5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
sabahlara kadar kafa patlatarak dirsek çürüterek YDS için emek vermiş insanların cezalandırıldığı bir sınavdır YÖKDİL.

A

Akademik Forum

Guest
Şu soruyu soralım yds'den 50 puan alıp bir türlü 55 ya da 65 başarını geçemeyen biri var.
Birisi de yds'den 70 alarak tüm barajları geçmiş ve bu sorundan kurtulmuş.
Şimdi sorumuza gelelim biri diğerinden sadece 10 soru fazla yaptığında sınavda 12.5 puan fazla alıyor.
Sormak istediğim 10 soru fazla yds sorusu çözdü diye ingilizceyi iyi mi oluyor?
Ya da diğer arkadaş 10 soru eksik çözdü diye kötü ingilizceye mi sahip oluyor?
Bırakın şu saçma aforizmalarınızı!
Yds'de benim gözümde en az 85 puanın üzerinde puan almayanlar hiç kusura bakmasın 50-60 aralığında puan alanlarla aynı ingilizce yeterliliğine sahip.Eee o zaman gelipte Yökdil parayla puan dağıtıyor diye bir söylemde bulunmasın....Yds'den fazla 10 soru yapmakla havalara girmenin anlamı yok..

Nedir yani 10 sorucuk değil mi 80 sorunun içinde? YDS den 10 soru daha fazla yapmak çocuk oyuncağı sonuçta.

A

Akademik Forum

Guest
YDS'nin de YÖKDİL''in de geçerliliği 5 yıl mı? Bu her durum için aynı mı? Atıyorum ar.gör kadrosuna atanmak için 5 yıl geçerli ama görevde yükselme için sınırsız gibi bir şey söylenebilir mi

ingilizcebil

Öğrenci
Sorunuza çok net cevap vereyim. Yrd. Doç. kadrosuna başvurabilmeniz için YDS=YOKDIL=ESKİ UDS=ESKIKPDS=55 almanız gerekiyor. Ve eşdeğer toefl vs kaç diyorsa. Başvuru için 55 şart, ama başvuru dosyanızı veriyorsunuz ve ardından sizi her üniversite kendi dil sınavına tabi tutuyor, bu da genelde ing türkçe, türkçe ingilizce çevri metni şeklinde oluyor. İlk öğr üyeliğindeki süreç bu. Doç için de zaten 65 isteniyor. İşte bu ilk koşul olan 55 (yrdDoç) ve 65(Doç) için YDS ile ayno YOKDIL. Diyelim YDSden 100 aldınız yrd. doç. başvurusu yaptınız, yine o üniversitenin lokal sınavına giriyorsunuz. Kısacası YDS=YOKDIL

Arkadaşlar, Yard. Doç için geçerli,
Dil tazminatı olarakta kullanılması dileğiyle

A

Akademik Forum

Guest
sabahlara kadar kafa patlatarak dirsek çürüterek YDS için emek vermiş insanların cezalandırıldığı bir sınavdır YÖKDİL.
Siz böyle düşündükçe dah kafamız çok patlar arkadaşım. YDS dediğiniz sınav farkındamısınız çok saçma sapan yerlere gitti. Bişey ölçtüğü yok. Adam sana paragraf sorusunda önce ne sormuş olabilirim diye tahmin etmeni ve sonra yorum yapmanı bekliyor ve bunun için 5 dakkan ya var ya yok. Türkçe bile olsa zorlanılabilecek ve insanı düşürmeye yönelik sorularla doldu YDS. YÖKDİL gayet mantıklı bir sınav. Çıkaranlardan Allah razı olsun. NE yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz bunu unutmayın.

A

aras_kapadokya

Guest
Anadolu üniversitesini aradım sistemsel sorun olmaz ise cuma günü açıklayacaz dediler.

A

Akademik Forum

Guest
ayyy.. hadi inşallah açıklanır cuma günü, açıklandı mı diye siteyi bakmaktan çökertiriz artık.
toplu bi msj gönderse keşke yök tlflarımıza.. :)

A

Akademik Forum

Guest
Siz böyle düşündükçe dah kafamız çok patlar arkadaşım. YDS dediğiniz sınav farkındamısınız çok saçma sapan yerlere gitti. Bişey ölçtüğü yok. Adam sana paragraf sorusunda önce ne sormuş olabilirim diye tahmin etmeni ve sonra yorum yapmanı bekliyor ve bunun için 5 dakkan ya var ya yok. Türkçe bile olsa zorlanılabilecek ve insanı düşürmeye yönelik sorularla doldu YDS. YÖKDİL gayet mantıklı bir sınav. Çıkaranlardan Allah razı olsun. NE yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz bunu unutmayın.

gayet de okuma anlamaya yönelik bir sınavdı YDS. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki metinde olmayan bilgileri ilham yoluyla çağırmamız gerekiyormuş gibi. Oku- Anla o kadar. Bizim mantığımızla hemen hilesini, kısa yolunu bulayım diye YDS çalışanların durumu ortada. Elbette istisnalar vardır ama genel durum bu maalesef. Diyor ki akademisyen isen şayet bari okuduğunu anla, bir bak neler oluyor dünyada, adamlar ne yazıyor...
YDS'den daha fazla puan aldıkça sonra makale incelemelerimin de o oranda hızlandığına ve daha isabetli olduğuna yemin edebilirim. İngilizceyi çevirmeden anlamaya başladım. YDS İngilizcenin geri kalan üç skill ini ölçmüyordu o kadar. TOEFL metinlerini görmemiş olanlar için atıp tutmak kolay tabi. not only but also kalıbını ezberleyerek bilim yapılabileceğini iddia ediyor YÖKDİL. Artık kalıp ezberleyerek yazarsınız makalelerinizi.
çok değil bundan 10 yıl öncesine ÜDS sınavı ile İngilizceyi geçmiş akademisyenlerin İngilizce seviyelerine bakın. Ellerine bir makale tutuşturun ve ne kadar anlayabildiğine bakın. Çünkü ÜDS de kalıplar/ezber üzerinden yürüyen bir sınavdı. Ama YDS yi geçmiş biri takır takır çevirir size, en azından okuduğunu anlar. Öğrencisine/asistanına al bu makaleyi çevir bana diye emirler yağdırmaz. Çünkü reading kısmının hakkını vererek çalışmıştır.
Neyse maksat burada YDS yi yağlayıp ballamak değil aradaki uçurumu ve haksızlığı göstermek. Yoksa keşke İngilizce sınav yapma işini bıraksak. Dünyada ne kaliteli sınavlar yapılıyor.
şimdi İngilizce ile mi akademisyen olunuyor bla bla cılar gelir. Evet kardeşim sadece İngilizce ile akademisyen olunmaz ama "İngilizce bilmeden akademisyen olunmaz". En azından okuduğunu anlayamayan akademisyen olmaz. makale vs geçtim bir tane bildiri yahut sunum hazırlamış kişi İngilizce kaynak okumadan yazdıklarının bilimsel kalitesinin/değerinin ve ihtiyaçları karşılama derecesinin farkındadır (global dünyada). Bu arada akademisyenlikten kastım kadro kapmak değil sizin aksinize.

A

Akademik Forum

Guest

Bence siz bırakın İngilizceyi. Önce insan kendi dilini okuyup yazabilmeli.

cahitsahin

Öğrenci
Arkadaşlar YÖK Dil sınav sonuçları 24 Mart sonrası açıklanacakmış. Anadolu Üniversitesinde ilgili yerdeki şahsın konuşmasına göre (02223350580/2286)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M

Misafir61

Guest
sonuçlar

Yarın veya pazartesi muhtemelen açıklanacaktır. Umarım herkes umduğu puanı alır. Keşke tüm sorular yayınlansaydı.

A

Akademik Forum

Guest
Ilginç

Aöf sınavlarını 10 günde açıklayan üniversite sadece 3 alanda yapılan bir sınavda katsayı v.s hiçbir şeyi hesaplamadığı halde nasıl 20 günde açıklayacak ilginç.

Aöf bölumleri 35-40 civarı 2 milyon üzerinde öğrenci 10 gün

Yök 3 alan 90 bin öğrenci 20+ gün ilginç

rüzgar123

Öğrenci
arkadaşlar şimdi aradım 24 ünden sonra diyorlar. 17 si nde açıklanacak demiştiniz dedim. 1 hafta erteledik dediler. o zaman önümüzdeki hafta boşa bakmayalım açıklandımı diye dedim. evet 24 üne kadar bakmayın dediler.