5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Demirares hocam, bu yorumları hangi kurs adına yaptınız merak ettim. Hocam başlıkta olası cevaplar yazıyor, 3 sınava da aynı anda giremeyeceğimize göre, öğrencilerimizden gelen cevaplara göre cevap anahtarı güncelleniyor. Ayrıca biz YDS hocaları da yanlış yapabiliriz. Madem o kadar iyisiniz, biz de o kadar kötüyüz her sınav neden bizi takip ediyorsunuz. Hocam bunlar boş işler, gidin öğrencilerinize bol bol okuma çeviri yaptırın, deneme sınavı hazırlayın, ücretsiz yayınlayın, çözümünü youtube'dan yapın. Bu sayfaya harcadığınız zamana yazık. Ne kadar meraklısınız bizi takip etmeye. Hocam kendi işinize bakın hangi kurs iseniz bilmiyoruz. Forumdan çıkmak istemiyorum çok seviyorum demişsiniz, yeni üye olmuşsunuz, 1 mesajınız var. Çirkeflik yaparak bu iş olmaz. Lütfen gidip öğrencilerinize emek verin. Aldığınız para boğazınızdan rahat geçer o zaman.
Sayın Demirares, diyelim ki siz bu ülkenin en iyi Dil Bilimcisisiniz, ben de naçizane Tijen Hocamın eski bir öğrencisiyim. Onun mesleğine olan sevgi ve saygısına şahit olmuş biri olarak bu sözler ile kırma hakkını nereden bulduğunuzu sormak istiyorum. Kimsenin başarısızlığı ile alay etmeyen, anlamayana 20 kez usanmadan anlatan öğretme aşkı ile işini yapan ve hayat enerjisinin tümünü işine harcayan birine söyledikleriniz sizin öğretmen olmadığınızı düşündürüyor. Eğer öğretmen iseniz öğrencilerinizin bilemediği konular karşısındaki tavrınız da böyle ise vay onların haline... Lütfen, forumlarda insanların kazandığı ekmek ile oynamaktan vazgeçip, çok başarılı bir öğretmene yakışır bir şekilde sınavdaki soruları ve cevaplarını paylaşın. Saygılarımla.

A

Akademik Forum

Guest
Yillarca yds gibi zor bir sinava hazirlananlara haksızlık gibi bir mantikla hic bir zaman doğru sistemi oturtamayiz ki. Ben fen bilimciyim. Ve akademik hayatim boyunca hic bir zaman sosyal konularda literatür taramaları yapmayacağım. Neden sosyal icerikli bir sınava tabi tutulayim. Benim akademik yeterliligim olculecekse fen bilimleriyle ilgili okuduğumu ne kadar anladığım olculmeli sosyal ya da sağlık konularıyla değil. Sirf gecmiste insanlar zar zor bu sinavlardan geçtiler diye de bu saçma sistem böyle devam mı etsin yani?

A

Akademik Forum

Guest
Bana sorarsanız çokda kek bir sınav değildi. Ayrıca bu sınavın akademisyenlerin kalitesini düşüreceği görüşüne katılmıyorum. YDS sınavını 65 alarak geçen arkadaşlarımızında akıcı ingilizce konuşabildiklerini zannetmiyorum. Dolayısıyla bu sınavları geçebiliyor olmak ingilizceyi iyi düzeyde biliyor olmak manasına gelmiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Sosyal Alanında Matbaa ile ilgili paragraf tamamlama sorusu vardı. Cevabı Gutenbergin hareketli harfleri bulduğunu ama baskı makinesinin icadında bir faydası olmadığı şıkkı mı doğru ? Yoksa Martin Luther matbaa makinesini icad etti felan diye bir şık vardı ?
Boşluktan sonra ki kısımda bu gelişmeler matbaanın ilerlemesini sağladı gibi gidiyordu
Hatırlayan var mı ?

A

Akademik Forum

Guest
YDS sınavı kişinin alanıyla ilgili bilgisini ölçmekten ziyade akademisyenlerin tamamından ingiliz dili ve edebiyatı bölümü mezunu kişilerin bilgi ve derinliğini bekliyor. Kendi alanında alan yazını okuyan çalışma yapan ve konuşan insanların yds den 60'ı zor aldığını gördüm... YÖKDİL sınavı akademisyenlerin daha rahat cevap verebilecekleri ve yorum yapabilecekleri bir sınav. Çünkü akademisyenler çalışmalarında yökdil sınavında sorulan becerileri kullanıyorlar. YDS sınavında olduğu gibi her sınavda fii tarihinden kalmış yeni bir kelime bağlaç görmüyorlar.. Tabi alanlarında ileri ingilizceleri nedeniyle erken yükselen ve dinazor olmak isteyenlerin sıkça kolay sınav, para ile puan gibi değerlendirmelerini çok göreceksiniz...

Bloodin

Öğrenci
Ekli dosyayı görüntüle 5865

Bu sorunun hatalı olduğunu düşünen bir tek ben miyim acaba? Ne yani? Birinci Dünya Savaşı'ndan önce insanlar ülkesi için savaşmıyor muydu? Birinci Dünya Savaşı'nın en olağandışı yönlerinden biri nasıl insanların ülkesi için savaşması isteği olabilir? Mantıken çok saçma bir cümle olmuş, beni sınavda bu mantık hatasından dolayı çok oyaladı ve İngilizce dilbilgisi kurallarına uymadığını bildiğim halde cevabı E yaptım...

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Şu 'hiç çalışmadan girdim YDS'den 80-99 aldım' diyenlere ifrit oluyorum. Abi ufak atın civcivler yesin... İngilizce öğretmenlerinin bile 60 almak için göbeğinin çatladığı YDS'den sizin bu puanları alabilmeniz ancak soruların cevaplarının size önceden verilmesiyle mümkün. Zaten dün açıklandı: 2008-2013 ALES ve ÜDS/YDS sınavlarında akademik kadro alan 30,000 kişiden malum çetenin elemanlarından 20,000 kişi akademik kadro almış. Herifler hala yerinde...

Yukarıdaki mesajı yazan kişiye cevabım:

Herkesi aynı kategoriye koymasan iyi olur. ODTÜ mezunuyum. YDS'den 85 aldım. O sınav içintek bir dakika bile çalışmadım. Bu sınav içinde bir dakika bile çalışmadım. Sorular cidden basitti. Zorlaştırmak için kendi kendime hata yaptım. Ama bu sınavda tek yanlış gözüküyor. Onu da ısrar ile yanlış yaptım. 95 üstü gelince inşallah resmini eklerim. 60 almaya çalışan İngilizce öğretmenleri var tabi ki ama o 60 alamayan İngilizce hocası ne kadar hoca! Bunu sorgulamak lazım!

Not: Alıntı yapmaya çalıştım, nasıl yapılır bulamadım. Mesajı onaylayan moderatörden ricam alıntı kısmını yerime halletsin. Teşekkürler şimdiden....

A

Akademik Forum

Guest
Bloodin Bey, kesinlikle haklısınız. Bu soruya ben de E şıkkı ile cevap verdim. Çünkü mantıken SORU HATALI! O dönemde bir askerin devlet adına savaşa gitmesi olağan üstü durum olamaz! Birinci Dünya Savaşı sırasında, küresel düzeyde milliyetçilik yüksekti. Böyle bir dönemde askerlerin savaşa gitmemesi olağanüstü durum olur. Ayrıca devletler o dönemde toplumsal algıları tamamen yönetecek düzeyde güce sahipti. Propagandadan tutunda, yasal önlemlere kadar, askere gitmeyi zorunlu kılan bir durum vardı.
Yani bir askerin o dönemde askere gitmesi olağanüstü durum olamaz. İngilizce okuma ve anlamaya yönelik bir sınavda bu hatanın yapılmaması lazımdı. İtiraz yollamak istedim ama 10 tl nedeniyle vaz geçtim. Sanırım tek hata yaptığım soru! Başkaları da çıkabilir! Sonuç açıklansın duruma göre itiraz ederim. Umarım yerime itiraz eden olmuştur.

A

Akademik Forum

Guest
thanks to :(

Aynen, önce doğru yapıp sonrasında thanks to'ya giden bir ben değilim sanırım :(

A

Akademik Forum

Guest
Jupiter Fen Bilimleri

Arkadaşlar yarım cümlede Jupiterle ilgili soruyu hatırlayan var mı, cevabı neydi ?

A

Akademik Forum

Guest
Yalanlar yalanlar...

Şu 'hiç çalışmadan girdim YDS'den 80-99 aldım' diyenlere ifrit oluyorum. Abi ufak atın civcivler yesin... İngilizce öğretmenlerinin bile 60 almak için göbeğinin çatladığı YDS'den sizin bu puanları alabilmeniz ancak soruların cevaplarının size önceden verilmesiyle mümkün. Zaten dün açıklandı: 2008-2013 ALES ve ÜDS/YDS sınavlarında akademik kadro alan 30,000 kişiden malum çetenin elemanlarından 20,000 kişi akademik kadro almış. Herifler hala yerinde...

Yukarıdaki mesajı yazan kişiye cevabım:

Herkesi aynı kategoriye koymasan iyi olur. ODTÜ mezunuyum. YDS'den 85 aldım. O sınav içintek bir dakika bile çalışmadım. Bu sınav içinde bir dakika bile çalışmadım. Sorular cidden basitti. Zorlaştırmak için kendi kendime hata yaptım. Ama bu sınavda tek yanlış gözüküyor. Onu da ısrar ile yanlış yaptım. 95 üstü gelince inşallah resmini eklerim. 60 almaya çalışan İngilizce öğretmenleri var tabi ki ama o 60 alamayan İngilizce hocası ne kadar hoca! Bunu sorgulamak lazım!

Not: Alıntı yapmaya çalıştım, nasıl yapılır bulamadım. Mesajı onaylayan moderatörden ricam alıntı kısmını yerime halletsin. Teşekkürler şimdiden....

ODTU mezunusunuz, Dilden genellikle +80 alıyorsunuz, bu sınavdan da+95 bekliyorsunuz.. Mesaj kısmının altındaki alıntı tuşunu bulamıyorsunuz!!! Çok ilginç!

A

Akademik Forum

Guest
YÖKDİL ve YDS

Fen bilimlerinden girdim sınava ve paragrafları hemen hemen anladım. Bunun sebebi tüm kelimeleri bilmem değil alanımın fen olmasından dolayı. Tüm kelimelerini bilip bir türlü net anlayamadığım paragraflarla karşılaşıyorum. Genelde psikoloji, sosyoloji vb. konular oluyor. Bu alanlarda Türkçe paragrafı bile doğru düzgün anlayamıyoruz. Yökdil bu bağlamda çok iyi bir sınav olmuş. Fakat ne yazık ki YDS gibi kapsamlı kullanmamıza olanak verilmiyor. Neden bir memur YÖKDİL puanını kullanamıyor? gerçekten çok garip.

A

Akademik Forum

Guest
bende aynı şekilde düşünerek ilk o şıkkı eledim,savaşla ilgili dehşetin vahşetin tüm gerçekliğiyle anlatılması tutkusu(hırsı) gibi düşündüm.

Bu alana bir cevap yazın...