5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Yökdil Tam olarak nerelerde geçerli net değil

Ben tam oturtamadım arkadaşlar. Şimdi "Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına" deniyor yök'ün 06.02.2017 tarihli kararında.

Tamam,
* daha önce atanmış bir yardoç'un doçent olabilmesi için gerekli dil puanı açısından geçerli.
* Yüksek lisans ve doktora müracaatı için geçerli.
* Yabancı dil ile eğitim veren üniversitelerde dil hazırlığı almadan eğitime geçebilmek için geçerli.
* Öğretim görevlisi, okutman, uzman atamalarında geçerli
de,
İlk kez öğretim üyeliği (yardoç) ataması için geçerli mi değilmi yukardaki yorumlarla kafam karışıyor.
Öğretim üyesi= Yrd. Doç., Doç., Prof.
Öğretim üyesi dışındaki akademik kadrolar= Arş. Gör., Uzman, Okutman, Öğretim GÖREVLİSİ (öğretim üyesi ile karıştırılmamalı)
şeklinde biliyorum.
O zaman "Arş. Gör., Uzman, Okutman, Öğretim Görevlisi için geçerli ama ilk kez Öğretim Üyesi olmak için yani Yrd. Doç. kadroları için YÖKDİL puanı geçerli değil". Doğru mudur?

A

Akademik Forum

Guest
...The basic idea of a brane world is that our three-dimensional universe is a subuniverse embedded in a larger space of four or more spatial dimensions. The three-dimensional universe is called a brane, and the larger universe is called the bulk. All known forms of matter and energy are stuck to our three-dimensional brane like a movie projected on a screen (or the shadow reality for Plato's prisoners in the cave). The exception is gravity, which permeates all of the higher-dimensional bulk.

Let's think about the bulk suprauniverse of four spatial dimensions that may have existed before the big bang. We can imagine that this bulk universe was filled with objects such as four-dimensional stars and four-dimensional galaxies. "These higher-dimensional stars might run out of fuel, just as our three-dimensional stars do, and collapse into black holes"....

Bu sorunun kaynagi da burasiymis : http://palgrave.nature.com/scientificamerican/journal/v311/n2/full/scientificamerican0814-36.html

ve cevap dogal olarak run out of aciklandigi gibi. Zaten secenekleri okuyunca cevap acik bir sekilde buradayim diyordu.

Gercekten de bu tarz sinavlara hazirlanirken rutin olarak okudugunuz makale, bildiri vb. yayinlarin yaninda Scientific American vb. kaynaklarin arsivlerine goz atip firsat buldukca okumakta fayda var gibi gorunuyor. Umarim sonuclar bu hafta aciklanir ve bizler acisindan iyi olur..

A

Akademik Forum

Guest
Cevabi nearly olan sorunun orijinal metninde de nearly yerine around kullanilmis. Metin su sekilde:

In new estimates released, WHO reports that in 2012 around 7 million people died - one in eight of total global deaths – as a result of air pollution exposure. This finding more than doubles previous estimates and confirms that air pollution is now the world’s largest single environmental health risk. Reducing air pollution could save millions of lives...

Adres de burasi: World Health Organization ? Burden of Disease From the Joint Effects of Household and Ambient Air Pollution for 2012 | Climate & Clean Air Coalition

M

malatya 444

Guest
Yokdil

Arkadaşlar yök aradım sınav açıklanma tarihi 20 si gibi diyolar. Anadolu üniv. sınav tarihinden 20 iş günü sonra diyo 0222 335 0580 isterseniz siz arayın belki hızlandırırlar.

M

malatya 444

Guest
arkadaşlar ayın 17-20 si arası açıklanır diye bir sey duydum haberi olan var mı

A

Akademik Forum

Guest
Merak etmeyin kolay diye diye 1-2 yökdil sınavı sonrasında yds ayarında bir sınav karşınıza çıkar.. O zaman rahatlarsınız.. Akademisyenler ferasetli olmadığı müddetçe bilim yapma haricinde yer angarya onları bulacaktır.. Bunu bir kenara not düşün..

A

Akademik Forum

Guest
Yökdil sonuç...

17 marttan sonra dedi anadolu üni.yı aradım. ..02223350580....

Altunrende

Öğrenci
Ezo Bağcı;463768' Alıntı:
Bugün akademisyen bir arkadaşla biz de Aynı sohbeti ediyorduk kendisinden öğrendim. Geçen hafta gittikleri toplantıda öğrenmiş yökden

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Ben tam oturtamadım arkadaşlar. Şimdi "Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına" deniyor yök'ün 06.02.2017 tarihli kararında.

Tamam,
* daha önce atanmış bir yardoç'un doçent olabilmesi için gerekli dil puanı açısından geçerli.
* Yabancı dil ile eğitim veren üniversitelerde dil hazırlığı almadan eğitime geçebilmek için geçerli.
de,
İlk kez öğretim üyeliği (yardoç) ataması için geçerli mi değilmi yukardaki yorumlarla kafam karışıyor.
Öğretim üyesi dışındaki akademik kadrolar= Arş. Gör., Uzman, Okutman, Öğretim GÖREVLİSİ (öğretim üyesi ile karıştırılmamalı)
şeklinde biliyorum.
O zaman "Arş. Gör., Uzman, Okutman, Öğretim Görevlisi için geçerli ama ilk kez Öğretim Üyesi olmak için yani Yrd. Doç. kadroları için YÖKDİL puanı geçerli değil". Doğru mudur?

Sorunuza çok net cevap vereyim. Yrd. Doç. kadrosuna başvurabilmeniz için YDS=YOKDIL=ESKİ UDS=ESKIKPDS=55 almanız gerekiyor. Ve eşdeğer toefl vs kaç diyorsa. Başvuru için 55 şart, ama başvuru dosyanızı veriyorsunuz ve ardından sizi her üniversite kendi dil sınavına tabi tutuyor, bu da genelde ing türkçe, türkçe ingilizce çevri metni şeklinde oluyor. İlk öğr üyeliğindeki süreç bu. Doç için de zaten 65 isteniyor. İşte bu ilk koşul olan 55 (yrdDoç) ve 65(Doç) için YDS ile ayno YOKDIL. Diyelim YDSden 100 aldınız yrd. doç. başvurusu yaptınız, yine o üniversitenin lokal sınavına giriyorsunuz. Kısacası YDS=YOKDIL

A

Akademik Forum

Guest

Tamam,
de,
şeklinde biliyorum.

sınav klavuzundaki ifadeye göre yrd. doç. liğe başvurularda da yökdil kullanılabilecek.
Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Ayrıca bimere bu konuda yazı yazmıştım. verdikleri cevap yök dil sınavı akademik yükselmelerde de kullanılabileceği yönündeydi.