing. seviyesi düşük çoğu kişi haksız puanla akademik kadrolara başvurucak yazıklar olsun size yök!!!! haram zıkkım olsun aldığınız 1 kuruş bile!!!!!!

Sınav sorularının tamamı açıklanmadı ve konuşulanlar tahmine dayalı. Sınavın örnek sorularından da anlaşılacağı üzere, bazı soru türleri YDS'deki gibi karşımıza çıkmayacaktı. Bunun yerini dolduran çeviri soruları vs. olunca biraz daha kolay hissiyatı verdi. Ayrıca lisansüstü eğitim ve akademik kadro isteyen herhangi bir birey bu sınavdan önce YDS olduğu için kurslara gitmeye ve çalışmaya başlamıştı; dolayısıyla önüne çıkan bu yeni sınava da girdi. Devamında 2 Nisan'da gerçekleşecek olan YDS'ye de girecek. Bu durum, sınava giren kişinin barajı geçip geçmemesi meselesidir.Kedilerin uzanamadığı ciğere pis demesi mevzusu değil.

Ayrıca sınavın geçerliliği ile ilgili bir algı oluşturularak insanların şevki kırılmaya çalışılıyor.
Arkadaşlar sınav YDS ile eşdeğerdir. YÖK dediğin kurum kendi sınavını ne için yapar, bir düşünmek lazım. Şöyle bir kendinizi deneyin bakalım İngilizceniz ne durumda sınavı değil.

Bir de şöyle bir durum var ki, sorular da tamamen yayımlanmadığı için, sınav heyecanı ile değiştirdiğimiz şıklar, unuttuklarımız derken forumları okudukça göre göre aşina olup, artık o şıkkı işaretlediğimizi düşünmeye başlamış da olabiliriz. Şahsımın, sınavdan çıktığında alacağımı düşündüğüm puan ile şu an alacağımı düşündüğüm puan arasında fark var.

A

Akademik Forum

Guest
"Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir." Ogretim uyeleri atamalari HARIC lafindan neyi anlamiyorsunuz? Yrd Doc ve Doc ogretim uyesi olarak gorulur. Arastirma Gorevlisi, Ogretim Gorevlisi, Uzman vs. YOKDIL'i kullanabilir. 65 alanlar Docentlik sinavina da girebilir. Ama adam diyor ki ATAMA icin YDS 65 diyor. Bunun nesini anlamadiniz? Insanlari bosuna umutlandirmayin. Bu sinavin amaci dil barajina takilan Yrd. Doclari Doc yapmak degildi.

A

Akademik Forum

Guest
akademisyen kalitesinin ingilizce kıyaslandığı bir ölçüsü olanın kendi kalitesi ....!!!

A

Akademik Forum

Guest
Yds'den 80-90 alanlar sınav çok kolaydı dalga mı geçiyorlar diye sitem etmişler. İyi de yds gibi zor bir sınavdan yüksek puan alıp hala yökdil için aman ne kolaydı demek saçma değilde ne? Bence çok kolay bir sınav kesinlikle değildi. Hatta bazı paragraf sorularındaki kelimeler çok akademikti. Ancak yds ile kıyaslandığında daha kolay olduğu bir gerçek. Yine de bu sınavları Türkler hazırladığı için gerçek bir İngilizce konuşma ve anlama kabileyetini ölçtüğünü düşünmüyorum. Bu nedenle şu kadar yüksek puan aldım İngilizceye hakimim demek kendini kandırmaktır.

A

Akademik Forum

Guest
Yökdil

sınavın kolay gözükmesinin en önemli sebebi herkesin kendi alanından sınava girmesiydi.sağlıktan giren bir aday olarak sınavda kataraktla alakalı bir paragraf vardı,burda ahkam kesen yds fanatiklerinin çoğu o paragrafı görseler bu ne biçim paragraf deyip ösym ye sınavda sallayacaklardı belki de.ama ben bir göz hekimi olarak , paragrafın geneline hakim bir şekilde soruları yaptım,çünkü direk beni ilgilendiriyordu,felsefeden ya da fizikten gelmemişti sorular. yds yi de alanlara bölüp yapsınlar yine sıkıntı olmaz,insanlar okudukları makaleleri,konuları sınavlarda gördüklerinde literatürdeki kelimlerin anlamlarını bilmek bile birçok şeyi hallediyor.dolayısıyla yökdil e laf edeceğinize yds nin saçma bir sınav olduğuna değinin biraz.

A

Akademik Forum

Guest
Remzi hoca since demiş, ben de since dedim. İnşallah since dir. Forumda cevap verilmemiş. Lütfen açıklayarak cevap verebilir misiniz neden for yapmış herkes. FİDO kuralı diye mi.

MonsterMMORPG

Öğrenci
bende yds ye göre çok kolaydı diyorum. ama haksızlık hem var hem yok.

öncelikle dil tazminatlarının arttırılması lazım. eğer dil tazminatları arttırılırsa haksızlık ortadan kalkar. çünkü sadece YDS ile dil tazminatı alınabiliyor

haksızlık şuna göre yok. 4 sene önce insanlar çok daha kolay olan üds ile akademisyen oldular. ama bu fırsatı kaçıranlar 4 senedir yds'yi geçemiyorlar. örneğin uzman doktor olan babam. en yüksek 61.25 aldı YDS'den ama kendisi 1962 doğumlu. ne yapsın geç akademisyen olmak istedi :) 4 sene önce üds'den giren arkadaşları çok daha kolay bir sınavı geçerek doçent olabildiler.

o yüzden bu sınav kolay haksızlık demek yerine bence bizim dil tazminatlarının iyileştirilmesi konusunda çaba harcamamız lazım. rakamlar çok komik malesef.

bu sınav devam etsin, YDS daha'da zor olsun, dil tazminatları çok daha fazla olsun. işte olması gereken bu bence.

A

Akademik Forum

Guest
Bu sınava da başta yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına
başvurmak isteyen adaylar olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler,
üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava
katılabilir. İlgili mevzuat düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru
sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.Saraç'ın verdiği bilgiye göreBu sınav YDS'yi etkilememekle beraber adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacak.

ingilizcebil

Öğrenci
Remzi hoca since demiş, ben de since dedim. İnşallah since dir. Forumda cevap verilmemiş. Lütfen açıklayarak cevap verebilir misiniz neden for yapmış herkes. FİDO kuralı diye mi.

Hocam cevap "for" olarak sabitlendi. Ben de hızlıca "since" demiştim.

- - - Güncellendi - - -

Hocam cevap "for" olarak sabitlendi. Ben de hızlıca "since" demiştim.

For many centuries, humans have speculated that there might be planetary systems around other stars
Since başlangıç noktasını referans gösterir. For zaman aralığını.