5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Sinavda paragrafi yorumlamamalisiniz. Sadece paragrafta ne yaziyorsa ona dikkat etmelisiniz. Paragrafta bu en olagandisi seylerden biridir diyorsa oyledir, sizden de ona gore cevaplamaniz istenir. Sizin yorumunuz sorulmuyor cunku burada.

Yalnız hocam durum o şekilde değil ki... YDS olsa haklısınız fakat Yökdil'in ortaya çıkışında "Kendi alanınızdan sorular sorulacak" dediler, alanı ilgilendiren bir sınavda bunun gibi biz sosyalcilerin mantığı ve bildikleriyle dalga geçercesine mantık hatası içeren bir soru sormak ne kadar doğru?

Kuruzeytin

Öğrenci
Evet Hocam. Bu sınavlara hazırlanmanın olmazsa olmaz olan ve sihirli olmayan gerçekçi yöntemi GEÇMİŞ YILLARIN SINAV SORULARINI ÇÖZMEK. Artık bunu anlasalar ne iyi olur. Çözdüğüm tam metin soruları bi daha bi daha mı çözeceğim? Bu arada, kaliteli olanları vardır ama dışarıdan deneme sınavlarına hiiiç ısınamadım. Aşırı bir kasma, sıradışı zor kelimeler vs. Bu sınavlar eleştirilebilir, eleştiririz ama sorular genelde sağlam sorular ve bize kılavuzluk edecekler ki ders çalışalım. İyi akşamlar hocalarım, içimi döktüm, şimdi işime dönebilirim, tekrar söylüyorum, hepimize, tüm emek edenlere başarılar.

- - - Güncellendi - - -

put off'lu cevabın sorusuna da bir hocam el atarsa çok memnun olurum. Neydi bu put off çıkaramadım bir türlü.

Dealing with a large potential in health care is often PUT OFF until last minute when the solutions become much more difficult and expensive.

... genellikle son dakikaya kadar ERTELENİR.

- - - Güncellendi - - -

Katiliyorum. Ozellikle su her sinavdan 99 aldigini iddia eden 51 yasindaki dil(man)cinin puanini merak ediyoruz?-)

Memnuniyetle kardeşim. Adım Ay.Öz.
Ben de eğer o notu alırsam bir "Kusura bakmayın, herkesi kendimiz gibi sanmışız" bekliyorum :)
Bir de her sınavdan alamıyorum o puanı. Ortalamam bu civarda. 10+ sınava girmişimdir. Bazen 3 yanlış yaptığım da oldu.
Benim gibi, İngilizceyi seven, kullanan, okuyan bir çok kişinin olduğuna ve bu tür notları düzenli olarak aldıklarına inanıyorum.
Bu çok garip ya da çok olağanüstü bir durum değil.
Bu arada İngilizce öğretmenliği de yapıyorum.
Ama sanırım 1989-90'da öğretmenlik aklımın ucundan geçmezken ve bambaşka bir meslekteyken de alıyordum benzer puanları.
İnanın sizin de zaman içinde o civarlarda puanlarınız (ortalama değil ama) olur isterseniz ve çok uğraşırsanız.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar biraz konu dışı olacak ama sosyal bilimler gramer sorularında recently olan cevabın sorusunu hatırlayan var mı? Birde cümle tamamlama sorularında provide işaretleyen var mı?

RECENTLY şöyle bir şeydi:

The definition of security has been much debated RECENTLY, partly…

Aşağıda bir soru eksik kaldı. Orada PROVIDE var mıydı, bilemiyorum. Artık hatırlamak da imkansız.

1. There is little evidence about how Buddha died/lived. HOWEVER THE AVAILABLE ONES SUGGEST THAT…
2. There is a series called “World at War”. It has a global perspective RATHER THAN A NATIONAL OR A REGIONAL ONE.
3. In humans the size of the body and the development of motor skills GO HAND IN HAND WITH BRAIN DEVELOPMENT.
4. It is hard to understand Kafka’s novels SINCE HE DOESN’T EXPLAIN HIS IDEAS.
5. I’ve always been surprised by the enthusiasm WITH WHICH YOUNG PEOPLE WENT OFF TO FIGHT IN WORLD WAR I
6. Alienation is a term associated with Marx SINCE IT WAS FIRST USED BY HIM.
7. OCTAVIAN WAS GIVEN THE TITLE OF AUGUSTUS when he became the first emperor of the Roman Empire.
8. … Wittgenstein, MANY OF WHICH WERE WRITTEN BY…
9. Descartes thought of morality as the health of the soul, JUST AS HE THOUGHT OF PHYSICAL WELL BE-ING AS THE HEALTH OF THE BODY.
10. IN ADDITION TO MANY THEATRICAL PRODUCTIONS, Little Women also was made into TV shows, …
11. …………..

- - - Güncellendi - - -

Observable olan cevapta diğer şıklar neydi hatırlayan var mı?

Observable
edible
... ?
....?
....?

AVAILABLE dedi bir öğrencimiz.

Son düzenleme:

Kuruzeytin

Öğrenci
Evet Hocam. Bu sınavlara hazırlanmanın olmazsa olmaz olan ve sihirli olmayan gerçekçi yöntemi GEÇMİŞ YILLARIN SINAV SORULARINI ÇÖZMEK. Artık bunu anlasalar ne iyi olur. Çözdüğüm tam metin soruları bi daha bi daha mı çözeceğim? Bu arada, kaliteli olanları vardır ama dışarıdan deneme sınavlarına hiiiç ısınamadım. Aşırı bir kasma, sıradışı zor kelimeler vs. Bu sınavlar eleştirilebilir, eleştiririz ama sorular genelde sağlam sorular ve bize kılavuzluk edecekler ki ders çalışalım. İyi akşamlar hocalarım, içimi döktüm, şimdi işime dönebilirim, tekrar söylüyorum, hepimize, tüm emek edenlere başarılar.

- - - Güncellendi - - -

put off'lu cevabın sorusuna da bir hocam el atarsa çok memnun olurum. Neydi bu put off çıkaramadım bir türlü.

Dealing with a large potential in health care is often PUT OFF until last minute when the solutions become much more difficult and expensive.

- - - Güncellendi - - -

Katiliyorum. Ozellikle su her sinavdan 99 aldigini iddia eden 51 yasindaki dil(man)cinin puanini merak ediyoruz?-)

Ben de eğer o notu alırsam bir "Kusura bakmayın, herkesi kendimiz gibi sanmışız" bekliyorum :)
Bir de her sınavdan alamıyorum o puanı. Ortalamam bu civarda. 10+ sınava girmişimdir. Bazen 3 yanlış yaptığım da oldu.
Benim gibi, İngilizceyi seven, kullanan, okuyan bir çok kişinin olduğuna ve bu tür notları düzenli olarak aldıklarına inanıyorum.
Ama sanırım 1989-90'da öğretmenlik aklımın ucundan geçmezken ve bambaşka bir meslekteyken de alıyordum benzer puanları.
İnanın sizin de zaman içinde o civarlarda puanlarınız (ortalama değil ama) olur isterseniz ve çok uğraşırsanız.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar biraz konu dışı olacak ama sosyal bilimler gramer sorularında recently olan cevabın sorusunu hatırlayan var mı? Birde cümle tamamlama sorularında provide işaretleyen var mı?

Aşağıda bir soru eksik kaldı. Orada PROVIDE var mıydı, bilemiyorum. Artık hatırlamak da imkansız.

1. There is little evidence about how Buddha died/lived. HOWEVER THE AVAILABLE ONES SUGGEST THAT…
2. There is a series called “World at War”. It has a global perspective RATHER THAN A NATIONAL OR A REGIONAL ONE.
3. In humans the size of the body and the development of motor skills GO HAND IN HAND WITH BRAIN DEVELOPMENT.
5. I’ve always been surprised by the enthusiasm WITH WHICH YOUNG PEOPLE WENT OFF TO FIGHT IN WORLD WAR I
7. OCTAVIAN WAS GIVEN THE TITLE OF AUGUSTUS when he became the first emperor of the Roman Empire.
9. Descartes thought of morality as the health of the soul, JUST AS HE THOUGHT OF PHYSICAL WELL BE-ING AS THE HEALTH OF THE BODY.
10. IN ADDITION TO MANY THEATRICAL PRODUCTIONS, Little Women also was made into TV shows, …
11. …………..

- - - Güncellendi - - -

Observable olan cevapta diğer şıklar neydi hatırlayan var mı?

Observable
edible
... ?
....?
....?

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Sosyal Alanında Matbaa ile ilgili paragraf tamamlama sorusu vardı. Cevabı Gutenbergin hareketli harfleri bulduğunu ama baskı makinesinin icadında bir faydası olmadığı şıkkı mı doğru ? Yoksa Martin Luther matbaa makinesini icad etti felan diye bir şık vardı ?
Boşluktan sonra ki kısımda bu gelişmeler matbaanın ilerlemesini sağladı gibi gidiyordu
Hatırlayan var mı ?

GUTENBERG HIMSELF DIDN’T INVENT ANY MAJOR PART OF THE PRINTING PROCESS. Rather, he improved the Chinese system. Buna benzer bir şey idi. Bir soru hatırlattınız, sağ olunuz.

- - - Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 5865

Bu sorunun hatalı olduğunu düşünen bir tek ben miyim acaba? Ne yani? Birinci Dünya Savaşı'ndan önce insanlar ülkesi için savaşmıyor muydu? Birinci Dünya Savaşı'nın en olağandışı yönlerinden biri nasıl insanların ülkesi için savaşması isteği olabilir? Mantıken çok saçma bir cümle olmuş, beni sınavda bu mantık hatasından dolayı çok oyaladı ve İngilizce dilbilgisi kurallarına uymadığını bildiğim halde cevabı E yaptım...

Bu soru YÖKDİL resmi sitesinde verilen 8 sorudan birisi.
Az önce baktım, zaten diğerleri yapı olarak olmaz.
Yapıca uymaya yakın tek bir şık var. O da çok daha kötü olur anlamca.

- - - Güncellendi - - -

Sosyal Bilimlerden sadece 29 soru yayınladınız..Paragraf cümle tamamlama ve çeviri sorularını hatırlıyormusunuz

Cümle tamamlamadan hatırladıklarımız yukarıda. Çevirilerle ilgilenmedim :)

READING PASSAGES

DAVID HUME

1. He had a wide ranging skills
2. He believed that animals are just complex machines and have no souls
3. He aimed to understand human nature all through his life.

WWII

1. All nations wanted to establish a lasting peace
2. The reason why they wanted peace was that the war was so devastating
3. The League of nations aimed cooperation among nations.

READING

1. Reading is a source of knowledge
2. Analytical reading and research reading have different aims
3. The topic: reading as a device for university assignments

SHELL (SPDC) VS NIGER

1. Niger took an important step towards resolving the issue between Shell and Niger
2. Ogoni people hold Shell responsible for the destruction of the environment
3. Shell rejects the claims that it causes the de-struction of the Niger Delta

MUDD

1. Mudd is upset that photography has ad-vanced only technologically
2. He is upset that photography has remained the same in terms of aesthetics
3. He wishes photography to be regarded as a fine art

Son düzenleme:

srkncngz2525

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

11. …………..

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

GUTENBERG HIMSELF DIDN’T INVENT ANY MAJOR PART OF THE PRINTING PROCESS. Rather, he improved the Chinese system. Buna benzer bir şey idi. Bir soru hatırlattınız, sağ olunuz.

- - - Güncellendi - - -

Bu soru YÖKDİL resmi sitesinde verilen 8 sorudan birisi.
Az önce baktım, zaten diğerleri yapı olarak olmaz.
Yapıca uymaya yakın tek bir şık var. O da çok daha kötü olur anlamca.

- - - Güncellendi - - -

Cümle tamamlamadan hatırladıklarımız yukarıda. Çevirilerle ilgilenmedim :)

READING PASSAGES

DAVID HUME

1. He had a wide ranging skills
2. He believed that animals are just complex machines and have no souls
3. He aimed to understand human nature all through his life.

WWII

1. All nations wanted to establish a lasting peace
2. The reason why they wanted peace was that the war was so devastating
3. The League of nations aimed cooperation among nations.

READING

1. Reading is a source of knowledge
2. Analytical reading and research reading have different aims
3. The topic: reading as a device for university assignments

SHELL (SPDC) VS NIGER

1. Niger took an important step towards resolving the issue between Shell and Niger
2. Ogoni people hold Shell responsible for the destruction of the environment
3. Shell rejects the claims that it causes the de-struction of the Niger Delta

MUDD

1. Mudd is upset that photography has ad-vanced only technologically
2. He is upset that photography has remained the same in terms of aesthetics
3. He wishes photography to be regarded as a fine art

hocam bu paragrafdaki wwı 3. cevap 14 ülkeden oluşan bir birlik gibiydi değil mi sınavda

- - - Güncellendi - - -

hocam bu paragrafdaki wwı 3. cevap 14 ülkeden oluşan bir birlik gibiydi değil mi sınavda

bir de recently ile regularly ayrıydı cevaplar değil mi? Recently de diğer şıklar neydi acaba? hatırlayabilen var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Bugun 25 dakikalık bekleme sonucu, yök'ün iletişim temsilcisine ulaştım.
Sorular ve cevaplar yayınlanmıştır, 6-10 mart arası itiraz edebilirsiniz diyorsunuz, soruların tamamı olmadan nasıl edelim dedim.
temsilci, itiraz mı etmek istiyorsunuz? dedi.
Edip edemeyeceğime soruları görmeden nasıl karar verebilirim, 80 tane soruyu ezberlemedik, yarım sayfalık paragraflar vardı, dedim.
temsilci, Artık soruların tamamı açıklanmıyor, ösym de böyle yapıyor dedi.
en son sınava girenler için belirli bir süre açıldığını ve böylelikle kontrol edilebildiğini söyledim.
Temsilci, tamam soruların tamamının erişime açılmasını arkadaşlara iletelim dedi.
Sonuçlar ne zaman dedim.
Muhtemelen önümüzdeki hafta dedi.
Muhtemelen mi kesin mi, ona göre beklentiye gireceğim dedim.
Önümüzdeki hafta açıklanacak dedi.

A

Akademik Forum

Guest
Ben bu konuda bimere yazı yazmıştım. Öğretim üyeliğine yükselme için geçerli olup olmayacağı yönünde. bana gelen cevap aşağıdaki gibidir.

İlgili yükseköğretim kurumunca bir kısıtlama getirilmediği müddetçe YÖKDİL akademik kadro alımlarında kullanılabilecektir. İlgili yükseköğretim kurumlarının bu konuda kısıtlayıcı karar alma yetkisi saklı bulunmaktadır.

Öğretim üyeliğine yükselme, yardımcı doçent olarak atanmadır. 2547'de yardımcı doçent atamasında merkezi sınav kabul edilmez. Her üniversite kendi sınav yapar.

Kuruzeytin

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

bir de recently ile regularly ayrıydı cevaplar değil mi? Recently de diğer şıklar neydi acaba? hatırlayabilen var mı?

Yanlış şıklara bakmadım. Doğruları bile zor hatırladığımızdan enerjimizi sadece doğru olanlara verdik.

A

Akademik Forum

Guest
tamam doğrudur. her üniversite ayrıca kendisi de sınav yapıyor. ama başvuru esnasında da yine yds vb. dil puanı istiyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
Ben bu konuda bimere yazı yazmıştım. Öğretim üyeliğine yükselme için geçerli olup olmayacağı yönünde. bana gelen cevap aşağıdaki gibidir.

İlgili yükseköğretim kurumunca bir kısıtlama getirilmediği müddetçe YÖKDİL akademik kadro alımlarında kullanılabilecektir. İlgili yükseköğretim kurumlarının bu konuda kısıtlayıcı karar alma yetkisi saklı bulunmaktadır.

emeğine sağlık ortalığı karıştırıp olmaz diyenlere belki cevap olur

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim üyeliğine yükselme, yardımcı doçent olarak atanmadır. 2547'de yardımcı doçent atamasında merkezi sınav kabul edilmez. Her üniversite kendi sınav yapar.

tamam haklısınız. her üniversite yine yapıyor kendi dil sınavını. ama yrd. doç. liğe başvuru esnasında yine yds vb. dil puanı istiyorlar. bazıları 55, bazıları 65 istiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Bugun 25 dakikalık bekleme sonucu, yök'ün iletişim temsilcisine ulaştım.
Sorular ve cevaplar yayınlanmıştır, 6-10 mart arası itiraz edebilirsiniz diyorsunuz, soruların tamamı olmadan nasıl edelim dedim.
temsilci, itiraz mı etmek istiyorsunuz? dedi.
Edip edemeyeceğime soruları görmeden nasıl karar verebilirim, 80 tane soruyu ezberlemedik, yarım sayfalık paragraflar vardı, dedim.
temsilci, Artık soruların tamamı açıklanmıyor, ösym de böyle yapıyor dedi.
en son sınava girenler için belirli bir süre açıldığını ve böylelikle kontrol edilebildiğini söyledim.
Temsilci, tamam soruların tamamının erişime açılmasını arkadaşlara iletelim dedi.
Sonuçlar ne zaman dedim.
Muhtemelen önümüzdeki hafta dedi.
Muhtemelen mi kesin mi, ona göre beklentiye gireceğim dedim.
Önümüzdeki hafta açıklanacak dedi.

bende şu itiraz kısmına "soruların tamamının verilmemesine itiraz ediyorum" yazıp yollamak istiyorum ama onun için de para istiyor sanırım :)

A

Akademik Forum

Guest

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

11. …………..

- - - Güncellendi - - -

Sayın Ayşe Öz Hocam,

Hem 89'dan beri giriyorsunuz hem de 10+ giriyorsunuz. 19 Mayıs İngilizce öğretmenliği mezunu musunuz? CV'nizdeki şu laflar sizin mi?

Acting as strategic business partner, to lead and to manage the company by making the best use of resources, such as people to produce products within required quality standards, required quantity, at the desired time and at the possible lowest manufacturing cost in line with company vision and strategies, with values applied into all aspects

YÖKDİL 99 puanınızı görmeyi 4 gözle bekliyoruz. Biz de ilan ederiz bizimkini. Sıkıntı yok hocam:)

A

Akademik Forum

Guest
Bu bilgi tamamen hatalı... Yani oturup cevap vermeye gerek yoktu aslında... En son İnglizce öğretmeni olarak atanan ODTÜ mezunları sanırım 2003 yılı mezunları...
Ayrıca ODTÜ hazırlığı bitiren ve bölümlerini İnglizce okuyan ODTÜ'lü 15 almaz....

ODTÜ'de mantık dersi verilmiyor mu? ODTÜ'lü İngilizce öğretmenlerinin ders verdikleri normal vatandaşlar hiç çalışmadan girip 15 alıyor diyoruz.

ODTÜ'lü öğretmenler çocuklara özel ders verip köşe olmaktan başka birşey bilmiyorlar.

Kural olarak 'hiç çalışmadan girdim, 90+ aldım' diyenler YALANCIDIR. Bu puanları anadili İngilizce olan bir Amerikalı veya İngiliz bile alamaz. O yüzden ufak atın kardeş.

A

Akademik Forum

Guest
Yalnız hocam durum o şekilde değil ki... YDS olsa haklısınız fakat Yökdil'in ortaya çıkışında "Kendi alanınızdan sorular sorulacak" dediler, alanı ilgilendiren bir sınavda bunun gibi biz sosyalcilerin mantığı ve bildikleriyle dalga geçercesine mantık hatası içeren bir soru sormak ne kadar doğru?

Hocam, alanınızdan dediği soruların sosyal bilimler alanlar içeren metinlerden alınacağıdır. Yoksa sizin Sosyal Bilimler alanındaki bilginiz ÖLÇÜLMÜYOR.

kleistenes

Öğrenci
Sayın Ayşe Öz Hocam,

Hem 89'dan beri giriyorsunuz hem de 10+ giriyorsunuz. 19 Mayıs İngilizce öğretmenliği mezunu musunuz? CV'nizdeki şu laflar sizin mi?

Acting as strategic business partner, to lead and to manage the company by making the best use of resources, such as people to produce products within required quality standards, required quantity, at the desired time and at the possible lowest manufacturing cost in line with company vision and strategies, with values applied into all aspects

YÖKDİL 99 puanınızı görmeyi 4 gözle bekliyoruz. Biz de ilan ederiz bizimkini. Sıkıntı yok hocam:)

Stalkta son nokta :stung: Ağır işsizlik.

A

Akademik Forum

Guest
İnsanlar hiç çalışmadan 80-90 alabilir çünkü kitap, makale veya çeşitli metinler okuyordur günlük hayatında ve bunu çalışma amacıyla yapmıyorsa çalışmadan girdim dediğinde yalan söylemiş olmaz. Burda saçma olan birbirini tanımayan insanların bilip bilmeden laf yetiştirmesi. Ben sağlıktan girdim, hiç çalışmadım ama alanım gereği mesleki ingilizceyle sürekli iç içeyim, grameri daha ağır sorsalardı düşük alırdım ama şu an yds'den 20 puan yüksek bekliyorum, bence sınav çok basitti çünkü ilk 20 soru yds'den kolaydı, paragraflar ilgili olduğum konulardı fakat ingilizcesi benden daha iyi olsa da bir başkasına o kadar kolay gelmeyebilir çünkü alan sınavı olduğu için kelimeler veya konular ona daha uzaktır. Bazılarının test sorularında doğruyu bulma kabiliyeti daha iyi olabilir ona çok kolay gelir. Koca koca insanlar oturmuş hiç tanımadığınız insanları yalancılıkla itham veya yalancı olduklarını ima ediyorsunuz, bence zordu deyip nedenini açıklayabilirsiniz, akadenik personel olup insanlara örnek olması beklenen kişilerin bu hareketleri kendine yakıştırması üzücü.

finduilas

Profesör
Hocam sizin alan bilginiz olculmuyor bu sinavda, oyle olsa alan sinavi olurdu zaten. Ayni soru ALES'te Turkce paragraf olarak ciksaydi da yine ayni sekilde muamele edecektiniz. Paragraf sorularinin kurali budur, siklari paragrafa gore eleyeceksiniz, kendi bilginiz ya da yorumunuza gore degil.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
'Üniversitelerde öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısının her geçen yıl katlanarak arttığını, bu durumun sevindirici olduğunu kaydeden Saraç, "2016-2017 akademik yılı itibariyle Türkiye’deki üniversitelerde 15 bine yakın Suriyeli öğrenci okumakta. Bunların yaklaşık 5 bini kız öğrenci. Ayrıca ülkemizde görev yapan Suriyeli öğretim elemanı sayısı 327’si devlet, 65’i vakıf üniversiteleri olmak üzere 392’ye ulaştı.

400’e yakın Suriyeli akademisyen üniversitelerimizde görev yapmakta.'

Biz de akademisyen olmak için YDS YÖKDİL mi diye tartışmaya devam edelim. Ah ulan şu memleketin haline bak!!!