5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
İnsanlar hiç çalışmadan 80-90 alabilir çünkü kitap, makale veya çeşitli metinler okuyordur günlük hayatında ve bunu çalışma amacıyla yapmıyorsa çalışmadan girdim dediğinde yalan söylemiş olmaz. Burda saçma olan birbirini tanımayan insanların bilip bilmeden laf yetiştirmesi. Ben sağlıktan girdim, hiç çalışmadım ama alanım gereği mesleki ingilizceyle sürekli iç içeyim, grameri daha ağır sorsalardı düşük alırdım ama şu an yds'den 20 puan yüksek bekliyorum, bence sınav çok basitti çünkü ilk 20 soru yds'den kolaydı, paragraflar ilgili olduğum konulardı fakat ingilizcesi benden daha iyi olsa da bir başkasına o kadar kolay gelmeyebilir çünkü alan sınavı olduğu için kelimeler veya konular ona daha uzaktır. Bazılarının test sorularında doğruyu bulma kabiliyeti daha iyi olabilir ona çok kolay gelir. Koca koca insanlar oturmuş hiç tanımadığınız insanları yalancılıkla itham veya yalancı olduklarını ima ediyorsunuz, bence zordu deyip nedenini açıklayabilirsiniz, akadenik personel olup insanlara örnek olması beklenen kişilerin bu hareketleri kendine yakıştırması üzücü.

Kesinlikle katılıyorum size. Mesela, 2008-2013 yılları arasında ALES, TUS ve ÜDS sınavlarına giren 30,000 kişiden 20,000'i HİÇ ÇALIŞMADAN GİRİP 90-100 puan almışlar 2 gün önce Savcılığın yayınladığı rapora göre. Bu 20,000 kişi üçkağıtçılık yapıp akademik kadrolara çöreklendiler. Sizce IELTS sınavının eşdeğerliliği niye iptal edildi?

Buradaki mesele HİÇ ÇALIŞMADAN ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL sınavlarından 95-100 aldığını iddia edenler. Ben de Anadolu Lisesi mezunuyum ve Fen Bilimlerinden girdim, ama bence YÖKDİL hiç de sizin dediğiniz gibi aşırı kolay değildi. Benim gibi yıllardır dersanelere para akıtmasına rağmen 65 alamadığı için doçent olamayan o kadar çok akademisyen var ki. Bu 'HİÇ ÇALIŞMADAN GİRDİM 100 ALDIM PALAVRACILARI' çok can sıkıcı oluyor. Kadıköyde gittiğim dersanedeki native speaker İngiliz öğretmen bile YDS sorularını görünce afallıyorsa, gerisi fasa fiso...

A

Akademik Forum

Guest
'Üniversitelerde öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısının her geçen yıl katlanarak arttığını, bu durumun sevindirici olduğunu kaydeden Saraç, "2016-2017 akademik yılı itibariyle Türkiye’deki üniversitelerde 15 bine yakın Suriyeli öğrenci okumakta. Bunların yaklaşık 5 bini kız öğrenci. Ayrıca ülkemizde görev yapan Suriyeli öğretim elemanı sayısı 327’si devlet, 65’i vakıf üniversiteleri olmak üzere 392’ye ulaştı.

400’e yakın Suriyeli akademisyen üniversitelerimizde görev yapmakta.'

Biz de akademisyen olmak için YDS YÖKDİL mi diye tartışmaya devam edelim. Ah ulan şu memleketin haline bak!!!
Suriyeli ar.gör. alımı yapilmiyor ya okutman ya da öğretim görevlisi aliniyor..zaten alınan kişiler kendi ülkelerinde de akademisyen ve alanlarında uzman..ilahiyat fakültelerinde apapca konusunda Yetkinler ve bu eğitimin kalitesini artiyor...bi fransiz ve ya İngiliz olunca bi sey olmuyor ülke gelişmiş oluyor, ama Suriyeli olunca memlemetin haline bak oluyor...asagilik kompleksini asamadik bi türlü..

A

Akademik Forum

Guest
telefonda sordugumda öyle bir tonla "itiraz mi etmek istiyorsunuz? " dedi ki; bi anda faturama 10 lira eklenecek gibiydi :)

A

Akademik Forum

Guest
Sınavdan son saniye haberim oldu hızlıca başvurup karambole girdim sayılır dolayısıyla hiç çalışmadım.en son 2009da üdsye girmiştim ona kıyasla çok net basit sorular vardı.zerre çalışmadım yinede çok kolay geldi.bilsem azıcık çalışırdım kesin 90 üstü alırdım.dahada bukadar olacağını zannetmiyorum

A

Akademik Forum

Guest
Bir umut

hocam helal olsun,
ben yıllardır yds sınavlarına giriyorum,
normal şartlarda deneme sınavlarında 70-80 bandını görürken sınavda 50 bandını göremeyenlerden biriyim. buna ister sınav stresi deyin ister zaman yönetimi...
ciddi anlamda psikolojimi altüst eden yds sınavı yerine alternatif olarak getirilen yökdil sınavını hazırlayan Ankara Üniversitesi hocalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum....belki de benim için bir dönüm noktası olacak...BİR UMUT....saygılar

A

Akademik Forum

Guest
Neymiş efendim, çalışmadan 80-90 aldım diyen yalan söylüyormuş. Kendi eksikliğinizi başkalarına iftira atarak kapatmaya çalışmanız ne kadar da hoş. Lisansımı, yüksek lisansımı, doktoramı ingilizce okudum. Her gün ortalama 1-2 makale okuyorum ingilizce, izlediğim her filmi İngilizce altyazılı ya da altyazısız izliyorum; kusura bakma da çalışmadan 80-90 almıyorsam asıl bunda bir sorun var bence. Milleti yalancılıkla suçlayacağınıza gidin ingilizce öğrenin ezikler.

Bu arada sınav çeldirici soru olmaması açısından evet çok kolaydı. Yani zaten 70-80 alan biri bu sınavdan rahat 90 alabilir, ama ingilizcesi orta seviye olanlar için pek birşey değişeceğini düşünmüyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Ykdl

Sosyal bilimlerde ---not only but also---cevabinin siklarini hatırlayan varmi

A

Akademik Forum

Guest
Şu soruyu soralım yds'den 50 puan alıp bir türlü 55 ya da 65 başarını geçemeyen biri var.
Birisi de yds'den 70 alarak tüm barajları geçmiş ve bu sorundan kurtulmuş.
Şimdi sorumuza gelelim biri diğerinden sadece 10 soru fazla yaptığında sınavda 12.5 puan fazla alıyor.
Sormak istediğim 10 soru fazla yds sorusu çözdü diye ingilizceyi iyi mi oluyor?
Ya da diğer arkadaş 10 soru eksik çözdü diye kötü ingilizceye mi sahip oluyor?
Bırakın şu saçma aforizmalarınızı!
Yds'de benim gözümde en az 85 puanın üzerinde puan almayanlar hiç kusura bakmasın 50-60 aralığında puan alanlarla aynı ingilizce yeterliliğine sahip.Eee o zaman gelipte Yökdil parayla puan dağıtıyor diye bir söylemde bulunmasın....Yds'den fazla 10 soru yapmakla havalara girmenin anlamı yok..

Y

Yökdil

Guest
Sınav sonucu ne zaman açıklanacak, bilgisi olan var mı? Ösym açıklama tarihi veriyor ama yök için herhangi bir açıklamaya rastlamadım.

Rocky-Marciano

Öğrenci
Sınav sonucu ne zaman açıklanacak, bilgisi olan var mı? Ösym açıklama tarihi veriyor ama yök için herhangi bir açıklamaya rastlamadım.

Geçen sefer açıköğretim final sınavını 2 hafta sonra açıklamışlardı. 15. günde sanırım. Bunda yaklaşık 100 bin kişi girdiğini düşünürsek önümüzdeki hafta açıklanması muhtemel. Anadolu Üniversitesi koordinatörlüğünde yapıldığı için herhalde bu kurum okuyacaktır.

A

Akademik Forum

Guest
yökdil yds

Bu ydsden 90 alanlar halen neden girer ki her yabancı dil sınavına? Her sınava dünya para dökmek için mi?Gıcıklık olsun diye mi:p

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar yökdil doktora başvurularında üniversitenin isteğine göre geçersiz sayılabilir mi acaba ? Bu yökdil ile ilgili tartışmalardan dolayı güvenemiyorum yökdile yardımcı olursanız sevinirim.

A

Akademik Afitap

Guest
Yök dil üzerine küçük bir değerlendirme

Sınav ne çok basitti, ne de zordu. Sadece gayet netti. 50-60 bandında puan aldıracak bir sınav, ki 80 üstü almak için yine belli bir ortalamanın üzerinde olmanız gerekmektedir. Ben çok kolaydı, puan dağıtılmak için yapılmış cümlelerini iyi niyetli bulmuyorum. İngilizcem gayet iyi olmasına rağmen, sosyal bilimlerde zorlandığım paragraflar oldu, sağlık bilimlerinin paragraflarının daha net olduğunu duydum ama kime ve neye göre? Bilim insanların bu tür genellemelerden uzak durması gerekmez mi? :)
Sonuçta YDS tarzı bir sınavda ne kadar net İngilizce bildiğinizi ölçmüyor. Ben kendi adıma YÖK'e teşekkür ediyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Sonuçların açıklanması hakkında

Ne zaman açıklanacağı hakkında bilgisi olan var ise, paylaşabilir mi? merak ediyoruz..