5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
for olacak onun cevabı türkçeden yanlış çeviri yapanları çeldirmek için konulmuş sanki. remzi hoca ciddi ciddi bu hatayı yapmaz ya biri adını kullanıyor olmasın yılların kurdu o.

H

hknydn150

Guest
İtiraz için sınav soruları adayların erişimine açılmıştır diyeceksin, sonra soruların yüzde 10unu açıklayacaksın. Soruları ve cevapları görmeden neye/nasıl itiraz edeceğiz ? YÖK'ün bu saçma işlerini anlayamadım bir türlü...

A

Akademik Forum

Guest
For vs Since

'For' mu 'since' mi polemiginde cevap göz kapalı 'for' tabiki arkadaşlar. Çünkü orada bir zaman aralığı var. 'For thousands of centuries' yani yüzyıllardır. Eğer bir zaman başlangıcı olsa idi mesela 'since 20th Century' yani 20. yüzyıldan beri o zaman since olurdu. Yani cevap açık ara FOR.

A

Akademik Forum

Guest
çok önemli.. Herkese tesekkur simdiden.. Heyecan maksimum

selamlar.... forumdaki herkes için bir merak ettigim konuyu paylaşıcam
sağlık bilimlerinden girip de .. C GRUBUNDA OLAN ARKADAŞLAR İÇİN SORUM;
BENİM İÇİN ÇOK KRİTİK ONEM TAŞIMAKTA,,,
SINAVIN .. PARAĞRAF TAMAMLAMA BÖLÜMÜ İÇİN YETERLİ SUREM KALMADI, TAMAMEN SALLADIM
SAGLIKTAN GİRİP C GRUBU KITAPCIK KULLANAN BİRİ VARSA , BANA YARDIMCI OLABİLİR Mİ,
SURE YETİSMEYİNCE PARAGRAF TAMAMLAMA BÖLÜMÜNÜ TAMAMİYLE E ŞIKKI İŞARETLEDİM
YAPABİLENLER ARASINDA C GRUBU OLUPTA 6 SORU İÇİNDE HİÇ E VARMIYDI??

A

Akademik Forum

Guest
benim sayfamda sınav sorularının %10 falan değil hiç görünmüyor böyle olan var mı? sayfa boş açılıyor ben neye itiraz edcm acaba :)

A

Akademik Forum

Guest
Yarım cümle

Arkadaşlar yarım cümlelerde şunların diğer yarılarını hatırlayan var mı ? ve hatırlanabilirse diğer yanlış şıklar ?

1) and they are some of the biggest ever observed
2) When ice forms at the surface
3) it provides perspectives on the architecture
4) And during that time, the cost of doing so has remainedre

A

Akademik Forum

Guest
cloze testlerde

cloze testleri şıklarıyla beraber hatırlayan var mı arkadaşlar. Özellikle de cevabı in olan ve into olan iki soruda ?

A

Akademik Forum

Guest
çeviriler

1) Arkadaşlar ing->tur çeviri sorularında, Linguistic theory....explaining how that... gibi bişey vardı. Sınavda epeyce baktım ve bence bu sorunun net cevabı yok. Tüm seçeneklerde de bir eksik ya da fazlalık ya da eksiklik vardı. Ne düşünüyorsunuz ?

2) Genel olarak sınav kolay bir formatta gözükse de çeviri sorularının bir ikisinde sıkıntı vardı. Örneğin bir de mühendislerin birşeylerden emin olmaları gereken bir bir soru vardı, to ensure vardı sanki o soruda da. Yapmaları mı yaptırmaları mı sözkonusuydu ettirgen mi değil mi çok ince fark vardı.

A

Akademik Forum

Guest
Paragrafta ince nokta

According to the passage, biological psychology ----
resembles biopsychology, psychobiology, physiological psychology, and behavioral neuroscience …

merhabalar, ben bu sorunun cevabının bu olmaması gerektiğini düşünüyorum ne dersiniz. Sınavda resemble gördüm parçada synonimi de gördüm, ancak parçada term diyor ve synonim diyor. Dolayısıyla terimlerin eşanlamlıları başka şey biological psychology'nin başka bir dala benzemesi (resemble) başka şey. Soruda ben bunu çeldirici şık olarak düşündüm ve başka bir seçeneğe yöneldim. İnce bir fark var arada. Eğer seçenekte 'term' ifadesi eklenseydi doğru cevap olurdu, veya 'expression' türü bir ifadeyle desteklenseydi. Ne dersiniz ?

A

Akademik Forum

Guest
yökdil

Sosyal Bilimlerden sadece 29 soru yayınladınız..Paragraf cümle tamamlama ve çeviri sorularını hatırlıyormusunuz

A

Akademik Forum

Guest
Hocam, hay siz sağ olun. Tercüman oldunuz...🙏 Yani anlamadım ki millet "Kolaydı zoru gelsin!" diyor, madem bu kadar güveniyor herkes parayla dağıtılmayan İngilizce bilgisine, buyursun Toefl'a girsinler. Ayrıca ben hayatımda ilk kez Kpds'ye girdiğimde liseden kalma bilgimle 40 alabilmiştim. Sonra Üni. bitince 2013 Nisan'da YDS'ye 4 ay çalışıp girdim, maşallah ölçücü Yds'den 37.5 aldım. Sonra çalışmadan 2015'te 50, 52.5 aldım ve 2016 Eylül Yds'den 37.5, 2017 Mart e-Yds'den 51.25 aldım. Bunların hiçbirine çalışmadım. Sonuçlarımdan ve tecrübelerimden yola çıkarak orantısız bir sınav olduğu görüşündeyim. YDS gibi standartsız bir sınavla akademik İngilizcemin yoklanmasını onaylamıyorum.
Arkadaşlar bırakın bu muhabbetleri. Yok YDS'den 95 alan biri olarak söylüyorum kolaydı, yok en son girdiğim KPDS'den 93,75 aldım parayla puan dağıttılar. Zaten o puanları alıyorsanız % 1'lik dilimdesiniz ve sizin söyleminize göre sizden büyük akademisyen yok. Asıl olan 50-60 bandında puan alanların yorumları.

A

Akademik Forum

Guest
Tıpçılar o kafayla Yds'yi yapamadı diye Yök onlar için Tıp Dil çıkardı, burada millet resmen kendini ve meslektaşlarını kalitesiz ilan etti.🙈
Öncelikle sınav kolaydı ancak akademisyen kalitesini düşürdü yorumlarına kesinlikle katılmıyorum tus dil doktor kalitesini mi düşürdü? Yds den yüksek alan ancak İngilizce konuşamayan çok sayıda akademisyen var, zaten mevcut sınav sitemi dil bilgisini net ölçmemektedir. toefl formatında olmasına, yani okuduğunu anlamanın yanında, dinlediğini anlayabilen ve konuşabilen kişiler seçebilecek bir dil sınavına gerek duyulmaktadır.

A

Akademik Forum

Guest
Şu 'hiç çalışmadan girdim YDS'den 80-99 aldım' diyenlere ifrit oluyorum. Abi ufak atın civcivler yesin... İngilizce öğretmenlerinin bile 60 almak için göbeğinin çatladığı YDS'den sizin bu puanları alabilmeniz ancak soruların cevaplarının size önceden verilmesiyle mümkün. Zaten dün açıklandı: 2008-2013 ALES ve ÜDS/YDS sınavlarında akademik kadro alan 30,000 kişiden malum çetenin elemanlarından 20,000 kişi akademik kadro almış. Herifler hala yerinde...