5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)

sabahlara kadar kafa patlatarak dirsek çürüterek YDS için emek vermiş insanların cezalandırıldığı bir sınavdır YÖKDİL.
YDS ye hazırlanan, YÖKDİL de daha iyi puan alabilir bu doğru. Kaldı ki YÖKDİL e başvuran herkes girebiliyordu. Neye bu tepkiler anlamıyorum. Girip daha iyi bir puan almak için engel teşkil eden bir durum yok
Nedir yani 10 sorucuk değil mi 80 sorunun içinde? YDS den 10 soru daha fazla yapmak çocuk oyuncağı sonuçta.

Siz böyle düşündükçe dah kafamız çok patlar arkadaşım. YDS dediğiniz sınav farkındamısınız çok saçma sapan yerlere gitti. Bişey ölçtüğü yok. Adam sana paragraf sorusunda önce ne sormuş olabilirim diye tahmin etmeni ve sonra yorum yapmanı bekliyor ve bunun için 5 dakkan ya var ya yok. Türkçe bile olsa zorlanılabilecek ve insanı düşürmeye yönelik sorularla doldu YDS. YÖKDİL gayet mantıklı bir sınav. Çıkaranlardan Allah razı olsun. NE yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz bunu unutmayın.

Öylesine gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
YDS ye hazırlanan, YÖKDİL de daha iyi puan alabilir bu doğru. Kaldı ki YÖKDİL e başvuran herkes girebiliyordu. Neye bu tepkiler anlamıyorum. Girip daha iyi bir puan almak için engel teşkil eden bir durum yok

Siz böyle düşündükçe dah kafamız çok patlar arkadaşım. YDS dediğiniz sınav farkındamısınız çok saçma sapan yerlere gitti. Bişey ölçtüğü yok. Adam sana paragraf sorusunda önce ne sormuş olabilirim diye tahmin etmeni ve sonra yorum yapmanı bekliyor ve bunun için 5 dakkan ya var ya yok. Türkçe bile olsa zorlanılabilecek ve insanı düşürmeye yönelik sorularla doldu YDS. YÖKDİL gayet mantıklı bir sınav. Çıkaranlardan Allah razı olsun. NE yapıyorsak kendi kendimize yapıyoruz bunu unutmayın.

Öylesine gönderildi

Bu son yollanan senin paralelinde yazmış öylesine falan değil

0222 335 0580'i (Anadolu Üniversitesi) aradım, görevli net bir şekilde 24 Mart dedi. Ben de 2.5 milyonluk sınav 10 günde okunurken, 100 binlik sınavın 3 haftada okunduğunu sordum. Bilgimiz yok, tarih belli sadece dediler. Şaşırdım bu kadar uzun sürmesine.

A

Akademik Forum

Guest
0222 335 0580'i (Anadolu Üniversitesi) aradım, görevli net bir şekilde 24 Mart dedi. Ben de 2.5 milyonluk sınav 10 günde okunurken, 100 binlik sınavın 3 haftada okunduğunu sordum. Bilgimiz yok, tarih belli sadece dediler. Şaşırdım bu kadar uzun sürmesine.

daha önce bir aksilik olmazsa 17 mart demişlerdi, şimdi 24 mart diyorlar. demek ki bir aksilik oldu.. belki de dediğiniz gibi iptal edilecek sorular çıktı..
az değil bir hafta daha bekleyeceğiz..

A

Akademik Forum

Guest
Yök

Aslında YÖK ü aramalı neden geç açıklanacak diye. Onlar istemiş sonuçta geç açıklanmasını...

A

Akademik Forum

Guest
Bir nedeni olmalı elbet 24 Mart'ın yoksa keyfi olarak bekletmezler herhalde ya da ben yanılıyorum.

A

Akademik Forum

Guest
ben daha once aramistim sonuclar hazir cuma aciklayacaz diyorlardi bir nedeni olmaliki bir hafta ertelediler

A

Akademik Forum

Guest
Yök dil sonuç bekleyişi bir ölüm sanki

Arkadaşlar YÖK Dil sınav sonuçları 24 Mart sonrası açıklanacakmış. Anadolu Üniversitesinde ilgili yerdeki şahsın konuşmasına göre (02223350580/2286)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu ne ya? Öldük burada sonuçları beklemekten...

sansallium

Öğrenci
9-Bu durumda mevcut YDS sınavı devam edecek mi?
Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik
sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.(YANİ YDS NİN DİL TAZMİNATI GEÇERLİLİĞİ YÖKDİLDE GEÇERLİ OLMAYACAK.BUNUN DIŞINDA HERŞEYİ YDS İLE AYNI)

Bu ifadeden YÖKDİL'in akademik başvuruları kapsamadığını düşünen tek ben miyim?

A

Akademik Forum

Guest
0222 335 0580 dahili 2286 yi arayalim arkadaslar ordaki kisi yetkililere iletiyor. sinav aciklama tarihi ile ilgili rahatsizligimizi oraya soyleyelim boyle ucu acik olmamali. kurumlari sikistirmadikca is cikmaz. en azindan bi tarih versinler

A

Akademik Forum

Guest
YÖKDİL Açıklanması ile ilgili olarak!!!

Gerçekten çok ilginç, zira belirtilen numarayı ben de aradım ve "Önümüzdeki hafta açıklanacak, fakat net bir tarih yok" dendi. Ucu açık her şeyin... Bana kalırsa, bugünden itibaren takip eden her gün açıklanma olasılığı var diye düşünüyorum...

A

Akademik Forum

Guest
Ben de söylenen numarayı tekrar aradım. Kesin bir tarih yok dediler. Peki bugün açıklanır mı dedim, yok hayır bugün açıklanmayacak dediler. Önümüzdeki haftalarda duyuruları takip edin dediler. Lütfen erken açıklanmasını iletir misiniz dedim, hepimiz bekliyoruz. Tamam ileteceğiz dediler.

5 Mart 2017 YÖKDİL sınavına giren tüm adaylara geçmiş olsun. YÖKDİL sınavı ile ilgili düşüncelerinizi, hatırladığınız soruları ve muhtemel cevapları bu konuda paylaşabilirsiniz.

YÖKDİL Sınav Soruları ve Cevapları

Ankara Dil Akademisi tarafından hazırlanmaktadır:

(Güncellenmeye devam edecek)

YÖKDİL FEN BİLİMLERİ CEVAPLARI

İLK 20

1. By (2065) (cümlesinde will+V1 simple future tense vardı)
2. Because (Moon rocks ile ilgili cümle)
3. nearly (7 million …)
4. in David Bohm’s Quantum theory / arise …. from ….
5. while (although anlamında sorulmuştu)
6. run out of
7. visible (to the naked eye)
8. too slowly (to be useful…)
9. prevents (sunlight)
10. (…. Reduce energy) consumption
11. has been known / have
12. Together with
13. Neither / nor
14. Whereas
15. in addition to
16. has discovered /uses
17. Since (1979) (Cümlede present perfect tense vardı)
18. …. provided that (an individual with that copy survives and reproduces…)
19. which (are finite … )
20. published / rewrote

CLOZE TESTS
1. (matter) discharged (by…)
2. Released (kelime sorusu)
3. However
4. (convert ….) into
5. (…. Conditions) where (+SVO)

1. Until
2. (Alchemists) who
3. (…. how) to transfer
4. (persist) in
5. Athough

Anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma
1. Newton ile ilgili paragrafta – 5
2. Nasa -Bennu ile ilgili paragrafta – 2
3. Brain ile ilgili paragrafta – 1
4. Neurons ile ilgili paragrafta – 3
5. Electric conduct eden materyaller – 4 (3 ve 5 insulars ile bağlanıyordu)
6. Genetic counselling paragrafında – 3

Paragraf tamamlama soruları ( yarısı doğrudan referans kelime ile bağlanıyordu)
1. These areas
2. This variability
3. This heghlights
4. The Ancient Greeks imagined … (sonrasında …”further imagined” vardı)
5. The signal received
6. Until the early 1990s, the internet was used by researchers, academics …

Paragraf konuları
1. Biological psychology
2. Weather forecasting and computer models used
3. Jaws and teeth of the human beings
4. William Lemessurier’s building CitiCorp Center
5. Dead reckoning – sextant – modern ways of navigations like GPS

YÖKDİL SAĞLIK BİLİMLERİ CEVAPLARI

İLK 20
1.since
2.neither consumes nor pays
3. while
4. examined
5.spefically children
6. too low to circulate
7.even though -proteins, carbonhydrates
8. because
9. inaccurate
10.therefore
11.carry out functions
12. is/is found
13.have believed / was (once)
14. think / will be
15. the reason why
16. recently
17.predicted
18. diagnosed with / shortness of
19. despite
20. as well as

CLOZE 1.
As
Who
that
Affecting
Use

CLOZE
1. speculative
2. taught
3. was republished
4. never accounted/ couldn’t account
5. respected

Paragraphs

Tuberculosis
1.passage is mainly about the inadequacy of tuberculosis tests
2.in order to diagnose TB, practical, affordable, correct methods
3. it may be difficult to distinguish symptoms of HIV and TB

Celiac Disease
1. the disease is hereditary
2.the cause of the diseases can’t be determined
3.the disease can be diagnosed after solid foods are given

Bullous keratopathy
1.blisters relive the discomfort
2. ( swelling sorusu) Salt/saline solution is applied
3. Cornea is replaced with corneal transplantation

Dermatology
1. Prior to 19th century, untrained people treated skin diseases
2. physicians played significant part in making dermatology a separate field
3. dermatology field still continues to develop

Alzheimer
1.( in the early stages of Alzheimer) patients can’t remember new memories
2. (The passage is mainly about) a new method for retrieving new memories
3. the light method may be used in the future in Alzheimer patients

Cümle Tamamlama
1. (moderate chocolate benefits) Due to antioxidants
2.(In addition to stressing health benefits of exercise), researchers emphasize ……. harm caused by inactivity
3. unlike women………….. ( testosterone in men ….)
4. (Cough medications can allergic reactions) so it is important to read labels
5. Zika virus ………….., when the disease ……
6.Although pregnant women use antidepressants , they can cause birth defects.
7. (Reconstructive operation help function and appearance of nose) when they have trauma or …
8. Cardiac cells don’t die immediately, if the patient is taken to hospital
9. ( Brain ceassation.. is actepted as indicator) that brain functions
10.
11.

Paragraf Tam.
1. three or four cups of coffee moderate effect on colon cancer and a cup of coffee
2. now doctors believe that fever doesn’t require treatment (bu soru olmamış, en iyi seçenek bu gibi)
3.Then, these waves ……………………… protons
4.

Roma Rakamları
2 tane II ve diğer seçeneklerden bir tane.
1. Tüm pasaj “anger” dan bahsediyor I elenir.
2. Food poisioning elenir sanırım III olmalı
3. İçinde another olan II elenir.

YÖKDİL SOSYAL BİLİMLER CEVAPLARI

İLK 20
1.more than
2.regularly
3. attribute to
4. despite
5.observable behaviours
6. calculated / would be
7.in case
8. is / developed
9. for thousands of years
10.criticism
11.because of
12. even though
13. as long as
14. put off
15. revealed that
16.not only / but also
17. deal with … interest in
18. recently
19.unless
20.sailed / is

CLOZE TEST 1
1.or
2.responsible for
2.who
3.replace with
4.would be reduced

CLOZE 2
1. refute
2.whether
3.concerning
4.either….or
5. formulated

Katkılarından dolayı Ankara Dil Akademisi'ne teşekkür ederiz.

Hatırlatma : Cevaplar muhtemel cevaplardır. Hata payı bulunmaktadır. Bu da soruların tam olarak hatırlanamamasından kaynaklanmaktadır. Yanlış olduğunu düşündüğünüz soruyu tam olarak hatırlıyorsanız bizimle paylaşarak doğru cevaba ulaşmamıza yardımcı olabilirsiniz.

Cevaplar için sağolun. Lakin, bir soruda farklı düşünüyorum, by 2065'li soruda, by cümleye "2065e kadar" anlamı katmaktadır ve önceki süreci de içeren bir sürerliği ve sonu(2065) ifade eder. Dolayısı ile cümleyi hatırlamamakla beraber cevabın will + have + V3 olması gerektiğini düşünüyorum. Yani, ......2065'e kadar ...yapmış olacak.

A

Akademik Forum

Guest
yökdil sayfasından çok buraya bakıyorum, bir haber var mı diye :)
sorular niye kaldırıldı ki?
yoksa sonuçlar mı yüklenecek...

A

Akademik Forum

Guest
Cevaplar için sağolun. Lakin, bir soruda farklı düşünüyorum, by 2065'li soruda, by cümleye "2065e kadar" anlamı katmaktadır ve önceki süreci de içeren bir sürerliği ve sonu(2065) ifade eder. Dolayısı ile cümleyi hatırlamamakla beraber cevabın will + have + V3 olması gerektiğini düşünüyorum. Yani, ......2065'e kadar ...yapmış olacak.

Soruda will vardı zaten by soruluyordu. (.....) 2065, ....wil.... paranteze by geliyor. Sorun yok o soruda

srkncngz2525

Öğrenci

hocam o soruyu makalede bulmuşlardı will be v3 cevabı

A

Akademik Forum

Guest
Yök dili aradım

Az önce aradım en geç 20 iş günü içinde açıklanır zaten he rsınavda olduğu gibi denildi. Bugün açıklanmayacak haftadan itibaren takip edin denildi. Bunun sebebini sordum, net bir şey yok biz de bilmiyoruz bu yüzden yardımcı olamıyoruz dendi. 17-20-24 mart gibi tarihler var açıklanacağına dair dediğimde ise, net bir tarih yok. Sizi bu konuda yönlendiremeyiz denildi :(( AÖF sınavlarıdna görevli olduğumda yapılan bu sınavların daha erken açıklandığını gördük, dediğimde de net cevap alamadım... :( Yine bize beklemek düştü arkadaşlar :((