A
Akademik Forum
Guest
İnsanlar hiç çalışmadan 80-90 alabilir çünkü kitap, makale veya çeşitli metinler okuyordur günlük hayatında ve bunu çalışma amacıyla yapmıyorsa çalışmadan girdim dediğinde yalan söylemiş olmaz. Burda saçma olan birbirini tanımayan insanların bilip bilmeden laf yetiştirmesi. Ben sağlıktan girdim, hiç çalışmadım ama alanım gereği mesleki ingilizceyle sürekli iç içeyim, grameri daha ağır sorsalardı düşük alırdım ama şu an yds'den 20 puan yüksek bekliyorum, bence sınav çok basitti çünkü ilk 20 soru yds'den kolaydı, paragraflar ilgili olduğum konulardı fakat ingilizcesi benden daha iyi olsa da bir başkasına o kadar kolay gelmeyebilir çünkü alan sınavı olduğu için kelimeler veya konular ona daha uzaktır. Bazılarının test sorularında doğruyu bulma kabiliyeti daha iyi olabilir ona çok kolay gelir. Koca koca insanlar oturmuş hiç tanımadığınız insanları yalancılıkla itham veya yalancı olduklarını ima ediyorsunuz, bence zordu deyip nedenini açıklayabilirsiniz, akadenik personel olup insanlara örnek olması beklenen kişilerin bu hareketleri kendine yakıştırması üzücü.
Kesinlikle katılıyorum size. Mesela, 2008-2013 yılları arasında ALES, TUS ve ÜDS sınavlarına giren 30,000 kişiden 20,000'i HİÇ ÇALIŞMADAN GİRİP 90-100 puan almışlar 2 gün önce Savcılığın yayınladığı rapora göre. Bu 20,000 kişi üçkağıtçılık yapıp akademik kadrolara çöreklendiler. Sizce IELTS sınavının eşdeğerliliği niye iptal edildi?
Buradaki mesele HİÇ ÇALIŞMADAN ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL sınavlarından 95-100 aldığını iddia edenler. Ben de Anadolu Lisesi mezunuyum ve Fen Bilimlerinden girdim, ama bence YÖKDİL hiç de sizin dediğiniz gibi aşırı kolay değildi. Benim gibi yıllardır dersanelere para akıtmasına rağmen 65 alamadığı için doçent olamayan o kadar çok akademisyen var ki. Bu 'HİÇ ÇALIŞMADAN GİRDİM 100 ALDIM PALAVRACILARI' çok can sıkıcı oluyor. Kadıköyde gittiğim dersanedeki native speaker İngiliz öğretmen bile YDS sorularını görünce afallıyorsa, gerisi fasa fiso...