5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

A

Akademik Forum

Guest
Olacak ınsallah

Sanırım iptal edilecek sorular olacak. Bence sürecin uzaması 60-65 aradinda olan adayların lehine...Ayni şey 50 -55 aralığı içinde geçerli. YÖK Başkanı adamsın. Sonuçta hiç kimse ingilizce öğretmeni olmayacak. Ayrıca bu sınavla ilgili olumsuz yorum yazanların çoğu dil kurslarından para kazanan tüccar öğretmenler...O yüzden moralinizi bozmayın. Ağustos sınavında dili geçersiniz inşalla h.

A

Akademik Forum

Guest
Sanırım iptal edilecek sorular olacak. Bence sürecin uzaması 60-65 aradinda olan adayların lehine...Ayni şey 50 -55 aralığı içinde geçerli. YÖK Başkanı adamsın. Sonuçta hiç kimse ingilizce öğretmeni olmayacak. Ayrıca bu sınavla ilgili olumsuz yorum yazanların çoğu dil kurslarından para kazanan tüccar öğretmenler...O yüzden moralinizi bozmayın. Ağustos sınavında dili geçersiniz inşalla h.

Aynen arkadaşım. Gecikiyorsa iptal edilecek sorular vardır ve lehimize olacak gibi gözüküyor. Sonuçta her iptal edilen soru herkese doğru olarak eklenecek. Benim tahmin ettiğim ve sorunlu gördüğüm bir çeviri sorusu, bir paragraf ve bir anlam bütünlüğünü bozan soru var. Tüm sorular elimizde olsa daha da çok çıkar. Olumsuz yorumlar konusunda da sonuna kadar katılıyorum. Birilerinin tekerine çomak sokulmuş oluyor. YDS gibi aslında gerçek anlamda ölçmenin olmadığı sınavların daha mantıklı bir formata çekilmesinden neden rahatsız olunur anlamıyorum. Standart sapma da yok, ortalama da yok, sizi engelleyen de yok, neden rahatsız oluyorsunuz. Çalışıyosanız sabahlara kadar bu sizin yararınıza. YOKDİL çıktı diye ingilizce akademik çalışmalarınıza engel mi olan var.

A

Akademik Forum

Guest
Bence siz bırakın İngilizceyi. Önce insan kendi dilini okuyup yazabilmeli.

Sen ne söylüyorsun birader. Olayı kişiselleştirme istersen. Varsa düzgün bir yorumun onu yap. Gel sana eğitim vereyim her konuda. YDSden 72.5 alan birisi olarak YÖKDİL'i destekliyorum. Sizin gibi bencillik yapmıyorum. İnsanlara eziyetin anlamı yok.

A

Akademik Forum

Guest
.

Haset kotu birseydir. Yapmayin yds den yuksek alanlar yapmayin. Ulkeden bi makale ciksin tez ciksin.
Ayrica mesleki deneyim ve uygulamadan habersiz sadece ales yds ve can egrisi sacmaligiyla akademisyen olanlari neden sorgulamiyorsunuz? Proje yapmayi nilmeyen bir suru akademisyen var. Bunlar ne olacak?

A

Akademik Forum

Guest
Sağlık sorusu yanıt " even though" olarak belirtilen karbonhidrat sorusu "despite" olacağı için itiraz ettim.

A

Akademik Forum

Guest
1-YÖKDİL projesi nedir?
Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademi de olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla
birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreç
içinde baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu.
Yeni YÖK olarak gelen görüşleri
de dikkate alarak kapsamlı bir çalışma başlattık ve mevcut YDS sınavının yanında adayın
alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini
belirlemeye yönelik olarak Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL)
süreci başlatıldı.
5-Kimler, hangi şartlarda başvurabilecek?
Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına
başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden
akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.
6-Sınavın başarısı nasıl değerlendirilecek?
İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora
başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması
gerekecektir.
7-YÖKDİL’in geçerlilik süresi olacak mı?
YÖKDİL’in geçerliliğine ilişkin düzenlemeler YDS ile aynı olacaktır.
9-Bu durumda mevcut YDS sınavı devam edecek mi?
Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik
sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.(YANİ YDS NİN DİL TAZMİNATI GEÇERLİLİĞİ YÖKDİLDE GEÇERLİ OLMAYACAK.BUNUN DIŞINDA HERŞEYİ YDS İLE AYNI)

KAYNAK: http://yokdil.yok.gov.tr/yokdil_sinavi_bilgi_notu_20170202.pdf
NOT= İnsanları kasıtlı olarak yanlış yönlendirmeye çalışan aklı evvel ve kendini zeki sanan bir takım çıkarcılar artık gereksiz yorumlar yapıp beklentileri ve umutları olan insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçsinler!!

A

Akademik Forum

Guest
1-YÖKDİL projesi nedir?
Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademi de olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla
birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreç
içinde baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu.
de dikkate alarak kapsamlı bir çalışma başlattık ve mevcut YDS sınavının yanında adayın
alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini
süreci başlatıldı.
başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden
İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora
gerekecektir.
Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik
sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.(YANİ YDS NİN DİL TAZMİNATI GEÇERLİLİĞİ YÖKDİLDE GEÇERLİ OLMAYACAK.BUNUN DIŞINDA HERŞEYİ YDS İLE AYNI)

NOT= İnsanları kasıtlı olarak yanlış yönlendirmeye çalışan aklı evvel ve kendini zeki sanan bir takım çıkarcılar artık gereksiz yorumlar yapıp beklentileri ve umutları olan insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçsinler!!

A

Akademik Forum

Guest
Sağlıkta iptal var mı

İptal edilmesi muhtemel sorular hangi testten ve soruyu hatırlayan var mı? İptallerle ilgili duyum mu var yoksa tahmin mi?

A

Akademik Forum

Guest
İtiraz mı oda nerden çıktı

Sağlıkta itiraz edilen sorular hangisi merak et dur. Sanmıyorum açıkçası sadece 8 soru yayınlandı kimse net hatırlamıyor ki itiraz edebilsin.

A

Akademik Forum

Guest
1-YÖKDİL projesi nedir?
süreci başlatıldı.
gerekecektir.

Hay ağzına sağlık. YÖKDİL sınavının haksızlık olduğunu söyleyenlere iyi bir cevap olmuş.

elkmuh46

Öğrenci
bence her ne sebeple olursa olsun bu kadar uzamamalıydı süreç sonuçta ales başvurusunu da bekleyenler olabilir belki bu sınava göre alese tekrar girmek isteyenler olacak(şayet yüksek bir skor alsam yükseltmek için ben de girerim alese).yaşadığımız şu teknoloji çağında bu kadar uzamamalı bir sınav sonucu diye düşünüyorum.yds ile yökdil kıyaslamasında elbetteki yds biraz daha ağır bir sınav(şimdilik).yalnız yds'den yüksek bir not alıp yökdil'den yüksek bir not alınmasını çekemeyip sınavın zorlaşmasına yönelik konuşan arkadaşlar şunu derim gün gelir devran döner yök sınavı ağırlaştırıp herkese yökdili dayatırsa sınav olarak o zaman burda böyle ileri geri konuştuklarını unutmasınlar kişi ne yaparsa kendine yapar.

M

misafirr62

Guest
Tespit

Uzun yıllardır KPDS, ÜDS, YDS sınavlarına girmiş ve çoğunda 70 puanın üstü almış bir araştırmacı olarak, YÖKDİL sınavının zorluk derecesinin yeterli olduğunu düşünüyorum.Bu sınavların hiçbiri konuşma, dinleme ve yazma yeteneğini ölçmüyor. Yani adayın yabancı dile gerçek hakimiyetini tam olarak ölçmüyorlar. İleride bu sınavların yapılması gerektiğine inanıyorum. O yüzden çoğu akademisyenin dil puan yeterliliği var ama 3-5 kelimeyi bir araya getirip akıcı olarak konuşabilen akademisyen sayısı maalesef çok az. Bu durumda soruları en az kullanılan fiiller, isimleri, yapılar kullanmak vasıtasıyla zorlaştırmanın anlamı bence yok. Aday kendi dalında yaygın kullanılan fiil, isim, yapı vb. bilmesi yeterli bence.
Bu sınav adayların kendi alanlarındaki yabancı dil yeterliliğini ölçtüğü için gayet tabi YDS sınavına göre daha kolay bir sınav. Geçmişteki ÜDS sınavlarına göre kolay gözükmesinin sebebi net cevaplı bazı kolay soruların olmasıydı. Özellikle gramer ve çeviri dışındaki soruların zorluk derecesi standart bir ÜDS sınavından farklı değildi hatta zordu. İstatistikler açıklandığı zaman görülecektir ki 50 puanı sınava girenlerin yine %40 dan fazlası geçemeyecektir. ÜDS sınavına göre orta seviye ingilizcesi olanların puanı yaklaşık 8-12 puan, iyi seviyeli olanların ise 5 puan artacağını düşünüyorum.

Hetfield

Öğrenci
Hergün sınav sonucu için sayfaya bakmaktan helak oldum. Bakmayacağım diyorum ancak acaba açıklamışlar mıdır diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Yök ya da Anadolu üniversitesi adam gibi sayfasına yazsa şu gün şu saatte açıklanacak diye çok mu zor olur...

A

Akademik Forum

Guest
Hergün sınav sonucu için sayfaya bakmaktan helak oldum. Bakmayacağım diyorum ancak acaba açıklamışlar mıdır diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Yök ya da Anadolu üniversitesi adam gibi sayfasına yazsa şu gün şu saatte açıklanacak diye çok mu zor olur...

aynen, her gün bakıyoruz, yds ye konsantre olamıyorum bu yüzden. anadolu üni. aöf sınavlarını 15 günde açıklarken, daha az sayıda kişinin girdiği bir sınavı 20 güne açıklamak şaka gibi....

A

Akademik Forum

Guest
bence her ne sebeple olursa olsun bu kadar uzamamalıydı süreç sonuçta ales başvurusunu da bekleyenler olabilir belki bu sınava göre alese tekrar girmek isteyenler olacak(şayet yüksek bir skor alsam yükseltmek için ben de girerim alese).yaşadığımız şu teknoloji çağında bu kadar uzamamalı bir sınav sonucu diye düşünüyorum.yds ile yökdil kıyaslamasında elbetteki yds biraz daha ağır bir sınav(şimdilik).yalnız yds'den yüksek bir not alıp yökdil'den yüksek bir not alınmasını çekemeyip sınavın zorlaşmasına yönelik konuşan arkadaşlar şunu derim gün gelir devran döner yök sınavı ağırlaştırıp herkese yökdili dayatırsa sınav olarak o zaman burda böyle ileri geri konuştuklarını unutmasınlar kişi ne yaparsa kendine yapar.

Bi de ek olarak yarın (18Mart) e-yds var. Bu sonuca göre sınava belki de gitmek zorunda kalmayacak insanlar. Keşke bu akşam açıklasalar