5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Burada yorum yapan arkadaşların çoğunluğunun YDS ve YÖKDİL'i Mantık veya Alan Bilgisi ölçen bir sınav olarak değerlendirmesi şaşırtıcı. Bu sınavlarda İngilizce kelime haznesi ile gramer kurallarını bilip bilmediğin ölçülüyor. Sağlıktan sınava girip 80 alan bir doktor sosyalden girip 60 almaz. Yine aşağı yukarı aynı puanı alır. Bu sınavlar İngilizce seviyesi ölçen sınavlar değil, tamamen yüksek sayıdaki akademik kadro talebini durdurmak, frenlemek amacını güdüyor. Yani bu sınavlar tamamen okuduğunu anlayıp anlamadığını ölçüyor. Sınav sonuçları şunu gösteriyor ki Türk eğitim sisteminde İngilizce öğretimi VASAT ALTI gramer ezberletmekten öteye geçemiyor. 10 yıl önce KPDS'den 100 alan subaylar Brüksele gidince 'bunlar İngilizce bilmiyor diye' geri gönderiliyordu.

A

Akademik Forum

Guest
Şu 'hiç çalışmadan girdim YDS'den 80-99 aldım' diyenlere ifrit oluyorum. Abi ufak atın civcivler yesin... İngilizce öğretmenlerinin bile 60 almak için göbeğinin çatladığı YDS'den sizin bu puanları alabilmeniz ancak soruların cevaplarının size önceden verilmesiyle mümkün. Zaten dün açıklandı: 2008-2013 ALES ve ÜDS/YDS sınavlarında akademik kadro alan 30,000 kişiden malum çetenin elemanlarından 20,000 kişi akademik kadro almış. Herifler hala yerinde...

Yukarıdaki mesajı yazan kişiye cevabım:

Herkesi aynı kategoriye koymasan iyi olur. ODTÜ mezunuyum. YDS'den 85 aldım. O sınav içintek bir dakika bile çalışmadım. Bu sınav içinde bir dakika bile çalışmadım. Sorular cidden basitti. Zorlaştırmak için kendi kendime hata yaptım. Ama bu sınavda tek yanlış gözüküyor. Onu da ısrar ile yanlış yaptım. 95 üstü gelince inşallah resmini eklerim. 60 almaya çalışan İngilizce öğretmenleri var tabi ki ama o 60 alamayan İngilizce hocası ne kadar hoca! Bunu sorgulamak lazım!

Not: Alıntı yapmaya çalıştım, nasıl yapılır bulamadım. Mesajı onaylayan moderatörden ricam alıntı kısmını yerime halletsin. Teşekkürler şimdiden....

Türkiye'deki ingilizce öğretmenlerin yarısından çoğu ODTÜ'nün Beden Eğitimi, Sosyoloji, Kimya vs. bölümü mezunlardından. O yüzden herkes YDS'den senin gibi herkes hiç çalışmadan girip 15 alıyor...

A

Akademik Forum

Guest
önemli olan sınavın her düzeyi ölçebilmesi a1 ,a2-c1 ,c2 seviyeleri gibigibi

A

Akademik Forum

Guest
Concerning, thanks to sorusunda cevabın neden concerning olduğunu açıklayabilecek biri var mı? Eğer bir kuralı gözden kaçırmıyorsam anlam olarak thanks to'nun daha doğru olduğunu düşünüyorum. Soruyu birebir hatırlamamakla birlikte araştırma sonuçları ... çıkarım yapar gibi bir şey kaldı aklımda. Sonuçları ile ilgili olabilir ama sonuçlar sayesinde de olabilir ki sosyal bilimler araştırma yöntemlerine göre sonuçlar sayesinde bir çıkarım yapılır. Dediğim gibi bir kuralı gözden kaçırıyor olabilirim ama eğer böyle bir durum yoksa neden concerning olduğunu anlayamıyorum.

srkncngz2525

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Sosyal Alanında Matbaa ile ilgili paragraf tamamlama sorusu vardı. Cevabı Gutenbergin hareketli harfleri bulduğunu ama baskı makinesinin icadında bir faydası olmadığı şıkkı mı doğru ? Yoksa Martin Luther matbaa makinesini icad etti felan diye bir şık vardı ?
Boşluktan sonra ki kısımda bu gelişmeler matbaanın ilerlemesini sağladı gibi gidiyordu
Hatırlayan var mı ?

Hocam ben şey yaptım sanki bulduğun için resmini kilisemiydi bir yerdi oraya aşmışlar işte ödüllendirilmiş gibi

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar yarım cümlelerde şunların diğer yarılarını hatırlayan var mı ? ve hatırlanabilirse diğer yanlış şıklar ?

1) and they are some of the biggest ever observed
2) When ice forms at the surface
3) it provides perspectives on the architecture
4) And during that time, the cost of doing so has remainedre

Provide yanlış cevap mı ?

A

Akademik Forum

Guest
Ekli dosyayı görüntüle 5865

Bu sorunun hatalı olduğunu düşünen bir tek ben miyim acaba? Ne yani? Birinci Dünya Savaşı'ndan önce insanlar ülkesi için savaşmıyor muydu? Birinci Dünya Savaşı'nın en olağandışı yönlerinden biri nasıl insanların ülkesi için savaşması isteği olabilir? Mantıken çok saçma bir cümle olmuş, beni sınavda bu mantık hatasından dolayı çok oyaladı ve İngilizce dilbilgisi kurallarına uymadığını bildiğim halde cevabı E yaptım...

ben de bu soruda aynı fikirdeyim. askerlerin ülkesi için ölmesi birinci dünya savaşının en önemli şeylerinden biri olabilir mi? Zira daha önceden de insanlar ülkeleri için ölmekteydi.

A

Akademik Forum

Guest
ben de bu soruda aynı fikirdeyim. askerlerin ülkesi için ölmesi birinci dünya savaşının en önemli şeylerinden biri olabilir mi? Zira daha önceden de insanlar ülkeleri için ölmekteydi.

Sayın Arkadaşlar,

Pasaj sorularında sizin tarih bilginiz ve yorumunuz önemli DEĞİL. Pasajda herkesin 'ya Allah' diye savaşa gittiği söyleniyordu. Pasajda ne diyorsa onu anlamak lazım. Kimse sizin tarih ve mantık bilginizi ölçmüyor. Bu nedenle, enthusiasm with which DOĞRU CEVAP. Saygılar

A

Akademik Forum

Guest
Concerning, thanks to sorusunda cevabın neden concerning olduğunu açıklayabilecek biri var mı? Eğer bir kuralı gözden kaçırmıyorsam anlam olarak thanks to'nun daha doğru olduğunu düşünüyorum. Soruyu birebir hatırlamamakla birlikte araştırma sonuçları ... çıkarım yapar gibi bir şey kaldı aklımda. Sonuçları ile ilgili olabilir ama sonuçlar sayesinde de olabilir ki sosyal bilimler araştırma yöntemlerine göre sonuçlar sayesinde bir çıkarım yapılır. Dediğim gibi bir kuralı gözden kaçırıyor olabilirim ama eğer böyle bir durum yoksa neden concerning olduğunu anlayamıyorum.

Hocam, 'concerning' - about anlamında bir edattır ve kendisinden sonra KONU ister. 'thanks to' ise sayesinde anlamına geliyor ve thanks to'dan sonra pozitif bir olay / eylem gerekli. Türkçe düşünmemek lazım.

A

Akademik Forum

Guest
One

Arkadaşlar; fetö taktiği sınavları hıncahınç zor yap soruları kendi adamlarına ver fetöcü olmayanlar tırmalasın dursun.

Akademik kadrolara çöken doçent ve profesörlerin ihmal edilemeyecek kısmının nasıl bu noktalara geldiği artık malum.

Asıl sorun yeni yardımcı doçenti alacak yeni doçenti doçent yapacaklar da bu utanmaz arlanmaz hala pişkin pişkin duran yüzsüzler.

Dil sınavı evet olmalı ama makul bir sınav olmalı.

Darısı doçentlik sınavlarının fetö artığı öğretim üyelerince yapılmaması başka bir yol bulunması

finduilas

Profesör

Bu sorunun hatalı olduğunu düşünen bir tek ben miyim acaba? Ne yani? Birinci Dünya Savaşı'ndan önce insanlar ülkesi için savaşmıyor muydu? Birinci Dünya Savaşı'nın en olağandışı yönlerinden biri nasıl insanların ülkesi için savaşması isteği olabilir? Mantıken çok saçma bir cümle olmuş, beni sınavda bu mantık hatasından dolayı çok oyaladı ve İngilizce dilbilgisi kurallarına uymadığını bildiğim halde cevabı E yaptım...

Sinavda paragrafi yorumlamamalisiniz. Sadece paragrafta ne yaziyorsa ona dikkat etmelisiniz. Paragrafta bu en olagandisi seylerden biridir diyorsa oyledir, sizden de ona gore cevaplamaniz istenir. Sizin yorumunuz sorulmuyor cunku burada.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba

Concerning, thanks to sorusunda cevabın neden concerning olduğunu açıklayabilecek biri var mı? Eğer bir kuralı gözden kaçırmıyorsam anlam olarak thanks to'nun daha doğru olduğunu düşünüyorum. Soruyuý birebir hatırlamamakla birlikte araştırma sonuçları ... çıkarım yapar gibi bir şey kaldı aklımda. Sonuçları ile ilgili olabilir ama sonuçlar sayesinde de olabilir ki sosyal bilimler araştırma yöntemlerine göre sonuçlar sayesinde bir çıkarım yapılır. Dediğim gibi bir kuralı gözden kaçırıyor olabilirim ama eğer böyle bir durum yoksa neden concerning olduğunu anlayamıyorum.

Sayın hocam anlam olarak concerning daha uygun kesinlikle... ben de thanks to yaptım ama sonra metne bakınca concerning in anlama daha uygun olduğunu gördüm. .. çünkü hipotez e ilişkin anlamı var. .. hipotez sayesinde olmuyor. ..

A

Akademik Forum

Guest
ODTU mezunusunuz, Dilden genellikle +80 alıyorsunuz, bu sınavdan da+95 bekliyorsunuz.. Mesaj kısmının altındaki alıntı tuşunu bulamıyorsunuz!!! Çok ilginç!

Sonradan gördüm! Mesajı geri alamadım. O sırada acelem vardı. Mesajı hızlı bir şekilde atmak istedim. Onaylayan kişi istese özel yazılmış notu silip onaylayabilirdi. (Foruma üye olmaktan bu nedenle vaz geçtim)
Neyse kusura bakma! Şimdi oldu galiba!!! Ne adamlar var!!!!
Zoruna giden sanırım sınavdan aldığım ya da alacağım puan oldu.... Ne gereği var! Herkes kendi bacağından asılır!

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim üyeliği ve yökdil

Ben bu konuda bimere yazı yazmıştım. Öğretim üyeliğine yükselme için geçerli olup olmayacağı yönünde. bana gelen cevap aşağıdaki gibidir.

İlgili yükseköğretim kurumunca bir kısıtlama getirilmediği müddetçe YÖKDİL akademik kadro alımlarında kullanılabilecektir. İlgili yükseköğretim kurumlarının bu konuda kısıtlayıcı karar alma yetkisi saklı bulunmaktadır.

A

Akademik Forum

Guest
Türkiye'deki ingilizce öğretmenlerin yarısından çoğu ODTÜ'nün Beden Eğitimi, Sosyoloji, Kimya vs. bölümü mezunlardından. O yüzden herkes YDS'den senin gibi herkes hiç çalışmadan girip 15 alıyor...

Bu bilgi tamamen hatalı... Yani oturup cevap vermeye gerek yoktu aslında... En son İnglizce öğretmeni olarak atanan ODTÜ mezunları sanırım 2003 yılı mezunları...
Ayrıca ODTÜ hazırlığı bitiren ve bölümlerini İnglizce okuyan ODTÜ'lü 15 almaz....

M

Misafirr

Guest
bullous keratopathy ile ilgili paragraf

sınavın kolay gözükmesinin en önemli sebebi herkesin kendi alanından sınava girmesiydi.sağlıktan giren bir aday olarak sınavda kataraktla alakalı bir paragraf vardı,burda ahkam kesen yds fanatiklerinin çoğu o paragrafı görseler bu ne biçim paragraf deyip ösym ye sınavda sallayacaklardı belki de.ama ben bir göz hekimi olarak , paragrafın geneline hakim bir şekilde soruları yaptım,çünkü direk beni ilgilendiriyordu,felsefeden ya da fizikten gelmemişti sorular. yds yi de alanlara bölüp yapsınlar yine sıkıntı olmaz,insanlar okudukları makaleleri,konuları sınavlarda gördüklerinde literatürdeki kelimlerin anlamlarını bilmek bile birçok şeyi hallediyor.dolayısıyla yökdil e laf edeceğinize yds nin saçma bir sınav olduğuna değinin biraz.

Göz doktoru arkadaşım bullous keratopathy ile ilgili paragraf sorusunun cevaplarını hatırlıyor musunuz acaba? d kitapçığında paragrafın ilk sorusu hücrelerin hasarlanması sonucu su toplar gibi bir şık vardı yanılmıyorsam.

H

Havza_01

Guest
Yökdil ve İngilizce Sınavları

Hocam bu sınav kolaydı; ama ben gerek yds gerekse diğer sınavların tam anlamıyla amacına hizmet ettiğini düşünmüyorum. Bende doktora yapan bir araştırmacı adayı olarak şunu söyleyebilirim. bizim ülkemizde dil eğitimi gerecekten sakat çünkü aynı zamanda meb'de hocalık yapıyorum. Bunun temel sebebi dilin yaşayan bir canlı olarak kabul edilmemesi, pratik ve kullanımının yetersiz olması bunun sebebi en önemli sebebi ise kişisel bir durumdur. Şöyle söyleyim; öğrenci ortaokuldan itibaren İngilizce görür, Anadolu lisesinde İngilizce görür, üniversiteyi kazanır İngilizce görür, nihayet yaklaşık 10 yılın üzerinde İngilizce eğitimi alır sözde ama kardeşim zamanı geldiğinde hadi bunu kullan dediğin tık yok; hocam sebep bireyin ben bu uluslar arası dili hayatımın her döneminde kullanacağım bu bana ekmek ve yemek kadar ihtiyaç diye böyle bir fikre sahip değildir. Her akademik çalışma yapan insan gibi ben yayınlarla boğuşuyorum..ama bizim ülkemizde önce insanın dile karşı bakış açısının değişmesi lazım.. Çünkü anadoluda bir özdeyiş vardır 'Kör allaha nasıl bakarsa allah da köre öyle bakar derler..''Dili öğrenmenin temel mutfağı onu kullanmaktaır. Ben uluslar arası sempozyuma katılmış biri olarak söylüyom..Dili ne zaman koşuşur, konuştuğunu doğru yazar, dinlediğini net bir şekilde anlarsın, ayrıca bu dille kendi alanında araştırma yayınlarını kendin hazırlarsın o zaman kendini dil biliyor say hocam aksi takdirde gerisi hikayedir..

M

MissAkademik

Guest

İnsanların ülkelerini terk edip savaşmak istemeleri... Birinci Dünya Savaşı ittifak kurulan devletler yapıldığı için...
Mesela Hintli Müslümanların kendi ülkelerinden Çanakkale savaşına gelmeleri çok ilginçtir aslında...

ama bende o soruyu değiştirmiş olabilirim. Sınav anında bayanların eşlerini savaşa katılmaya teşvik etmeleri şeklinde discourage olan şıkkı encourage olarak görmüşüm..

ingilizcebil

Öğrenci
herkese merhaba

Sosyal bilimlerde more/than cevaplı İlyada sorusunu neye dayanarak yaptınız merak ettim ?
şıklarda
less/than/
as/as
vardı